pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19) Topic Starter
Tuesday, October 14, 2008 11:19:08 PM
Az infomIx Internetes előjegyzési központ (EK) használatával, működésével kapcsolatos információk, észrevételek.
pozsi
  • pozsi
Tuesday, October 14, 2008 11:22:21 PM
Kaprinai dr-nak webes előjegyzés problémára. Elnézést, ha félreértem a problémát. Az automatikus elfogadás hónapok óta működik. Ennek a lényege, hogy amikor Ön kilép, ill. belép a programból (-ba), az előjegyzési központ követi ezt a státuszt (ez akkor történik így, ha a webes előjegyzési profil karbantartásban automatikusra állította). Ha egy páciens időpontot foglal Önnél, és a központ akkor úgy érzékeli, hogy Ön ki van kapcsolva, azonnal automatikusan elfogadja a kérést. Most du 4 órakor megnéztem, az Ön státuszát ilyen kikapcsoltnak mutatta a központ. Mint páciens foglaltam időpontot Önhöz 10.22 19:45-re, s valóban, azonnal el is fogadta, s itt is, az emailben is „automatikus elfogadás” üzenetet kaptam. Ez szándékaink szerint így működik. (A foglalást kérem tekintse tesztnek, nem akarom még törölni, hátha más probléma van.) Ha félreértettem a gondot, elnézést kérek, várom válaszát.
dr.Kovács József
Monday, October 20, 2008 8:42:19 PM
Nálam az automatikus elfogadás még mindíg nem működik. Küdtem e-mailt, meg mentést, de még nem kaptam választ.
dr.Kovács József
Kharon
Monday, October 20, 2008 10:01:19 PM
Én már visszavontam a jelzésem. Minden tökéletesen működik nálam. Köszönöm.
dr.Kovács József
Wednesday, October 29, 2008 11:59:52 AM
A web előjegyzés automatikus elfogadása továbbra sem működik. Segítséget kérek.
dr.Kovács József
pozsi
  • pozsi
Wednesday, October 29, 2008 3:34:54 PM
Kovács dr-nak az automatikus elfogadásra. (Azért írok általánosabban, mert ez olyan ügy, ami másoknak is gondot okozhat különböző okokból). Az automatikus elfogadás szándékunk szerint úgy működik, hogy a visual Ixdoki az orvos belépésekor is, kilépésekor is jelzést küld az EK központnak, amiből az EK mindig tudja, hogy az orvos éppen dolgozik-e. Amikor a páciens előjegyez egy időpontot, az EK vagy elküldi a kérést elfogadásra az orvos rendszerének (ha az orvos nem állította be az automatikus elfogadást, vagy ha éppen dolgozik), vagy az EK automatikusan elfogadja az előjegyzést (ha az orvos beállította az automatikus elfogadást és éppen nem dolgozik). Ehhez járul még, hogy ha az orvos beállította az automatikus elfogadást, éppen dolgozik és a jelentkezést megkapta az EK-tól, akkor a visual Ixdoki ellenőrzi, hogy időközben kézzel nem foglalták-e le az időpontot, s eszerint, de mindenképpen automatikusan elfogadó vagy elutasító üzenetet küld. Ha pedig az automatikus elfogadás nincs beállítva, akkor az orvos a visual Ixdoki "Web előjegyzések fogadása" menüpontjában "kézzel" bírálja el a foglalásokat. Ezekből adódóan alapvetően 3 oka lehet annak, ha az automatikus elfogadás nem működik:

1. A visual Ixdokiban a Webes rendelési profil karbantartásban nincs bepipálva az "Automatikus [pipa] jóváhagyás".

2. A visual Ixdoki-ból az orvos nem lép ki (rendelési időn kívül is, állandóan be van kapcsolva a gép és fut a program, ez nem túl valószínű).

3. Az orvos több rendelési profilt vett fel több munkahelyen, s az 1. pontbeli pipát nem egyformán állította be (elvileg ilyenkor figyelmeztető üzenetet kell kapnia).

Én a központban ma nap közben többször belenézve azt láttam, hogy mindig azt mutatta, mint ha éppen dolgozna. Ez azonban akkor is így van, ha tényleg fut a program, de akkor is, ha nincs bepipálva az automatikus jóváhagyás. Ezen kívül Önnek 2 rendelési profilja van, esetleg a 3. pont esete is szóba jöhet. Kérem, hogy ha ezek alapján nem oldódik meg a probléma, akkor újra jelezze.

dr.Kovács József
Wednesday, October 29, 2008 5:51:03 PM
pozsi wrote:

Kovács dr-nak az automatikus elfogadásra

Tudomásom szerint csak egy profilom van, én legalább is csak egyet hoztam létre, bár az előjegyzési központban valóban kettő van (mindkettő ugyanaz, de az egyik le van tiltva). Az előjegyzési statisztika csak augusztus közepéig működik, talán azóta van a hiba. Kérem az egyik profilt törölni, mert én nem tudom, hogyan kell. A profil karbantartásban a rendelő címe mindíg átíródik Kisberényre (az van az ABC-ben előbb, mindkét település irányítószáma 8693). Minden reggel a program indításakor kapok egy hibaüzenetet az IxIntézőtől, miszerint fatális hiba lépett fel az előjegyzések automatikus fogadásakor és ellenőrizzem a profil beálításokat, vagy az internet kapcsolatot. A web előjegyzés profilban be van állítva az automatizmus 15 percre. Az Infomix honlapn a saját menűpontban az internetes előjegyzés négyzet be van pipálva, de inaktív, nem ez a probléma ?

dr.Kovács József
pozsi
  • pozsi
Thursday, October 30, 2008 6:57:04 PM
Dr Kovács Józsefnek: az adattáblákat átnézve több problémát is találtunk. 2008.10.31-én délelőtt telefonon keresni fogjuk Önt, s megpróbáljuk elhárítani a hibát.
Kharon
Tuesday, November 11, 2008 2:34:31 PM
Jelenleg, ha a neten időpontot szeretnék foglalni magamhoz, akkor nem lehet, mert behajtani tilos tábla van kitéve hozzám. Miért van ez? Most ugyan szabadságon vagyok, de attól még lehetne jelentkezni arra az időpontokra, amiket korábban feltöltöttem. Ez csak nálam van így, vagy ez általános? Nekem jobb lenne, ha szabadság alatt is működne az előjegyző rendszerem a kezdés utáni időre is.

Köszönöm előre is a választ.

pozsi
  • pozsi
Tuesday, November 11, 2008 9:50:43 PM
kaprinai wrote:

Jelenleg, ha a neten időpontot szeretnék foglalni magamhoz, akkor nem lehet, mert behajtani tilos tábla van kitéve hozzám. Miért van ez? Most ugyan szabadságon vagyok, de attól még lehetne jelentkezni arra az időpontokra, amiket korábban feltöltöttem. Ez csak nálam van így, vagy ez általános? Nekem jobb lenne, ha szabadság alatt is működne az előjegyző rendszerem a kezdés utáni időre is.

Köszönöm előre is a választ.

Megnéztem az EK adatbázisban. Az a helyzet, hogy Doktor Úrnak 2008.10.22-nél későbbi időpontja nincs feltöltve a visual Ixdokiból az EK központba, ezért nem lehet időpontot előjegyezni.

Kharon
Wednesday, November 12, 2008 10:37:04 AM
Rendben, köszönöm, akkor ez volt a baj. 🤦
Friday, November 28, 2008 11:35:51 AM
Utóbbi időben a naptárba beíródik a netes előjegyzés, de a várakozók, vagy internetes listába nem. Mi lehet ennek az oka?

Betegeim jelezték, hogy jó lenne, ha az előjegyzéskor rövid üzenetet is küldhetnének az orvosnak. Meg lehet-e oldani ezt a kérést?

Kharon
Friday, November 28, 2008 11:53:24 AM
Szerintem nem csak az utóbbi időben van ez így, nekem soha nem írodott be a várakozók közé, de az internet rovatba se. Lehet, hogy ezek a betegek nem adják meg a TAJ számukat és azért nem íródik be oda?! Szerintem is jó lenne ,ha rövid üzenetet is tudnának csatolni.

Érdeklődnék egyúttal, hogy mikor lesz az előjegyzésben kész a monogram listázási lehetőség, hogy ne kelljen a teljes neveket kiakasztani az ajtóra?

pozsi
  • pozsi
Friday, November 28, 2008 12:34:11 PM
kaprinai wrote:

Szerintem nem csak az utóbbi időben van ez így, nekem soha nem írodott be a várakozók közé, de az internet rovatba se. Lehet, hogy ezek a betegek nem adják meg a TAJ számukat és azért nem íródik be oda?! Szerintem is jó lenne ,ha rövid üzenetet is tudnának csatolni.

Érdeklődnék egyúttal, hogy mikor lesz az előjegyzésben kész a monogram listázási lehetőség, hogy ne kelljen a teljes neveket kiakasztani az ajtóra?

Valóban hiba van a Várakozók és az Internetes ágban a webes előjegyzések figyelembe vételekor, amit javítunk, s a most fejlesztés alatt álló 1.26.0 verzióban már jó lesz. Az ajtólistával kapcsolatban szívesen vennénk, ha többen is leírnák véleményüket a megjelenítendő adattartalommal kapcsolatban, s az a következő verzióba kerülhet be.

Kharon
Friday, November 28, 2008 12:54:05 PM
Akkor az én véleményem az lenne, hogy a kinyomtatandó listában választható legyen, hogy mit nyomtasson ki. Név, vagy csak monogram, esetleg valami megjegyzés, de az nem lényeges.
Friday, November 28, 2008 1:15:15 PM
Egyetértek Kaprinai dr. javaslatával.
Kharon
Monday, December 8, 2008 10:12:29 PM
Azt tapasztaltam, hogy a rendelőben előjegyeztünk egy időpontra még múlt csütörtökön, és hétvégén interneten valaki ugyanarra az időpontra. Hogy lehet ez?
pozsi
  • pozsi
Wednesday, December 10, 2008 1:59:02 PM
kaprinai wrote:

Akkor az én véleményem az lenne, hogy a kinyomtatandó listában választható legyen, hogy mit nyomtasson ki. Név, vagy csak monogram, esetleg valami megjegyzés, de az nem lényeges.

A hónap vége felé kipostázásra kerülő, a portálról várhatóan e hét pénteken már letölthető 1.26.0 verzióban az Előjegyzés ablak beállításai (jobb alsó sarok fogaskerék) közé bekerült az Ajtólistán monogramos megjelenítés választási lehetőség. Ennek beállítása esetén az ajtólistán (így nevezzük az aznapi előjegyzéseket listázó funkciót, az Előjegyzés ablakot elővéve Megtekint vagy Nyomtat) csak a bejegyzés szavainak első betűi szerepelnek, tehát pl. LKS3DP, ha páciens-választás helyett szövegesen azt írta be valaki, hogy "le kell szaladnom 30 dkg parizerért":-k

pozsi
  • pozsi
Wednesday, December 10, 2008 2:08:22 PM
kaprinai wrote:

Azt tapasztaltam, hogy a rendelőben előjegyeztünk egy időpontra még múlt csütörtökön, és hétvégén interneten valaki ugyanarra az időpontra. Hogy lehet ez?

Elvileg ilyen eset nem fordulhat elő. Pontosabban megpróbálhatok utánanézni a logban, ha tudom az időpontot. Mindenesetre a log alapján a hét végén december 8-ra 17:00, 17:45, 19:30, december 10-re 17:00 időpontokat foglalták le Önnél, a hét vége előtt utoljára felküldött szinkronizáció (december 5 péntek 14:57) szerint ezek egyike sem volt foglalt rendelőileg. Úgy tűnik, lehetett valami zavar péntek délután, mert 14:57-től a 20:00-ás kijelentkezésig nem volt szinkronizáció (nem futott a visualWebx?).

Kharon
Wednesday, December 10, 2008 7:14:49 PM
Köszönöm, majd kiderül, pénteken úgyis összevonások lesznek. 🙂
dr.Kovács József
Friday, December 12, 2008 1:38:38 PM
A következő gondom van a webes előjegyzéssel. Dec.28-ig töltöttem fel a rendelési időket (reggel 8-11-ig tíz percenként), de a betegek későbbi időpontra is be tudnak jelentkezni (reggel 7-től és 20 percenként). Kipróbáltam, működik az automtikus naptárba emelés is.
dr.Kovács József
dr.Kovács József
Friday, December 12, 2008 1:39:45 PM
dr.Kovács József wrote:

A következő gondom van a webes előjegyzéssel. Dec.28-ig töltöttem fel a rendelési időket (reggel 8-11-ig tíz percenként), de a betegek későbbi időpontra is be tudnak jelentkezni (reggel 7-től és 20 percenként). Kipróbáltam, működik az automtikus naptárba emelés is.

Elnézést félreérthető a későbbi időpont. Naptári napra gondoltam, tehát például 2009.január 2-re.

dr.Kovács József
pozsi
  • pozsi
Saturday, December 13, 2008 12:21:33 AM
dr.Kovács József wrote:

dr.Kovács József wrote:

Elnézést félreérthető a későbbi időpont. Naptári napra gondoltam, tehát például 2009.január 2-re.

Elnézést a késlekedésért, de az évvégi hajrá a csúcson. Tény, hogy dec 29-től egészen január 16-val bezárólag, 7-11 óráig 20 percenként vannak fent az EK adatbázisában Önnek szabad időpontjai. Az is igaz, hogy dec 23-ig (ami az ünnepnapok miatt uaz, mint dec 28-ig) 8-11 óráig, 10 percenként. Ha jól értem, Ön szerint ez utóbbi ok, de a másik sorozat nem. Pontosan akkor tudok magyarázatot adni, ha elküldi (pl. email mellékletben) a visualIx\data mappából a webevent.* és a webprofil.* fájlokat.

Addig is egy tipp. Ön (ismételt köszönet érte) kezdettől részt vesz a webes előjegyzés tesztelésében. Nem lehetséges, hogy még hónapokkal ezelőtt próbaképpen felküldött egy 2009 jan 16-val záruló intervallumot? Esetleg ez azóta ott volt, csak a távoli időpont miatt ezelőtt senki nem vette észre. Mindenesetre, ahogy ebből is látszik, felül lehet írni a fent lévő időpontokat: ha most a kezdő és végdátumokat kézzel átállítva felküldene egy dec 29-vel kezdődő 4 heti szakaszt a szokott módon, akkor az a jelenleg fent lévőket kitörli, s a jó új időpontokat lépteti életbe.

dr. Tóth Mária
Monday, December 15, 2008 10:40:07 PM
Tanácsot kérnék, hogy a webes előjegyzéshez futó visualwebx kezeléséhez milyen javaslatok vannak. Ennek futása közben nem indítható pl. indexelés.

Ha a visualwebx bezárásra kerül, akkor nem fut az előjegyzés szinkronizálás. Újraindítása macerásnak tűnik a gép ki-be kapcsolásával.#-o Az átvehető tapasztalatok érdekelnének.

Kharon
Tuesday, December 16, 2008 8:58:23 AM
A start menü futattás mezőbe elindítjuk a services.msc -t , abban megkeressük a webx-et jobb egérgomb és szolgáltatás indítása.
pozsi
  • pozsi
Tuesday, December 16, 2008 1:29:49 PM
dr. Tóth Mária wrote:

Tanácsot kérnék, hogy a webes előjegyzéshez futó visualwebx kezeléséhez milyen javaslatok vannak. Ennek futása közben nem indítható pl. indexelés.

Ha a visualwebx bezárásra kerül, akkor nem fut az előjegyzés szinkronizálás. Újraindítása macerásnak tűnik a gép ki-be kapcsolásával.#-o Az átvehető tapasztalatok érdekelnének.

Valamelyik következő verzióba betesszük, hogy az Intéző induláskor automatikusan leállítsa, kilépéskor automatikusan visszaindítsa a webx-et. Kis türelmet kérünk, mert az Intéző változtatása technikailag nehezebb, mint a programé (ebben történik maga a verzióváltás). Addig is Kaprinai dr. válasza is tökéletes. Ezen kívül a webx szolgáltatást a

net stop webx parancs leállítja, a

net start webx parancs elindítja.

Ha pl. egy webx_stop.bat szövegfájlt létrehozunk az előző, egy webx_start.bat-ot az utóbbi egyetlen sorral, s ezekből parancsikont kiteszünk az asztalra, akkor egy gombnyomással le tudjuk állítani / el tudjuk indítani. Természetesen az Intézőbe integrálás a végleges megoldás.

dr.Kovács József
Tuesday, December 16, 2008 8:53:44 PM
pozsi wrote:

Elnézést a késlekedésért, de az évvégi hajrá a csúcson. Tény, hogy dec 29-től egészen január 16-val bezárólag, 7-11 óráig 20 percenként vannak fent az EK adatbázisában Önnek szabad időpontjai. Az is igaz, hogy dec 23-ig (ami az ünnepnapok miatt uaz, mint dec 28-ig) 8-11 óráig, 10 percenként. Ha jól értem, Ön szerint ez utóbbi ok, de a másik sorozat nem. Pontosan akkor tudok magyarázatot adni, ha elküldi (pl. email mellékletben) a visualIx\data mappából a webevent.* és a webprofil.* fájlokat.

Addig is egy tipp. Ön (ismételt köszönet érte) kezdettől részt vesz a webes előjegyzés tesztelésében. Nem lehetséges, hogy még hónapokkal ezelőtt próbaképpen felküldött egy 2009 jan 16-val záruló intervallumot? Esetleg ez azóta ott volt, csak a távoli időpont miatt ezelőtt senki nem vette észre. Mindenesetre, ahogy ebből is látszik, felül lehet írni a fent lévő időpontokat: ha most a kezdő és végdátumokat kézzel átállítva felküldene egy dec 29-vel kezdődő 4 heti szakaszt a szokott módon, akkor az a jelenleg fent lévőket kitörli, s a jó új időpontokat lépteti életbe.

Feltöltöttem az új rendelési időpontokat és úgy tűnik megoldódott a probléma. Köszönöm. Más kérés: a webes előjegyzési felületemen nem lehetne a Kisberényt Lengyeltótira javítani? Többször átírtam már, de mindíg visszaáll Kisberényre (valószinűleg azért, mert a két település irányítószáma ugyanaz, de Kisberény előrébb áll az ABC sorrendben).

dr.Kovács József
Tuesday, December 16, 2008 9:43:20 PM
Mai napra a számítógépem szerint nem volt internetes előjegyzés. Több betegem jelezte, hogy bejelentkeztek, van akinek a program vissza is igazolta az időpontot. ez mégsem jelent meg az előjegyzési naptárban. Kicsit kellemetlen volt. Mi lehetett ennek az oka?
Kharon
Wednesday, December 17, 2008 9:40:35 AM
Nálam ugyanez volt tegnap. Szintén kellemetlen volt.
pozsi
  • pozsi
Wednesday, December 17, 2008 11:49:55 AM
dr.Kovács József wrote:

Feltöltöttem az új rendelési időpontokat és úgy tűnik megoldódott a probléma. Köszönöm. Más kérés: a webes előjegyzési felületemen nem lehetne a Kisberényt Lengyeltótira javítani? Többször átírtam már, de mindíg visszaáll Kisberényre (valószinűleg azért, mert a két település irányítószáma ugyanaz, de Kisberény előrébb áll az ABC sorrendben).

Megtaláltuk a problémát, a visual Ixdoki Web profil karbantartásban volt, már ott visszaíródott mindig Kisberényre az eltároláskor, s aztán ez minden időtartam-felküldéskor az EK központban is átírja. Kijavítottuk, az 1.26.1 verzióban már jó lesz, majd annak telepítése után legyen szíves a profilkarbantartásban kijavítani, utána már nem fog visszaállni. A webes felületen én most átírom, s ha a következő időszak-felküldést már az előbb leírtak után csinálja, akkor ott sem fog visszaállni.

Users browsing this topic