dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, February 4, 2011 1:53:42 PM
sbpanka wrote:

Huh, köszi a gyors választ.

Én ezt le szoktam adni, csak akkor nem értem, hogy miért kéri az e-jelentés rendszere külön mégegyszer....

Az a baj, úgy "vettem át a körzetet", hogy ali8g tudtam valamit.

Így is pánikolok, hogy valamivel elmaradok, aztán gubanc lesz...

Köszönöm mégegyszer.

Nem kell még egyszer leadni, de le lehet adni még egyszer.

Eddig csak lemezen lehetett ( kivéve a tesztelésbe bevontakat ) leadni a havi jelentéseket. január 1 től van rá mód , hogy aki akarja a továbbiakban E jelentést használva emailbe továbbíthatja az OEP felé a havi-, na meg a heti jelentéseket,azaz jelenleg még nem kötelező ezt vállalni, csak lehetőség. Június ( július ?? ) 1 - től viszont már kötelező lesz ezt használni.

Ajánlanám e fórumot a program és az azzal kapcsolatos ismeretei bővítésére. A Kereső segítségével, vagy a Témák megnyitásával biztosan talál hasznos infókat. Kérdéseire is igyekszenek a fórum működtetői, felhasználói mielőbbi választ adni.

Pánikra semmi ok !!

Bakos J
  • Bakos J
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, February 14, 2011 12:35:19 PM
T. Infomix!

Alábbi levelet írtam a fórumba 2010.12.02.-án. Kérdésem, hogy valami előrehaladás történt-e a kérdésben?

Köszönettel: Dr Bakos

Bakos J wrote:

T. Infomix!

A Szegedi Egyetem laborja együttműködést kezdeményezett a háziorvosokkal. Ennek első lépéseként újabb egyen laborbeutalót vezettek be. A kérésük, hogy ezen kérjük a laborokat, illetve legalábbis ugyanilyen adattartalommal (betegadatokat tekintve) és az egyes kéréseket ugyanilyen csoportosításban nyomtassuk ki. Hogy lehetne ezt megoldani? Valószínűleg ez az összes Szegedi (Szeged környéki) háziorvos problémája is.

A beutalót szívesen elküldöm, vagy akár az egész e-mailt, ha megírják hova.

Üdvözlettel: Dr Bakos J

Sári László
Tuesday, February 15, 2011 11:21:21 AM
A formátumokat megkaptuk, de sajnos a jelenlegi rendszerrel nem megoldható, a vizsgálatokat lehet sorrendezni, de konkrét előrenyomtatott beutaló formátumra nem tudja azokat rányomtatni. A fejlesztő kollégák keresik a megoldást.

Bakos J wrote:

T. Infomix!

Alábbi levelet írtam a fórumba 2010.12.02.-án. Kérdésem, hogy valami előrehaladás történt-e a kérdésben?

Köszönettel: Dr Bakos

Bakos J wrote:

T. Infomix!

A Szegedi Egyetem laborja együttműködést kezdeményezett a háziorvosokkal. Ennek első lépéseként újabb egyen laborbeutalót vezettek be. A kérésük, hogy ezen kérjük a laborokat, illetve legalábbis ugyanilyen adattartalommal (betegadatokat tekintve) és az egyes kéréseket ugyanilyen csoportosításban nyomtassuk ki. Hogy lehetne ezt megoldani? Valószínűleg ez az összes Szegedi (Szeged környéki) háziorvos problémája is.

A beutalót szívesen elküldöm, vagy akár az egész e-mailt, ha megírják hova.

Üdvözlettel: Dr Bakos J

Bakos J
  • Bakos J
Monday, February 21, 2011 1:13:39 PM
Tisztelt Infomix!

Az előző választ köszönöm.

1, Még mindig a labor kérőlap okoz nekem gondot. A laborkérések közé kérem betenni a következőt: "TSH, kóros esetben T3, T4".Ugyanis a labor abban az esetben háziorvosnak is megcsinálja a T3 T4 vizsgálatokat ha a TSH kóros és a háziorvos ezt kéri.

2, A kérőlap problémára megoldást jelenthetne, ha az egyes labor kéréseket csoportosítani lehetne, úgy ahogy az a szegedi kérőlapon van, mondjuk úgy, hogy vonallal el vannak választva az egyes csoportok. Ez talán megoldható?

Üdvözlettel: BJ

Wednesday, March 2, 2011 11:08:02 AM
Beutalás fekvőbeteg kitöltésekor az előző és jelen betegségeknél is jó lenne, ha a program automatikusan kitöltené az észlelési időket ugyan úgy, mint a Beutalás NRSZH esetében. Valamint a beutaló orvos aláírása alatt a beutaló kódja és intézménye is megjelenne a nyomtatott lapon.
Széll János
Thursday, March 10, 2011 9:49:54 AM
T.InfoMix!

1.40 fut orvos-nővér "kishálózaton".

A kliens ("nővér") gépén ( W98) amennyiben "Hozott lelet" funkciót választom, a következő üzenetet kapom.

"OLE error 0X80040154: Az osztály nincs regisztrálva.ELO object is being ignored.Record number 30".

A választható lehetőségek után a program "elszáll".

A server (XP) gépen ilyent nem tapasztalni.

InfoMixes tanácsra letöltöttem az oldalról az ajánlott program kiegészítőt (Lelelet megjelenítő?), de a helyzet változatlan.

Gyakorlatilag a nővér nem tud dolgozni, hisz' nem tudja rögzíteni a leleteket.

Segítséget kérek!

Köszönettel:

Széll J.

a sümegi vérvár tövéből

Ilona
  • Ilona
Thursday, March 10, 2011 10:14:07 AM
Th. lap - új szakorvosi jav.- hatóanyag szerinti kiválasztás.

Hatóanyag szerint kerestem : agomelatine-t, minden lehetséges módon "végig zongoráztam", de nem találtam. Hosszas keresgélés után nagy kezdőbetűvel írtam be : Agomelatine, így egyből megtaláltam.

Kérés: a prg. ne tegyen különbséget kis és nagy kezdőbetűnél.

Köszönöm !!!

rpetra
  • rpetra
Thursday, March 10, 2011 11:16:14 AM
Széll János wrote:

T.InfoMix!

1.40 fut orvos-nővér "kishálózaton".

A kliens ("nővér") gépén ( W98) amennyiben "Hozott lelet" funkciót választom, a következő üzenetet kapom.

"OLE error 0X80040154: Az osztály nincs regisztrálva.ELO object is being ignored.Record number 30".

A választható lehetőségek után a program "elszáll".

A server (XP) gépen ilyent nem tapasztalni.

InfoMixes tanácsra letöltöttem az oldalról az ajánlott program kiegészítőt (Lelelet megjelenítő?), de a helyzet változatlan.

Gyakorlatilag a nővér nem tud dolgozni, hisz' nem tudja rögzíteni a leleteket.

Segítséget kérek!

Köszönettel:

Széll J.

a sümegi vérvár tövéből

A gondot az okozhatta, hogy a segéd program amit letöltött Windows 98 oeprációs rendszeren nem használható.

A következőt kellene tenni:

Az Infomix portálon a Letöltések/ Program kiegészítések menüpontban a Letölthető fájloknál található egy Scanner Állományok letölthető fájl. Ezt kellene lementeni, majd kicsomagolni, és a tartalmát (scanner mappa) átmásolni a windows 98-as gépre.

A kicsomagolt scanner mappában a következő fájlt kellene elindítani: !_scanner_98.bat

Ha lefutott a segéd program akkor célszerű újra indíítani a gépet, majd utána megpróbálni a Hozott lelet rögzítést.

Felhívnám figyelmét, hogy ez a segéd program csak Windows 98 operációs rendszeren működik!

A segéd fájl letöltéséhez kattintson ide. 

Amennyiben a probléma továbbra is fenn áll kérem jelezze felénk.

rpetra
  • rpetra
Thursday, March 10, 2011 11:19:30 AM
Ilona wrote:

Th. lap - új szakorvosi jav.- hatóanyag szerinti kiválasztás.

Hatóanyag szerint kerestem : agomelatine-t, minden lehetséges módon "végig zongoráztam", de nem találtam. Hosszas keresgélés után nagy kezdőbetűvel írtam be : Agomelatine, így egyből megtaláltam.

Kérés: a prg. ne tegyen különbséget kis és nagy kezdőbetűnél.

Köszönöm !!!

Észrevételét köszönjük!

Kérését továbbítottam fejlesztő kollégáim felé.

Ötleteit, kéréseit továbbra is várjuk itt a fórumon, vagy e-mailben.

Széll János
Wednesday, March 16, 2011 1:45:13 PM
Évekkel korában volt már gondom a súly-, és hosszgörbékkel, de mivel azóta sem láttam megoldódni a gondot, felteszem újra a kérdést:

Hogy' működnek a súly-, és hossz - adatokat megjelenítő, percentilt is számító görbék?

Mely numerikus adatokat használják fel az adott megjelenítet pont helyzetének kiszámításához?

(Rendszerint a megjelenített pontok elhelyezkedése is meglehetősen fura, meg a kapott percentiles érétékek is.)

Mit kell(ene) változtatni ahhoz, hogy pl. egy 1 éves gyermek havonta rögzített súly-, és hossz-adatainak eredményeként a GÖRBÉT láthassam, azaz meg tudjam ítélni, hogy' is elleszkedik az az azonos korúak adatai alapján készült (átlag) görbékhez?

(Temészetesen ez más életkorban is hasznos.)

Előre is köszönöm a segítséget.

Sz.J.

a sümegi végvár tövéből

rpetra
  • rpetra
Friday, March 18, 2011 12:34:03 PM
Széll János wrote:

Évekkel korában volt már gondom a súly-, és hosszgörbékkel, de mivel azóta sem láttam megoldódni a gondot, felteszem újra a kérdést:

Hogy' működnek a súly-, és hossz - adatokat megjelenítő, percentilt is számító görbék?

Mely numerikus adatokat használják fel az adott megjelenítet pont helyzetének kiszámításához?

(Rendszerint a megjelenített pontok elhelyezkedése is meglehetősen fura, meg a kapott percentiles érétékek is.)

Mit kell(ene) változtatni ahhoz, hogy pl. egy 1 éves gyermek havonta rögzített súly-, és hossz-adatainak eredményeként a GÖRBÉT láthassam, azaz meg tudjam ítélni, hogy' is elleszkedik az az azonos korúak adatai alapján készült (átlag) görbékhez?

(Temészetesen ez más életkorban is hasznos.)

Előre is köszönöm a segítséget.

Sz.J.

a sümegi végvár tövéből

Távoli eléréssel megnéztem a problémát és egy mentés feltöltésben egyeztünk meg. Amint a mentést sikerül átvizsgálni és megtaláltuk a probléma okát akkor azt természetesen itt a fórumon is közzé teszük.

pharmacybt
Wednesday, March 23, 2011 2:52:27 PM
Azt vettük észre ,hogy a beutalásoknál az intézeti kódok közül, több korábbi szakrendelés kódja nem található.

Mi lehet ennek az oka ,ill. hogy állítható vissza?

Varga Sándor
Wednesday, March 23, 2011 4:32:31 PM
pharmacybt wrote:

Azt vettük észre ,hogy a beutalásoknál az intézeti kódok közül, több korábbi szakrendelés kódja nem található.

Mi lehet ennek az oka ,ill. hogy állítható vissza?

Valószínűleg olyan kódokról van szó, ahol a szakrendelés neve az OEP által adott törzsben megváltozott. Ez sajnos úgy kerül általuk "átvezetésre", hogy a régi megnevezésnél törlik a kódot, és új megnevezéssel kerül felvételre.

Amennyiben tudja a 9 jegyű azonosítót, úgy azt megkeresheti a törzsben.

Segítség lehet, ha az adott paciensnél elindít egy lekérdezést, akkor az ellátás adatainál szereplő továbbküldések között látható az akkor használt 9 jegyű kód.

Ha egyik sem segít, kérem keressen minket, megpróbáljuk az adatbázisból kideríteni a hiányzó kódokat.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Tuesday, April 5, 2011 10:06:12 PM
Általános kérdések - Értesítések, információk: #123 számú hozzászólásból idézet: "A problémát az okozta, hogy egy táppénzhez két megszűnő sor volt két külön dátummal így a helyes kijelentés dátumát tartalmazó sort Korrekciós sorra állítottuk és a jelentés dátumát a mai napra, így a megszűnő record a következő heti jelentésbe jelentődik."

Az lenne a kérdésem, hogy ezt hogyan lehetett lértehozni? (csak azért érdekes, hogy ne kövessük el ugyanezt a hibát).

A fenti fórum témához nem tudok hozzászólást írni (nincs olyan gomb).

dr.Kovács József
Sooky Barna dr.
Tuesday, April 5, 2011 11:56:23 PM
Szeretném jelezni, hogy a beutalás NRSZH-ba beutaló utolsó lapján a vizsgálat helyénél még mindig az "ORSZI telephelyén" szerepel.

Gál Andi
Wednesday, April 6, 2011 8:56:03 AM
dr.Kovács József wrote:

Általános kérdések - Értesítések, információk: #123 számú hozzászólásból idézet: "A problémát az okozta, hogy egy táppénzhez két megszűnő sor volt két külön dátummal így a helyes kijelentés dátumát tartalmazó sort Korrekciós sorra állítottuk és a jelentés dátumát a mai napra, így a megszűnő record a következő heti jelentésbe jelentődik."

Az lenne a kérdésem, hogy ezt hogyan lehetett lértehozni? (csak azért érdekes, hogy ne kövessük el ugyanezt a hibát).

Azt hiszem úgy sikerült,hogy ˝előre˝ kiírtuk a beteget,aki nem gyógyult meg és folytatni kellett a táppénzét.

Varga Sándor
Wednesday, April 6, 2011 10:09:02 AM
Törökbálint wrote:

dr.Kovács József wrote:

Azt hiszem úgy sikerült,hogy ˝előre˝ kiírtuk a beteget,aki nem gyógyult meg és folytatni kellett a táppénzét.

Az történhetett, hogy miután a keresőképességet beírták, a megváltozott adatot a heti jelentés javításban vették fel új jelentendő tételként.

Amennyiben ilyen eset fordul elő, javasoljuk az alábbi használatot.

Ha a kiírás után derül ki, hogy nem a beírt napon, hanem egy másik időpontban lesz a paciens keresőképes, úgy a keresőképtelen állománynál kell az adott táppénzt kinyitni, majd a táppénz vége dátumot módosítani, és tárolni. A program automatikusan készít egy korrekciós tételt a jelentésbe, az új dátummal, további teendő nincs. Kivétel ez alól az az eset, ha a megváltozott dátum beírása ugyan azon a héten történik, amikor az eredetit is beírták.

Ugyan így lehetőség van a megszünés törlésére is. Ez akkor szükséges, ha már beírták a keresőképességet, de a paciens mégsem gyógyult meg, de nem tudják mikorra lesz keresőképes. Ilyenkor a dátumot törölni kell. A megszünés módja lenyitható listát a CTRL+0 billentyűkombinációval lehet "kitöltetlenre" állítani, és így tárolható a táppénz, ami innentől újra folyamatban lévő. Ez a módosítás szintén jelentődik az OEP felé.

Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, April 6, 2011 10:12:02 AM
Sooky Barna dr. wrote:

Szeretném jelezni, hogy a beutalás NRSZH-ba beutaló utolsó lapján a vizsgálat helyénél még mindig az "ORSZI telephelyén" szerepel.

Köszönjük az észrevételt.

Módosítjuk a szöveget.

Varga Sándor
Gál Andi
Wednesday, April 6, 2011 12:17:14 PM
vargas wrote:

Törökbálint wrote:

dr.Kovács József wrote:

Az történhetett, hogy miután a keresőképességet beírták, a megváltozott adatot a heti jelentés javításban vették fel új jelentendő tételként.

Ha a kiírás után derül ki, hogy nem a beírt napon, hanem egy másik időpontban lesz a paciens keresőképes, úgy a keresőképtelen állománynál kell az adott táppénzt kinyitni, majd a táppénz vége dátumot módosítani, és tárolni. A program automatikusan készít egy korrekciós tételt a jelentésbe, az új dátummal, további teendő nincs. Kivétel ez alól az az eset, ha a megváltozott dátum beírása ugyan azon a héten történik, amikor az eredetit is beírták.

Ugyan így lehetőség van a megszünés törlésére is. Ez akkor szükséges, ha már beírták a keresőképességet, de a paciens mégsem gyógyult meg, de nem tudják mikorra lesz keresőképes. Ilyenkor a dátumot törölni kell. A megszünés módja lenyitható listát a CTRL+0 billentyűkombinációval lehet "kitöltetlenre" állítani, és így tárolható a táppénz, ami innentől újra folyamatban lévő. Ez a módosítás szintén jelentődik az OEP felé.

Pont fordítva. Igy sikerült elrontani,hogy a táppénz vége dátumot módosítottam.Igy lett a 2 db megszűnő sorom.

sanemet
Wednesday, April 6, 2011 12:56:37 PM
Fejlesztésben megoldhatók lennének a következők (?):

- az allergiához hasonlóan gyógyszer intolerancia esetén külön lehessen jelölni az adott gyógyszert (regisztr./házio.anamnaesis/életmód lapon). Ez nem allergia, de jelentős egyéb panaszt okozhat a betegnek. Csak az allergiához tudom egyenlőre felvenni a gyógyszert.

- táppénzes betegnél előfordult átfedés a tp.-k között. Pl. kérte a beteg 03.25(péntek)-03.28(hétfő) a táppénzt. 04.25-én kiírtam, papírt odaadtam. Beteg 04.30 (szerda) jelezte, hogy 03.28-04.03 kér táppénzt. A 03.28-ig tartót már elfelejtettük, a gép nem figyelmeztetett az átfedésre, 30-án gond nélkül felvettük visszamenőleges jelöléssel 28-tól! Lehetne ezen módosítani, vagy csak az én gépem sajátossága volt?

Köszönettel. dr. Németh György

Varga Sándor
Wednesday, April 6, 2011 1:03:57 PM
Törökbálint wrote:

vargas wrote:

Törökbálint wrote:

dr.Kovács József wrote:

Pont fordítva. Igy sikerült elrontani,hogy a táppénz vége dátumot módosítottam.Igy lett a 2 db megszűnő sorom.

Amikor így módosítják a táppénz végét, akkor korrekciós sor jön létre. nem lehet, hogy ezt a korrekciós sort módosították a heti jelentés javításban megszűnőre? Csak azért kérdezem, mert nekünk nem sikerül ilyen állapotot előidézni a rendszerben, és nekünk is fontos a jövőben, hogy a hibás jelentése tételek lehetőségét kiküszöböljük.

Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, April 6, 2011 1:12:30 PM
sanemet wrote:

- az allergiához hasonlóan gyógyszer intolerancia esetén külön lehessen jelölni az adott gyógyszert (regisztr./házio.anamnaesis/életmód lapon). Ez nem allergia, de jelentős egyéb panaszt okozhat a betegnek. Csak az allergiához tudom egyenlőre felvenni a gyógyszert.

Itt gyógyszer érzékenység - ATC csoport - adható meg. Itt lenne szükség konkrét készítményre?

sanemet wrote:

- táppénzes betegnél előfordult átfedés a tp.-k között. Pl. kérte a beteg 03.25(péntek)-03.28(hétfő) a táppénzt. 04.25-én kiírtam, papírt odaadtam. Beteg 04.30 (szerda) jelezte, hogy 03.28-04.03 kér táppénzt. A 03.28-ig tartót már elfelejtettük, a gép nem figyelmeztetett az átfedésre, 30-án gond nélkül felvettük visszamenőleges jelöléssel 28-tól! Lehetne ezen módosítani, vagy csak az én gépem sajátossága volt?

Köszönettel. dr. Németh György

köszönjük az észrevételt. Ellenőrizzük a működést.

Varga Sándor
Gál Andi
Wednesday, April 6, 2011 1:15:53 PM
vargas wrote:

Törökbálint wrote:

vargas wrote:

Törökbálint wrote:

dr.Kovács József wrote:

Amikor így módosítják a táppénz végét, akkor korrekciós sor jön létre. nem lehet, hogy ezt a korrekciós sort módosították a heti jelentés javításban megszűnőre? Csak azért kérdezem, mert nekünk nem sikerül ilyen állapotot előidézni a rendszerben, és nekünk is fontos a jövőben, hogy a hibás jelentése tételek lehetőségét kiküszöböljük.

Biztos,hogy nem a korrekciós sort módosítottuk,mert eddig nem is vettem észre (bocsánat) ,hogy ilyen része is van a programnak.Mindig úgy hosszabbítottunk táppénzt,hogy kitöröltük a kiírás dátumát.

sanemet
Wednesday, April 6, 2011 1:34:06 PM
vargas wrote:

sanemet wrote:

Itt gyógyszer érzékenység - ATC csoport - adható meg. Itt lenne szükség konkrét készítményre?

Igen. Látható legyen számomra, hogy adott betegnek allargiája van arra a készítményre, vagy csak nem bírja szedni, mert pl. gyomorpanaszokat okoz (intolerancia), de nincsenek tipikus allergiás panaszai.

Ezt ha beírom a fent említett helyre, a program kiírja az allergiát, én csak intoleranciát kérnék ezeknél a készítményeknél.

Köszönöm.

Bakos J
  • Bakos J
Thursday, April 14, 2011 8:42:38 PM
Válasz a 2011.04.14.-én kiküldött népszerűsítő e-mail-re:

Tisztelt Infomix!

Nem tudom szó nélkül hagyni az alábbi ajánlatukat, mely nem kis megütközést keltett bennem.

Arra kérnek, mint régi hűséges ügyfelüket, ajánljam a programot, más háziorvosnak 1 éves díjért. Jó, ezt értem.

Az új belépő a software megvételén túl 5750 Ft-ot fizet havonta (!!!, nem éves bontásban, mint én). Hmm. Eszembe jutott, hogy én épp a napokban utaltam önöknek 85 625 Ft-ot egy összegben az éves programkövetésért. Ráadásul januárban, mivel megrendeltem az Ixcomm modult 18 750 ft-ot zsebeltek be tőlem, éves díj gyanánt. Akár hogy számolom, én 104 375 ft-ot fizetek évente egy összegben, a friss belépő 86 250 ft-jával szemben, amit ráadásul havonta fizet. Én, mint régi hűséges ügyfelük Önök szerint!!!

Hát nem hogy új ügyfelet nem fogok önöknek beszervezni, de kénytelen leszek szétnézni a piacon, mert ez megalázó diszkrimináció a régi ügyfelek hátrányára!!!!

Tisztelettel: Dr Bakos János

Varga Sándor
Friday, April 15, 2011 11:41:27 AM
Kedves dr Bakos János Doktor Úr!

Köszönjük visszajelzését – hirtelen mi is megütköztünk válaszán, hiszen célunk éppen az volt, hogy mind az új, mind a régi partnereinknek nagyon kedvezményes használati lehetőséget biztosítsunk!

A félreértést valószínűleg az okozta, hogy Ön a számláján az éves bruttó összeget látja- ami havi nettó 5.708 Ft díjnak felel meg. Ezt kell összevetnie az ajánlatban szereplő 5750 Ft havi nettó díjjal (évre vonatkoztatva bruttó 86.250Ft). Ezek az árak az új vevőnek is éves egyösszegű fizetésre vonatkoznak, csak a hónapra lebontott összeg van megjelölve. Természetesen Nekik is, éppen úgy, mint régi partnereinknek, van lehetőség havi díjfizetésre is, ez azonban kedvezőtlenebb.

Az átalánydíjaink egyébként azonos feltételek mellett országosan egységesek.

Szeretnénk, ha régi partnereink költségmentesen tudnák használni azokat a moduljainkat (így például az Ön által is használt kommunikációs modult), amelyet eddig anyagi nehézségeik miatt nem tudtak megtenni. Ezen akció keretében erre van lehetőségük .

Ahogy telefonon megbeszéltük, természetesen elküldtük az akciós feltételeket Doktor Úrnak, amit sajnálatos módon nem kapott meg.

Varga Sándor
Ilona
  • Ilona
Monday, April 18, 2011 5:49:22 PM
Néhány napos probléma: az "algép"-em nem ellenőrzi a TAJ-t, a főgép igen.

Hogyan tudnám "megbűvölni", hogy mindkét gép végezzen ellenőrzést ?

Köszönöm !!

T_Zoli
Monday, April 18, 2011 6:06:32 PM
Valószínűleg valamelyik beállítás állítódott el.

Amennyiben a fő gépen be van állítva az automatikus jogviszony ellenőrzés, akkor ezt a mellék gépen is le kell ellenőrizni.

A mellék gépen lépjen be a háziorvosi ellátás ablakba és a jobb alsó sarokban található beállítás gombra (fogaskerék) kattintson rá.

Amennyiben az ' Automatikus jogviszony ellenőrzés új ellátáskor ' opció nincs bejelölve, akkor jelőlje be. A következő ellátáskor, új rendelés ablak aktíválásakor automatikusan elindul a TAJ autentikáció.

Továbi probléma esetén kérjük hívja a központi számunkat és a mellék gépre kérjen egy távoli elérést, és így interneten keresztül feljelentkezve Önhöz, megoldjuk a problémát.

Kharon
Tuesday, April 19, 2011 8:08:14 PM
A Taj ellenőrzés nálunk sem tökéletes, nem mindegyik betegnél ellenőrzi, és nem jelenik meg az ellátás ablakban a TAJ-os kis rész sem azoknál a betegeknél, akiknél nem ellenőriz. emailben küldtem screenshot-ot.
rpetra
  • rpetra
Wednesday, April 20, 2011 10:20:41 AM
Jano wrote:

A Taj ellenőrzés nálunk sem tökéletes, nem mindegyik betegnél ellenőrzi, és nem jelenik meg az ellátás ablakban a TAJ-os kis rész sem azoknál a betegeknél, akiknél nem ellenőriz. emailben küldtem screenshot-ot.

Megnéztem az Ön által küldöt e-mailt és lenne egy-két kérdésem.

1. A képen szereplő páciens elővételénél egyik gépen sem látszik a taj ellenőrzést indító pipa?

2. A Rendszer/ Praxis adatok karb. menüpontban a saját praxisát kiválasztva az adatok-jogviszony fülön a módszernél mi van bejelölve?

Similar Topics
Users browsing this topic