Adrienn
Tuesday, July 19, 2011 11:29:43 AM
Köszönöm szépen! Nekem is ez volt az utolsó tippem. Neki is esek. Köszönöm!!!
misidoki
Tuesday, July 19, 2011 12:10:21 PM
misidoki wrote:

A gyógyszerfelírás-alul kiválasztom a cseregyógyszert-rákattintani a zöld "cserél" gombra-kicseréli,csak az adagolást nem írja be-ezért a th.lapra is adagolás nélkül veszi fel /tehát hiányzik róla a "napi 3x1",vagy az eredeti gyógyszernél volt.

/jul. 11

Nem kapok választ![azta] Jul.19/

Varga Sándor
Tuesday, July 19, 2011 12:26:55 PM
misidoki wrote:

A gyógyszerfelírás-alul kiválasztom a cseregyógyszert-rákattintani a zöld "cserél" gombra-kicseréli,csak az adagolást nem írja be-ezért a th.lapra is adagolás nélkül veszi fel /tehát hiányzik róla a "napi 3x1",vagy az eredeti gyógyszernél volt.

Elnézést kérek, hogy nem válaszoltunk hamarabb.

Nálunk minden adatbázison megfelelően működi a csere, ezért valószínűleg adatbázis probléma okozza.

Kérünk egy időpontot, amikor táveléréssel meg tudjuk nézni, Önnél miért működik így a rendszer.

Varga Sándor
Adrienn
Tuesday, July 19, 2011 1:35:48 PM
szviktor wrote:

Adrienn wrote:

"Run-time error '1101':

Lapolvasó vagy lapolvasó-leíró hiba"

Ezt írja ki a scanneléskor. Nagyjából a legutóbbi verzóváltásra tehető a probléma. Nem tudom pontosan, mert notebook-kal dolgozunk 2 rendelőben, a verzóváltás talán csütörtöki, de pénteken és hétfőn a másik rendelőben voltunk, ebben a rendelőben azóta először a mai napon vagyunk. A másik scanner működik. Visual X dokin kívül ez is a saját szoftverével, de ha a Visual x dokiból indítom a scannelést, akkor ezt a hibaüzenetet kapom. Na mi lehet a probléma? Verzóvisszaállítás, a mentésből fájlcsere vagy valami?

A probléma az, hogy valószínűleg a scanner driver-e megsérült és a Visual ixdokiból indított scannelés kor nem tudja betölteni a programot a scanneléshez. Javaslom, hogy távolítsák el a most használt driver-t és a gyártó web lapjáról szerezzék be a legfrissebbet és ezt telepítsük fel és utána valószínűleg a probléma meg is szűnik.

Sajnos nem oldotta meg. Pedig többször is eljátszottam. A régit töröltem, a gyártó honlapjáról az újat feltettem. Visual x dokin kívül tökéletesen működik a scanner, de visual x dokiból nem lehet előcsalogatni. Megjeleníti a scannert, de azt kiválasztva scanneléskor ezt a hibaüzenetet küldi.

Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, July 19, 2011 1:50:18 PM
A mai napon többször előfordult: napitevékenység, az Ok gomb inaktívvá válik (világos szürke), más menüpont nincs nyitva, nincs tálcára téve, nem tudok kilépni, csak a piros x segít. Mi okozza ?

Köszönöm !

szviktor
Tuesday, July 19, 2011 3:17:17 PM
Adrienn wrote:

szviktor wrote:

Adrienn wrote:

"Run-time error '1101':

Lapolvasó vagy lapolvasó-leíró hiba"

Ezt írja ki a scanneléskor. Nagyjából a legutóbbi verzóváltásra tehető a probléma. Nem tudom pontosan, mert notebook-kal dolgozunk 2 rendelőben, a verzóváltás talán csütörtöki, de pénteken és hétfőn a másik rendelőben voltunk, ebben a rendelőben azóta először a mai napon vagyunk. A másik scanner működik. Visual X dokin kívül ez is a saját szoftverével, de ha a Visual x dokiból indítom a scannelést, akkor ezt a hibaüzenetet kapom. Na mi lehet a probléma? Verzóvisszaállítás, a mentésből fájlcsere vagy valami?

A probléma az, hogy valószínűleg a scanner driver-e megsérült és a Visual ixdokiból indított scannelés kor nem tudja betölteni a programot a scanneléshez. Javaslom, hogy távolítsák el a most használt driver-t és a gyártó web lapjáról szerezzék be a legfrissebbet és ezt telepítsük fel és utána valószínűleg a probléma meg is szűnik.

Sajnos nem oldotta meg. Pedig többször is eljátszottam. A régit töröltem, a gyártó honlapjáról az újat feltettem. Visual x dokin kívül tökéletesen működik a scanner, de visual x dokiból nem lehet előcsalogatni. Megjeleníti a scannert, de azt kiválasztva scanneléskor ezt a hibaüzenetet küldi.

Egy távelérési időpontot kellene egyeztetnünk a probléma megoldás érdekében az a 061/214-5063-as számon teheti meg. A távelérés alkalmával megnéznénk mi okozza az említett problémás.

Üdv: Szabó Viktor
Varga Sándor
Tuesday, July 19, 2011 4:59:17 PM
Ilona wrote:

A mai napon többször előfordult: napitevékenység, az Ok gomb inaktívvá válik (világos szürke), más menüpont nincs nyitva, nincs tálcára téve, nem tudok kilépni, csak a piros x segít. Mi okozza ?

Köszönöm !

Ez akkor lehetséges, ha olyan adatbeviteli képernyő (pl. BNO választó) van nyitva, amit be kell zárni az ellátás bezárásához.

Előfordulhat, hogy ez egy másik képernyő, esetleg az infolap mögé kerül, és ezért nem látható. Ha ilyet tapasztal, próbálja meg a képernyő váltás gomb melletti nyilat lenyitni (az eszközsor - felvesz, választ, végez gombokkal kezdődő ikonsorban a menüpontok alatt - a 3. két ablakot tartalmazó választ gomb az). Az így megjelenített listában láthatóak a nyitott ablakok, ezek között lesz olyan, ami miatt nem tudja bezárni az ellátás képernyőt.

Varga Sándor
Ilona
  • Ilona
Tuesday, July 19, 2011 6:15:10 PM
Köszönöm gyors válaszát, az Ön által leírtakat szoktam "végig zongorázni", gondolva arra, hogy valamelyik ablak nyitva van, de nincs. Sorozat gyógyszerírásnál is előfordul, hogy az OK ínaktív. Marad a piros x, aztán azt a beteget újra írom a napi tevékenységnél.
dr.Kovács József
Tuesday, July 19, 2011 7:13:29 PM
Ilona wrote:

Köszönöm gyors válaszát, az Ön által leírtakat szoktam "végig zongorázni", gondolva arra, hogy valamelyik ablak nyitva van, de nincs. Sorozat gyógyszerírásnál is előfordul, hogy az OK ínaktív. Marad a piros x, aztán azt a beteget újra írom a napi tevékenységnél.

Mi is szoktunk így járni és legtöbbször valóban nyitva van egy ablak, de nem látszik. Általában "valahogyan" kinyílik a típus napi tevékenység ablak és "befekszik" a napi ellátás ablaka alá. Onnan kell elővarázsolni, becsukni és akkor aktív lesz az OK gomb.

dr.Kovács József
Ilona
  • Ilona
Tuesday, July 19, 2011 8:16:32 PM
dr.Kovács József wrote:

Ilona wrote:

Mi is szoktunk így járni és legtöbbször valóban nyitva van egy ablak, de nem látszik. Általában "valahogyan" kinyílik a típus napi tevékenység ablak és "befekszik" a napi ellátás ablaka alá. Onnan kell elővarázsolni, becsukni és akkor aktív lesz az OK gomb.

Legközelebb, ha előfordul, akkor a megadott helyen fogok "kutakodni". Köszönöm szépen kedves válaszát ! Ha már itt járok kérek egy kis segítséget: Prg bezárásakor megjelenik egy tábla, felteszi a kérdést, akarok -e utólagos TAJ ellenőrzést? Hol kell kikapcsolni, hogy ne kérdezzen rám? [felnez]

szviktor
Wednesday, July 20, 2011 9:14:33 AM
Ilona wrote:

dr.Kovács József wrote:

Ilona wrote:

Legközelebb, ha előfordul, akkor a megadott helyen fogok "kutakodni". Köszönöm szépen kedves válaszát ! Ha már itt járok kérek egy kis segítséget: Prg bezárásakor megjelenik egy tábla, felteszi a kérdést, akarok -e utólagos TAJ ellenőrzést? Hol kell kikapcsolni, hogy ne kérdezzen rám? [felnez]

Én nem javasolnám az utólagos taj ellenőrzés kikapcsolását mert erre a listára az kerül akit valamilyen okból a program nem tud ellenőrizni és így megteheti minden következmény nélkül az ellenörzést. De ha minden képen ki szeretné kapcsolni akkor a Rendszer → Alapbeállítások → Munkaállomás menüpontban talál egy olyat, hogy „Kilépéskor jogviszony ellenőrzés” és itt a beállításnál átállítja nem-re és így nem fog elindulni többet az utólagos taj ellenőrzés kilépéskor.

Ilona
  • Ilona
Wednesday, July 20, 2011 10:30:50 AM
Megtaláltam, köszönöm szépen a segítséget. Anno, azért kapcsoltam be, mert az egyik gépünk valami hiba folytán nem ellenőrízte a TAJ-t, így kikapcsoláskor emlékeztetett és a fő gép elvégezte a másik gépen ellenőrízetlenül maradt jogviszonyokat. Az Infomix munkatársa hetekkel ezelőtt távsegítséggel kijavította a nevezett gépen a prg.hibát, azóta tökéletesen ellenőríz minden gép, ezért nincs szükségem a " felugró, emlékeztető táblára". Amennyiben nincs ellenőrzés, azt utólagosan le tudom ellenőrizni. Köszönöm !!!!
Varga Sándor
Wednesday, July 20, 2011 6:40:39 PM
vargas wrote:

misidoki wrote:

Nálunk minden adatbázison megfelelően működi a csere, ezért valószínűleg adatbázis probléma okozza.

Kérünk egy időpontot, amikor táveléréssel meg tudjuk nézni, Önnél miért működik így a rendszer.

Az üzenetét megkaptam, köszönöm.

A holnapi nap (csütörtök) 12 óra megfelelő. Kollégáim hívják telefonon.

Varga Sándor
Thursday, July 21, 2011 11:26:41 AM
Ha jól emlékszem, az IxDoki 2.xx-ben a fertőző betegségek diagnózisához hozzá volt rendelve a betegségek leírása, orvos teendői, környezetben előírt teendők, stb. Szerencsére egyre ritkábban találkozunk velük, éppen ezért kicsit feledésbe kerültek. Javasolnám, hogy ezen adatok, leírások a Visualix-be is kerüljenek be.
medicinke
Thursday, July 21, 2011 9:10:17 PM
Korábban azt hiszem már kérdeztem, de mintha nem kaptam volna rá választ. Új beteg bevitelnél nem egyszerűbb lenne, ha a TAJ lenne az első mező és az alapján ellenőrizné, hogy van-e már ilyen beteg az adatbázisban?

Így csak felesleges gépelés után derül ki, ha már korábban bevittük a beteget, illetve a születési dátum alapján sokszor tévesen riaszt a program.

Apropó riasztás: az AVG Free 2010 az Ix OJOTE.exe-t és a vfpmessage.exe-t is 4 piros kockás fokozatú fenyegetésnek minősíti...

Varga Sándor
Friday, July 22, 2011 11:48:57 AM
medicinke wrote:

Korábban azt hiszem már kérdeztem, de mintha nem kaptam volna rá választ. Új beteg bevitelnél nem egyszerűbb lenne, ha a TAJ lenne az első mező és az alapján ellenőrizné, hogy van-e már ilyen beteg az adatbázisban?

Így csak felesleges gépelés után derül ki, ha már korábban bevittük a beteget, illetve a születési dátum alapján sokszor tévesen riaszt a program.

Apropó riasztás: az AVG Free 2010 az Ix OJOTE.exe-t és a vfpmessage.exe-t is 4 piros kockás fokozatú fenyegetésnek minősíti...

Az új paciens felvételét kezdheti a TAJ számmal is, ehhez a TAJ mezőbe kell kattintani. Amikor egy pacienst keres a paciens választásban és nem találja, akkor a felvétel gombra kattintva a keresésnél begépelt adatot automatikusan beemeli a gép az új paciens felvételéhez. Ha TAJ szerint keres, akkor az töltődik ki.

Az AVG ingyenes változata már többször riasztott tévesen különböző futtatható fájlok, így a visual egyes fájljai esetén is. Ugyan ennek a "fizetős" változata ezeket a fájlokat nem jelezte vírusosnak. Megkeresésünkre a fejlesztő azt a választ adta, hogy ne az ingyenes változatot használjuk. Ettől függetlenül azért előfordulhat, hogy a jelzett fájlok valóban vírusosak. Ha a riasztás miatt engedi a karanténba helyezést, akkor az üzenetek és a taj ellenőrzés nem fog működni a prgramban.

Ha a következő AVG frissítés után is vírusosnak jelzi a program ezeket a fájlokat, akkor javaslom a gép teljes átvizsgálását.

Varga Sándor
Kharon
Monday, August 1, 2011 2:26:46 PM
A köv jelenséget tapasztaltam: Kgy-os a beteg. Még régen ASA javaslat felvéve, nincs lejárat. Most Aspirin protect felírás, nyomtatás: jelez a gép, hogy a jogcím nem jó, általánosra állít, az Aspirin protect így a kgyos betegnek is általánosan nyomtatódik. Sztem a kgy-nak kellene nyomtatódnia.

Javaslat: 1. a kgy ilyen esetben legyen elsődleges.

2. a régen felvett ASA javaslatokat, amiket annak idején belgy. háziuorvosként végtelenre vettem fel lejárttá kellene tenni minden betegnél pl a versiováltáskor.

misidoki
Monday, August 1, 2011 8:40:44 PM
vargas wrote:

misidoki wrote:

Megnézték, nem működött,azóta sem, működik.Vajon miért?

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, August 2, 2011 9:11:11 AM
Megoldható lenne a Számlakönyv lekérdezésekor külön Számlaérték oszlopban szerepeltetni a kp. és átutalási összegeket ?
Varga Sándor
Tuesday, August 2, 2011 10:46:06 AM
Jano wrote:

A köv jelenséget tapasztaltam: Kgy-os a beteg. Még régen ASA javaslat felvéve, nincs lejárat. Most Aspirin protect felírás, nyomtatás: jelez a gép, hogy a jogcím nem jó, általánosra állít, az Aspirin protect így a kgyos betegnek is általánosan nyomtatódik. Sztem a kgy-nak kellene nyomtatódnia.

Javaslat: 1. a kgy ilyen esetben legyen elsődleges.

2. a régen felvett ASA javaslatokat, amiket annak idején belgy. háziuorvosként végtelenre vettem fel lejárttá kellene tenni minden betegnél pl a versiováltáskor.

A közgyógy esetén, amennyiben a paciens érvényes közgyóggyal rendelkezik, és a receptírásnál be van kapcsolva a "Közgyógy jogcím mindig beállítva" opció, úgy minden olyan készítménynél, ami adható közgyógyra automatikusan ez a jogcím kerül beállításra.

A régi javaslatokat automatikusan nem állítanánk át lejárttá. A fejlesztők megnézik, lehet-e olyan listázót készíteni, ami az ilyen szakorvosi javaslatokat listázná ki.

Varga Sándor
Kharon
Tuesday, August 2, 2011 12:43:28 PM
misidoki wrote:

...

Táveléréssel megnéztük. Azt sikerült megállapítanunk, hogy a hiba nem konzekvens, nem minden esetben (nem minden készítménynél) működik rendellenesen. A javítása még folyamatban van. Természetesen kiemelten kezeljük. Ha tudjuk a megoldást értesítjük, addig is türelmét kérjük.

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, August 3, 2011 9:19:46 AM
#1339 Hozzászólás : 2011. augusztus 2. 6:11:11

Megoldható lenne a Számlakönyv lekérdezésekor külön Számlaérték oszlopban szerepeltetni a kp. és átutalási összegeket ?

Varga Sándor
Wednesday, August 3, 2011 10:48:14 AM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Köszönjük a javaslatot.

A fejlesztők megnézik az elkészítés lehetőségét, a kérést felvettük a fejlesztési igények közé. Amint tudunk megoldást jelezzük.

Varga Sándor
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Thursday, August 4, 2011 11:53:17 AM

Az lenne a probléma, hogy a számlán többféle fiz.mód is választható nem csak kp és átutalás. Így -ha jól értem a kérést- nem elég a két oszlop. Az megfelelő lenne ha a lista végén az összesítő sorban lenne külön fizetési módonkénti összesen?

Hostyánszki László
szviktor
Thursday, August 4, 2011 12:20:20 PM
gy_laszlo wrote:

misidoki wrote:

...

Táveléréssel megnéztük. Azt sikerült megállapítanunk, hogy a hiba nem konzekvens, nem minden esetben (nem minden készítménynél) működik rendellenesen. A javítása még folyamatban van. Természetesen kiemelten kezeljük. Ha tudjuk a megoldást értesítjük, addig is türelmét kérjük.

A mai napon távoli eléréssel lefuttattuk a javítást, amely megoldotta a problémát.

Köszönjük a türelmet.

Amennyiben mégis gond lenne kérem jelezze felénk.

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, August 4, 2011 1:16:20 PM
hosi wrote:

Az lenne a probléma, hogy a számlán többféle fiz.mód is választható nem csak kp és átutalás. Így -ha jól értem a kérést- nem elég a két oszlop. Az megfelelő lenne ha a lista végén az összesítő sorban lenne külön fizetési módonkénti összesen?

Az én legjobb tudásom szerint háziorvosi rendelőben jelen pillanatban csak a két ( kp. és átutalás ) fizetési mód alkalmazott.A csekk, bankkártya, vizitbérlet stb. szerintem nem aktuális. Így a könyveléshez bőven elég lenne a két oszlop, avagy a fizetési módok választhatósága mellett ( lekérdezés feltételét a számla fizetési ablaka szerint tetszőlegesen kijelölhetem ) akár maradhatna az egy oszlop is és értelem szerint azt jeleníti meg amit lekérdezési feltételként bejelöltem. Szerintem ez szerencsésebb megoldás mint az összesítésben való feltüntetés. Biztosan más is használja a Számlázást, véleményét elmondhatná !

komoroczy
Friday, August 5, 2011 12:37:05 AM
Ma kaptam levelet az ÁNTSZ-től.

"A tudomásunkra jutott, hogy akinek a számítógépén a Visual SZOLGA (C)HIP Kft. által telepített program van annak lehetősége nyílt ( frissítés után)a fertőző beteg be- és kijelentő lapok @-mail-ban történő megküldésére. A program az eddig postán küldött rózsaszín és zöld bejelentővel megegyező adattartamú lap kitöltésére ad lehetőséget.

Intézetünk fogadja ezeket a bejelentőket az alábbi e-mail címen:

szilagyi.erzsebet@ear.antsz.hu"

Megoldható-e ez a mi programunkban is?

Varga Sándor
Friday, August 5, 2011 10:59:16 AM
komoroczy wrote:

Ma kaptam levelet az ÁNTSZ-től.

"A tudomásunkra jutott, hogy akinek a számítógépén a Visual SZOLGA (C)HIP Kft. által telepített program van annak lehetősége nyílt ( frissítés után)a fertőző beteg be- és kijelentő lapok @-mail-ban történő megküldésére. A program az eddig postán küldött rózsaszín és zöld bejelentővel megegyező adattartamú lap kitöltésére ad lehetőséget.

Intézetünk fogadja ezeket a bejelentőket az alábbi e-mail címen:

szilagyi.erzsebet@ear.antsz.hu"

Megoldható-e ez a mi programunkban is?

Ez jelenleg is elérhető. Az IxRiport modullal rengeteg formátumba lehet exportálni a nyomtatásra kerülő adatokat (jpg, tif, excel, doc, pdf stb.), majd ezeket lehet email mellékletként továbbítani.

Ez a modul az akciós 4 modul részeként is elérhető, az erről szóló bemutató videót a portálunkon megtekinthetik. 

Varga Sándor
Gál Andi
Tuesday, August 9, 2011 10:20:17 AM
Kérdezném,hogy az NRSZH 4 oldalas beutalójához hasonlóan nem-e lehetne a programba betenni azt a beutalót amit pl. a Balatonfüredi Szívkórházba állít ki a háziorvos és a szakorvos közösen ( az is 4 oldalas ) ?! ( Ugyanilyet kell kitölteni reumatológiai szanatóriumba is a szakorvossal közösen )
rpetra
  • rpetra
Tuesday, August 9, 2011 10:22:56 AM
Törökbálint wrote:

Kérdezném,hogy az NRSZH 4 oldalas beutalójához hasonlóan nem-e lehetne a programba betenni azt a beutalót amit pl. a Balatonfüredi Szívkórházba állít ki a háziorvos és a szakorvos közösen ( az is 4 oldalas ) ?! ( Ugyanilyet kell kitölteni reumatológiai szanatóriumba is a szakorvossal közösen )

Ahhoz, hogy a beépíthetőséget meg tudjuk nézni, szükséges lenne egy-egy mintára ezekből a 4 oldalas beutalókból.

Amennyiben megoldható tudna nekünk küldeni mintákat?

Similar Topics
Users browsing this topic