sbpanka
Thursday, October 6, 2011 6:09:37 PM
Sziasztok!

Több hónap után írnék újra, azóta pár dolgot sikerült összegyűjtenünk kérés ügyileg, sorolnám - lehet, megint leoltanak, de vállalom 🙂 :

1. Beutalásnál is legyen OK+Új gomb.

2. Gondozásnál OK+ Új gomb - bár itt jobban örülnék egy átgondoltabb gondozási lapnak, mert még mindig szenvedek a 46 oldalnyi visszagondozással (szabadidőben csinálgatom, de rém lassan halad)... Olyasmire gondoltam, mondjuk, mint az oltási lap, ahol táblázatban van bent egy halom kiválasztható dolog. A BNO-kat itt jó lenne ugyan úgy sorba pakolni, ahogy egyébként kódolunk, utána pedig csak mellé be kéne írni, vagy kiválasztani a Gondozási kört, évet, stb. (remélem érthető az óhaj 🙂 )

3. Gyógyszerírásnál a táblázatok szélessége és magasság beállítása elmenthető legyen, hogy picivel vastagabbak legyenek a sorok. (csomószor van, hogy 1-1- vény lemarad, mert észre se veszem, hogy a táblázat elhatároló vonalára kattintok, és akkor ugye nem dobja fel a nyomtatandó vények közé...)

4. Beutaló írásakor a gyakrabban használt szakrendelések, szakrendelés helye, intézetek ugorjanak előbbre a használat sorrendjétől függően(beállíthatóság lehetősége... akinek nem tetszik, marad a régi)

5. Kiemelt BNO-k rendezhetősége használat gyakorisága szerint is.

6. Gyógyszer írásnál előzmények (korábbi felírások ideje (utolsó 3-4 alkalom), adagolás módja, BNO megmutatása felbukkanó sárga felhőcskében, mint jelenleg a gyógyszer teljes neve. (egérmozdulatra el is tűnik...)

7. Utolsó megjelenésadatai a postit-re felbukkantva. (most az automatikus lekérdezés megy ott átméretezett ablakban - ki se kell lépni ESC-el, mert automatán eltűnik, ha Végez-gombot nyomok a betegnél), de ott nekem zavaró, hogy a beállítási pipázások oszlopszélessége nem állítható keskenyebbre, és elég nagy területet elvesz máshonnan. ha megoldható, hogy a beállítások rész mondjuk egy füllel felbukkantatható lenne - így nem látszana mindig, nem foglalna helyet, vagy valami ilyesmi, az is elég lenne)

8. Info lapról a páciens adatainak másolhatósága lehetséges legyen.

vagy:

9. Adatlapok: Törzskarton kikérőknél, valamint a szállítási és mentési utalványnál beállítási lehetőség, hogy alapértelmezésben a páciens címét átemelje-e.

10. Jobb klikk másolás és beillesztés funkciók felvétele (mint minden átlagos programnál)

11. Páciens választás ablak táblázatában az utolsó megjelenés dátuma szerepelhetne.

12. Amennyiben a páciensnek lejáróban vagy lejárt (sárga vagy piros jelzésű) javaslata van, akkor mondjuk az adott gyógyszeren, jobbklikkes, vagy oldalt a nyomtatási lehetőségnél nyomógombos megoldással választhatóság, hogy közben - vagy a nyomtatási folyamat végeztével beutaló írása szakrendelésre javaslat írásához.

13. Labor kérésnél a program, automatikusan állítsa be a küldés okát (1Labordiagnosztika) és küldés eszközét (4Laborminta). Szerintem értelemszerű. Pont ahogy pl sima beutaló írásakor nem laborminta és labordiagnosztika, ilyenformán szerintem fölöslegesek oda ezek a pontok. (bár lehet, némely sépci szakrendelés használja...)

14. Therápiás lap-ra automatikusan kerüljenek be azok a gyógyszerek, amiket a betegnek 3 hónapnál tovább írunk. (vagy legalábbis opcióként bekapcsolható legyen ez )

"Hirtelenjében" ennyi ami sokban segítene munka közben.

Előre is bocsi, ha lehetetlent, vagy marhaságot kérünk.

További szép napot:

Sántha Beatrix (Panka)

Esztergom

(Dr. Torda Szilvia - DOCTORDA KFT.)

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Thursday, October 6, 2011 6:37:50 PM
sbpanka wrote:

Sziasztok!

Több hónap után írnék újra, azóta pár dolgot sikerült összegyűjtenünk kérés ügyileg, sorolnám - lehet, megint leoltanak, de vállalom 🙂 :

...

Köszönjük az észrevételeket. Ahogy olvasom nagy örömöre szolgál, hogy a rendszer nyújtotta számos lehetőség további kiaknázása kerül előtérbe. Ez is mutatja, hogy amit és ahogy kialakítunk használható és gyorsítja/megkönnyíti a rendelést.

Igérem, hogy hamarosan tételesen is regálunk a javaslatokra.

Hostyánszki László
Varga Sándor
Friday, October 7, 2011 10:12:59 AM
Az utóbbi napokban több megkeresés, kérdés is érkezett hozzánk az oltásokkal kapcsolatban. Mivel ezek a kérdések, véleményünk szerint több felhasználóban is megfogalmazásra kerülhetett már, ezért úgy döntöttünk röviden összefoglaljuk a fontos információkat.

Az oltások rögzítésére a Napi tevékenység - Oltási lap menüpont szolgál. Ezen menüpontban az "Egyéb" fülön van lehetőség a pneumococcus és a meningococcus elleni oltások adminisztrálására. Mivel ezen oltások jelentése a B300-as jelentésbe (tételes betegfogalmi jelentés) került, ez csak abban az esetben történik meg, ha az oltás adminisztrálásakor egy napi ellátás is történik. Ennek okaként, ha az oltási lapot elindítja a felhasználó automatikusan egy napi ellátás ablak is nyílik.

Az oltási lapon a Prevenar oltásokhoz külön mező tartozik (összesen 4), a jelentés ezekből a mezőkből veszi ki az adatokat. Ha az oltások nem ezekbe a mezőkbe vannak rögzítve, hanem az egyéb listába, akkor a szintén itt található „Átemel” gomb segítségével valamennyi praxisbeli paciensnek a program automatikusan elvégzi a helyreigazítást (az egyéb listából a dedikált mezőkbe való átemelést).

A Prevenar oltás gyorsított rögzítésére is van lehetőség. Ehhez ellátás közben a napi ellátás ablak bal alsó sarkában található gyors oltásban a megfelelő választót kell csak kipipálni.

A meningococcus elleni oltásnak nincs dedikált mezője, azt az egyéb listába kell felvenni a meningitec, neisvac, neis vac, menjugate, neis vac -c, neisvac-c, neis vac-c nevek valamelyikével (kis, -nagybetű mindegy).

Az, hogy az adott oltás megfelelően rögzítve van-e a legegyszerűbben úgy ellenőrizhető, hogy a paciens ellátásakor a napi ellátás panelek között található Indikátor panelen piros jelölővel látszódik az indikátor ha nincs rögzítve.

Egy másik módszer a Napi tevékenység – Szakmai indikátor listák – OEP indikátor menüpontban ha az Esedékesség szerinti listát kérik le. Ebben tételesen fel van sorolva azon paciensek névsora akiknek nem történt meg az adott indikátor szerinti adatrögzítése.

A Di Per Te IPV oltással kapcsolatban, mivel a rendszerben nem az oltóanyag, hanem maga az oltás van adminisztrálva (mellé írva az oltásra használt oltóanyag gyári számát), ezért az Infanrix-Pentaxim váltás miatt nincs szükség program módosításra. Ugyanabba a mezőbe kell írni, mint ahová eddig is írták (a képernyőn is a DPT-IPV-Hib látszódik)

Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, October 7, 2011 11:53:01 AM
Kérés : a páciens választást nem-e lehetne kiegészíteni egy "táppénzesek" lehetőséggel annak érdekében,hogy TP ellenőrzések alkalmával, a beteg "elővételkor", ne az egész praxis betegei közül keljen keresgélni az éppen ellenőrzendő beteget ?
hosi
  • hosi
Friday, October 7, 2011 12:47:55 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Kérés : a páciens választást nem-e lehetne kiegészíteni egy "táppénzesek" lehetőséggel annak érdekében,hogy TP ellenőrzések alkalmával, a beteg "elővételkor", ne az egész praxis betegei közül keljen keresgélni az éppen ellenőrzendő beteget ?

A paciens választás az alapadatokból képes különböző szűrési szempontok szerint működni. Mivel a táppénz státusz nem ilyen adat, ezért itt az, szűrőfeltételként nem alkalmazható.

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Saturday, October 8, 2011 8:53:28 AM
hosi wrote:

A paciens választás az alapadatokból képes különböző szűrési szempontok szerint működni. Mivel a táppénz státusz nem ilyen adat, ezért itt az, szűrőfeltételként nem alkalmazható.

Elképzelhetetlen, hogy az alapadatokat kiegészíteni egy TP -tól - ig dátum mezővel amit a TP panel használatakor tölt fel , illetve frissít annak módosításával-új TP dátum adatokkal ? Így már lenne szűrőfeltétel .

Van erre egyáltalán másnak is igénye ?

Jelenleg azt csinálom, hogy kilistázom ellenőrzésre a TP-seket, majd "előjegyzem" őket.

A hozzászólások hiánya alapján úgy tűnik egyéni óhaj csak a fentiekben leírt, egy emberért meg nem érdemes nagyobb munkát belefektetni.

sbpanka
Monday, October 10, 2011 1:20:53 PM

hosi wrote:

Elképzelhetetlen, hogy az alapadatokat kiegészíteni egy TP -tól - ig dátum mezővel amit a TP panel használatakor tölt fel , illetve frissít annak módosításával-új TP dátum adatokkal ? Így már lenne szűrőfeltétel .

Van erre egyáltalán másnak is igénye ?

Jelenleg azt csinálom, hogy kilistázom ellenőrzésre a TP-seket, majd "előjegyzem" őket.

A hozzászólások hiánya alapján úgy tűnik egyéni óhaj csak a fentiekben leírt, egy emberért meg nem érdemes nagyobb munkát belefektetni.

Ez nem rossz ötlet végülis de a mi praxisunkból kifolyólag, a legrosszab esetben eddig kb 5-6 embert szoktunk behívni havonta FÜV-ra. Kinyomtatni úgy is ki kell a keresőképteleneket, meg a 30 napon túliakat is, úgyhogy az alapján dolgozok behívásoknál, 5-6 embert elő lehet hívni szokásos módon.

Azonban jó ötletnek tartom, mert néha kellene gyorsan látni, ki az aktuális táppénzes.

Dr Rétei Ágnes
Monday, October 10, 2011 1:35:10 PM
Megoldható-e, hogy Hozott lelet beírásnál ne csak a szakrendelést lehessen kitölteni, hanem a Szakrendelés helyét (pl.: I. Rendelő, Kórház, I. Belgy. Kl., magán rendelés, stb.)? Első feltöltés után gyorsan ki lehetne választani, nem kellene mindig beírogatni. Köszi[felnez]
hosi
  • hosi
Tuesday, October 11, 2011 2:46:09 PM
Akkor ahogy ígértem, tételesen. Ahol azt írtam, hogy "Megvizsgáljuk", ott mivel az adott kérés sebességbeli problémákat vethet fel, nem biztos, hogy kellően optimalizált működést lehet elérni. Egész egyszerűen egy gyakorta használt funkcióban, ha nagyobb adathalmazból kell valamit kiválogatni, az működésképtelenné teheti magát a funkciót. Ezt mérlegelni kell.

sbpanka wrote:

1. Beutalásnál is legyen OK+Új gomb.

Felvettük a fejlesztések közé

sbpanka wrote:

2. Gondozásnál OK+ Új gomb - bár itt jobban örülnék egy átgondoltabb gondozási lapnak, mert még mindig szenvedek a 46 oldalnyi visszagondozással (szabadidőben csinálgatom, de rém lassan halad)... Olyasmire gondoltam, mondjuk, mint az oltási lap, ahol táblázatban van bent egy halom kiválasztható dolog. A BNO-kat itt jó lenne ugyan úgy sorba pakolni, ahogy egyébként kódolunk, utána pedig csak mellé be kéne írni, vagy kiválasztani a Gondozási kört, évet, stb. (remélem érthető az óhaj 🙂 )

A gondozáshoz is bekerül az OK+ Új, ezt felvettük a fejlesztések közé

sbpanka wrote:

3. Gyógyszerírásnál a táblázatok szélessége és magasság beállítása elmenthető legyen, hogy picivel vastagabbak legyenek a sorok. (csomószor van, hogy 1-1- vény lemarad, mert észre se veszem, hogy a táblázat elhatároló vonalára kattintok, és akkor ugye nem dobja fel a nyomtatandó vények közé...)

A sor magasság eltárolását felvettük a fejlesztések közé

sbpanka wrote:

4. Beutaló írásakor a gyakrabban használt szakrendelések, szakrendelés helye, intézetek ugorjanak előbbre a használat sorrendjétől függően(beállíthatóság lehetősége... akinek nem tetszik, marad a régi)

Megvizsgáljuk a beépíthetőségét

sbpanka wrote:

5. Kiemelt BNO-k rendezhetősége használat gyakorisága szerint is.

sbpanka wrote:

6. Gyógyszer írásnál előzmények (korábbi felírások ideje (utolsó 3-4 alkalom), adagolás módja, BNO megmutatása felbukkanó sárga felhőcskében, mint jelenleg a gyógyszer teljes neve. (egérmozdulatra el is tűnik...)

sbpanka wrote:

7. Utolsó megjelenésadatai a postit-re felbukkantva. (most az automatikus lekérdezés megy ott átméretezett ablakban - ki se kell lépni ESC-el, mert automatán eltűnik, ha Végez-gombot nyomok a betegnél), de ott nekem zavaró, hogy a beállítási pipázások oszlopszélessége nem állítható keskenyebbre, és elég nagy területet elvesz máshonnan. ha megoldható, hogy a beállítások rész mondjuk egy füllel felbukkantatható lenne - így nem látszana mindig, nem foglalna helyet, vagy valami ilyesmi, az is elég lenne)

A Lekérdezés méretezést felvettük a fejlesztések közé

sbpanka wrote:

8. Info lapról a páciens adatainak másolhatósága lehetséges legyen.

vagy:

9. Adatlapok: Törzskarton kikérőknél, valamint a szállítási és mentési utalványnál beállítási lehetőség, hogy alapértelmezésben a páciens címét átemelje-e.

Ezt már többen kértén, keresünk rá megoldást

sbpanka wrote:

10. Jobb klikk másolás és beillesztés funkciók felvétele (mint minden átlagos programnál)

Pontosan hol nem működik?

sbpanka wrote:

11. Páciens választás ablak táblázatában az utolsó megjelenés dátuma szerepelhetne.

sbpanka wrote:

12. Amennyiben a páciensnek lejáróban vagy lejárt (sárga vagy piros jelzésű) javaslata van, akkor mondjuk az adott gyógyszeren, jobbklikkes, vagy oldalt a nyomtatási lehetőségnél nyomógombos megoldással választhatóság, hogy közben - vagy a nyomtatási folyamat végeztével beutaló írása szakrendelésre javaslat írásához.

sbpanka wrote:

13. Labor kérésnél a program, automatikusan állítsa be a küldés okát (1Labordiagnosztika) és küldés eszközét (4Laborminta). Szerintem értelemszerű. Pont ahogy pl sima beutaló írásakor nem laborminta és labordiagnosztika, ilyenformán szerintem fölöslegesek oda ezek a pontok. (bár lehet, némely sépci szakrendelés használja...)

sbpanka wrote:

14. Therápiás lap-ra automatikusan kerüljenek be azok a gyógyszerek, amiket a betegnek 3 hónapnál tovább írunk. (vagy legalábbis opcióként bekapcsolható legyen ez )

Hostyánszki László
sbpanka
Wednesday, October 12, 2011 1:04:54 PM
hosi wrote:

Akkor ahogy ígértem, tételesen. Ahol azt írtam, hogy "Megvizsgáljuk", ott mivel az adott kérés sebességbeli problémákat vethet fel, nem biztos, hogy kellően optimalizált működést lehet elérni. Egész egyszerűen egy gyakorta használt funkcióban, ha nagyobb adathalmazból kell valamit kiválogatni, az működésképtelenné teheti magát a funkciót. Ezt mérlegelni kell.

sbpanka wrote:

A programban nekem sehol... 🙂

sbpanka
Wednesday, October 12, 2011 1:10:16 PM
sbpanka wrote:

hosi wrote:

sbpanka wrote:

A programban nekem sehol... :)

Egyébként nagyon köszönöm a választ, szuper lenne!!!!

sbpanka
Wednesday, October 12, 2011 1:12:53 PM
sbpanka wrote:

hosi wrote:

sbpanka wrote:

Egyébként nagyon köszönöm a választ, szuper lenne!!!!

Fehérvári
Wednesday, October 12, 2011 1:48:36 PM
sbpanka wrote:

Nálam is úgyan ez a helyzet,sehol nem működik,pedig jó lenne.

Adrienn
Wednesday, October 12, 2011 2:00:48 PM
sbpanka wrote:

hosi wrote:

sbpanka wrote:

Igen, általában kijelölés után a Szerkeszt menüben kell keresni a funkciókat, jobb egérgombbal nem elérhetőek ezek a funkciók, pedig jelentősen egyszerűsítené a munkát, meg erre rá is áll az ember keze, tekintettel arra, hogy valóban szinte minden szoftverben megtalálható funkció. Egyedül a lekérdezésből lehet így kimásolni, de beilleszteni pl. onnan egy napi tevékenység ablakba már egint csak a Szerkeszt-> beillesztéssel lehet.

hosi
  • hosi
Wednesday, October 12, 2011 2:11:12 PM
A jobb egérgombot a visual rendszer spaciálisan használja, ott jelennek meg a különböző objektumokhoz kötött segítségek. Javaslom, hogy a CTRL+C, CTRL+V kombinációt használják, ami szintén általánosan használható windows szabvány
Hostyánszki László
Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, October 12, 2011 5:28:00 PM
Casus wrote:

Megoldható-e, hogy Hozott lelet beírásnál ne csak a szakrendelést lehessen kitölteni, hanem a Szakrendelés helyét (pl.: I. Rendelő, Kórház, I. Belgy. Kl., magán rendelés, stb.)? Első feltöltés után gyorsan ki lehetne választani, nem kellene mindig beírogatni. Köszi[felnez]

Ha jól emlékszem, én ezt anno úgy oldottam meg: program indításakor nem a megszokott kóddal jelentkeztem be, hanem a gazda szót kell begépelni (nem az Intézőt kell indítani). Elindul a program , belépsz a hozott lelethez, jobb egérgombbal kattintasz a szakrendelés sorra, aztán ott feltöltögeted, milyen szakrendeléseket akarsz megnevezni, azt abc sorrendbe is lehet rendezni, ha ezzel végeztél, kilépsz, bezárod teljesen a programot, aztán a megszokott kódoddal lépsz be... próbáld meg.

Hajnalné
Wednesday, October 12, 2011 8:23:11 PM
Személyi adatoknál lehetne módosítani a programot, hogy ne leánykori név szerepeljen, hanem születéskori név?

Jelenleg 3 férfi páciensünk vette fel a felesége nevét és ezt nem tudjuk adminisztrálni és minden beutalón javítgatunk kézzel!

Előre is köszönöm

Dr Rétei Ágnes
Thursday, October 13, 2011 8:50:49 AM
Ilona wrote:

Casus wrote:

Ha jól emlékszem, én ezt anno úgy oldottam meg: program indításakor nem a megszokott kóddal jelentkeztem be, hanem a gazda szót kell begépelni (nem az Intézőt kell indítani). Elindul a program , belépsz a hozott lelethez, jobb egérgombbal kattintasz a szakrendelés sorra, aztán ott feltöltögeted, milyen szakrendeléseket akarsz megnevezni, azt abc sorrendbe is lehet rendezni, ha ezzel végeztél, kilépsz, bezárod teljesen a programot, aztán a megszokott kódoddal lépsz be... próbáld meg.

Igen, köszönöm, ez így van nálunk is. Én a szakrendelés helyét szeretném pl.I., II Belgy. Klinika, Kórház, I. Rendelő, Mórahalmi szakrendel, stb.

Persze ez is megoldható lenne a szakrendelés panelben, de az borzasztó hosszú lenne, ha pl. a belgyógyászatot úgy venném fel, hogy Belgyógyászat kórház, Belégyógyászat I. Belgy. Kl., Belgyógyászat Szakrendelő, stb

Én arra gondoltam, hogy mint a a kórházi zárónál is megadható a hely és az osztály, itt is így lenne.

hosi
  • hosi
Thursday, October 13, 2011 10:48:51 AM
Casus wrote:

A "Beutalás helye" mezőbe ezeket fel lehet venni, igaz nem szakrendelésenként, hanem ömlesztve. Ha kiválasztja a szakrendelést a jobb alsó sarokban található beállításoknál, megadható, hogy átvegye-e a mező a szakrendelés megnevezését.

Még egy trükk, ami tapasztalatim szerint annyira nem ismert: bárhol, ahol panelekből választhatunk szűkíthető a panel lista.

Pl. a panel választék így néz ki:

UserPostedImage

Ha a beutalás helye mezőbe beírjuk hogy bel, majd SHIFT+jobb egérgombot nyomunk, akkor csak azon készletek jelennek meg, amikben a "bel" szótöredék szerepel:

UserPostedImage

Mint írtam, ez bárhol használható, pl a napi ellátás panasz, státusz mezőkön is.

Hostyánszki László
sbpanka
Thursday, October 13, 2011 11:10:40 AM
hosi wrote:

A jobb egérgombot a visual rendszer spaciálisan használja, ott jelennek meg a különböző objektumokhoz kötött segítségek. Javaslom, hogy a CTRL+C, CTRL+V kombinációt használják, ami szintén általánosan használható windows szabvány

AZt használom, csak így kénytelen vagyok össze-vissza kapkodni, és a billenytűzetet tologatni ki-be....

Minden programban így működik, hogy ott jelenik meg a speciális mindenféle, csak ott van másolás és beillesztés lehetőség is.

na mindegy.

Azért köszönöm.

hosi
  • hosi
Friday, October 14, 2011 11:20:26 AM
sbpanka wrote:

hosi wrote:

AZt használom, csak így kénytelen vagyok össze-vissza kapkodni, és a billenytűzetet tologatni ki-be....

Minden programban így működik, hogy ott jelenik meg a speciális mindenféle, csak ott van másolás és beillesztés lehetőség is.

na mindegy.

Azért köszönöm.

Már teszteljük a kért változtatást [nagyonok]

Hostyánszki László
Varga Sándor
Friday, October 14, 2011 5:16:56 PM
Hajnalné wrote:

Személyi adatoknál lehetne módosítani a programot, hogy ne leánykori név szerepeljen, hanem születéskori név?

Jelenleg 3 férfi páciensünk vette fel a felesége nevét és ezt nem tudjuk adminisztrálni és minden beutalón javítgatunk kézzel!

Előre is köszönöm

A program módosítás lehetséges, csak kicsit körbe kellett járni a témát.

A rendszerben több helyen is megjelenik most a lánykori név, és ez inkább a nyomtatásokra igaz, mint az adat megadására. Ez utóbbi alap helyzetben a paciens felvételkor és a törzskartonon adható meg.

A nyomtatáskor viszont több helyen is jelentősen érinti a program használatot ez a változtatás. Ilyen pl. a beutaló, ahol

Lánykori név : Xxxxxxx Yyyyyyyyy szerepel. Amennyiben elkészül ez a fejlesztés a sor elején található fix szöveget is le kell cserélnünk születési névre, illetve azoknak, akik saját maguk által tervezett beutaló formátumot használnak, nekik ezt maguknak kell megtenni.

Varga Sándor
sbpanka
Tuesday, October 18, 2011 3:54:42 PM
Újabb kérdés, verzióváltás óta fogalmazódik - a támogatásmegvonások és KGY változások miatt:

A következő verzióba nem lehetne beépíteni, hogyha egy gyógyszerről lekerül a közgyógy támogatás, akkro ne csak azt kérdezze meg, hogy mardjon-e a közgyógy cím, vagy nem, hanem azt is, hogy nem nyomtatok, hanem választok más, azonos tartalmú, de KGY támogatott gyógyszert? mert így mindenképp nyomtat, és kicsit macera. Főleg, hogy sok támogatást megvontak, pláne, sokat nyomtatunk sorozattal, és olyankor nagyon nehéz utána keresni, hogy melyik gyógyszereknek szűnt meg a "közgyógysága".

előre is köszönöm.

Széll János
Wednesday, October 19, 2011 6:31:30 PM
Örülök, hogy a legújabb verzióváltóban már

"A „Ma ellátott” listában, dőlt betűvel látszódnak hálózat esetén a másik gépen aktuálisan elővett páciensek is. (felhasználói kérésre) funkció is működik.

Kérdésem:

Ennél annyival bonyolultabb megoldani, hogy a "Ma ellátott" listában sorszámot kapjon a táblázat legelső "rubrikája" -( akár időrendben, akár ABC sorrendben kérem le) - , hogy korábbi ígéret ellenére EZ MÉG MINDIG nem valósulhatott meg?

Kicsit nehézkes a képernyől leszámolgani, hogy aznap hány beteget láttam el?

A papíralapú dokumentációban néha - "nagy rumliban" - ki-ki marad 1-1 beteg, könnyebb és gyorsabb az egyeztetés, ha sorszámozás (IS) van.

Üdvözlettel:

Széll J.

Sümegváralja

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, October 20, 2011 9:12:24 AM
Széll János wrote:

Örülök, hogy a legújabb verzióváltóban már

"A „Ma ellátott” listában, dőlt betűvel látszódnak hálózat esetén a másik gépen aktuálisan elővett páciensek is. (felhasználói kérésre) funkció is működik.

Kérdésem:

Ennél annyival bonyolultabb megoldani, hogy a "Ma ellátott" listában sorszámot kapjon a táblázat legelső "rubrikája" -( akár időrendben, akár ABC sorrendben kérem le) - , hogy korábbi ígéret ellenére EZ MÉG MINDIG nem valósulhatott meg?

Kicsit nehézkes a képernyől leszámolgani, hogy aznap hány beteget láttam el?

A papíralapú dokumentációban néha - "nagy rumliban" - ki-ki marad 1-1 beteg, könnyebb és gyorsabb az egyeztetés, ha sorszámozás (IS) van.

Üdvözlettel:

Széll J.

Sümegváralja

Addig is : Napi tevékenység - Forgalmi adatok - Forgalmi napló . Minden szükséges adat ( sorszám és összesítés is ) benne van.

A "Napló" szükség szerint kinyomtatható, netán lefűzve NAPLÓVÁ válik (de minek ? , mert erre nincs szükség )

Mi az a "papír alapú dokumentáció" ? ( ha nem vagyok túl kíváncsi ! )

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, October 20, 2011 9:19:23 AM
sbpanka wrote:

Újabb kérdés, verzióváltás óta fogalmazódik - a támogatásmegvonások és KGY változások miatt:

A következő verzióba nem lehetne beépíteni, hogyha egy gyógyszerről lekerül a közgyógy támogatás, akkro ne csak azt kérdezze meg, hogy mardjon-e a közgyógy cím, vagy nem, hanem azt is, hogy nem nyomtatok, hanem választok más, azonos tartalmú, de KGY támogatott gyógyszert? mert így mindenképp nyomtat, és kicsit macera. Főleg, hogy sok támogatást megvontak, pláne, sokat nyomtatunk sorozattal, és olyankor nagyon nehéz utána keresni, hogy melyik gyógyszereknek szűnt meg a "közgyógysága".

előre is köszönöm.

A leírtak szerint a gyógyszer felírás a terápiás lapról történik. Ha igen akkor itt a gyógyszer neve melletti négyzetben felírási előírás megváltozásakor megjelenik egy "!" jel. ( ráállva magyarázó szöveg, hogy ,mi is az eltérés ) Én először ezeket a gyógyszereket "nézem át" és szükség szerint lecserélem ( sőt most már egyszerre is valamennyi betegnél ) majd ezt követi a felírás , természetesen minden féle kérdezgetés nélkül.

Én inkább azzal nem értek egyet, a mai napig sem, hogy egyáltalán miért teszi fel a maradjon KGy jogcím kérdést, ha egyszer nem lehet Kgy jogcímre írni. Ez csak hibalehetőséget hordoz magába. Ez az utóbbi mondat talán már tárgytalan,a növérek szerint már nem kérdez rá .

durmol
Thursday, October 20, 2011 10:18:00 AM
Hogyan lehet képet beilleszteni?

Régóta szeretnék javaslatot tenni: a napi ellátásnál a beutalásoknál ne csak a beutalás helyének kódja legyen, hanem látszódjék, hogy milyen szakrendelésre utalom, ill. a BNO kód helyett a Dg .szövege.

Ezt könnyebben tudnám képpel illusztrálni, de az eddig próbálkozásaim nem sikerültek.

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, October 20, 2011 10:28:18 AM
durmol wrote:

Régóta szeretnék javaslatot tenni: a napi ellátásnál a beutalásoknál ne csak a beutalás helyének kódja legyen, hanem látszódjék, hogy milyen szakrendelésre utalom, ill. a BNO kód helyett a Dg .szövege.

Ezt könnyebben tudnám képpel illusztrálni, de az eddig próbálkozásaim nem sikerültek.

A kérdésem az lenne, hogy pontosan hová szeretne képet beilleszteni?

Meg kellene nézni, hogy a Beutalás ablak jobb alsó sarkában be van -e állítva a Szakrendelés megnevezés átemelése, mert ebben az esetben a beutalóra nem emelődik át az intézet teljes megnevezése szakrendeléssel együtt.

UserPostedImage

durmol
Thursday, October 20, 2011 10:40:35 AM
Ide a fórumba szeretnék képet beilleszteni, de nem sikerül.

hosi
  • hosi
Thursday, October 20, 2011 11:58:46 AM
durmol wrote:

A BNO mezőben (tehát nem kell kinyitni a BNO válogatót, a beutalás képernyőn maradni), jobb egérgombbal beállítható, hogy mi jelenjen meg.

-Csak kód

-Kód és név

-Csak név

Ezt bárhol a programban ahol BNO mező van, külön-külön be lehet állítani.

Hostyánszki László
Similar Topics
Users browsing this topic