Dr Rétei Ágnes
Monday, January 2, 2012 12:35:57 PM
hosi wrote:

Casus wrote:

---------------------------

Microsoft Visual FoxPro

Fatal error: Exception code=C0000005

Called from - frmforgalminapló.nyomtat line 0 {c:\visualix\data\}

Called from - frmforgalminapló.megtekint line 0 {c:\visualix\data\}

Called from - frmforgalminapló.cntnyomtat1.cmdmegtekint.click line 0 {c:\visualix\data\}

Called from - főprogram line 648 {c:\ix\közös\code\főprogram.prg}

OK

Ez mit jelent?

Mert bárhol próbálom a statisztikát megnézni, vagy kinyomtatni, ilyeneket dob ki

Nem tudom esetleg más nyomtatóra próbálta-e. Ha nem, és létezik a rendszerben más nyomtató is, kérem próbálja meg arra nyomtatni. Ha arra sikerül, akkor az eredeti nyomtató driver-rel lehet valami probléma. Kérem jelezze, hogy sikerült-e megoldani.

A megtekint-nél is kiszáll a rendszer.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, January 2, 2012 1:20:32 PM
A megtekint is használja a nyomtató driver-t. Nem tudom sikerült-e kipróbálni más nyomtatóval?
Hostyánszki László
dr.Kovács József
Monday, January 2, 2012 4:42:06 PM
A postit-ben időnként eltűnnek a felvitt szövegpanelek, ezzel párhuzamosan kilépéskor a következő hibaüzenet jelenik meg: Cannot quit Visual Foxpro.
dr.Kovács József
hosi
  • hosi
Monday, January 2, 2012 4:49:06 PM
dr.Kovács József wrote:

A postit-ben időnként eltűnnek a felvitt szövegpanelek, ezzel párhuzamosan kilépéskor a következő hibaüzenet jelenik meg: Cannot quit Visual Foxpro.

Az eltűnés után újraindítva a programot láthatóak, vagy véglegesen eltűnnek? A postit tul.képpen egy teljesen külön futó alkalmazás ami a háttérben "kommunikál" a rendszerrel. A rendszerből való kilépéskor a program a futó postit-et is bezárná, ilyenkor jelentkezhet a fenti üzenet. Régebben mi is tapasztaltuk ezt, született is rá módosítás, de ezek szerint még előfordul. Kérem, hogy egy ilyen üzenetnél anélkül, hogy bezárná a feladatkezelőben nézze meg, hogy a folyamatok nézetben hányszor szerepel a vfppostit felirat.

Köszönjük

Hostyánszki László
Gál Andi
Monday, January 2, 2012 5:06:55 PM
Heti jelentést szerettem volna csinálni,de ˝azt mondta a gép˝ , miután rányomtam az ejelentésre hogy hibás kassza.Ezt kb. 5-10 perc után írta ki,addig csak homokórázott.
Varga Sándor
Monday, January 2, 2012 5:22:28 PM
Törökbálint wrote:

Heti jelentést szerettem volna csinálni,de ˝azt mondta a gép˝ , miután rányomtam az ejelentésre hogy hibás kassza.Ezt kb. 5-10 perc után írta ki,addig csak homokórázott.

A kassza hiba egy általános üzenet, akkor ad vissza ilyet az OEP rendszer, ha valamiért nem jön létre a kapcsolat. Azt, hogy miért nem, egy szám határozza meg, ami szintén ebben az üzenetben szerepel. Ezt nem jegyezte meg véletlenül?

Amiről én tudok, azok a következők:

Kód Szöveg

200000 Az Ejelentés szerver nem érhető el

200001 A kívánt művelet nem hajtható végre

200002 Nem értelmezhető üzenet

200100 A csatolmánynak megadott állomány nem létezik

200101 A cstolmány tömörítése nem sikerült

200102 Nem sikerült létrehozni az átmeneti állományt

200201 Nem lett megadva az összes szükséges paraméter

200202 A tranzakciós kód megadása kötelező

200203 Használata előtt be kell jelentkezni

200204 Az érvényesítő kód megadása kötelező

200205 Az azonosító megadása kötelező

201000 A típus megadása kötelező

201001 A kassza kód megadása kötelező

201002 A jelentés kódjának megadása kötelező

300001 Hibás bejelentkezési név vagy jelszó

300002 Bejelentkezési hiba: időtúllépés

300003 Bejelentkezési hiba: a felhasználónak nincs megfelelő jogosultsága

300004 Bejelentkezési hiba: letiltott felhasználó

300005 Bejelentkezési hiba: letiltott felhasználó

Varga Sándor
Gál Andi
Monday, January 2, 2012 5:53:40 PM
vargas wrote:

Törökbálint wrote:

A kassza hiba egy általános üzenet, akkor ad vissza ilyet az OEP rendszer, ha valamiért nem jön létre a kapcsolat. Azt, hogy miért nem, egy szám határozza meg, ami szintén ebben az üzenetben szerepel. Ezt nem jegyezte meg véletlenül?

Kód Szöveg

Azt sajnos nem jegyeztem meg.De ha jól emlékszem,akkor minimum 2x6 számjegy volt . De a felsoroltak közül az időtúllépésre és a szerver elérhetetlenségére tudok gondolni az idő hosszúságát tekintve ( 5-10 perc ) .Reggel újra megpróbálom,és akkor felírom a számokat pontosan!

Addig is köszönöm!

Gál Andi
Tuesday, January 3, 2012 9:09:00 AM
Törökbálint wrote:

vargas wrote:

Törökbálint wrote:

Kód Szöveg

Azt sajnos nem jegyeztem meg.De ha jól emlékszem,akkor minimum 2x6 számjegy volt . De a felsoroltak közül az időtúllépésre és a szerver elérhetetlenségére tudok gondolni az idő hosszúságát tekintve ( 5-10 perc ) .Reggel újra megpróbálom,és akkor felírom a számokat pontosan!

Addig is köszönöm!

Ma reggel sikerült elküldenem a jelentést!

Köszönöm!

Hajnalné
Tuesday, January 3, 2012 10:39:27 AM
Verzióváltás óta scanneléskor hiba üzenet jelenik meg:

Run-time error '429'

ActiveX component can't create object.

Mi lehet a gond?

Köszönöm

hosi
  • hosi
Tuesday, January 3, 2012 10:42:50 AM
Hajnalné wrote:

Run-time error '429'

Mi lehet a gond?

Köszönöm

Köszönjük a jelzést. Már elkészült a szükséges fájlokat tartalmazó csomag. Ebben a hozzászólásban  részletes leírást talál a telepítésről.

Hostyánszki László
Hajnalné
Tuesday, January 3, 2012 10:48:34 AM
hosi wrote:

Hajnalné wrote:

Run-time error '429'

Mi lehet a gond?

Köszönöm

Köszönjük a jelzést. Már elkészült a szükséges fájlokat tartalmazó csomag. Ebben a hozzászólásban  részletes leírást talál a telepítésről.

Köszönöm a gyors választ. A probléma telepítés után megoldódott.

Gál Andi
Tuesday, January 3, 2012 11:39:19 AM
Az állandó lakcím mellett nem lehetne helyet találni a tartózkodási helynek is?
hosi
  • hosi
Tuesday, January 3, 2012 11:41:22 AM
Törökbálint wrote:

A törzskartonon a Szoc fülön van ilyen adatrögzítési lehetőség.

Hostyánszki László
Gál Andi
Tuesday, January 3, 2012 11:42:37 AM
hosi wrote:

Törökbálint wrote:

A törzskartonon a Szoc fülön van ilyen adatrögzítési lehetőség.

Köszönöm!

Dr.Darcy
Tuesday, January 3, 2012 6:28:47 PM
A mai napon szerettük volna elküldeni a (múlt) heti jelentést, mire a rendszer visszadobta azzal a hibaüzenettel, hogy "Nem lehet nagyobb a jelentés hete az aktuális hétnél."

Mégis mit csináljunk, ha évváltás van, és az 1. héten az 52. heti jelentést kell elküldeni? 🤨

szviktor
Wednesday, January 4, 2012 8:49:51 AM
Dr.Darcy wrote:

A mai napon szerettük volna elküldeni a (múlt) heti jelentést, mire a rendszer visszadobta azzal a hibaüzenettel, hogy "Nem lehet nagyobb a jelentés hete az aktuális hétnél."

Mégis mit csináljunk, ha évváltás van, és az 1. héten az 52. heti jelentést kell elküldeni? 🤨

Van egy olyan táppénzes esemény, amit az 52. héten írt be, de 2012 első hetére mutat.

Pl. valaki keresőképessé lett nyilvánítva, ez dec 26-jan 01 között lett beírva, de jan2 - jan 8 között keresőképes.

Üdv: Szabó Viktor
Varga Sándor
Wednesday, January 4, 2012 10:03:10 AM
Dr.Darcy wrote:

Időközben kiderült, hogy az OEP fogadó oldalon lépett fel probléma, az értesítésük szerint már megoldották.

Ami fontos, hogy ez nem generális hiba, tehát nem minden háziorvosi szolgálat esetén jelentkezett, kérik, hogy akinél ilyen üzenet volt, az küldje újra a jelentést.

Varga Sándor
Dr.Darcy
Wednesday, January 4, 2012 11:53:05 AM
Köszönjük, ma már sikerült elküldeni probléma nélkül! [mindenok]
Kharon
Wednesday, January 4, 2012 12:56:31 PM
Az online TAJ ell. felületen aki nyilatkozott róla megtekinthető a betegéletút is.

Tervezi az Infomix, hogy ezt is integrálja a programba. Néha elég érdekes infókat szolgáltat. pl. milyen és ki által felírt gyszert váltott ki a beteg.

Kharon
Wednesday, January 4, 2012 1:20:22 PM
Jano wrote:

Tervezi az Infomix, hogy ezt is integrálja a programba.

Amint lehetőségünk lesz rá, mindenképpen szeretnénk ezt a programból is elérhetővé tenni. Ellenben amíg nem készül el a programba beintegrálható OEP-es felület, addig mi nem tudjuk ezt megvalósítani.

DMJV_IH
Thursday, January 5, 2012 11:25:39 AM
Tisztelt Cím!

Az Idősek Háza (Debrecen) informatikusa vagyok és a legutóbbi frissítést követően a köv. problémákkal kerestek meg a kollegák:

- Az eddigi gyakorlattal ellentétben nem lehet kinyomtatni a gyógyszer, segédeszköz stb.. tételes összesítő listákat. (Nincs listázandó tétel a válasz)

- Eltűntek a szakrendelések, amiket a beutalásokhoz szoktunk kiválasztani

- Recept felírásnál a gyógyszerek adagolásai elvesztek

- Az általunk használt "lekérdezési-szűrési" feltételek ugyancsak elvesztek. pld. több mint 300 ellátottunk van, ezen ellátottak 6 db osztályra voltak eddig lebontva, a frissítést követően minden leválogatás eltűnt, törlődött.

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, January 5, 2012 11:35:16 AM
DMJV_IH wrote:

Tisztelt Cím!

Az Idősek Háza (Debrecen) informatikusa vagyok és a legutóbbi frissítést követően a köv. problémákkal kerestek meg a kollegák:

- Az eddigi gyakorlattal ellentétben nem lehet kinyomtatni a gyógyszer, segédeszköz stb.. tételes összesítő listákat. (Nincs listázandó tétel a válasz)

- Az általunk használt "lekérdezési-szűrési" feltételek ugyancsak elvesztek. pld. több mint 300 ellátottunk van, ezen ellátottak 6 db osztályra voltak eddig lebontva, a frissítést követően minden leválogatás eltűnt, törlődött.

Az Ön által jelzett probléma megoldásához szükséges lenne egy távoli elérés. A kérdésem az lenne, hogy mikor lenne alkalmas ez az Ön számára?

A javítás kb. 1 órát venne igénybe.

Időpontot a központi számon lehet egyeztetni: 1/214-5063 vagy e-mail-ben: infomix@infomix.hu

DMJV_IH
Thursday, January 5, 2012 11:56:31 AM
rpetra wrote:

DMJV_IH wrote:

Tisztelt Cím!

Az Ön által jelzett probléma megoldásához szükséges lenne egy távoli elérés. A kérdésem az lenne, hogy mikor lenne alkalmas ez az Ön számára?

A javítás kb. 1 órát venne igénybe.

Időpontot a központi számon lehet egyeztetni: 1/214-5063 vagy e-mail-ben: infomix@infomix.hu

Rendben, köszönöm a választ, keresni fogom önöket.

Kharon
Monday, January 9, 2012 2:56:00 PM
A Beutaló fekvőbeteg gyint-be nevű beutalón nem jelenik meg a törzslapon megjelenő testsúly, testmagasság. A beutalóra nem írja rá a naplószámot, ezt is kérik általában. megoldható lenne, hogy ezeket átelemlje?

Ha egy bekezdésbe nem írok semmit pl az előző betegségekhez, szerintem túl nagy helyet hagy ki a következő th-s rész között. Ilyen esetben nem lehetne 1 sorközt kihagyni?

Kharon
Tuesday, January 10, 2012 11:08:37 AM
Jano wrote:

A Beutaló fekvőbeteg gyint-be nevű beutalón nem jelenik meg a törzslapon megjelenő testsúly, testmagasság. A beutalóra nem írja rá a naplószámot, ezt is kérik általában. megoldható lenne, hogy ezeket átelemlje?

Ha egy bekezdésbe nem írok semmit pl az előző betegségekhez, szerintem túl nagy helyet hagy ki a következő th-s rész között. Ilyen esetben nem lehetne 1 sorközt kihagyni?

Természetesen megoldható, hogy a testsúly és testmagasság automatikusan átemelődjön a törzskartonról, mint ahogy a naplószám is a napi ellátás ablakról, ha az nyitva van. Ez utóbbit az első lap jobb felső részén helyeznénk el. Az első lapon lévő diagnózis felsorolások is szűkíthetők, amennyiben semmilyen adat nincs megadva.

A fejlesztést elkezdtük, a következő verzióban benne lesz.

Kharon
Wednesday, January 11, 2012 11:58:51 AM
Ha "kiteszem" az Utolsó vizsgálatok ablakot, abban csak az utolsó leletek látszanak. Előfordul, hogy nem a legutolsó leletre van szükségem, megoldható lenne, hogy ha rákattintok az adott szakrendelés nevére, akkor a régebbi leletek közül is tudjak választani?

Más: más színnel szerepeltethetőek lehetnének a kh-i kezelések (zárójelentések) is ugyanitt az utolsó vizsgálatok ablakban?

hosi
  • hosi
Wednesday, January 11, 2012 12:09:06 PM
Jano wrote:

Ha "kiteszem" az Utolsó vizsgálatok ablakot, abban csak az utolsó leletek látszanak. Előfordul, hogy nem a legutolsó leletre van szükségem, megoldható lenne, hogy ha rákattintok az adott szakrendelés nevére, akkor a régebbi leletek közül is tudjak választani?

Más: más színnel szerepeltethetőek lehetnének a kh-i kezelések (zárójelentések) is ugyanitt az utolsó vizsgálatok ablakban?

Köszönjük a javaslatot, egy olyan megoldás lehet, hogy az utolsó vizsgálat panelen található jobbra mutató nyíl -hasonlóan a labor vizsgálatokhoz- nem venné elő automatikusan a leletet, hanem egy dátum lista jelnne meg a korábbi azonos szakrendelés dátumokkal. Ha ezekből kiválaszt egyet, akkor azt megnyitja.

A kórházi kezelést is fel lehet tüntetni, de ennek mindig csak egy sora lenne, de a hozzá tartozó nyíl ugyanúgy működne mint lelet esetén

Hostyánszki László
Kharon
Wednesday, January 11, 2012 3:08:14 PM
Jano wrote:

OK

piedl
Wednesday, January 11, 2012 3:22:53 PM
A virus irtom/egyik gépen AVG/fertözöttnek véli a Visualix ben lévö VFPALERT.EXE file-t.Én meghagytam.Jol tettem?
T_Zoli
Wednesday, January 11, 2012 3:44:10 PM
piedl wrote:

A virus irtom/egyik gépen AVG/fertözöttnek véli a Visualix ben lévö VFPALERT.EXE file-t.Én meghagytam.Jol tettem?

Valószínűleg nem vírusos. Elő szokott fordulni, hogy az ingyenes vírusirtók egy-egy frissítés után vírus gyanúsnak érzékelnek fájlokat. Annak idején jeleztük ezt az egyik gyártó cégnek, amire azt válaszolták, hogy vegyük meg a fizetős változatot, az majd nem fogja vírusosnak érzékelni.

Amennyiben mégis gyanús a fájl, meg lehet próbálni, hogy a visualix/Data/Repos mappában található VFPALERT.EXE fájlt átmásoljuk a Visualix mappában lévőre.

Similar Topics
Users browsing this topic