Hosi!
Ezek nagyon jól hangzanak! :)
Más jellegű javaslat:
A betegek nagyon ritkán tartják észben, hogy mikor jár le szakorvosi javaslatuk vagy közgyógyuk. Mi mostanában igyekszünk erre odafigyelni, s tájékoztatni őket előtte 1-2 hónappal. A gond akkor van, ha mi sem vesszük észre, mert nagy a hajtás, vagy ha a beteg az adott készítményt esetleg 3 hónapig sem íratta, vagy előzőleg el volt látva 3 hónapra, s akkor még nem mutatja sárga sávval a program, hogy hamarosan lejár a javaslat. Nincs rá mód, hogy legyen a programban egy olyan funkció, amelynek tetszőleges ki/bekapcsolásával és adott időtartam beállításával elérjük azt, hogy a program külön is figyelmeztessen ha a páciensnél járunk mondjuk egy felugró ablakban? Vagy valami, amivel listázni lehetne a hamarosan lejáratos javaslatokat, közgyógyokat? Ha van már ilyen, bocsi, én még nem találkoztam vele, csak olyannal (ha jól emlékszem), amikor külön kigyűjti a közgyógyosakat, s onnan ki lehet mazsolázni. Mert a betegek hajlamosak orrolni ránk, hogy mi nem figyelmeztettük őket.
A másik, hogy jó lenne, ha lehetne a programban adott páciens esetén adott gyógyszerre vagy egyszerre több gyógyszerre rákeresni. Mondjuk megadni egy időintervallumot, ami példának okért legyen most 200 nap. Tehát én arra vagyok kíváncsi, hogy az elmúlt 200 napban mennyi xy gyógyszert írtunk neki, ez pedig valójában adott dózissal hány napra elég. Ez azért érdekes, mert gyakran jönnek hozzánk a betegek, hogy magas a vérnyomás, nem jó a gyógyszer. Majd papírra kilistázzuk manuálisan úgymond a gyógyszerírást, s kiderül, hogy csak 3 havonta íratja a havi adagot, s a legutóbbinak is már 1 hónapja el kellett volna fogynia, de a kérdésre, miszerint szedi-e rendszeresen, első körben állítja, hogy igen, amíg nem szembesítjük a tényekkel. Vagy pl. lehetne ebben olyan is, hogy adott idő alatt a felírt gyógyszermennyiség napi hány tabletta fogyasztását engedi feltételezni. A fájdalomcsillapítókra ugyanis sok páciens rá van állva, s van aki ha tehetné, Algopyint vagy Fortedolt és társaikat hetente íratná ha lehetne. Ha gyanús a dolog, akkor utánanézünk, de volt már olyan, hogy akkor szembesültünk vele, hogy többször írtuk, mint ahogy szerettük volna. Mert oké, látom az utolsó felírást, de azt gondolom, na jó, most az egyszer. Csak közben elfelejtem, hogy már előtte sok "most az egyszer" eset volt az illetővel. Vagy íratott 2 hete Algopyrint, most meg Algozone-t kér. Ki emlékszik már arra, hogy 2 hete írtunk neki Algopyrint? De a programban sem látjuk, mert most ha kezdem neki írni az Algozone-t, ott nem mutatja, hogy 2 hete írtunk neki Algopyrint, pedig a hatóanyag megegyezik, szóval elvileg nem lehetne írnom neki.
Részemről a legegyszerűbb megnézni adott gyógyszer utolsó felírását, vagy adott páciens utóbbi időben történő gyógyszerírását a receptírás előzőek részből. Jó lenne, ha ezekben a sorokban a készítmények mellett mutatná a dózist is, amit írtunk. Ha nem fér ki, akkor lehetne úgy, hogyha fölé viszed az egeret, akkor egy külön ablakban kiírja a teljeset. Mert ha meg akarom nézni, akkor úgy kell tennem, mintha a készítményt fel szeretném írni.
Edited by user
Monday, March 5, 2012 12:02:15 AM
|
Reason: Not specified