Sári László
Friday, March 30, 2012 11:46:03 AM
Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.49.0 verzióváltó.

A verzióváltás során néhány adatbázisban olyan jellegű változásakat készít a rendszer, amelyek jelentősen növelhetik a verzióváltás futtatásának idejét. Kérjük, semmiképpen ne szakítsa meg a folyamatot, és lehetőség szerint a frissítés futtatása előtt készítsen adatbázis mentést !

Ammenyiben mobil praxist használ, kérjük verzióváltás előtt töltse vissza az adatokat a mobil oldalról a fő rendszerbe, és így, visszatöltött állapotban végezze el a verzióváltást mindkét oldalon!

Változások:

Legfrissebb gyógyszer és gyógyászati segédeszköz törzs

Az 1.48.1-es verzióhoz képest a módosítások:

- A mennyiség előtti –fel, -le nyíllal az egész adagolást változtathatjuk a számos adagolás help-ben a több soros szöveg a választás alkalmával a lebegő menüben is látszódik

- Recept gyűjtőben a kiadhatósági és ellátva dátumok is szerepelnek a listában

- Amennyiben a receptíró képernyő méretét növeli, a készítmény neve alatt a teljes név megjelenik, így a hosszabb készítménynév is látható

- Az adagolás módjának megadása változott: a váltógomb megnyomására számlálható készítmény esetében háromféle mód közül választhatunk, melyről mind a gombon látható képek, mind a mezők színe tájékoztat. Ezzel a megoldással kiegészíthetjük, vagy teljes egészében felülbírálhatjuk a program által számolt dátumot és szöveges adagolást:

1. Számológép ikon - az adagolás számolást teljes egészében a program végzi, és a számolt adagolás szöveges formában is átemelődik. A th.lapon, szak.javaslaton, kgy kezelésben is megjegyződik a beállítás

2. Számológép+ceruza ikon - az ellátva dátum számolást teljes egészében a program végzi, a számolt adagolás szöveges formában nem emelődik át, az kézzel írható. A th.lapon, szak.javaslaton, kgy kezelésben nem jegyződik meg a beállítás, de az ott beírt adatokat fogja a program beemelni

3. Ceruza ikon - az adagolás számolást nem a program végzi, csak szövegesen adható meg. A th.lapon, szak.javaslaton, kgy kezelésben is megjegyződik a beállítás

- Fogaskerékkel beállítható:

1. „Kiváltható” dátum is csak a 30 napnál hosszabb felírás esetén nyomtatódjon a vényre

2. kezdő kiválthatósági dátum mindig a munkadátum legyen (alapesetben a kiválthatósági dátum, az előző ugyanezen készítmény ellátva dátumához igazodik. Ezt felülbírálhatjuk, hogy mindig az adott naptól kínálja fel a program)

3. adagolás beemelés, mentés esetén, ne jelenjen meg üzenet (alapesetben, ha egy már számolható, de a pl. a th.lap alapján még nem beállított adagolásnál -bizonyos esetben- kérdés jelenik meg az adagolás átemelésére)

Hatóanyag szerinti felírás

A 2/2012. (I. 3.) NEFMI rendelet 9. §-a alapján a C10AA ATC csoportba tartozó gyógyszereket az orvos kizárólag nemzetközi szabadnéven rendelheti. Így, a kinyomtatott vényre nem a gyógyszer megnevezése kerül, hanem a Publikus Gyógyszertörzs által megadott un. nemzetközi szabadnév. A teljes gyógyszer kiválasztást és kezelést ez nem érinti, tehát ott továbbra is a konkrét készítményt kell használni. A lekérdezésben is látszódik ez a szabadnév, de zárójelben látható a konkrét készítmény is.

Jegyzék (felhasználói kérésre)

Recept nyomtatás után lehetőség van a felírt készítményekről egy un. jegyzék nyomtatására. Ez csak a készítmény(ek) nevét és adagolását tartalmazza. A Jegyzék gombra jobb egérgombbal kattintva előjön a karbantartó képernyő, ahol egy általános szöveget is megadhatunk, amely minden jegyzékre rákerül, illetve beállíthatjuk a jegyzék formátumát és a nyomtatót amelyre nyomtatni szeretnénk. Beállítható továbbá, hogy a jegyzékben a paciensnek valamennyi aznap felírt, vagy csak az aktuálisan felírt készítmények legyenek benne. A recept képernyőn a beállítások között (fogaskerék) megadható, hogy Sorozat nyomtatás után automatikusan legyen jegyzék nyomtatás is.

Szakorvosi javaslat lejárta (felhasználói kérésre)

• Receptíráskor, ha emelt illetve kiemelt jogcímmel történik a felírás és az ellátva –ig adat túlnyúlik a szakorvosi javaslat érvényességi idején, a szakorvosi javaslat érvényessége mező pirosra vált. A vizsgálat figyelembe veszi a több havi felírást, tehát ha pl. az első vény még érvényes, de a második már nem, akkor is mutatja a program.

Tárolás/nyomtatás előtt ilyen esetben egy figyelmeztető üzenet jelenik meg

• Jogcímtől függetlenül, ha a paciens rendelkezik az adott készítményre vagy hatóanyag alapján másra érvényes javaslattal, de az 1 hónapon belül lejár, sárga színnel jelenik meg a lejárati dátum

Előző felírás jelzése (felhasználói kérésre)

Receptíráskor, nem csak a konkrét készítmény előző felírása jelenik meg a tájékoztató mezőben, hanem amennyiben a hatóanyag alapján korábban felírt más gyógyszer lejárati ideje későbbi, mint a választott készítményé, akkor az is. Az információs ikonra kattintva megjelenik a készítmény neve is.

Terápiás lap / Szakorvosi javaslat / Közgyógy kezelés

• Az újfajta adagolás megadás kapcsán a karbantartó képernyőkről kivezetésre került a napi mennyiség megadásának lehetősége. Erre kizárólag a Közgyógy igénylő megfelelő oszlopának számításához volt szükség, de az új módszerrel ezt már a rendszer tudja számolni (ha maga a készítmény is számlálható). A program mutatja, hogy a beállított adagolás mellett hány napig elég a felírás. Amennyiben nem számlálható a készítmény vagy átáll kézi megadásra, a mező írhatóvá válik.

• Fokozottan ellenőrzött szerek esetében - hasonlóan a receptíráshoz- a vényírás szabályai szerint kínálja fel a darabszám megadását a program.

Részletes napi adagolás

Számlálható készítmény esetében a mennyiség mezők fölött jobb egérgombra a lebegő menübe bekerült a „Részletes napi adagolás” választó

A megadott értékek átemelődnek és átszámolódnak az adott készítmény adagolásába (pl. th.lap karbantartásban):

Fokozottan ellenőrzött szer értesítő

• A receptírás után az aktuálisan felírt fokozottan ellenőrzött szer adagolása átemelődik az értesítőre, valamint kiszámolódnak a megfelelő adatok

• A napi adagolás megadására két számjegyen van lehetőség

Recetírás

• A program kigyűjti azon készítmények adatait, amelyekben az átemelés közben:

• jogcím változtatás (a felírandó jogcímben változás történt)

• szakorvosi javaslat érvényességi idő lejárat (a javaslat 1 hónapon belül lejár, vagy a felírási idő túlnyúlik a javaslat lejártán)

• készítménnyel való ellátottság (a készítménnyel vagy hatóanyaga alapján mással még rendelkezik a beteg)

adatot talál.

Ilyen esetben a képernyő bal felső sarkában egy figyelemfelkeltő ikon jelenik meg. Rákattintva a részletes adatokat mutatja a program.

Jogosítvány (felhasználói kérésre)

Ha a kitöltött jogosítvány csak feltétellel alkalmas, de nem adott meg feltételt, a program figyelmeztet.

Fer / felnyíló partner ablak (felhasználói kérésre)

A listáknál és munkahelyi bejelentőnél felnyitható partner ablak méretezhető.

FER / BNO listák (felhasználói kérésre)

A lista kérhető a 355/2009.(XII.29.) Korm. rendeletben meghatározott adóalapot csökkentő súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségek keresésére is. Ehhez „Az adóalapot csökkentő BNO-k keresése” gombot kell bepipálnunk és a program automatikusan beemeli a megfelelő BNO-kat a kereséshez.

Intézet választás (felhasználói kérésre)

A beutalásoknál az intézmény kiválasztásánál, hogy könnyebb legyen a keresés az intézeteket és az oszályokat az intézethez csoportosítva ABC sorrendben lehet látni.

Keresőképtelen (felhasználói kérésre)

Ha a tp megszűnésének oka diagnózisváltás, akkor automatikusan újraindítja az akciót.

Napi tevékenység – Beutalás (felhasználói kérésre)

Új beutaló készítése esetén, az ablakon automatikusan beállítódik a küldés eszköze mező "3 nem térített utazás", a sürgősség mező pedig "0 nem sürgős továbbküldés" opcióra.

Napi tevékenység – Beutalás (felhasználói kérésre)

A szakrendelés lenyíló listából választva a küldés oka mező automatikusan beállítódik az alábbi beállítások alapján:

RTG, CT, UH -> 2 képalkotó diagnosztika

EKG, EEG, Audiológia -> 3 egyéb diagnosztika

Labor -> 1 labor diagnosztika

Gyógytorna, Fizikoterápia -> 5 terápia

Minden más esetben 4 konzilium értékre áll.

Amikor a program automatikusan átállítja a mező értékét, a "Küldés oka" felirat pirosan felvillan.

Napi tevékenység – Laborkérés (felhasználói kérésre)

Új beutaló készítése esetén, az ablakon automatikusan beállítódik a küldés oka mező "1 labor diagnosztika",

a küldés eszköze mező "3 nem térített utazás", a sürgősség mező pedig "0 nem sürgős továbbküldés" opcióra.

Oltóanyag megrendelő fájlba

A program az új excel táblát készíti el. Ez tartalmazza a Pentaxim és Tetraxim oltóanyagokat is.

dr.Kovács József
Sunday, April 1, 2012 2:39:17 PM
Sikerült már valakinek feltennni az új verziót?
dr.Kovács József
dr.Kovács József
Sunday, April 1, 2012 5:52:29 PM
A következő dolog történt (csak azért írom le, hátha más is tapasztalja): Hazahoztam a laptopot, amin dolgozom. Itthon egy másfajta nyomtatóm van, már máskor is dolgoztam a géppel idehaza. Gondoltam hétvégén nyugodtan megcsinálom a verzióváltást és elküldöm a jelentéseket. Tehát beállítotam alapértelmezett nyomtatónak az itthoni nyomtatót. Csináltam egy mentést és letöltöttem, majd felraktam az 1.49.0-ás verziót. A verzióváltó levelet simán ki tudtam nyomtatni. Indítom a visualIx-et és megjelenik a jobb felső sarokban egy üzenet, hogy "Verzióváltó lemez keresése". Úgy emlékeztem, hogy régebben a fórumon már olvastam erről és akkor az volt a megoldás, hogy frissíteni kellett újra a helyi példányt. Megtörtént kétszer is, eredmény ugyanaz. Felhívtam az Infomix ügyeleti számát (vasárnap 12.12-kor, amiért itt is elnézést kérek - nem tudtam, hogy az ügyeletet adó informatikus otthon van, gondolom megzavartam a vasárnapi ebédet). Megbeszéltük, hogy próbáljam meg visszaállítani az előző verziót és újra feltenni a verzióváltót. Az előző verziót visszaállítottam és már az sem indult el, a hiba ugyanaz: "Verzióváltó lemez keresése". Ismét telefon: nincs más megoldás: hétfőn reggel táveléréssel újratelepítés. (Hétfőn reggel: [hatnincs] ). Mivel most ismét az 1.48.1 volt fenn, gondoltam nincs vesztenivaló és újra felraktam az 1.49.0-t. Ismét rendben lezajlott a verzióváltás és a helyi példány frissítés. Indítás, hiba ugyanaz..... [azta]

Ekkor valamiért feltünt, hogy a program indításakor a jobb alsó sarokban felbukkanó üzenetek között (indítás, munkamappa ellenőrzés, stb..) túl sokáig áll a gép a nyomtatók ellenőrzése ponton. A szokásosnál hosszabban. Ezek után átállítottam az alapértelmezett nyomtatónak a rendelőben használt nyomtatót és láss csodát elindult a visualIx. Ezután kiléptem és visszaállítottam a nyomtatót az otthonira és akkor is elindult.

Ezt csak azért írtam le ilyen hosszan, hogy esetleg más is kerülhet ilyen helyzetbe.

Egy megjegyzés: a számítógépnek NAGY lelke van. [elpirul]

Egy kérdés: szükséges még a verzióváltó lemez lehetőség? 🤫

Még egy megjegyzés: vasárnap nem szabad dolgozni :-"

dr.Kovács József
Gál Andi
Sunday, April 1, 2012 9:23:15 PM
dr.Kovács József wrote:

Igen,én ma délben feltettem.Csak a mentésnél volt előtte problémám.kiírta,hogy a mentéshez szükséges lemezek száma:3!!! Ehhez tudni kell,hogy 2009 óta pendrive-ra mentek.Megtörtént a mentés,de ahányszor végig futott a ˝csík˝ ami a mentés állapotát nézi,mindig kért 1 lemezt.Természetesen nem kapott a gép lemezt,de egy ˝OK˝ után folytatta a mentést,végül kiírta,hogy kész.#-o

dr.mile.gyula@gmail.com
Sunday, April 1, 2012 10:18:59 PM
Törökbálint wrote:

dr.Kovács József wrote:

Igen,én ma délben feltettem.Csak a mentésnél volt előtte problémám.kiírta,hogy a mentéshez szükséges lemezek száma:3!!! Ehhez tudni kell,hogy 2009 óta pendrive-ra mentek.Megtörtént a mentés,de ahányszor végig futott a ˝csík˝ ami a mentés állapotát nézi,mindig kért 1 lemezt.Természetesen nem kapott a gép lemezt,de egy ˝OK˝ után folytatta a mentést,végül kiírta,hogy kész.#-o

Az ok az,hogy megtelt a pendrive, pontosabban még volt rajta valamennyi szabad hely, ennek alapján a program automatikusan "tördelte" a mentést és kiszámította , majd közölte , hogy a mentéshez a meglévő szabad hely alapján mennyi "szabad helynyi" mentőfelület szükséges. Nyilván tudom, hogy pen-re mentek, ilyen kiíráskor leellenőrzöm a mentőegységemet ( pent - j egér Tulajdonságok - látható a szabad kapacitás ).

A lemezszámra vonatkozó megjegyzést nyilván programozói hozzáértéssel lehet a programban aktualizálni a további félreértések elkerülése véget.

A nagyobb tanulsága a történetnek az , hogy le kell ellenőrizni magát a mentést !! Jelen esetben a leírtak szerinti eljárással nincs mentése , pontosabban csak egy töredéke van meg.

dr.Kovács József
Tuesday, April 3, 2012 1:25:38 PM
A receptíráskor a gyüjtőben rossz az ellátva dátum (nem frissül, ha több hónapra írok receptet).
dr.Kovács József
sbpanka
Tuesday, April 3, 2012 1:41:33 PM
Tisztelt Infomix dolgozók!

Nagyon szépen köszönöm, hogy pár javaslatom beépításre került, pl a vényírásnál az egész darabszám léptetésére ennél jobb megoldás szerintem nincs, tökély :))

Viszont az utóbbi napokban is irogattam pár javaslatot:

1. Vény törlés esetén lehetne, hogy a th ablakban lévő felsorolásból is automatikusan töröljön?

2. Adatlap ablakban (pl szállító papír írásakor) lehetne egy OK gombot szerkeszteni, ami ki nyomtaté s be is zár, mint beutaló írásakor?

3. Vényíráskor már adtam hozzá néhány adagolást. Ha ezt választom ki, akkor a készítmény fajta (tabletta, filmtabletta, stb) kiegészítés lemarad. (bár ez lehet nem létfontosságú, csak fura )

4. Ha túlnyúlik a javaslat érvényességi ideje (felírás ablakban a kocka piros és a felkiáltójel is villog) - valamelyikre kattintva nem lehet azonnali beutaló ablakot nyitni és az erről származó készítményt beemelni javaslatkérés ügyileg?

5. Vényíráskor, ha mégsem gombot nyomok, lépjen ki mindkét vényíró ablakból, (ha nincs már korábban feldobált készítmény a kisablakban)

Azt hiszem hirtelen ennyi :)))

Köszönöm!

Sántha Beatrix

(Panka)

Esztergom

K Bálint
Tuesday, April 3, 2012 1:58:03 PM
dr.Kovács József wrote:

A receptíráskor a gyüjtőben rossz az ellátva dátum (nem frissül, ha több hónapra írok receptet).

Köszönjük, hogy észrevételével megkeresett minket.

Valóban nem frissül az ellátva dátum ha több hónapra írjuk a gyógyszert mert csak az első felírást nézi.

Javaslatát továbbítjuk a fejlesztésre

További kérdéseivel, észrevételeivel forduljon hozzánk bizalommal!

K Bálint
Tuesday, April 3, 2012 1:58:50 PM
sbpanka wrote:

Tisztelt Infomix dolgozók!

Nagyon szépen köszönöm, hogy pár javaslatom beépításre került, pl a vényírásnál az egész darabszám léptetésére ennél jobb megoldás szerintem nincs, tökély :))

Viszont az utóbbi napokban is irogattam pár javaslatot:

1. Vény törlés esetén lehetne, hogy a th ablakban lévő felsorolásból is automatikusan töröljön?

2. Adatlap ablakban (pl szállító papír írásakor) lehetne egy OK gombot szerkeszteni, ami ki nyomtaté s be is zár, mint beutaló írásakor?

3. Vényíráskor már adtam hozzá néhány adagolást. Ha ezt választom ki, akkor a készítmény fajta (tabletta, filmtabletta, stb) kiegészítés lemarad. (bár ez lehet nem létfontosságú, csak fura )

4. Ha túlnyúlik a javaslat érvényességi ideje (felírás ablakban a kocka piros és a felkiáltójel is villog) - valamelyikre kattintva nem lehet azonnali beutaló ablakot nyitni és az erről származó készítményt beemelni javaslatkérés ügyileg?

5. Vényíráskor, ha mégsem gombot nyomok, lépjen ki mindkét vényíró ablakból, (ha nincs már korábban feldobált készítmény a kisablakban)

Azt hiszem hirtelen ennyi :)))

Köszönöm!

Sántha Beatrix

(Panka)

Esztergom

Tisztelt Felhasználó!

Köszönjük, hogy észrevételével megkeres minket, továbbítottuk a fejlesztési javaslatát a fejlesztésre.

További kérdéseivel, észrevételeivel forduljon hozzánk bizalommal!

Kharon
Tuesday, April 3, 2012 5:10:12 PM
Bocsi, de nem tudom kitalálni, mi funkciója lenne a jegyzéknek a gyszer nyomtatásnál!

Én viszont a következőre használnám, ha egy kicsit módosulna: előfordul, hogy "elveszik" 1-több recept. Ezt lehetne aláíratni a beteggel, hogy tényleg elvesztette.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, April 3, 2012 5:30:58 PM
Jano wrote:

Bocsi, de nem tudom kitalálni, mi funkciója lenne a jegyzéknek a gyszer nyomtatásnál!

Én viszont a következőre használnám, ha egy kicsit módosulna: előfordul, hogy "elveszik" 1-több recept. Ezt lehetne aláíratni a beteggel, hogy tényleg elvesztette.

A jegyzék felhasználói kérésre került bele a programba. Funkciója elsősorban a nemzetközi szabadnéven történő rendelés esetén van (a konkrét gyógyszer a mai napon hatályos jogszabály szerint nem szerepeltethető a vényen).

Ha jól értem, ha a paciens elveszti a vényt, akkor Ön az új felírásával egyidőben, kiállítana egy papírt, amit a paciense aláír? Ha ez kell, akkor talán már a jegyzékkel is megoldható ez. Egyrészt beállítható egy szöveg, amit minden jegyzék elejére rányomtat, ide megfogalmazhatja a páciens által aláírandó szöveget, másrészt beállítható, hogy csak az aktuálisan felírt gyógyszerek kerüljenek rá. Így azokat amiket elvesztett a paciens, egy kupacban kell felírni.

Hostyánszki László
Varga Sándor
Tuesday, April 3, 2012 5:32:02 PM
Jano wrote:

A jegyzék nyomtatás arra az esetre adhat segítséget, ha a kinyomtatott receptek között van olyan, amin csak a hatóanyag szerepel. A jegyzékre ilyenkor is rákerül a konkrét készítmény név. Ez segíthet a paciensnek a kiváltáskor.

A felírt készítményken kívül tetszőleges szöveg is nyomtatható, tehát pl. arra is jó, hogy jobb gombbal a jegyzék gombra kattintva az alábbi fix szöveget emeli rá:

"A mai napon az alábbi készítmények (segédeszközök) kerültek felírásra:"

De ha van egyéb konkrét ötlet a használatra, akkor szívesen vesszük.

Varga Sándor
Varga Sándor
Tuesday, April 3, 2012 5:34:54 PM
Hosi nem gyorsabb, csak közelebb ül a szerverhez [felnez]
Varga Sándor
dr.Kovács József
Tuesday, April 3, 2012 5:55:01 PM
vargas wrote:

64 másodperccel ? Nem tudom milyen gyors az adatátvitel a munkaállomások és a szerver között, de gyanítom, ha csak ennyi a késés oka, akkor jó messze ülnek egymástól...[megremul]

dr.Kovács József
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, April 4, 2012 8:43:01 AM
vargas wrote:

[nagyonok]

Wednesday, April 4, 2012 2:36:26 PM
nem csatlakozik az ixphone a programhoz. A telefonom jelzi, hogy a weblap nem elérhető.
rpetra
  • rpetra
Wednesday, April 4, 2012 2:56:14 PM
dr. Szathmáry Zoltán wrote:

nem csatlakozik az ixphone a programhoz. A telefonom jelzi, hogy a weblap nem elérhető.

Telefonon egyeztettünk és távoli eléréssel megnézzük, hogy mi okozhatja a problémát.

sbpanka
Thursday, April 5, 2012 12:41:33 PM
Tisztel Infomix!

Csak nálam, vagy mindenki másnál eltűnt javaslatoknál a számológép gomb inzulinra??? (a fejlesztés része, mert azzal még gubancok vannak?)

Nagyon szeretném vissza, amióta megtaláltam, mindig használtam inzulinoknál, mert nem tudom ex has, hogy hány napra elég neki, és jól számolt.

Egy ötlet: ha kiszámolta, nem emelné be is az ellátva -ig dátumba?

Vagy a fejlesztések miatt ez átgondolásra kerül?

Előre is köszönöm!!

Panka

Sári László
Thursday, April 5, 2012 1:12:50 PM
Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.49.1 frissítés.

Amenyiben mobil praxist használ, kérjük verzióváltás előtt töltse vissza az adatokat a mobil oldalról a fő rendszerbe, és így, visszatöltött állapotban végezze el a verzióváltást mindkét oldalon!

Változások:

Legfrissebb intézet törzs

Email érkeztetés (felhasználói kérésre)

A ProLabor Kft. - Hevesi Laboratóriuma által küldött leletek.

Szakorvosi javaslat lejárta

A lejárat figyelésekor nem az ellátva adatot, hanem a kiválthatóságot veszi figyelembe a program, tehát ha a kiválthatósági dátum későbbi, mint a javaslat érvényessége, akkor figyelmeztet.

Recept gyűjtő

A rácsban található ellátva dátum több havi felírás esetén a legkésőbbi dátumot mutatja.

Indikátor változás a gyermek körzeteknél

A 20/2012.(III.28) NEFMI rendelet változtatásai

- A Meningococcus indikátor a 3 – 24 hónapos közötti gyermekekre vonatkozik, szemben a korábbi 2 év alatti életkor meghatározással,

- A Pneumococcus oltás már nincs az indikátorok között,

- Új indikátorok:

• Colecalciferol csepp adása 3 éves kor alatti gyermekeknek, az utolsó 12 hónapban legalább egyszeri esetben,

• Szűrővizsgálatok végzése 6 éves kor alatti gyermekek esetén az utolsó 12 hónapban legalább egyszeri esetben,

• Kizárólag anyatejes táplálásban részesült csecsemők aránya. Azon 6 hónapos kor alatti csecsemők, akik a megelőző 6 hónapban maximum egyszeri esetben kaptak V06C vagy V06D ATC kódot tartalmazó készítményt.

- Változott az OEP indikátor ablak becslés listája, és az esedékesség listája is,

- A napi ellátás ablaknál felnyíló indikátor panel aktualizálva lett a rendeletnek megfelelően.

rpetra
  • rpetra
Thursday, April 5, 2012 1:14:47 PM
sbpanka wrote:

Tisztel Infomix!

Csak nálam, vagy mindenki másnál eltűnt javaslatoknál a számológép gomb inzulinra??? (a fejlesztés része, mert azzal még gubancok vannak?)

Nagyon szeretném vissza, amióta megtaláltam, mindig használtam inzulinoknál, mert nem tudom ex has, hogy hány napra elég neki, és jól számolt.

Előre is köszönöm!!

Panka

Az új verzióban ha az Adagolás mező ki van töltve akkor a program automatikusan kiszámolja hogy az adott készítmény hány napra lesz elegendő, ezért "tűnt el" az Ön által keresett gomb.

UserPostedImage

Gál Andi
Thursday, April 5, 2012 2:03:16 PM
rpetra wrote:

sbpanka wrote:

Tisztel Infomix!

Előre is köszönöm!!

Panka

Az új verzióban ha az Adagolás mező ki van töltve akkor a program automatikusan kiszámolja hogy az adott készítmény hány napra lesz elegendő, ezért "tűnt el" az Ön által keresett gomb.

UserPostedImage

Hozott leletből tudok szakorvosi javaslatot ˝átemelni˝ ebbe a részbe?

hosi
  • hosi
Thursday, April 5, 2012 2:12:48 PM
Törökbálint wrote:

Ha jól értettem a kérdést, akkor a hozott lelet és a kórházi kezelés felvitelénél is van egy szakorvosi javaslatok fül. Ott felvehetők azok a készítmények amiket a beteg a leleten hozott.

Hostyánszki László
Gál Andi
Thursday, April 5, 2012 2:27:18 PM
hosi wrote:

Törökbálint wrote:

Ha jól értettem a kérdést, akkor a hozott lelet és a kórházi kezelés felvitelénél is van egy szakorvosi javaslatok fül. Ott felvehetők azok a készítmények amiket a beteg a leleten hozott.

Utána nézek ennek.A multimédiás érkeztetésnél is van ilyen?Akkor nem a szakorvosi javaslatnál kell keresni?Hanem a leletnél.Bocs!Lehet ,hogy hülyeséget kérdezek,de ebben a részben kezdő vagyok!

sbpanka
Thursday, April 5, 2012 2:31:00 PM
Köszönöm a gyors választ egyébként pont néztem, hogy utóbbi időben mintha nem hoztak volna új inzulinos javaslatot.... :)

Viszont napok óta figyelem, alkalmanként ha előzményből írok, és az nem egyezik a javaslat adataival, akkor ugye megkérdezi, az érvényes javaslat adatait átemelheti-e?

Katt, igen. És nem emel át semmit. Van rá segítség?

Előre is köszönöm.

Panka

hosi
  • hosi
Thursday, April 5, 2012 2:32:53 PM
Törökbálint wrote:

hosi wrote:

Törökbálint wrote:

Utána nézek ennek.A multimédiás érkeztetésnél is van ilyen?Akkor nem a szakorvosi javaslatnál kell keresni?Hanem a leletnél.Bocs!Lehet ,hogy hülyeséget kérdezek,de ebben a részben kezdő vagyok!

Igen a multimédiánál is van. Bárhol ahol hozott leletet lehet felvenni, felvehetők a leleten jött javaslatok is. Ezek a paciens javaslatinál vannak nyilvántartva, tehát automatikusan láthatók valamennyi egyéb helyen is. Pl. ha a hozott leletnél felvesz egy javaslatot, akkor az megjelenik a szakorvosi javaslatok, th.lap, stb. helyeken is.

Hostyánszki László
Gál Andi
Thursday, April 5, 2012 2:57:07 PM
hosi wrote:

Törökbálint wrote:

hosi wrote:

Törökbálint wrote:

Igen a multimédiánál is van. Bárhol ahol hozott leletet lehet felvenni, felvehetők a leleten jött javaslatok is. Ezek a paciens javaslatinál vannak nyilvántartva, tehát automatikusan láthatók valamennyi egyéb helyen is. Pl. ha a hozott leletnél felvesz egy javaslatot, akkor az megjelenik a szakorvosi javaslatok, th.lap, stb. helyeken is.

Nagyon köszönöm!

Gál Andi
Friday, April 6, 2012 7:27:07 PM
Egy kis nyuszi megérkezett hozott neked üzenetet: Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Gál Andi
Wednesday, April 11, 2012 12:09:03 AM
Nem tudom már,hogy melyik témához illik a hozzászólásom.Ma ( emberi munkaidőn kívül ) rendelési időben megint volt egy ˝fatal error˝-om. Receptírásnál válogattam az előző felírások közül és kb. a 6-8. kiválasztásnál ugrott be. Lehetett újra keresni mindent,mert utána persze tárolás nélkül kilépett a programból a fatális ˝barátom˝ [hatnincs]
rpetra
  • rpetra
Wednesday, April 11, 2012 9:52:52 AM
Törökbálint wrote:

Nem tudom már,hogy melyik témához illik a hozzászólásom.Ma ( emberi munkaidőn kívül ) rendelési időben megint volt egy ˝fatal error˝-om. Receptírásnál válogattam az előző felírások közül és kb. a 6-8. kiválasztásnál ugrott be. Lehetett újra keresni mindent,mert utána persze tárolás nélkül kilépett a programból a fatális ˝barátom˝ [hatnincs]

A kérdésem az lenne mikor lenne alkalmas egy távoli elérés kb. 1 órára lenne szükség.

Gál Andi
Wednesday, April 11, 2012 9:59:34 AM
rpetra wrote:

Törökbálint wrote:

A kérdésem az lenne mikor lenne alkalmas egy távoli elérés kb. 1 órára lenne szükség.

Ma 13 óra 15 perc körül?13-ig van rendelés,addigra végzünk.