Igen, de csak két évre visszamenőleg.
Valóban, ezt már el is felejtettem. :-"
A legegyszerűbb megoldásnak az látszik, ha mondjuk felemeljük 5 évre. Az megfelelő lenne?
Szerintem nem oldja meg a problémát. A szűkített lekérdezésnél pont jó a két év. Elég hosszú, de még gyors. Ha felemeljük öt évre, lassúbb lesz és továbbra sem fogom megtalálni, amire a kérés irányult. Ilyen alapon lehet 6 év, 10 év, vagy az összes lelet lehet csak szűkítve. Akinek sok lelete van, annál ez nagyon lassú lesz. És természetesen pont az ilyen betegeknél kell néha régebbi leleteket keresni.
A szűkített lekérdezésnél ideális a két év.
De: mondjuk meg kellene néznem a beteg legelső nyaki uh leletét, mert össze szeretném hasonlítani a mostanival. Sajnos nem tudom mikor készült a legelső nyaki uh lelet, ezért ki kell jelölnöm az összes leletet és átnézni. Nekem nagyon sok beillesztett adata laborleletem van, nagyon nehézkes így keresni. Lehet, hogy az a nyaki uh 6 évvel ezelőtt készült, nem tudom. Azért jelentene segítséget, ha látnám a dátumok mellett a leletet kiadó szakrendelés nevét, mert "csak" a dátumokat és hozza rendelt neveket kellene átnéznem.