Gál Andi
Thursday, May 3, 2012 1:53:10 PM
Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: Dr.Darcy 

Tegnap (a verzióváltás) óta nem tudjuk elküldeni a jelentéseinket, mert a program egyszerűen nem hozza fel a tranzakciós kód megadásához szükséges ablakot. Elkészíti a jelentést, és rögtön be is akarja küldeni. Aztán persze jön az üzenet, hogy nincs tranzakciós kód. [azta]

Sikerült a távelérés, közben több felhasználónk is jelezett hasonló problémát. Távelérés során viszont már (sok-sok várakozás után) megérkezett a tranzakciós kód, így valószínűsíthetően az OEP szerver valamilyen problémája okozta a hibát.

Én tegnap csináltam a heti jelentést,és 19 perc után jött meg a kód!!! A többi jelentést még nem csináltam meg!!!

Dr.Darcy
Thursday, May 3, 2012 2:06:48 PM

Tegnap (a verzióváltás) óta nem tudjuk elküldeni a jelentéseinket, mert a program egyszerűen nem hozza fel a tranzakciós kód megadásához szükséges ablakot. Elkészíti a jelentést, és rögtön be is akarja küldeni. Aztán persze jön az üzenet, hogy nincs tranzakciós kód. [azta]

A verzióváltásban nem történt olyan változtatás, ami a jelentéseket érintené. A fórum regisztrációjában azt látom, hogy Budapesten dolgozik, a megyekód, illetve a praxis kódok környékén lehet a hiba. A jelentéseket 01-es megyekóddal tudja leadni. Legegyszerűbben úgy tudja ellenőrizni, hogy mielőtt átkattint az ejelentés részre ellenőrzi a program által felkínált kódokat. Segítségül csatoltam egy képet.

A kódok rendben vannak. Ezekhez nem is nyúltunk hozzá már ki tudja mióta. Mi más lehet a hiba?

Pontosan melyik jelentésnél kapja ezt az üzenetet?

A táppénzes heti jelentésnél és a TB változásnál is. A B300-ast ezek után már meg sem próbáltam.

Meg tudjuk nézni esetleg táveléréssel? Lehet hogy úgy hamarabb megtaláljuk a probléma okát

Persze. Mit tegyek?

Kérem hívjon minket a központi számon (06-1)2145063, vagy küldjön egy elérhetőséget emailben vagy PÜ-ben és mi hívjuk.

Egy jelentés (nagy nehezen) elment, de most már biztos, hogy OEP hiba, mert az előbb "kasszahiba" üzenetet is kaptunk. Próbálkozunk tovább.

A segítséget minden esetre köszönjük!!! [mosoly]

dr.Kovács József
Thursday, May 3, 2012 4:15:15 PM
Originally Posted by: NViktor 

Originally Posted by: dr.Kovács József 

"Visszarendelés, naptári előjegyzés (felhasználói kérésre)

Az „Ellátva” gombon megjelenik a leghamarabb lejáró gyógyszer dátuma. A gombot megnyomva a rendszer részletesen is megmutatja az adatokat:"

Szerintem ez a rész rosszul működik, mert mindig a felíráshoz legközelebbi dátumot választja ki több havi felírás esetén is. Például 3 havi 28x gyógyszer 1x1-el, ellátva: május 30., június 27., július 25. Az ellátva gombon a május 30. látható, pedig szerintem a július 25. kellene.

Ez a rész így működik, a leghamarabb lejáró vénynek mutatja a dátumát a program az „Ellátva” gombon. A gombra kattintva a receptek részletei is megjelennek.

Azt értem, hogy így működik, csak akkor így felesleges, mert nem jelent segítséget. Ha arra az időpontra akarom visszarendelni a beteget, amikor a TÖBBFÉLE, nem egyszerre elfogyó, hosszabb időre (2-3 hónapra) felírt gyógyszerek közül az első elfogy, továbbra is meg kell nyomnom az ellátva gombot, legörgetni a görgetősávot és megnézni, hogy az utolsó receptek közül melyik jár le leghamarabb.

Példa: 3 féle gyógyszer 3 hónapra, egy 28x, egy 30x, egy 50x kiszerelés. Az utolsó recepteken az ellátva dátum aug.4, aug.9., aug.21. Szerintem a gombon aug.4-nek kellene lenni.

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Thursday, May 3, 2012 4:17:52 PM

Originally Posted by: NViktor 

Az „Ellátva” gombon megjelenik a leghamarabb lejáró gyógyszer dátuma. A gombot megnyomva a rendszer részletesen is megmutatja az adatokat:"

Szerintem ez a rész rosszul működik, mert mindig a felíráshoz legközelebbi dátumot választja ki több havi felírás esetén is. Például 3 havi 28x gyógyszer 1x1-el, ellátva: május 30., június 27., július 25. Az ellátva gombon a május 30. látható, pedig szerintem a július 25. kellene.

Ez a rész így működik, a leghamarabb lejáró vénynek mutatja a dátumát a program az „Ellátva” gombon. A gombra kattintva a receptek részletei is megjelennek.

Kicsit részletesebben :)

A problémát az okozza, hogy abban az esetben, ha egy készítményt több receptre írnak fel, akkor a legelső recept ellátva dátuma jelenik meg az előjegyzésben az ellátva gombon. A megjelenítés ráadásul minden olyan felírt vényre igaz, aminek az ellátva dátuma nagyobb, mint a jelenlegi munkadátum, tehát egy előző ellátáskor felírt receptek adatai is megjelennek.

A részletes lista az ellátva gombra kattintva nézhető meg.

Mi lenne az a működés, amivel ez az új funkció a kívánt adatot adná?

A példánál maradva: 2012.07.01.

Hogy kicsit bonyolítsam, szerintem a listát le kellene szűkíteni CSAK a terápiás lapon lévő, aktuálisan szedett gyógyszerekre.

Ha valaki felír 5-6-7 vagy többféle gyógyszert 2 vagy 3 hónapra, amelyeken az ellátva dátum már jelentősen szóródik, hogyan nézi meg, hogy mikorra rendelje vissza a beteget?

dr.Kovács József
Varga Sándor
Thursday, May 3, 2012 4:38:08 PM

Hogy kicsit bonyolítsam, szerintem a listát le kellene szűkíteni CSAK a terápiás lapon lévő, aktuálisan szedett gyógyszerekre.

Ha valaki felír 5-6-7 vagy többféle gyógyszert 2 vagy 3 hónapra, amelyeken az ellátva dátum már jelentősen szóródik, hogyan nézi meg, hogy mikorra rendelje vissza a beteget?

Pontosan ezért kérdeztem :)

Hogy tudjuk-e csak a th lapon szereplő gyógyszerekre szűkíteni a listát nem tudom, azt majd a fejlesztők megválaszolják (vagy elárulják nekem és én megosztom a fórumozókkal).

Tehát a feladat az lenne, hogy gyógyszerenként összegyűjtjük a valós (legnagyobb) ellátva dátumokat, és ezek közül a legkisebbet jelenítjük meg.

A részletes lista jó így, vagy ott is kellene változtatni?

Varga Sándor
dr.Kovács József
Thursday, May 3, 2012 8:51:41 PM

Hogy tudjuk-e csak a th lapon szereplő gyógyszerekre szűkíteni a listát nem tudom, azt majd a fejlesztők megválaszolják (vagy elárulják nekem és én megosztom a fórumozókkal).

Tehát a feladat az lenne, hogy gyógyszerenként összegyűjtjük a valós (legnagyobb) ellátva dátumokat, és ezek közül a legkisebbet jelenítjük meg.

A feladatmeghatározás teljesen pontos. És mennyivel érthetőbb ilyen formában, mint ahogyan én elnyökögtem. [elpirul]

A részletes lista talán lehetne fordított sorrendben? (csökkenő). Micsoda kiszolgálás!![nagyonok]

dr.Kovács József
Varga Sándor
Friday, May 4, 2012 9:07:00 AM

A feladatmeghatározás teljesen pontos. És mennyivel érthetőbb ilyen formában, mint ahogyan én elnyökögtem. [elpirul]

A részletes lista talán lehetne fordított sorrendben? (csökkenő). Micsoda kiszolgálás!![nagyonok]

Akkor ennek megfelelően módosítjuk az ellátva gombra kerülő dátumot. A program minden felírt receptet figyelembe fog venni, de a gombra kattintva a részletes listában külön jelöljük majd azokat a gyógyszereket, amelyek megtalálhatóak a th lapon.

Varga Sándor
Dr.Darcy
Friday, May 4, 2012 12:04:03 PM

[mosoly] Hát igen! Beszéltem olyan kollégákkal, akik más programokat használnak, és náluk bizony az "eszed, nem eszed, nem kapsz mást" szemlélet uralkodik. Nem kommunikálnak a felhasználókkal, és így nem is veszik figyelembe az észrevételeket/igényeket. El vagyunk kényeztetve... [cseles]

dr.Kovács József
Friday, May 4, 2012 2:41:43 PM
Originally Posted by: Sári László 

Páciens választás (felhasználói kérésre)

A páciens választásnál egy külön oszlop látható, ha:

• nyitott táppénze (TP) van a paciensnek,

• törzskartonja (TK) lejárt,

• jogosítványa (J) lejárt.

Ez az oszlop a várakozók listán nem szerepel, pedig nagyon hasznos és mi a legtöbbet onnan dolgozunk.

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Friday, May 4, 2012 2:45:49 PM
Az 1.50.0 verzióváltás óta nem tudok menteni az intézővel. A rendszer lock nem sikerül, mert a program szerint bizonyos "alakok" még használják a programot (pedig nem is...). Lock nélkül meg nem aktív a mentés menűpont. Kilépésre meg hibaüzenetet kapok: " Unknown member POMONTHVIEW".
dr.Kovács József
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, May 4, 2012 2:49:25 PM

Az 1.50.0 verzióváltás óta nem tudok menteni az intézővel. A rendszer lock nem sikerül, mert a program szerint bizonyos "alakok" még használják a programot (pedig nem is...). Lock nélkül meg nem aktív a mentés menűpont. Kilépésre meg hibaüzenetet kapok: " Unknown member POMONTHVIEW".

A kérdésem az lenne, hogy milyen operációs rendszer van a gépen? Illetve, ha újraindítja a számítógépet akkor sem működik a Lock?

dr.Kovács József
Friday, May 4, 2012 3:28:17 PM
Originally Posted by: rpetra 

A kérdésem az lenne, hogy milyen operációs rendszer van a gépen? Illetve, ha újraindítja a számítógépet akkor sem működik a Lock?

Windows 7 Home Premium. Az újraindítás sem oldja meg a problémát.

dr.Kovács József
rpetra
  • rpetra
Friday, May 4, 2012 3:32:08 PM

Originally Posted by: rpetra 

Windows 7 Home Premium. Az újraindítás sem oldja meg a problémát.

Akkor úgy kellene elindítani az Ixintézőt, hogy az Ixintéző ikonján jobb egér gomb, és a megjelenő menüben a "Futtatás rendszergazda" opciót kiválasztva próbáljuk meg a Lockot.

dr.mile.gyula@gmail.com
Saturday, May 5, 2012 8:46:03 AM

Ez az oszlop a várakozók listán nem szerepel, pedig nagyon hasznos és mi a legtöbbet onnan dolgozunk.

Név nélkül szerepel, csak ott hol az aznapi dátum hol meg valamilyen számsor ( a dátum kódolás ??) szerepel feleslegesen.

Talán még annyi finomítás : TK lejárt - szerepelteti a 6 hónap múlva lejárókat is ( szerintem csak a ténylegesen lejártakat kellene ) Az oszlop neve kicsit zavaró : hiszen a nyitott TP nem lejárt esemény .

misidoki
Monday, May 14, 2012 6:33:11 PM

Én sem tudom ezt használni, ugyanígy a beteg életutat sem.Milyen login és kód szükséges?

Monday, May 14, 2012 8:53:40 PM
Originally Posted by: misidoki 

Én sem tudom ezt használni, ugyanígy a beteg életutat sem.Milyen login és kód szükséges?

Misidoki, az életút-lekérdezés még csak próbaverzióként pár tesztelő kollégánál működik, de hamarosan mindenkinél telepítésre kerül.

Sári László
Tuesday, May 15, 2012 9:12:04 AM
Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.50.1 frissítés.

Amennyiben mobil praxist használ, kérjük verzióváltás előtt töltse vissza az adatokat a mobil oldalról a fő rendszerbe, és így, visszatöltött állapotban végezze el a verzióváltást mindkét oldalon!

Változások:

Legfrissebb gyógyszer, segédeszköz törzs

Betegéletút

Az OEP-től megkapott szoftverkódot beépítettük a rendszerbe.

Vény tervező, Receptírás

Felhasználóink jelezték, hogy az újfajta vények nagyobb felső margóval rendelkeznek, így az egész vény képét lejjebb kell állítani. Ez fekvő formátum esetében problémás volt, ezért a vény tervezőben a felső margó értékeknek pozitív számokat is elfogad a program. Ebben az esetben lejjebb tolja az egész vényt.

Varga Sándor
Tuesday, May 15, 2012 9:23:44 AM

Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.50.1 frissítés.

Amennyiben mobil praxist használ, kérjük verzióváltás előtt töltse vissza az adatokat a mobil oldalról a fő rendszerbe, és így, visszatöltött állapotban végezze el a verzióváltást mindkét oldalon!

Változások:

Legfrissebb gyógyszer, segédeszköz törzs

Betegéletút

Az OEP-től megkapott szoftverkódot beépítettük a rendszerbe.

Vény tervező, Receptírás

Felhasználóink jelezték, hogy az újfajta vények nagyobb felső margóval rendelkeznek, így az egész vény képét lejjebb kell állítani. Ez fekvő formátum esetében problémás volt, ezért a vény tervezőben a felső margó értékeknek pozitív számokat is elfogad a program. Ebben az esetben lejjebb tolja az egész vényt.

A betegéletút lekérdezésről részletesen az ebben a témában indított fórumban (ide kattintva átléphet oda ) olvashat, és természetesen kérdezhet, és javasolhat is.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Tuesday, May 15, 2012 11:10:39 AM
Javaslat a régebbi szakrendelési adatok visszakeresésére.

Ritkán, de előfordul, hogy egy régebbi leletet kell visszakeresni (régebbi, mint két év). Mivel nem tudom a lelet dátumát, csak mondjuk azt, hogy UH leletet keresek, elindítom a hozott lelet lekérdezést, bepipálom az összes dátumot, majd a jobb oldali ablakban a csúszkával el kezdem végignézni a leleteket, amíg meg nem találom, amit keresek. Kicsit egyszerűbb lenne, ha a hozott lelet lekérdezésnél, a bal alsó mezőben lévő dátumok után megjelenne, hogy az adott dátummal rendelkező lelet honnan származik (pl. UH, belgyógyászat, stb.)

dr.Kovács József
hosi
  • hosi
Tuesday, May 15, 2012 11:29:16 AM

Ritkán, de előfordul, hogy egy régebbi leletet kell visszakeresni (régebbi, mint két év). Mivel nem tudom a lelet dátumát, csak mondjuk azt, hogy UH leletet keresek, elindítom a hozott lelet lekérdezést, bepipálom az összes dátumot, majd a jobb oldali ablakban a csúszkával el kezdem végignézni a leleteket, amíg meg nem találom, amit keresek. Kicsit egyszerűbb lenne, ha a hozott lelet lekérdezésnél, a bal alsó mezőben lévő dátumok után megjelenne, hogy az adott dátummal rendelkező lelet honnan származik (pl. UH, belgyógyászat, stb.)

A szintén a Lekérdezésben található "Hozott leletek szűkített"-ben konkrét szakrendelést lehet kijelölni, így csak azokat fogja kihozni a lista

Hostyánszki László
dr.Kovács József
Tuesday, May 15, 2012 1:22:33 PM
Originally Posted by: hosi 

A szintén a Lekérdezésben található "Hozott leletek szűkített"-ben konkrét szakrendelést lehet kijelölni, így csak azokat fogja kihozni a lista

Igen, de csak két évre visszamenőleg.

dr.Kovács József
Gál Andi
Tuesday, May 15, 2012 6:00:47 PM
Ma beugrott megint a ˝fatal error˝ , de kb.10 sor hiba volt alatta leírva. a ˝Prt Scr˝ gombbal csináltam egy képernyő mentést.

Javaslat? 🤦 Köszönöm!

rpetra
  • rpetra
Wednesday, May 16, 2012 7:31:14 AM
Originally Posted by: Törökbálint 

Ma beugrott megint a ˝fatal error˝ , de kb.10 sor hiba volt alatta leírva. a ˝Prt Scr˝ gombbal csináltam egy képernyő mentést.

Javaslat? 🤦 Köszönöm!

Távoli eléréssel feljelentkeznénk a gépre, hogy megvizsgáljuk mi okozza ezt a jelenséget. Mikor lenne alkalmas ez az Ön számára?

hosi
  • hosi
Wednesday, May 16, 2012 11:44:39 AM

Valóban, ezt már el is felejtettem. :-"

A legegyszerűbb megoldásnak az látszik, ha mondjuk felemeljük 5 évre. Az megfelelő lenne?

Hostyánszki László
misidoki
Wednesday, May 16, 2012 3:29:37 PM
Hiába írtam be mindent,ahogy kell,a menűpontokhoz is, az életut lekérdezés nem jelenik meg a "Lekérdezés"ben.
Varga Sándor
Wednesday, May 16, 2012 3:33:47 PM
Originally Posted by: misidoki 

Hiába írtam be mindent,ahogy kell,a menűpontokhoz is, az életut lekérdezés nem jelenik meg a "Lekérdezés"ben.

Ez a lekérdezésben nem is fog megjelenni.

A beállított menüpontot kell használni a funkcióhoz, segítségül mellékelek egy képet.

Betegéletút.png You have insufficient rights to see the content.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Wednesday, May 16, 2012 5:43:16 PM
Originally Posted by: hosi 

Valóban, ezt már el is felejtettem. :-"

A legegyszerűbb megoldásnak az látszik, ha mondjuk felemeljük 5 évre. Az megfelelő lenne?

Szerintem nem oldja meg a problémát. A szűkített lekérdezésnél pont jó a két év. Elég hosszú, de még gyors. Ha felemeljük öt évre, lassúbb lesz és továbbra sem fogom megtalálni, amire a kérés irányult. Ilyen alapon lehet 6 év, 10 év, vagy az összes lelet lehet csak szűkítve. Akinek sok lelete van, annál ez nagyon lassú lesz. És természetesen pont az ilyen betegeknél kell néha régebbi leleteket keresni.

A szűkített lekérdezésnél ideális a két év.

De: mondjuk meg kellene néznem a beteg legelső nyaki uh leletét, mert össze szeretném hasonlítani a mostanival. Sajnos nem tudom mikor készült a legelső nyaki uh lelet, ezért ki kell jelölnöm az összes leletet és átnézni. Nekem nagyon sok beillesztett adata laborleletem van, nagyon nehézkes így keresni. Lehet, hogy az a nyaki uh 6 évvel ezelőtt készült, nem tudom. Azért jelentene segítséget, ha látnám a dátumok mellett a leletet kiadó szakrendelés nevét, mert "csak" a dátumokat és hozza rendelt neveket kellene átnéznem.

dr.Kovács József
hosi
  • hosi
Thursday, May 17, 2012 9:07:18 AM
Értem. Közben sikerült megoldani, úgy ahogy javasolta, a következő verzióban benne is lesz.
Hostyánszki László
misidoki
Thursday, May 17, 2012 1:19:54 PM
Uj problem.Rp írásnál, ha felírok pl.egy Algopyrint,ha azonnal nem nyomtatom ki, hanem mellé akarok írni mondjuk egy Augmentint, akkor nem lehet, mert az Algop nem törlődik,külön kell törölni,és akkor lehet újra Augm-t beírni.Régen ez nem volt így.[azta]

Tehát: Gyógyszer-általánosra -kezdőbetűk beírása,pl."algopyr"-választra katt,- helyére kerül.Uj gyógyszert szeretnék még,de kezdőbetű nem írható,mert az "algopyr" ott marad.Külön ki kell törölni ahhoz, hogy az "augm" beírható legyen, és ezután nem lehet "vitam" beírni,ha még C vitamint is rendelnék,mert az "augm" ott marad. Indexelés megvolt.

misidoki
Thursday, May 17, 2012 1:30:03 PM
Adatbázis javítás-nem jelzett hibát-