gombaycsongor
Monday, June 4, 2012 3:52:07 PM
Hálózati működéssel kapcsolatos kér(d)éseim:

A munkaállomás személyre szabhatóságát kérem.

Az asszisztens, a körzeti ápoló, az orvos jogosultságát hierarchizálni szükséges. Ezt legcélszerűbb az illető munkaállomáshoz rendelten beállítani. Nem hiszem, hogy ennek szükségessége magyarázatra szorulna.

Üzenet küldése: részemről sokszor használt funkció. Az üzenetet nem általánosságban (személytől függetlenül) küldöm, vagy kapom, hanem valakihek az ellátásához kapcsoltan. Nos, az üzenet "névtelenül" érkezik a címzett(ek)hez.

A visszarendelés (előjegyzés) hol működik, de túlnyomóan inkább nem. Értve ez alatt azt, hogy a visszarendelés napján nem jelenik meg a figyelmeztető ablak a kontrollra visszakért beteg adataival.

Más:

Regisztráció/Személyi adatok mezőinek átírásakor az új adatok (pl. lakcím, munkahely, testsúly, stb.) nem íródik át az Újabb törzskarton mezőire. Szerintem ezeknek a mezőknek egyidejüleg kellene változniuk úgy, hogy a korábbi törzskarton adatok a korábbi időponthoz kötötten megmaradjanak. Ettől korábbi az egyik, új a másik.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, June 5, 2012 7:50:40 AM
Originally Posted by: gombaycsongor 

Az asszisztens, a körzeti ápoló, az orvos jogosultságát hierarchizálni szükséges. Ezt legcélszerűbb az illető munkaállomáshoz rendelten beállítani. Nem hiszem, hogy ennek szükségessége magyarázatra szorulna.

Ez jelenleg is működik. Nálam mindenki saját kóddal lép be és saját beállításait használja.Ez utóbbinak van egy hátránya a dokumentumok esetében: azon dokumentumokat amelyeken az ellátó nevét beemeli értelem szerűen a belépő kódú ellátó neve kerül , azaz nem az orvos neve.Ezt úgy hidalom át , hogy ezen dokumentumokat én állítom ki,illetve a szerkeszthető dokumentumokon a Nyomtatás űrlapon fixen rögzítem ellátóként a nevemet.

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, June 5, 2012 8:19:26 AM

Üzenet küldése: részemről sokszor használt funkció. Az üzenetet nem általánosságban (személytől függetlenül) küldöm, vagy kapom, hanem valakihek az ellátásához kapcsoltan. Nos, az üzenet "névtelenül" érkezik a címzett(ek)hez.

A visszarendelés (előjegyzés) hol működik, de túlnyomóan inkább nem. Értve ez alatt azt, hogy a visszarendelés napján nem jelenik meg a figyelmeztető ablak a kontrollra visszakért beteg adataival.

Más:

Regisztráció/Személyi adatok mezőinek átírásakor az új adatok (pl. lakcím, munkahely, testsúly, stb.) nem íródik át az Újabb törzskarton mezőire. Szerintem ezeknek a mezőknek egyidejüleg kellene változniuk úgy, hogy a korábbi törzskarton adatok a korábbi időponthoz kötötten megmaradjanak. Ettől korábbi az egyik, új a másik.

A visszarendelés figyelmeztető üzenet abban az esetben jelenik meg ha a visszarendelés rögzítésekor a Naptárba gomb vagy a Naptárba+Kilép gomb megnyomás előtt a csengő gombot bekapcsolja. Ha a Naptárba vagy a Naptárba+Kilép gomb megnyomása után kapcsolja be a csengőt akkor a program nem fog üzenetet küldeni, hiszen az időpont tárolása után jelezte a programnak, hogy kér figyelmeztető üzenetet.

A Regisztráció/Személyi adatok ablakban ha átírom az Ön által írt adatokat és Ok-val eltárolom, majd indítok egy Regisztráció/ Újabb törzskarton menüpontot, akkor nálam a már megmódosított adatokat emeli be a program.

Lehet, hogy nem ugyan arra gondolunk?

gombaycsongor
Tuesday, June 5, 2012 8:54:13 AM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

Ez jelenleg is működik. Nálam mindenki saját kóddal lép be és saját beállításait használja.Ez utóbbinak van egy hátránya a dokumentumok esetében: azon dokumentumokat amelyeken az ellátó nevét beemeli értelem szerűen a belépő kódú ellátó neve kerül , azaz nem az orvos neve.Ezt úgy hidalom át , hogy ezen dokumentumokat én állítom ki.

Kedves Gyula!

Pontosan a "hátrány" miatt kérem azt, amiről szóltam. Magam is átestem azon a szakaszon, amikor asszisztenseim nyomtatott aláírásával kaptam kézhez a recepteket, beutalókat. Ha neked így is jó, tégy kedved szerint.[mosoly]

Én nem arról beszéltem, hogy úszás után fél lábon ugrálva ki tudom rázni a fülemből a vizet, hanem arról, hogy egyedi készítésű füldugót szeretnék.

Tehát: a hálózati rendszer munkaállomásainak személyre szabhatóságát kérem. Remélem megoldható.

Dr Nagy Edit
Tuesday, June 5, 2012 9:01:55 AM
Z OEP nem küldi már a havi finanszírozásra vonatkozó értesítést.Azt jelezték,hogy az E-adatlapon le lehet lekérni a programból. Nekem nem sikerült.A jelzett út "Rendszer-Orvos adatok-Adatok-Csatolmány- a jelszónál nem sikerül eltalálni,hogy milyen jelszót kér a rendszer.Illetve,ha ez megvan ,hogyan kell tovább lépni.Kérem ebben a segítséget

Köszönettel:Dr Nagy Edit

Varga Sándor
Tuesday, June 5, 2012 9:10:35 AM
Originally Posted by: Dr Nagy Edit 

Z OEP nem küldi már a havi finanszírozásra vonatkozó értesítést.Azt jelezték,hogy az E-adatlapon le lehet lekérni a programból. Nekem nem sikerült.A jelzett út "Rendszer-Orvos adatok-Adatok-Csatolmány- a jelszónál nem sikerül eltalálni,hogy milyen jelszót kér a rendszer.Illetve,ha ez megvan ,hogyan kell tovább lépni.Kérem ebben a segítséget

Köszönettel:Dr Nagy Edit

A jelentésekhez tartozó csatolmányokat, így a finanszírozáshoz tartozókat is meg tudja nézni a programból is. Ehhez az eJelentés képernyőn az ablak felső részén az összes beküldötthöz kell tenni a jelölést. A megjelenő, leadott jelentések listájából ki kell választani a keresett hónapnak megfelelő TB változás jelentést (bepipálni a sor elején a négyzetet), majd a csatolmány megtekintése gombra lekérhetőek az OEP szerverről az adott hónaphoz tartozó csatolmányok. Ilyenkor egy újabb listát kap, amiből kiválaszthatja, hogy az összes ehhez a jelentéshez tartozó közül melyiket szeretné megtekinteni.

Az Ön által írt jelszó akkor szükséges, ha a finanszírozást érintő csatolmányokat egy újabb jelszóval szeretné védeni. Ekkor a progam csak ennek a jelszónak az ismeretében engedi majd ezeket megtekinteni. Így pl. az asszisztens a hibalistát láthatja, de jelszó hiányában a finanszírozást érintő csatolmányokat nem. Ha ezt a jelszót üresen hagyja, akkor ezek a listák is megtekinthetőek plusz jelszó nélkül.

Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, June 5, 2012 9:17:40 AM

Ez jelenleg is működik. Nálam mindenki saját kóddal lép be és saját beállításait használja.Ez utóbbinak van egy hátránya a dokumentumok esetében: azon dokumentumokat amelyeken az ellátó nevét beemeli értelem szerűen a belépő kódú ellátó neve kerül , azaz nem az orvos neve.Ezt úgy hidalom át , hogy ezen dokumentumokat én állítom ki.

Kedves Gyula!

Pontosan a "hátrány" miatt kérem azt, amiről szóltam. Magam is átestem azon a szakaszon, amikor asszisztenseim nyomtatott aláírásával kaptam kézhez a recepteket, beutalókat. Ha neked így is jó, tégy kedved szerint.[mosoly]

Én nem arról beszéltem, hogy úszás után fél lábon ugrálva ki tudom rázni a fülemből a vizet, hanem arról, hogy egyedi készítésű füldugót szeretnék.

Tehát: a hálózati rendszer munkaállomásainak személyre szabhatóságát kérem. Remélem megoldható.

Bár ezek után nem igazán értem a "személyre szabhatóságot" továbbra is állítom jelenleg is tudja a program a "személyre" szabhatóságot: menüpontok tiltása,engedélyezése,mi kerüljön a vényre stb.

Remélem a programozók jobban értik az "egyedi füldugó" problematikáját és hathatósabb segítséget tudnak adni ez ügyben.

gombaycsongor
Tuesday, June 5, 2012 2:51:05 PM

Kedves Gyula!

Bár ezek után nem igazán értem a "személyre szabhatóságot" továbbra is állítom jelenleg is tudja a program a "személyre" szabhatóságot: menüpontok tiltása,engedélyezése,mi kerüljön a vényre stb.

Remélem a programozók jobban értik az "egyedi füldugó" problematikáját és hathatósabb segítséget tudnak adni ez ügyben.

Költői túlzásoktól mentesen: a munkaállomásokon a menüpontok karbantartásában kívánom kijelölni a munkakörhöz kapcsolódó hozzáférési jogokat.

Ilona
  • Ilona
Tuesday, June 5, 2012 4:29:57 PM
Tegnap óta többször próbálkoztam a jelentés elküldésével. Hibát jelez: Kasszahiba: !200000 az Ejelentés szerver nem érhető el !

Mi a teendő?

szviktor
Tuesday, June 5, 2012 4:39:52 PM
Originally Posted by: Ilona 

Tegnap óta többször próbálkoztam a jelentés elküldésével. Hibát jelez: Kasszahiba: !200000 az Ejelentés szerver nem érhető el !

Mi a teendő?

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a ejelentes.oep.hu weboldalt meg tudja nyitni egy böngésző programmal?

Üdv: Szabó Viktor
Wednesday, June 6, 2012 8:49:33 AM
Minihálózat másik gépén 2 napja folyamatos hibaüzenet jelenik meg:

"Error reading file.

1104 CNTAPP.TMRÉLETJEL.TIMER"

Az asszisztencia nem tud dolgozni!

ixszeged
Wednesday, June 6, 2012 9:10:00 AM
Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

Minihálózat másik gépén 2 napja folyamatos hibaüzenet jelenik meg:

"Error reading file.

1104 CNTAPP.TMRÉLETJEL.TIMER"

Az asszisztencia nem tud dolgozni!

Hálózati elérés vagy megosztás/jogosultság probléma lehet. Ellenőrizni kell a hálózati és a fájlmegosztási beállításokat, másik gépen hálózat működik-e, eléri-e az internetet, esetleg vírusírtó blokkolja-e a hálózati hozzáférést.

infomix Kft. Szeged

szeged@infomix.hu

Ilona
  • Ilona
Wednesday, June 6, 2012 1:39:43 PM
Originally Posted by: szviktor 

Mi a teendő?

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a ejelentes.oep.hu weboldalt meg tudja nyitni egy böngésző programmal?

Igen, meg tudom nyitni. Kódot nem kapok, hiába próbálom érkeztetni.

Ilona
  • Ilona
Wednesday, June 6, 2012 1:45:01 PM
A mellékgépünk nem ellenőrzi a TAJ-t. A főgép kikapcsolása előtt utólagos TAj ellenörzést végzünk.
rpetra
  • rpetra
Wednesday, June 6, 2012 1:56:20 PM

A mellékgépünk nem ellenőrzi a TAJ-t. A főgép kikapcsolása előtt utólagos TAj ellenörzést végzünk.

Mi a teendő?

Igen, meg tudom nyitni. Kódot nem kapok, hiába próbálom érkeztetni.

Kértem egy telefonos elérhetőséget privát üzenetben, hogy meg tudjuk beszélni a felmerült problémákat.

Kharon
Friday, June 8, 2012 2:00:14 PM
Ismét szlaírás: a vevő adószámát hová lehet beírni?
rpetra
  • rpetra
Friday, June 8, 2012 2:13:00 PM
Originally Posted by: Jano 

Ismét szlaírás: a vevő adószámát hová lehet beírni?

A vevő adószáma jelenleg csak az üzemorvosi programban írható a számlára.

Széll János
Saturday, June 9, 2012 10:08:27 PM
Kedves Petra!

ÜGYELET.

A napi tevékenység során van olyan lehetőség, hogy "Ellátta".

Itt megjelenik a rendszerbe bejelentkezett orvos neve.

Életszerű, és előfordul, hogy az orvos távollétében(pl. hívás)a nővér látja el a beteget(sebet kötöz, esetleg állapota miatt mentőt hív stb. stb).

Célszerű lenne, ha ilyenkor az ellátó nevéhez a nővér neve kerülne.

Van is ilyen opció a "Napi tevékenység" lapon, hogy "Nővér", de ide sem a saját, sem rendszer-szintű azonosítóval bejelentkezve nem tudok nevet felvenni.

Sem az adott lapon, sem a "Rendszer" fül megnyitásával felnyíló lehetőségek közt.

Én vagyok béna?

Kharon
Tuesday, June 12, 2012 8:14:11 AM
Originally Posted by: Széll János 

Kedves Petra!

ÜGYELET.

A napi tevékenység során van olyan lehetőség, hogy "Ellátta".

Itt megjelenik a rendszerbe bejelentkezett orvos neve.

Életszerű, és előfordul, hogy az orvos távollétében(pl. hívás)a nővér látja el a beteget(sebet kötöz, esetleg állapota miatt mentőt hív stb. stb).

Célszerű lenne, ha ilyenkor az ellátó nevéhez a nővér neve kerülne.

Van is ilyen opció a "Napi tevékenység" lapon, hogy "Nővér", de ide sem a saját, sem rendszer-szintű azonosítóval bejelentkezve nem tudok nevet felvenni.

Sem az adott lapon, sem a "Rendszer" fül megnyitásával felnyíló lehetőségek közt.

Én vagyok béna?

A Karbantartás / User karbantartás menüponttal lehetőség van nővér típusú userek felvételére (adatok fül, típus , 7-es típus).

A felvett nővérekhez hozzá kell rendelni az ügyeleti szolgálatot (adatok fül alja).

A következő ügyeleti ellátás ablak indulásakor a kiválasztható nővérek listában az itt megadott nevek megjelennek és választhatóak. A program az utoljára kiválasztott nővért meg is jegyzi és automatikusan felkínálja a listában.

Wednesday, June 20, 2012 11:54:42 AM
"adata"-s leletek érkeztetésekor van-e lehetőség párosítani azt a beutalójával?
Kharon
Wednesday, June 20, 2012 1:48:23 PM

Elméletileg lehet, gond csak akkor lehetne ha két beutalás is van függőben ugyanarra a szakrendelésre, Ilyenkor a későbbihez kerülne az eredmény. Kollégáim vizsgálják, hogy lehetne megoldani.

Gál Andi
Wednesday, June 20, 2012 2:49:49 PM
Originally Posted by: bagincs 

Elméletileg lehet, gond csak akkor lehetne ha két beutalás is van függőben ugyanarra a szakrendelésre, Ilyenkor a későbbihez kerülne az eredmény. Kollégáim vizsgálják, hogy lehetne megoldani.

Ez tényleg nagyon jó lenne!

Dr Rétei Ágnes
Wednesday, June 27, 2012 4:38:23 PM
[bizonyt]

Meg lehet-e oldani, hogy lelet, zárójelentés beírásánál a Mégse gomb megnyomásakor rákérdezzen, biztosan ki akarok-e lépni?? Előfordult már, hogy mellé nyomtam a OK gombnak [sir]

szviktor
Wednesday, June 27, 2012 4:50:31 PM
Originally Posted by: Casus 

[bizonyt]

Meg lehet-e oldani, hogy lelet, zárójelentés beírásánál a Mégse gomb megnyomásakor rákérdezzen, biztosan ki akarok-e lépni?? Előfordult már, hogy mellé nyomtam a OK gombnak [sir]

A kérést továbbítom a fejlesztésnek.

Dr Rétei Ágnes
Wednesday, June 27, 2012 5:01:11 PM

Originally Posted by: Casus 

[bizonyt]

A kérést továbbítom a fejlesztésnek.

Köszönjük!!

DrKissJudit
Tuesday, July 10, 2012 10:50:11 AM
T. Infomix !

Az lenne a kérdésem,hogy miért nem tudom letölteni a honlapról a verzióváltó leveleket ? A "behajtani tilos" táblácska jelenik meg és nem tudom letölteni a verzóváltót. Mit kell tennem ahhoz,hogy le tudjam tölteni őket?

Köszönettel

szviktor
Tuesday, July 10, 2012 10:55:23 AM
Originally Posted by: DrKissJudit 

T. Infomix !

Az lenne a kérdésem,hogy miért nem tudom letölteni a honlapról a verzióváltó leveleket ? A "behajtani tilos" táblácska jelenik meg és nem tudom letölteni a verzóváltót. Mit kell tennem ahhoz,hogy le tudjam tölteni őket?

Köszönettel

Azért nem tud letölteni, mert, nincsen bejelentkezve az infomix portálon ezt meg teheti a jobb felső sarokban lévő belépés gombra kattintva. A belépéshez a beregisztrált e-mail cím és jelszóra lesz szüksége.

Ha nem emlékszik ezekre az adatokra kérem hívjon minket, segítünk.

DrKissJudit
Tuesday, July 10, 2012 11:01:45 AM
Bejelentkezve be vagyok az infomix portálon,épp ezért nem értem,hogy miért nem tudok letölteni. Lehetséges,hogy valamilyen merősítésre lenne szükség ahhoz,hogy le tudjak tölteni ?
Ilona
  • Ilona
Tuesday, July 10, 2012 11:08:06 AM

Bejelentkezve be vagyok az infomix portálon,épp ezért nem értem,hogy miért nem tudok letölteni. Lehetséges,hogy valamilyen merősítésre lenne szükség ahhoz,hogy le tudjak tölteni ?

Help funkcióból is elérhető a verzióváltó levél.

DrKissJudit
Tuesday, July 10, 2012 11:13:22 AM

Help funkcióból is elérhető a verzióváltó levél.

Ezzel nem is lenne baj,ha a gépre minden verzióváltó fel lenne téve.Épp ezért is szeretném a honlapról letölteni őket,ezért kértem egy kis "Help"-et itt :)

Similar Topics
Users browsing this topic