Hibás lett az idei első heti jelentésem. A 4-es naplószámú beteget jan. 2.-án vettük fel visszamenőlegesen dec.27-től 28-ig. Valahogy 2012-re sorolta a gép, 2012-ben így 2 db 4-es naplószámú beteg van, 2013-ban nincs 4-es. Rendbe tudom én is tenni, vagy Önök tudják csak javítani?
Kedves bogi és csgyula!
Ugyanez történt meg nálunk is!!!
Nem elsősorban az Infomix hibája.
Logikai hibát sejtek az OEP feldolgozó oldalon.
Ha letöltjük a hibafájlt, látszik is.
Először a megoldás:
Telefon MEP illetékesének. Közöltük a problémát, rövid szóbeli pengeváltás után javították ők.
Másodszor a hiba oka.
Ahogy az illetékes is jelezte, munkadátumot kellett volna nekünk itt a programban váltani ilyen táppénzes rögzítése esetén. Szerintünk meg nem, ugyanis amikorra váltani kellett volna, nem volt rendelés, erre nem vagyunk hajlandók, aznap nem volt rendelés, a tételes meg már elment jól feldolgozva!
Úgy látszik nem gondolták át a fogadó oldalon, hogy egyesek munkaszüneti napokon is dolgoznak, akkorra is kellhet táppénz, és ha akkor nincs rendelés, akkor visszamenőleges lesz a táppénz, ÉS RÁADÁSUL HA mindez összeesik a táppénzes naplószám váltással, akkor bizony 2 TAJ lesz ugyanazon a naplószámon, a VISSZAMENŐLEGESSÉG miatt, mert 2012-es lett a táppénz kezdete és a hülye OEP szoftver nem azt a mezőt nézi, hogy 2013-ban lett felvéve, hanem, hogy 2012-ben kezdődik a dátum.
Rövidebben informatikusoknak: a jelentésben van egy ÉV mező, ami 2013 és van egy KK dat mező, ami a mi esetünkben 20121209 és ugye van a Napló mező, ami át lett már állítva reggel a kezdősorszáma, 0007 például. Az OEP szoftvere egyszerűen nem veszi figyelembe, hogy az ÉV 2013 és ütközteti a Napló számot a KK dat-tal, és ott másik pácienst is talál, X015-ös hibát ad.
A mi esetünkben ugye dec 29-én fel kellett venni valakit de már dec 30-ra keresőképes is volt, közben nem volt rendelés.
A páciens január 2-án jelentkezett.
Életszerű eset, és le is lehetne az OEP oldalon kezelni, ha nem a KK dat mezővel hanem az ÉV mezővel ütköztetnének, sőt figyelembe vennék logikailag a V adatot is a KK mód mezőben.
Szívesen elküldöm a mi hibafájlunkat tanulmányozás céljára az Infomixnek, ami alátámasztja az érvelésemet, csak hová küldjem, melyik címre?
Edited by user
Monday, January 21, 2013 2:08:02 PM
|
Reason: Not specified