Tuesday, May 22, 2012 1:01:41 PM
Originally Posted by: Törökbálint 

2010-2011 körül egyszer kérdeztem már,akkor felhasználó társaim ˝lekiabálták a fejemet˝ most újra próbálkozom : Előfordul hogy egy beteg a táppénz első 7 napján belül kórházba kerül.Ekkor,ha úgy zárom le ( helyesen ) a táppénzt,hogy kórházba utalva akkor a nyomtatásnál a kiírás dátumához kerül a kórházba utalás dátuma ( mintha keresőképes lenne ). Nem lehetne ezt a funkciót megtoldani egy ˝kórházba utalva˝ hozzáillesztéssel?Ebben az esetben maradhatna ugyanott a lezárás dátuma.Most ezt kézzel írjuk a táppénzes papírra pecséttel,javítással ellátva.De volt már olyan munkáltató,aki nem fogadta el így!! 🤦

Ha gondolja, átküldöm e-mail-ben a táppénzes igazolás formátumaimat, ezen úgy jelenik meg minden, hahogy kell.

Gál Andi
Tuesday, May 22, 2012 1:10:29 PM
Ha gondolja, átküldöm e-mail-ben a táppénzes igazolás formátumaimat, ezen úgy jelenik meg minden, hahogy kell.

Nagyon köszönöm!

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Tuesday, May 22, 2012 2:44:21 PM
A fórumból nem lettem okosabb, ezért kérdezek: hónapok óta kísért egy tavalyi, 51. heti hibás jelentés: X015:"... adott szolgálat+napló+kk_év kódhoz több tajszám tartozik."

Nem is értem, több TAJ szám? Hogyan?

Fórumban olyan megoldást olvastam, hogy "H" helyett "V" módra módosítva rendbe jött. Nálunk ez a beteg december 19.-én lett felvéve dec. 19-től. Ez mindenképpen "I". Merre induljak a megoldás felé?

A segítséget előre is köszönöm.

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, May 22, 2012 2:51:07 PM
Originally Posted by: Bogi 

A fórumból nem lettem okosabb, ezért kérdezek: hónapok óta kísért egy tavalyi, 51. heti hibás jelentés: X015:"... adott szolgálat+napló+kk_év kódhoz több tajszám tartozik."

Fórumban olyan megoldást olvastam, hogy "H" helyett "V" módra módosítva rendbe jött. Nálunk ez a beteg december 19.-én lett felvéve dec. 19-től. Ez mindenképpen "I". Merre induljak a megoldás felé?

A kérdésem az lenne, hogy mikorra írták ki a beteget?

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Tuesday, May 22, 2012 2:58:59 PM
Originally Posted by: rpetra 

Még aznap dec 22-re (utolsó TP nap 21) "B" kóddal.

rpetra
  • rpetra
Tuesday, May 22, 2012 3:01:59 PM

szeretnék kérni egy távoli elérés időpontot, hogy megnézzük ezt a táppénzt. Mikor lenne alkalmas az Ön számára?

dr.Kovács József
Tuesday, May 22, 2012 3:14:15 PM

Jól értem, ugyanazon a napon lett felvéve és kiírva is?

Vagyis december 19-én, hétfőn felvették dec.19-től, indulóval (I) és rögtön aznap, dec.19-én (hétfőn) ki is írták dec.22-re, beteg kérésére (B)?

Nincs olyan előző táppénze, ami nem lett lezárva ?

dr.Kovács József
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Tuesday, May 22, 2012 3:41:36 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Vagyis december 19-én, hétfőn felvették dec.19-től, indulóval (I) és rögtön aznap, dec.19-én (hétfőn) ki is írták dec.22-re, beteg kérésére (B)?

Jól érti, így történt. Nyitott TP nincs.

dr.Kovács József
Tuesday, May 22, 2012 5:02:51 PM

A KMR rendszerben (keresőképtelenségi monitoring rendszer) a táppénzes naplószámnak elsőbbsége van a TAJ számmal szemben. Ez az jelenti, hogy egy adott évben egy adott naplószámon csak egy TAJ szám jelenthető le. Ilyen típusú hiba évváltáskor szokott lenni, amikor az új év első napjaiban valakit táppénzre vesznek V, visszamenőleges módon, az óévben induló dátummal. Ilyenkor a következő történik:

A táppénzes heti jelentésbe kerülő sorok adatokból állnak össze. Az Ön hibájánál maradva például: X015:"... adott szolgálat+napló+kk_év = 140090074+00132+2011. A saját adataimat írtam: szolgálat kód + adott évi naplószám + adott év. Ezt követi a TAJ szám. Ha valakit táppénzre vettek 2012.jan. 2-án, V betűvel 2011.dec. 30-tól, a fenti sora igy fog kinézni : 140090074 + 00001 + 2011. Ilyen kezdetű sor pedig már van! 2011. elején kapta az első beteg. Tehát ezzel a sorral egy TAJ szám már le lett jelentve és újabbat nem fogad be a KMR. Az évszám okozza a gondot. A táppénzre vétel 2012-ben történt így az 00001 naplószámot kapja, de mivel az induló dátum még 2011-es, így évként a 2011-et. Ezek szerint kell lennie egy, a hibás sorral egyező adatokat tartalmazó sornak az Ön jelentéseiben csak másik TAJ számmal. Mivel évváltás nem volt, nem tudom hogyan keletkezett.

dr.Kovács József
rpetra
  • rpetra
Wednesday, May 23, 2012 7:32:41 AM

A KMR rendszerben (keresőképtelenségi monitoring rendszer) a táppénzes naplószámnak elsőbbsége van a TAJ számmal szemben. Ez az jelenti, hogy egy adott évben egy adott naplószámon csak egy TAJ szám jelenthető le. Ilyen típusú hiba évváltáskor szokott lenni, amikor az új év első napjaiban valakit táppénzre vesznek V, visszamenőleges módon, az óévben induló dátummal. Ilyenkor a következő történik:

A táppénzes heti jelentésbe kerülő sorok adatokból állnak össze. Az Ön hibájánál maradva például: X015:"... adott szolgálat+napló+kk_év = 140090074+00132+2011. A saját adataimat írtam: szolgálat kód + adott évi naplószám + adott év. Ezt követi a TAJ szám. Ha valakit táppénzre vettek 2012.jan. 2-án, V betűvel 2011.dec. 30-tól, a fenti sora igy fog kinézni : 140090074 + 00001 + 2011. Ilyen kezdetű sor pedig már van! 2011. elején kapta az első beteg. Tehát ezzel a sorral egy TAJ szám már le lett jelentve és újabbat nem fogad be a KMR. Az évszám okozza a gondot. A táppénzre vétel 2012-ben történt így az 00001 naplószámot kapja, de mivel az induló dátum még 2011-es, így évként a 2011-et. Ezek szerint kell lennie egy, a hibás sorral egyező adatokat tartalmazó sornak az Ön jelentéseiben csak másik TAJ számmal. Mivel évváltás nem volt, nem tudom hogyan keletkezett.

A mai napon távoli eléréssel megnézzük ezt a táppénzt, és ha meg van a probléma oka akkor azt itt is közzé tesszük, hogy másoknak is akik esetleg hasonló problémájuk van segíteni tudjunk.

pharmacybt
Tuesday, November 13, 2012 11:31:30 AM
Tisztelt Infomix!

A kórházból kijött betegeket az OEP utasítására,visszamenőlegesen kell felvenni táppénzre,amenyiben 1 nappal később jelentkezik.

A problémát az okozza, hogy ez esetben nagyalakú táppénzes papírra kezdi a program a nyomtatást.Át lehet ugyan állitani, de külön figyelni kell erre.

Esetleg valami megoldás lehetne rá ?

misidoki
Tuesday, November 13, 2012 12:05:23 PM
A táppénzes naplóban a kiírás dátuma 2012 szept. 14-e volt,és a jelentésben ördögi módon szept.16-át jelentett.A MEP-el egyeztettük, azt mondták,rendben van. De azóta is mindig kiírja a gép,hogy hibás táppénzes jelentés. Lehet valamit tenni?[azta]
palenkascs
Tuesday, November 13, 2012 12:27:42 PM
Originally Posted by: misidoki 

A táppénzes naplóban a kiírás dátuma 2012 szept. 14-e volt,és a jelentésben ördögi módon szept.16-át jelentett.A MEP-el egyeztettük, azt mondták,rendben van. De azóta is mindig kiírja a gép,hogy hibás táppénzes jelentés. Lehet valamit tenni?[azta]

A leírtak alapján arra lehet következtetni, hogy a fogadó rendszerben, kézzel írták át az adott TP-t, így valószínű, hogy a jelentés rész (OEP oldal) jelzi hibásnak. Amíg önöknél nincs ez, az OEP-nek megfelelően kijavítva, addig ezt, mint hibás jelentést mindig visszakapja az OEP-től.

Ennek alapján vagy kijavítják az ejelentésben is, vagy pedig kikapcsolják, hogy a program ne figyelmeztessen hibás jelentések kapcsán. Ez utóbbit választva fontos figyelembe venni, hogy a későbbi, egyéb hibás jelentésekről sem kap értesítést.

Amennyiben a leírtak mégsem bizonyultak elég segítségnek, egy távoli internetes eléréssel meg tudjuk nézni a jelzett problémát. Ehhez kérem hívjon minket a 06 1 214 5063-as telefonszámon, hogy egyeztetni tudjunk egy Önnek megfelelő időpontot!

palenkascs
Tuesday, November 13, 2012 1:24:02 PM
Originally Posted by: pharmacybt 

Tisztelt Infomix!

A kórházból kijött betegeket az OEP utasítására,visszamenőlegesen kell felvenni táppénzre,amenyiben 1 nappal később jelentkezik.

A problémát az okozza, hogy ez esetben nagyalakú táppénzes papírra kezdi a program a nyomtatást.Át lehet ugyan állitani, de külön figyelni kell erre.

A leírtakat továbbítottam a fejlesztő kollégáknak, és megvizsgálják, hogy milyen megoldással lehetne segíteni az Ön által leírt kezelési nehézséget.

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, December 19, 2012 9:45:03 AM
Hibás heti jelentés javítása során vettem észre, hogy a táppénz felvétel módja listában van egy "F fekvőbeteg intézetbe" sor (valahogy sikerült ennyire mellényúlnom "induló" helyett [tenyleg]). A táppénzes napló tájékoztatójában nincs ilyen kód, és persze értelme sincs...
Somogyi László
Wednesday, December 19, 2012 10:37:45 AM
Legyetek szívesek mondjatok nekem tuti módszert a gyerek után járó táppénz rögzítésére.

Egyszerűség kedvéért a szülő és a gyerek is a praxisban van.

Időnként 144-es hiba keletkezik a jelentésben miszerint a "Kora" mező nem egyezik.

Ugyanis beíródik ide a jelentésbe a szülő életkora sajnos. De nem mindig!

Tehát a jelentés rekordképében minden a helyén van, szülő TAJ után Gyerek TAJ, Neme, de a Kora mezőben mindig a gyerek korának kellene szerepelnie.

Nem tudok rájönni mit csinálnak egyik vagy másik esetben másként, akik rögzítenek.

Szóval segítsetek: először is a szülő vagy a gyerek felől nyitjuk meg? Azután hogyan tovább, hogy hibátlan legyen a jelentés? Saját maga, vagy édesanya kerüljön kiválasztásra? Az 5-ös kód az egyértelműnek tűnik a legördülő menüben.

Szóval kicsit zavaros nekem, egy tuti módszert mondjatok.

Nagyon köszi!

Kharon
Wednesday, December 19, 2012 12:51:01 PM
Originally Posted by: Somogyi László 

Legyetek szívesek mondjatok nekem tuti módszert a gyerek után járó táppénz rögzítésére.

Egyszerűség kedvéért a szülő és a gyerek is a praxisban van.

Időnként 144-es hiba keletkezik a jelentésben miszerint a "Kora" mező nem egyezik.

Ugyanis beíródik ide a jelentésbe a szülő életkora sajnos. De nem mindig!

Tehát a jelentés rekordképében minden a helyén van, szülő TAJ után Gyerek TAJ, Neme, de a Kora mezőben mindig a gyerek korának kellene szerepelnie.

Nem tudok rájönni mit csinálnak egyik vagy másik esetben másként, akik rögzítenek.

Szóval segítsetek: először is a szülő vagy a gyerek felől nyitjuk meg? Azután hogyan tovább, hogy hibátlan legyen a jelentés? Saját maga, vagy édesanya kerüljön kiválasztásra? Az 5-ös kód az egyértelműnek tűnik a legördülő menüben.

Szóval kicsit zavaros nekem, egy tuti módszert mondjatok.

Nagyon köszi!

Ilyen esetben a gyermeket kell kiválasztanunk a Páciens választásnál, majd úgy nyissuk meg a Keresőképtelen állomány menüpontot.

A 'Táppénzre veendő' mezőben az Édesanyát (vagy eltartót) válasszuk ki. Ahhoz, hogy a jelentés megfelelő legyen, a táppénzre veendőnek szerepelnie kell az adatbázisban, de ezt Ön írta is, hogy mind a ketten a praxisában vannak. Ha a Család-környezet fülön a Háziorvosi anamnézis menüpontban rögzítve van a gyermek Édesanyja (vagy az eltartó), akkor automatikusan beemeli a Táppénzt igénybe vevő személy mezőbe az Anya (vagy eltartó) nevét. Ha a Háziorvosi anamnézis menüpontban nincsenek rögzítve a szülők adatai, akkor a személyválasztás gomb segítségével tudjuk kiválasztani a táppénzt igénybe vevő személyt.

A táppénz jellege, ahogy Ön is írta, legyen 5-ös, Beteg gyermek ápolása.

Ha a gyereket vesszük fel, és a táppénzt igénybe vevő valamelyik szülő, akkor a gyerek kora jelentődik. Ha a szülőt vesszük táppénzre, akkor a szülő kora fog jelentődni.

Somogyi László
Wednesday, December 19, 2012 1:30:38 PM
Originally Posted by: NViktor 

Ha a gyereket vesszük fel, és a táppénzt igénybe vevő valamelyik szülő, akkor a gyerek kora jelentődik. Ha a szülőt vesszük táppénzre, akkor a szülő kora fog jelentődni.

Itt van az ebsír hantja, ugyanis az egri MEP illetékese szerint nekik mindig a gyerek Kora kell, nincs olyan eset, hogy a szülő vagy egyéb igénybe vevő Kora érdekelné őket, ezt elég határozottan állítják. Ugyanis a gyerek korától függ, hogy hány nap jár összesen. Ezt figyelik. És valóban, a szoftverük visszalöki hibával a jelentést, ha a szülő Kora szerepel benne. Ezt jó lenne állásfoglalás szintjén tisztázni az OEP-pel, mert ha tényleg így van, akkor működhetne úgy a program, hogy mindig a gyerek Kora szerepeljen, függetlenül honnan indult a keresőképtelenség kitöltése. Például az 5-ös pont kiválasztása esetén automat a gyerek Kora kerülne a mezőbe.

Remélem érthetően fogalmaztam.

Az említett módszert kipróbálom, utána megnézem mit írna a jelentésbe.

Köszönöm addig is.

Kharon
Wednesday, December 19, 2012 2:59:20 PM

Itt van az ebsír hantja, ugyanis az egri MEP illetékese szerint nekik mindig a gyerek Kora kell, nincs olyan eset, hogy a szülő vagy egyéb igénybe vevő Kora érdekelné őket, ezt elég határozottan állítják. Ugyanis a gyerek korától függ, hogy hány nap jár összesen. Ezt figyelik. És valóban, a szoftverük visszalöki hibával a jelentést, ha a szülő Kora szerepel benne. Ezt jó lenne állásfoglalás szintjén tisztázni az OEP-pel, mert ha tényleg így van, akkor működhetne úgy a program, hogy mindig a gyerek Kora szerepeljen, függetlenül honnan indult a keresőképtelenség kitöltése. Például az 5-ös pont kiválasztása esetén automat a gyerek Kora kerülne a mezőbe.

Remélem érthetően fogalmaztam.

Az említett módszert kipróbálom, utána megnézem mit írna a jelentésbe.

Köszönöm addig is.

A visualban Ixdoki programban, ha gyereket kiválasztva indítjuk el a táppénzt, akkor mindenképpen a gyerek életkora jelentődik.

Ha a szülőt vesszük táppénzre (szülő van kiválasztva), de nem beírjuk a gyerek TAJ számát, hanem kiválasztjuk a páciens listából a gyereket, (a személyválasztás gomb segítségével), akkor is a gyerek életkora jelentődik. De ha csak kézzel beírjuk a TAJ-t, akkor a szülő életkora jelentődik.

Akár a szülőt, akár a gyereket vesszük táppénzre, a szülő lesz ténylegesen táppénzen.

Somogyi László
Thursday, December 20, 2012 5:23:30 PM

Itt van az ebsír hantja, ugyanis az egri MEP illetékese szerint nekik mindig a gyerek Kora kell, nincs olyan eset, hogy a szülő vagy egyéb igénybe vevő Kora érdekelné őket,

A visualban Ixdoki programban, ha gyereket kiválasztva indítjuk el a táppénzt, akkor mindenképpen a gyerek életkora jelentődik.

Ha a szülőt vesszük táppénzre (szülő van kiválasztva), de nem beírjuk a gyerek TAJ számát, hanem kiválasztjuk a páciens listából a gyereket, (a személyválasztás gomb segítségével), akkor is a gyerek életkora jelentődik. De ha csak kézzel beírjuk a TAJ-t, akkor a szülő életkora jelentődik.

Akár a szülőt, akár a gyereket vesszük táppénzre, a szülő lesz ténylegesen táppénzen.

Akkor így meg is van mi történt.

A gyerek után járó táppénzre vétel a szülő felől lett elindítva és a gyerek TAJ be lett gépelve, nem kiválasztva.

Egy betanuló dolgozik most, érthetően eltévesztette, én se tudtam, hogy ez így van, hogy nem mindegy, hogy begépeljük vagy kiválasztjuk.

Az a kérdés, hogy egyáltalán kell-e a begépelési lehetőség? Van olyan eset? Ugyanis akkor mindig hibás jelentés készül. Zavaró ez a kettősség. Az OEP-nek egyáltalán nem kell olyan adatsor, amiben a szülő kora szerepel, így meg véletlenül előállítható. Esetleg egy figyelmeztető üzenetet, ezen a ponton, ami kikapcsolható, perfektek kikapcsolhatják azonnal.

Utolsó mondatára: persze, nyilván!

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Monday, January 21, 2013 9:43:59 AM
Hibás lett az idei első heti jelentésem. A 4-es naplószámú beteget jan. 2.-án vettük fel visszamenőlegesen dec.27-től 28-ig. Valahogy 2012-re sorolta a gép, 2012-ben így 2 db 4-es naplószámú beteg van, 2013-ban nincs 4-es. Rendbe tudom én is tenni, vagy Önök tudják csak javítani?
csgyula
Monday, January 21, 2013 9:55:23 AM

Hibás lett az idei első heti jelentésem. A 4-es naplószámú beteget jan. 2.-án vettük fel visszamenőlegesen dec.27-től 28-ig. Valahogy 2012-re sorolta a gép, 2012-ben így 2 db 4-es naplószámú beteg van, 2013-ban nincs 4-es. Rendbe tudom én is tenni, vagy Önök tudják csak javítani?

Legyen szíves egyeztessen egy távoli időpontot a 06-1-2145063-as telefonon, hogy megtudjuk nézni a hiba okát.

Somogyi László
Monday, January 21, 2013 2:05:04 PM

Kedves bogi és csgyula!

Ugyanez történt meg nálunk is!!!

Nem elsősorban az Infomix hibája.

Logikai hibát sejtek az OEP feldolgozó oldalon.

Ha letöltjük a hibafájlt, látszik is.

Először a megoldás:

Telefon MEP illetékesének. Közöltük a problémát, rövid szóbeli pengeváltás után javították ők.

Másodszor a hiba oka.

Ahogy az illetékes is jelezte, munkadátumot kellett volna nekünk itt a programban váltani ilyen táppénzes rögzítése esetén. Szerintünk meg nem, ugyanis amikorra váltani kellett volna, nem volt rendelés, erre nem vagyunk hajlandók, aznap nem volt rendelés, a tételes meg már elment jól feldolgozva!

Úgy látszik nem gondolták át a fogadó oldalon, hogy egyesek munkaszüneti napokon is dolgoznak, akkorra is kellhet táppénz, és ha akkor nincs rendelés, akkor visszamenőleges lesz a táppénz, ÉS RÁADÁSUL HA mindez összeesik a táppénzes naplószám váltással, akkor bizony 2 TAJ lesz ugyanazon a naplószámon, a VISSZAMENŐLEGESSÉG miatt, mert 2012-es lett a táppénz kezdete és a hülye OEP szoftver nem azt a mezőt nézi, hogy 2013-ban lett felvéve, hanem, hogy 2012-ben kezdődik a dátum.

Rövidebben informatikusoknak: a jelentésben van egy ÉV mező, ami 2013 és van egy KK dat mező, ami a mi esetünkben 20121209 és ugye van a Napló mező, ami át lett már állítva reggel a kezdősorszáma, 0007 például. Az OEP szoftvere egyszerűen nem veszi figyelembe, hogy az ÉV 2013 és ütközteti a Napló számot a KK dat-tal, és ott másik pácienst is talál, X015-ös hibát ad.

A mi esetünkben ugye dec 29-én fel kellett venni valakit de már dec 30-ra keresőképes is volt, közben nem volt rendelés.

A páciens január 2-án jelentkezett.

Életszerű eset, és le is lehetne az OEP oldalon kezelni, ha nem a KK dat mezővel hanem az ÉV mezővel ütköztetnének, sőt figyelembe vennék logikailag a V adatot is a KK mód mezőben.

Szívesen elküldöm a mi hibafájlunkat tanulmányozás céljára az Infomixnek, ami alátámasztja az érvelésemet, csak hová küldjem, melyik címre?

Varga Sándor
Monday, January 21, 2013 2:18:08 PM

Kedves bogi és csgyula!

Ugyanez történt meg nálunk is!!!

Nem elsősorban az Infomix hibája.

Logikai hibát sejtek az OEP feldolgozó oldalon.

Ha letöltjük a hibafájlt, látszik is.

Először a megoldás:

Telefon MEP illetékesének. Közöltük a problémát, rövid szóbeli pengeváltás után javították ők.

Másodszor a hiba oka.

Ahogy az illetékes is jelezte, munkadátumot kellett volna nekünk itt a programban váltani ilyen táppénzes rögzítése esetén. Szerintünk meg nem, ugyanis amikorra váltani kellett volna, nem volt rendelés, erre nem vagyunk hajlandók, aznap nem volt rendelés, a tételes meg már elment jól feldolgozva!

Úgy látszik nem gondolták át a fogadó oldalon, hogy egyesek munkaszüneti napokon is dolgoznak, akkorra is kellhet táppénz, és ha akkor nincs rendelés, akkor visszamenőleges lesz a táppénz, ÉS RÁADÁSUL HA mindez összeesik a táppénzes naplószám váltással, akkor bizony 2 TAJ lesz ugyanazon a naplószámon, a VISSZAMENŐLEGESSÉG miatt, mert 2012-es lett a táppénz kezdete és a hülye OEP szoftver nem azt a mezőt nézi, hogy 2013-ban lett felvéve, hanem, hogy 2012-ben kezdődik a dátum.

Rövidebben informatikusoknak: a jelentésben van egy ÉV mező, ami 2013 és van egy KK dat mező, ami a mi esetünkben 20121209 és ugye van a Napló mező, ami át lett már állítva reggel a kezdősorszáma, 0007 például. Az OEP szoftvere egyszerűen nem veszi figyelembe, hogy az ÉV 2013 és ütközteti a Napló számot a KK dat-tal, és ott másik pácienst is talál, X015-ös hibát ad.

A mi esetünkben ugye dec 29-én fel kellett venni valakit de már dec 30-ra keresőképes is volt, közben nem volt rendelés.

A páciens január 2-án jelentkezett.

Életszerű eset, és le is lehetne az OEP oldalon kezelni, ha nem a KK dat mezővel hanem az ÉV mezővel ütköztetnének, sőt figyelembe vennék logikailag a V adatot is a KK mód mezőben.

Szívesen elküldöm a mi hibafájlunkat tanulmányozás céljára az Infomixnek, ami alátámasztja az érvelésemet, csak hová küldjem, melyik címre?

Anélkül, hogy túlbonyolítanánk a dolgot egy apró kiegészítéssel élnék a fent a valóságnak teljesen megfelelő hozzászóláshoz.

Az év az úgynevezett fejrekordban található meg, arra vonatkozik, hogy az adott jelentés melyik év melyik hetéről szól.

Az egyes táppénzes eseményeknél csak naplószám, illetve a táppénz kezdete és vége (keresőképes) dátumok kerülnek jelentésre. Mivel ezeknél a táppénzeknél a visszamenőleg év végi kezdettel felvettnél az OEP a kezdete dátumból veszi az évet, így kerülnek ezek hibalistára. Annak ellenére, hogy a felhasználó megfelelően adminisztrál, és a program azt jelenti, amit a rekordképben kell.

Tapasztalatok szerint két megoldás lehetséges, az első amit fent olvashatunk, vagyis a MEP illetékese javít. A második, ami bonyolultabb, miszerint az ominózus eseteket a munkadátummal visszaállva 2012-es naplószámmal veszik fel, és úgy jelentik.

Varga Sándor
Somogyi László
Monday, January 21, 2013 2:27:15 PM
Originally Posted by: vargas 

A második, ami bonyolultabb, miszerint az ominózus eseteket a munkadátummal visszaállva 2012-es naplószámmal veszik fel, és úgy jelentik.

Nem gondoltam most át, de hirtelen egy kérdés:

Ha először elment a decemberi B300-as, tételes jelentés, feldolgozták, jó lett.

Azután váltunk munkadátumot, azután jelentjük az 52. heti táppénzest, akkor az nem okoz gondot?

Mármint különböző adat lesz az OEP-nél és nálunk a tételes jelentés szintjén.

Van, lenne valami korrektebb megoldás a munkadátum állítás helyett?

(egyéb jogi szőrözéseket már szóba sem hozok, volt-e aznap rendelés, ésatöbbi, munkaügyileg meg gázos)

palenkascs
Monday, January 21, 2013 4:57:14 PM

A második, ami bonyolultabb, miszerint az ominózus eseteket a munkadátummal visszaállva 2012-es naplószámmal veszik fel, és úgy jelentik.

Nem gondoltam most át, de hirtelen egy kérdés:

Ha először elment a decemberi B300-as, tételes jelentés, feldolgozták, jó lett.

Azután váltunk munkadátumot, azután jelentjük az 52. heti táppénzest, akkor az nem okoz gondot?

Mármint különböző adat lesz az OEP-nél és nálunk a tételes jelentés szintjén.

(egyéb jogi szőrözéseket már szóba sem hozok, volt-e aznap rendelés, ésatöbbi, munkaügyileg meg gázos)

Sajnos nincs kifejezetten 'korrektebb' megoldás. Le lehetne adni újra a b300as tételes jelentést is, amiben már ott van a megfelelő ellátás, de ezt csak hó elején lehet megtenni. (amihez már nem lesz taj ellenőrzés sem)

Ilyen esetben célszerű lenne nem megváltoztatni az ellátást, hanem a valós ellátásba lehetne beírni, valamint a táppénz megjegyzésbe, hogy melyik napi ellátáskor lett felvéve az Adott táppénz, és mikor ellenőrzik a táppénzt, akkor az megmutatható lenne.

Somogyi László
Monday, January 21, 2013 6:11:52 PM
Originally Posted by: palenkascs 

Sajnos nincs kifejezetten 'korrektebb' megoldás.

Szerintem van két "korrektebb" megoldás is:

1. Rávenni az OEP-et, hogy korrektül ellenőrizze a beérkezett jelentéseket a szoftverük, változtassanak az algoritmuson. Ne a körzetekben kelljen emiatt trükközni. Az is elég lenne, ha a naplószám adat vinné magával az évet is, és így képzett adatot vizsgálna a szoftverük. [bizonyt]

2. Amire több esélyt látok: az 52. hetet karácsonnyal, szilveszterrel újévvel együtt munkanappá nyilvánítani. [beeee] 😎

Bocsánat a viccelődésért!

pharmacybt
Thursday, January 24, 2013 8:06:34 AM

Tisztelt Infomix!

A leírtakat továbbítottam a fejlesztő kollégáknak, és megvizsgálják, hogy milyen megoldással lehetne segíteni az Ön által leírt kezelési nehézséget.

A probléma még 2 hónap elteltével is probléma. (csak nekem jelent ez gondot?)[bizonyt]

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Thursday, January 24, 2013 8:46:06 AM

Tisztelt Infomix!

A probléma még 2 hónap elteltével is probléma. (csak nekem jelent ez gondot?)[bizonyt]

Jelenleg a Felvétel módja mező határozza meg, hogy milyen nyomtatvánnyal kezdi a sort a program. A Felvétel módja mezőben egy elem választható. Tehát vagy Visszamenőleges, vagy Kórházból (stb.). Ha a táppénz egy "folyamatnak" minősül, kutyanyelvvel kezdődik (diagnózis váltás, kórházból, átvett), egyéb esetben nagyalakúval.

A konkrét esetben mivel Visszamenőleges a felvétel módja egyéb információ hiányában a program nem tudja eldönteni, hogy ugyan visszamenőleges, de ez mégis csak egy kórházi táppénz folytatása. Éppen ezért nagyalakúval kezd.

Esetleg egy olyan működés lehetne, hogy ha Visszamenőleges-t állít be, megnézné a program, hogy a megadott vétel dátum előtti egy-két nappal van-e kórházi kezelés (a kh-i kezelés záró dátuma), ha igen, akkor egy figyelmeztetés jelenne meg. Ez megfelelne?

Hostyánszki László
pharmacybt
Thursday, January 24, 2013 10:25:27 AM
Originally Posted by: hosi 

Tisztelt Infomix!

Jelenleg a Felvétel módja mező határozza meg, hogy milyen nyomtatvánnyal kezdi a sort a program. A Felvétel módja mezőben egy elem választható. Tehát vagy Visszamenőleges, vagy Kórházból (stb.). Ha a táppénz egy "folyamatnak" minősül, kutyanyelvvel kezdődik (diagnózis váltás, kórházból, átvett), egyéb esetben nagyalakúval.

A konkrét esetben mivel Visszamenőleges a felvétel módja egyéb információ hiányában a program nem tudja eldönteni, hogy ugyan visszamenőleges, de ez mégis csak egy kórházi táppénz folytatása. Éppen ezért nagyalakúval kezd.

Esetleg egy olyan működés lehetne, hogy ha Visszamenőleges-t állít be, megnézné a program, hogy a megadott vétel dátum előtti egy-két nappal van-e kórházi kezelés (a kh-i kezelés záró dátuma), ha igen, akkor egy figyelmeztetés jelenne meg. Ez megfelelne?

A megjegyzés rovatba egyébként is mindig beírjuk a kórházi dátumokat.Szerintem jó lenne,ha erre egy külön rublika lenne és amennyiben ez kitöltésre kerül,abban az esetben,mégha visszamenőlegesen kerül felvételre is automatikusan kutyanyelvre nyomtataná már az első táppénzespapírt is. Esetleg ez megoldható ?

Similar Topics
Users browsing this topic