A mai napon (a frissítés feltöltése után) az egyik betegmnek a szokásos CLEXANE 6000 NE/0,6 ML-es injekcióját szerettem volna felírni, de a gép azt írta ki, hogy a vény nyomtatása nem lehetséges, mert az adott gyógyszer külön jogszabály által, intézményi munkahelyhez kötött. [zavar]
Utána szerepel egy olyan szöveg is, hogy a rendelet ide vonatkozó része..., de itt nincs semmi.
A gyógyszertörzs alapján ez az injekció továbbra is korlátozás nélkül írható vényre, és a háziorvos a megfelelő javaslat alapján kedvezményesen írhatja. (A beteg évek óta kapja, nálunk semmi sem változott.)
Megváltozott a gyógyszer felírhatósága, illetve az eü pont.
Az OEP közzétette a megígért tájékoztatót, amely tartalmazza, hogy a 2013. április 1. előtt még érvényben lévő Eü 90-es indikációs pontok számának megváltozása esetén melyek azok, amik helyettük elfogadhatók, vagyis a szakorvosi javaslat alapján a háziorvos mely készítményeket írhatja fel javaslat érvényességének lejártáig.
Ide kattintva letöltheti.
www.oep.hu\pls\portal\url\ITEM\D9AD697B8551BA75E040A8C0CB321A8A
Köszönjük! Így már fel tudtuk írni.
Viszont közben újabb problémánk is lett: 15mg-os ROXERA filmtablettát-t szerettem volna felírni, de a recepten (már az előnézetnél is) Cefaclor 375mg-os jelent meg. Többször is megpróbáltam újra kiválasztani a listából, de mindig 30db 375mg-os Cefaclor került a receptre. (Ezt még soha nem írtuk senkinek. Az általánosan rendelhető gyógyszerek listájából választottuk.)
"Fontos receptírás, gyógyszertörzs információ!
Felhasználónk jelezte az alábbi problémát, melyet a receptírásnál talált.
A ROXERA 15 mg filmtabletta esetén (TTT-kód: 210491271) az OEP törzs hibás hatóanyagot tartalmaz. Ennél a készítménynél nem a valós rosvastatin szerepel a törzsben hatóanyagként, hanem Cefaclor. A többi Roxera készítménynél megfelelő adat kerül a vényre. Emiatt, mivel az ebbe az ATC csoportba tartozó készítmények esetén a hatóanyag kerül nyomtatásra a vényen, hibásak a kinyomtatott receptek!
A problémát írásban jeleztük az OEP illetékes osztálya felé, telefonon sajnos nem elérhetőek.
A törzs módosításáig kérjük ezt a készítményt ne nyomtassák, ha szükséges, kézzel írják fel ezt a receptet.
Kollégáim igyekeznek ellenőrizni a PUPHA hatóanyag törzsét, a következő tájékoztatásig önök is ellenőrizzék a hatóanyag szerint felírt vényeket.
Kérjük, ha további hibás adatot találnak, jelezzék azt itt a fórumunkon."
Idéztem a fórumról.