3 rendelöben dolgozom hálozatban 2 notebokkal,a rendelökben a nyomtatok azonos tipusuak,HP1536 dnf,a kliens gépen pedig HP1020
Tehát egy gépen nyomtatom a beutalo és receptet.
A notebook sajnos nem iosmeri fel az aktuális nyomtatot,igy kézzel állitom alapértelmezettnek.Majd elsö nyomtatásnál recept is állit az aktuális formára.De a beutalok is idönként megbolondulnak.Nem tudom kinyomtatni valamiért
Gondolom egy beállitás alapértelmezettre jo megoldás lenne,vagy egy "csoport beáll lehetösdég,amiben elöre tudom állitani a recept nyomtatást,a beutalo stb nyomtatást,és igy inditom a gépet.De talán ez a beállitos játék kikapcsolhato lehetne,mert sokan vannak olyanok,akik egy rendelöben vannak és semmit se kell állitani
Nem akarnám túlragozni, de elég bonyolult a probléma. És ez igaz Kovács dr. helyzetére is.
Adott több rendelő, több nyomtatóval. Mivel ezek a nyomtatók máshogy nyomtathatnak, ezért pl. a receptnél többféle formátumot is ki kell alakítani, az egyes nyomtatókhoz. Feltételezzük, hogy megvannak a jó recept formátumok. Akkor a program elején azt kell bekérni, hogy most melyik formátumot szeretné használni.
A beutalókra ez nem feltétlenül igaz, hiszen ott nem előnyomott papírt használnak. Ha beutalóból is van nyomtatóspecifikus, akkor ugyanazt kell kérdezni mint a receptnél. Ha nincs, akkor meg azt, hogy melyik nyomtatóra menjen az az egy formátum amit mindenhol használnak.
És ez csak két része a programnak, de sokkal több olyan hely van, ahol konkrétan meg lehet adni a nyomtatót (számla, recept jegyzék, tp. utalványok, stb.) Nem tudom mennyire érthető...