Varga Sándor
Thursday, October 26, 2017 2:55:05 PM
Originally Posted by: pharmacybt 

Sok a terápiás lapon lévő gyógyszereknél be van pipálva a nem helyettesíthetőség(régen bevolt állítva minden gyógyszernél, már most nincs)

Mivel az E recept írásnál hibának hozza,hogy lehetne kivenni ezeket a pipákat, egyeszerűbben,mint egyesével?

Ha ezek a nem helyettesíthető X-ek szakmailag, orvosilag fontosak, akkor azt javaslom hagyják így. Ezek a receptek most nem kerülnek fel a térbe, de már dolgoznak azon az AEEK fejlesztői, hogy az ilyen módon nyomtatott recepteket is elfogadja a tér.

Varga Sándor
tjenő
Thursday, October 26, 2017 3:07:32 PM
Tisztelt Infomix !

Én is szeretném kérni a a leírást a "Nem fut az ETÉR kommunikációs program " hibaüzenet megoldásához. drtothjeno@vipmail.hu Köszönettel: Tóth Jenő

pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Thursday, October 26, 2017 3:16:45 PM
Originally Posted by: novogradecz 

Originally Posted by: Papp Attila 

Tisztelt Felhasználóink!

A leírást a következő linken keresztül tudják letölteni: ETÉR program beállítása és indítása 

Köszönöm szépen én is!

Sajnos nálam nem oldja meg a problémát. Eleve el sem akar indulni. Feltételezem, hogy az előjegyzési rendszer kommunkiációs rendszerével akad össze. Ha a webIx-et kilövöm jobb oldalon a tálcán, el tudom indítani, de sorozatos leállíthatatlan hibaüzenetekkel jelez csak vissza, amiből csak "Mégsem" nyomásával tudok kilépni.

Üdv: Csaba

Köszönjük a jelzést, sajnos valóban van egy ilyen összeakadás, amit nem vettünk észre. A hóvégi verzióban mindenképpen javítva lesz, addig is javítjuk a hibát és távolival lecseréljük, aki jelzi. Holnap keressük Doktor Urat a javítással.

Gabi
  • Gabi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, October 26, 2017 3:21:05 PM
Originally Posted by: tjenő 

Tisztelt Infomix !

Én is szeretném kérni a a leírást a "Nem fut az ETÉR kommunikációs program " hibaüzenet megoldásához. drtothjeno@vipmail.hu Köszönettel: Tóth Jenő

Innen tölthető:

[url=]http://www.ixnet.hu/vv/ETER_beallitasa.pdf[/url]

Hajnalné
Thursday, October 26, 2017 3:35:51 PM
Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: Hajnalné 

Ixnet program. Minden beállítva. Kéri a személyit, majd ez a hiba üzenet jelenik meg: Sikertelen eszig kapcsolódás (ismeretlen hiba). Kliens kikapcsolva, újraindítva. OTH ellenőrizve. Vmatrix beállítva. Akkor is ez jelenik meg. Lassan szeretném a gépet kihajítani az ablakon.[azta] [zavar]

Az is lehet a probléma oka, hogy az eSzemélyi kliens telepítésekor futó vírusirtó program nem tette lehetővé a teljes telepítést. Habár látszólag minden rendben van, de a program hibásan, hiányosan települt.

Ilyenkor azt lehet tenni, hogy eltávolítja az olvasó kliens szoftverét (vezérlőpult - programok és szolgáltatások / telepített programok).

Kikapcsolja a vírusirtót.

Telepíti a kártyaolvasó szoftverét.

Visszakapcsolja a vírusirtót.

Megpróbáltam. Még mindig ezt a hiba üzenetet kapom.

Horváth Ákos
Thursday, October 26, 2017 3:48:53 PM
Ixnet 2.58.1.2 verziót használok. Az EESZT-hez csatlakoztam, az Ágazati Portálon adtam magamnak mindenféle jogot amit csak lehet(VMATRIX). Az Ixnet a sikeres e-személyi belépés után SAML jegyet kapok, de a receptírásnál ez a hiba jön: indító felhasználó belépése megtagadva. Mi lehet a probléma?
Szicsek Judit
Thursday, October 26, 2017 3:59:36 PM

Originally Posted by: Szicsek Judit 

ETÉR probléma megoldva. Jelenleg a Manuális indításra kattintva Az EESZT segéd komponens regisztrációja sikertelen üzenetet kapom. Mi a teendő?

Kedves doktornő,

Ennek több oka is lehet sajnos. Amit ön is le tud ellenőrizni, az az, hogy a leírás szerint rendszergazdaként indul-e az ETÉR program.

Ezt ellenőriztem és igen.

Akkor itt jön a nehezebb része, ez már függ a gépen futó operációs rendszertől. Amelyik gépen futtatni szeretné az ETÉR-t, ott milyen windows-t használnak? 7, 8, 8.1 esetleg 10?

W10

Akkor valószínűleg mégsem rendszergazdaként fut, csak "úgy tűnik". A gépet windows-al együtt vette, vagy azt külön telepítette valaki?

A gépen eredetileg W8 volt, azzal vettem, de egy reggel bekapcsolás után önkényesen W10-re frissített.

novogradecz
Thursday, October 26, 2017 4:11:20 PM
Originally Posted by: pozsi 

Originally Posted by: novogradecz 

Originally Posted by: Papp Attila 

Tisztelt Felhasználóink!

A leírást a következő linken keresztül tudják letölteni: ETÉR program beállítása és indítása 

Köszönöm szépen én is!

Sajnos nálam nem oldja meg a problémát. Eleve el sem akar indulni. Feltételezem, hogy az előjegyzési rendszer kommunkiációs rendszerével akad össze. Ha a webIx-et kilövöm jobb oldalon a tálcán, el tudom indítani, de sorozatos leállíthatatlan hibaüzenetekkel jelez csak vissza, amiből csak "Mégsem" nyomásával tudok kilépni.

Üdv: Csaba

Köszönjük a jelzést, sajnos valóban van egy ilyen összeakadás, amit nem vettünk észre. A hóvégi verzióban mindenképpen javítva lesz, addig is javítjuk a hibát és távolival lecseréljük, aki jelzi. Holnap keressük Doktor Urat a javítással.

Köszönöm szépen!

Holnap várom a megkeresésüket!

Csaba

Gabi
  • Gabi
Thursday, October 26, 2017 4:13:50 PM
Originally Posted by: Horváth Ákos 

Ixnet 2.58.1.2 verziót használok. Az EESZT-hez csatlakoztam, az Ágazati Portálon adtam magamnak mindenféle jogot amit csak lehet(VMATRIX). Az Ixnet a sikeres e-személyi belépés után SAML jegyet kapok, de a receptírásnál ez a hiba jön: indító felhasználó belépése megtagadva. Mi lehet a probléma?

Kedves Horváth Ákos,

Receptet kizárólag orvos joggal fogad be a Tér. Önnek vagy nem orvos szerepkör lett megadva a vmatrix jogosultságkezelő rendszerben (EESZT ágazati portál), vagy nem orvosként lép be az Ixnet rendszerbe. Érdemes egyeztetni az Ixnet EESZT panelen megadott adatokat az EESZT-ben megadottakkal, továbbá ellenőrizni, hogy Ön mint orvos már aktiválva van e-szig-el az EESZT-be (ágazati portál, belépés, aktiválás menü).

Gabi
  • Gabi
Thursday, October 26, 2017 4:39:20 PM
Kedves Partnereink,

A Magyar Közlöny 2017.évi 171. számában (X.25) megjelent az háziorvosi és házi gyermekorvosi legújabb törzskarton . 🙏

dr.Kovács József
Thursday, October 26, 2017 4:56:14 PM
Originally Posted by: Gabi 

Kedves Partnereink,

A Magyar Közlöny 2017.évi 171. számában (X.25) megjelent az háziorvosi és házi gyermekorvosi legújabb törzskarton . [-o<

#-o :-" 🤐 [hatnincs] [gonosz] 🙏

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Thursday, October 26, 2017 4:59:24 PM

Originally Posted by: dr.Kovács József 

A beutalók milyen rendszer alapján kerülnek az Etérbe? Van amelyik elmegy, van amelyik nem.

Szép napot,

A háziorvos a beutalás helyét kötelező jelleggel az OEP által megadott listából választja ki. Az EESZT az Intézményeket az OTH kódjuk alapján azonosítja. Ott ahol a párosítás elvégezhető, ott elfogadja a tér, ahol még nincs meg ott nem tudja fogadni. Ahogy egyre többen fognak csatlakozni, egyre több helyre tud majd elektronikusan is beutalni.

Üdvözlöm. Bírják még?

Tehát, ha jól értem: ha olyan helyre írok beutalót, amely már csatlakozott, akkor e-beutaló is készül, ha olyan helyre, amely nem csatlakozott, egyelőre csak sima beutaló lesz. Ez nálam egyelőre a Kaposvári Kórház volt.

dr.Kovács József
Varga Sándor
Thursday, October 26, 2017 4:59:36 PM

Ixnet program. Minden beállítva. Kéri a személyit, majd ez a hiba üzenet jelenik meg: Sikertelen eszig kapcsolódás (ismeretlen hiba). Kliens kikapcsolva, újraindítva. OTH ellenőrizve. Vmatrix beállítva. Akkor is ez jelenik meg. Lassan szeretném a gépet kihajítani az ablakon.[azta] [zavar]

Az is lehet a probléma oka, hogy az eSzemélyi kliens telepítésekor futó vírusirtó program nem tette lehetővé a teljes telepítést. Habár látszólag minden rendben van, de a program hibásan, hiányosan települt.

Ilyenkor azt lehet tenni, hogy eltávolítja az olvasó kliens szoftverét (vezérlőpult - programok és szolgáltatások / telepített programok).

Úgy látom még a 2.58.0 verzión állnak. Megtenné, hogy telepíti a 2.58.1-es frissítést és úgy is megpróbálja?

köszönöm

Varga Sándor
Gabi
  • Gabi
Thursday, October 26, 2017 5:13:57 PM

A beutalók milyen rendszer alapján kerülnek az Etérbe? Van amelyik elmegy, van amelyik nem.

Szép napot,

A háziorvos a beutalás helyét kötelező jelleggel az OEP által megadott listából választja ki. Az EESZT az Intézményeket az OTH kódjuk alapján azonosítja. Ott ahol a párosítás elvégezhető, ott elfogadja a tér, ahol még nincs meg ott nem tudja fogadni. Ahogy egyre többen fognak csatlakozni, egyre több helyre tud majd elektronikusan is beutalni.

Üdvözlöm. Bírják még?

Tehát, ha jól értem: ha olyan helyre írok beutalót, amely már csatlakozott, akkor e-beutaló is készül, ha olyan helyre, amely nem csatlakozott, egyelőre csak sima beutaló lesz. Ez nálam egyelőre a Kaposvári Kórház volt.

Szép estét,

Az új törzskarton most övön aluli volt, sokat nem javított az amúgy sem könnyű helyzeten, de gondolom azt is majd Önökkel közösen végig fogjuk csinálni, mint már annyi mindent - és köszönöm kérdését,mert ez igazán jól esett!

A lényegi kérdésre vonatkozóan: tökéletesen látja, gondolja - annyi kicsi pontosítással, hogy amíg a csatlakozott intézmények OEP/OTH megfeleltető azonosítóit be nem viszik a TÉR nyilvántartásai közé, addig a tér nem fogadja az ilyen Intézménybe küldendő beutalókat. Vagyis, nem elég csatlakozni, a Tér "nyilvántartásába" is be kell vezetni.

Papp Attila
Thursday, October 26, 2017 5:43:45 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Kérjük Önöket, hogy az EESZT csatlakozási beállítások mellett állítsák be a pontos időt az összes számítógépükön, mert ez is egy fontos tényező az EESZT kommunikáció során.

Egy javasolt oldal: https://www.pontosido.com/ 

Papp Attila

Szoftverfejlesztő

Hajnalné
Thursday, October 26, 2017 5:48:44 PM

Több ötletük nincs?

Gabi
  • Gabi
Thursday, October 26, 2017 6:21:51 PM

Több ötletük nincs?

Távoli?? Holnap vidéken vagyok, de megkérem a kollégáimat. Mikor jó Önnek?

Hajnalné
Thursday, October 26, 2017 6:25:41 PM

Több ötletük nincs?

Nagyon nagyon nagyon köszönöm!!! Délelőtt bármikor jó.

Gabi
  • Gabi
Thursday, October 26, 2017 6:30:03 PM

Több ötletük nincs?

Nagyon nagyon nagyon köszönöm!!! Délelőtt bármikor jó.

Nagyon remélem sikerül, és szép estét!

Gabi
  • Gabi
Thursday, October 26, 2017 6:38:11 PM

Azt leellenőrizné, hogy az eKAT (katalógus) sikeresen feltöltődött (közvetlenül a napi ellátás megnyitását követően) ? (üzenőablakban: OK: KAT beküldés)

Zsolt50
Thursday, October 26, 2017 7:07:51 PM

Tisztelt Infomix !

Innen tölthető:

Végre![nagyonok]

Igaz mi még most jutottunk el eddig a pontig, de eléggé idegenkedve furcsállom, hogy eme kis leírást külön kell kéricskélni.

Sajnos manapság általános jelenség 😣 Ami biztosan csak az én hibásan behálózott agyamban tesz kárt.

Sajnos a link nem működik, csak kimásolva.

A Link helyesen és működőképesen:

http://www.ixnet.hu/vv/ETER_beallitasa.pdf  [nagyonok]

Dr.Farmasi Róbert
Thursday, October 26, 2017 7:17:53 PM
Tisztelt Infomix!

Visual Ix 1.117.1 verzio.A Térhez kapcsolodási kísérlet során minduntalan az "e-szig adatok lekérdezése hiba ugrik fel:bezartak az alapul szolgalo kapcsolatot:varatlan hiba tortent kuldeskor" uzenet jelenik meg. Ennel tovabb nem jutunk,mi a teendo?

Koszonettel:dr.Farmasi Róbert

Zsolt50
Thursday, October 26, 2017 7:19:13 PM
Sajnos csak holnap vagy hétvégén jutok el megint a doktornő gépéhez.

Köszönet bárkinek aki az alábbi kérdésre tudna válaszolni:

- regisztráció, e-személyik, olvasó megvan és működik

- tanúsítványhoz kaptunk SMS jelszót, letöltve egy könyvtárba, a programban beállítva az útvonala +OTH-k

- doktor felhasználó aktiválva, összes jog megadva

- jelenleg az ETÉR nem működik (most találtam meg a leírást)

Kell még valamit tenni?

Korábban olvastam (de nem találom, hogy hol): kell valami próbacsatlakozást végezni amihez kapunk SMS jelszót. Ha igen akkor ezt hol, hogyan?

Gabi
  • Gabi
Thursday, October 26, 2017 7:22:07 PM
Originally Posted by: Zsolt50 

Tisztelt Infomix !

Innen tölthető:

Végre![nagyonok]

Igaz mi még most jutottunk el eddig a pontig, de eléggé idegenkedve furcsállom, hogy eme kis leírást külön kell kéricskélni.

Sajnos manapság általános jelenség 😣 Ami biztosan csak az én hibásan behálózott agyamban tesz kárt.

Kedves Zsolt50,

Nagyon szépen köszönöm mindenki nevében a javítást! Nem értem, hogy lehetséges az, hogy még nem jutottak el eddig a pontig, azok után hogy ennyire profik [elpirul] ? Hátha eme kis leírás is segíteni fog [felnez] ! Szerintem menni fog! Szép estét!

Gabi
  • Gabi
Thursday, October 26, 2017 7:36:41 PM

Sajnos csak holnap vagy hétvégén jutok el megint a doktornő gépéhez.

Köszönet bárkinek aki az alábbi kérdésre tudna válaszolni:

- regisztráció, e-személyik, olvasó megvan és működik

- tanúsítványhoz kaptunk SMS jelszót, letöltve egy könyvtárba, a programban beállítva az útvonala +OTH-k

- doktor felhasználó aktiválva, összes jog megadva

- jelenleg az ETÉR nem működik (most találtam meg a leírást)

Kell még valamit tenni?

Korábban olvastam (de nem találom, hogy hol): kell valami próbacsatlakozást végezni amihez kapunk SMS jelszót. Ha igen akkor ezt hol, hogyan?

Kedves Zsolt50,

csak röviden összefoglalva:

- müszaki csatlakozás kész (adminisztrátor : connect program futtatása,az eredmény feltöltése, majd az eredményről a visszaigazolás megkapása az AEEK részééről)

- orvos, aszisztens vizsga

- orvos,asszisztens aktiválása

- adminisztrátor: ágazati portálon vmatrix beállítása

- okt 1.-i visualIxdoki verzióváltó levél alapján a rendszer paraméterezése

- kis szösszenet alapján az Etér kommunikációs program beállítása.

esetleges segítségként egy korábbi összefoglaló (remélem sikerül jó linket megadnom) : http://www.ixnet.hu/news/news_171004.html#1 

További jó munkát! Ha bármiben tudok segíteni, örömmel állok rendelkezésére!

Zsolt50
Thursday, October 26, 2017 7:50:28 PM

Tisztelt Infomix !

Innen tölthető:

Végre![nagyonok]

Kedves Zsolt50,

Nagyon szépen köszönöm mindenki nevében a javítást! Nem értem, hogy lehetséges az, hogy még nem jutottak el eddig a pontig, azok után hogy ennyire profik [elpirul] ? Hátha eme kis leírás is segíteni fog [felnez] ! Szerintem menni fog! Szép estét!

Kedves Gabi!

A leírást köszönjük [mindenok] Esetleg a másik hozzászólásomra tud választ adni? Közben megérkezett. Köszönöm. 😎

[off] Adminisztrativ okok miatt húzódott el ennyire. Egy helyettesített párhuzamos praxisban még katarsztofálisabb. A mai napon sikerült végre aláírást kicsikarni a tulajdonos(?) önkormányzattól a regisztrációhoz. Ott még lesz kb. 2 hét 😣 🔛

Gabi
  • Gabi
Thursday, October 26, 2017 7:55:41 PM

Tisztelt Infomix !

Innen tölthető:

Végre![nagyonok]

Kedves Zsolt50,

Kedves Gabi!

A leírást köszönjük [mindenok] Esetleg a másik hozzászólásomra tud választ adni? Közben megérkezett. Köszönöm. 😎

[off] Adminisztrativ okok miatt húzódott el ennyire. Egy helyettesített párhuzamos praxisban még katarsztofálisabb. A mai napon sikerült végre aláírást kicsikarni a tulajdonos(?) önkormányzattól a regisztrációhoz. Ott még lesz kb. 2 hét 😣 🔛

Örültem, ha segítettem! [mindenok] [nagyonok]

Dr.Farmasi Róbert
Thursday, October 26, 2017 8:04:17 PM
Originally Posted by: Dr.Farmasi Róbert 

Tisztelt Infomix!

Visual Ix 1.117.1 verzio.A Térhez kapcsolodási kísérlet során minduntalan az "e-szig adatok lekérdezése hiba ugrik fel:bezartak az alapul szolgalo kapcsolatot:varatlan hiba tortent kuldeskor" uzenet jelenik meg. Ennel tovabb nem jutunk,mi a teendo?+ néha SAML jegy eldobás...

Koszonettel:dr.Farmasi Róbert

Horváth Ákos
Thursday, October 26, 2017 8:31:53 PM

Kedves Horváth Ákos,

Receptet kizárólag orvos joggal fogad be a Tér. Önnek vagy nem orvos szerepkör lett megadva a vmatrix jogosultságkezelő rendszerben (EESZT ágazati portál), vagy nem orvosként lép be az Ixnet rendszerbe. Érdemes egyeztetni az Ixnet EESZT panelen megadott adatokat az EESZT-ben megadottakkal, továbbá ellenőrizni, hogy Ön mint orvos már aktiválva van e-szig-el az EESZT-be (ágazati portál, belépés, aktiválás menü).

Kedves Gabi,

https://portal.eeszt.gov.hu/hu/aktivalas-eszig  oldalon. Továbbra is a fenti hibát generálja a rendszer.

Molnár Valéria
Thursday, October 26, 2017 9:13:59 PM
Mi lehet a gond, ha a

http://www.ixnet.hu/vv/ETER_beallitasa.pdf 

beállítása után sem fut az ETÉR kommunkációs program?

Pontosabban 3 rendszeren fut, a negyediken nem?

Mi lehet a gond a negyediknél?

windows tűzfal kikapcsolva...

McAfee?

True Key?

WinThruster?

Users browsing this topic