Tisztelt Infomix !
Közelmúltban Ixdoki-ban helyettesítettem a kolleganőmet. Némi informatikai segítséggel sikerült mindent beállítani, hogy én is mint helyettes orvos tudjak e-receptet írni meg eeszt használni (megoldottuk). Most fordult a dolog, a kolleganőm dolgozott nálam. Itt is probléma volt az e-recept de nem sikerült ezt megoldani és azt az infót kaptuk, hogy nekem fel kell venni a drnőt az én eeszt-s oldalomon mint alkalmazott a praxisban (de ő nem az alkalmazottam). Mi ugye ixnetet használunk (bár nem gondolnám hogy bármi köze is lenne ehhez). Fordított esetben ez nem kellett... Hogyan járjunk el? Mert jön a szabik ideje....
Köszönettel, Kovács-Kléh. Ecser.
Kedves Doktor Úr,
Valóban, ha a kolleganő helyettesíteni fog, akkor az EESZT használatához úgy szerez jogosultságot, hogy az EESZT VMATRIX-ába az Ön háziorvosi praxisához felveszik, mint orvost, aki jogosult az adott praxisban dolgozni. (VMATRIX-ban hozzárendelik a praxishoz, majd orvosi jogkört rendelnek hozzá). A VMATRIX-ban nem kell megadni a helyettesítésre vonatkozó időszakot, ameddig a nyilvántartásban szerepel, addig érvényben lesz az EESZT használatához (adott praxisra vonatkozóan) a joga.Az előbbiek alapján gyanítom, hogy Ön mint orvos már korábban bekerült a doktornő praxisához tartozó VMATRIX-ba, ezért nem kellett az említett helyettesítés alkalmával ezt megtenni ( és a továbbiakban sem kell mindaddig, amíg törlésre nem kerül). Vagyis, egy állandó helyettest csak egyszer kell felvenni a VMATRIX-ba.
Ha tudunk a beállításban segíteni, kérem jelezze, távolival csak pár perc az egész!