K.Gábor
 • K.Gábor
 • Kezdő (Szint 6) Topic Starter
Wednesday, October 10, 2018 10:30:58 AM
Tisztelt felhasználóink!

Sok esetben találkozunk olyan programkezelési kérdéssel amely több felhasználónknak sem teljesen egyértelmű, viszont hasznos a program napi használatában!

Ezeket a kérdéseket és válaszokat töltjük fel ide! Ezt a témát csak az Infomix dolgozói tudják módosítani, így kérjük a kérdéseiket továbbra is a fórum: "Kérdések, észrevételek, javaslatok " témájába küldjék el!

K.Gábor
 • K.Gábor
 • Kezdő (Szint 6) Topic Starter
Wednesday, October 10, 2018 3:29:49 PM
Tisztelt felhasználók!

Gyakran ismételt kérdés:

Ixnet-ben receptírásnál hogy lehet a nem számolható készítményeknek számolhatóságot megadni?

Válasz:

A képen látható szürke adagolás alatti bekeretezett mezőkbe kell megadni az adott készítmény mennyiségét és kiszerelését. Ha ezt kitöltöttük utána a ceruza mellett levő üres mezőbe kattintva el tudjuk ezt menteni.

UserPostedImage

Pl.:

1.Válasszuk ki a készítményt majd menjünk az adagoláshoz

2.Első mezőbe beírjuk:20

3.Második mezőbe beírjuk:tabletta

4.Kattintsunk a ceruza mellett levő fehér mezőre

UserPostedImage

Mostantól ennél a készítménynél minden felírásnál 20 tablettával fog számolni a program!

K.Gábor
 • K.Gábor
 • Kezdő (Szint 6) Topic Starter
Wednesday, October 24, 2018 9:16:52 AM
Tisztelt felhasználók!

Gyakran ismételt kérdés:

"Az alábbi levelet kaptam, mi a teendő?"

Feladó: EESZT Üzemeltetés [mailto:noreply@office.eeszt.gov.hu]

Tárgy: eSzemélyi Kliens verziófrissítése NOVEMBER 19-ig

Tisztelt Intézményvezető!

Az IdomSoft Zrt. tájékoztatása alapján az alábbi információkat adjuk az eSzemélyi Kliens frissítésével kapcsolatban:

Az eSzemélyi Kliens 1.5 előtti verziók támogatásának végső határideje

2018. november 19-re módosult.

2018. november 19-ét követően az eSzemélyi eAzonosítás funkciója az 1.5-nél régebbi Kliens verziókkal nem lesz kompatibilis, az azonosítási szolgáltatás nem fog működni!

Fontos, hogy az 1.5 verziónál régebbi verziók a felhasználói végpontokon a fenti dátumig frissítésre kerüljenek.

A beérkezett visszajelzések nyomán a telepítések során azonosított fennakadások elhárításra kerültek, így az eSzemélyi Kliens alkalmazáshoz ismét elérhetőek a szükséges frissítések.

A gépeken futó eSzemélyi Kliens verziószámát az eSzemélyi Kliens Kártyakezelő alkalmazás

Fő Menü -> Segítség -> Névjegy -> Verzió:

menüpontjában ellenőrizheti.

Windows környezetben futó eSzemélyi Kliensek esetében a frissítés továbbra is automatikus.

Amennyiben a frissítés automatikusan nem történik meg, úgy

https://eszemelyi.hu/letoltesek  oldalról,

Windows XP-s környezetek esetén honlapunkról vagy az alábbi képre kattintva letölthető az a telepítőalkalmazás, amellyel a frissítés lefuttatható.

FIGYELEM! A Windows XP operációs rendszerre készített eSzemélyi Kliens alkalmazás kizárólag Windows XP környezetben futtatható, Windows 7,8,10 rendszereken nem telepíthető!

Kérdés esetén, kérjük, konzultáljon rendszerszállítójával, intézményi informatikusával, vagy keresse az EESZT Kontakt Center munkatársait munkaidőben a +36 1 920 1050-es telefonszámon, vagy a helpdesk.eeszt@aeek.hu email címen!

Együttműködését köszönjük!

EESZT Üzemeltetés

Válasz:

Először is, a legtöbb felhasználónknak nincs semmi teendője. Ha elindítja az eSzemélyi kliens programot (általában megtalálja a Windows asztalon), s a felső menüsorban a Segítségre kattintva a lenyíló választékból kiválasztja a Névjegyet, akkor a mellékelt kép szerint megtalálja rajta az Ön eSzemélyi kliens programjának aktuális verzió-számát. A mellékelt Névjegy képen ez 1.3.13. Ha az Öné már 1.5.10 vagy 1.5.11, akkor nincs teendője.

UserPostedImage

Ha Önnek nem Windows XP operációs rendszere van a gépen, akkor szinte biztos, hogy az eSzemélyi kliens program már automatikusan lefrissítette magát 1.5.10-re. Ez egy beállítástól függ, melyet a mellékelt Beállítás képen lát. Az eSzemélyi kliens programban a bal oldali oszlop menüben kattintson a Beállításokra. Az ablakon ekkor jobb oldalon felül láthatja, hogy be van-e pipálva az Induláskor keressen frissítéseket opció. Ha igen, akkor a program automatikusan lefrissíti magát.

UserPostedImage

Ha esetleg ez nem lenne bepipálva, mint a képen, akkor most pipálja be, hogy legközelebb ez ne okozzon gondot, majd alul kattintson a Frissítések ellenőrzésére. Ekkor (és bekapcsolt automatikus frissítés esetén már indításkor) a program az Interneten megkeresi a legfrissebb verziót, s felajánlja a frissítést, amint ez a Szoftverfrissítés képen látható. A Frissítés telepítése gombra kattintva a program elvégzi a frissítést.

UserPostedImage

Csak abban az esetben, ha Önnek még Windows XP van a gépén, akkor van szükség az EESZT Üzemeltetéstől kapott e-mail szerint, az abban lévő linkre kattintva indítani a program frissítését.

Reméljük, ezekkel az információkkal könnyen el tudják végezni a frissítést, melyre egyébként van idő, 2018 október 28-ig kell sort keríteni. Természetesen, ha bármi nehézségük, kérdésük adódik, továbbra is forduljanak munkatársainkhoz bizalommal a szokott módok valamelyikén, készséggel segítünk.

K.Gábor
 • K.Gábor
 • Kezdő (Szint 6) Topic Starter
Monday, November 19, 2018 8:21:49 AM
Tisztelt felhasználók!

Gyakran ismételt kérdés:

Ixnet-ben szeretném az IxDokiban megismert gyors oltást használni influenza oltásra. Van rá mód?

Válasz:

Az Ixnetben található egy oltási panel amivel pár kattintással dokumentálhatja az influenza oltást.

Ennek bekapcsolásához kattintsunk az Ellátás ablak jobb felső sarkán található sárga fecskendő ikonra

UserPostedImage

Kis monitornál látszólag nem történik semmi, de a képernyő jobb oldalán megjelenik oldalt egy görgető sáv, ezzel görgessünk le amíg meg nem látjuk a keresett panelt. A panel címére kattintva(Influenza oltás: 3Fluart), majd a bal egérgombot lenyomva tartva tudjuk mozgatni a panelt a képernyőn.

UserPostedImage

Ha a panelt az ellátás ablak alsó sorához húzzuk akkor rákapcsolódik az ellátás ablakra, így akárhová mozgatjuk az ellátás ablakot követni fogja.

UserPostedImage

K.Gábor
 • K.Gábor
 • Kezdő (Szint 6) Topic Starter
Tuesday, November 20, 2018 10:59:12 AM
Tisztelt felhasználók!

Gyakran ismételt kérdés:

Hogyan gyorsíthatom a napi adminisztrációt?

Válasz:

Az Ixnetben néhány tevékenység ablakon (pl. ellátás,beutalás) van lehetőségünk felvenni típus tevékenységeket.Ezt használva a gyakran előforduló esetekben pl. oltási szezonban az ellátások adatai az előre elkészített típusokból egyszerűen beemelhetőek. Az alábbi linkre kattintva megtekintheti egy új típus felvételét, majd a típus ellátás beemelését a beteghez:

Típus ellátás beemelése 

K.Gábor
 • K.Gábor
 • Kezdő (Szint 6) Topic Starter
Friday, December 28, 2018 1:34:26 PM
Tisztelt felhasználók!

Gyakran Ismételt kérdés:

Mi a leghatékonyabb mód segítség kérésre, ha kérése/kérdése van az Ixnet használata során?

Válasz:

Az Ixnet programunk tartalmaz egy menüpontot , ahol közvetlenül fordulhat hozzánk, jelezheti problémáját vagy észrevételeit. Ezt a menüpontot használva kérheti hogy kollégáink keressék Önt személyesen az adott probléma megoldásával kapcsolatban. Megadhatja, hogy az Ön számára melyik időpont a megfelelő a telefonos hívásra, amikor nem zavarjuk rendelés közben. Szükség esetén sürgős visszahívást is kérhet.

A használattal kapcsolatban készítettünk egy rövid videót, melyet megtekinthet az alábbi linken:

Segítség kérés 

Üdvözlettel,

infomIx csapata

K.Gábor
 • K.Gábor
 • Kezdő (Szint 6) Topic Starter
Tuesday, January 22, 2019 4:44:15 PM
Tisztelt felhasználók!

Gyakran ismételt kérdés:

Miért nem tudok adócsökkentő igazolást írni? Azt az üzenetet kapom hogy: "Figyelmeztetés Szakorvosi dokumentum választása kötelező!".

Válasz:

Az adócsökkentő nyomtatványhoz szükséges hogy legyen egy olyan hozott lelete a páciensnek, ami adócsökkentő bno-val van ellátva, ezt a 49/2009. (XII. 29.) EüM rendelet  1§ 2. pontja köti ki:

Quote:

(2) Az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevételére jogosító, a mellékletben meghatározott adatokat tartalmazó igazolást

a) szakambulancia vagy kórházi osztály szakorvosa, vagy

b) * abban az esetben, ha az állapot a jogosultságot megállapító (1) bekezdés szerinti orvosi dokumentáció alapján végleges, a beteg választott háziorvosa

állítja ki.

A következő lépéseket kell megtennünk a helyes adócsökkentő igazolás elkészítéséhez:

1. Vigyünk fel a paciensnek egy új hozott leletet és nyissuk meg a bno választás ablakot:

UserPostedImage

2. A bno választás ablakon kérhetjük hogy csak az adócsökkentő bno-k látszódjanak:

2019 Januártól megváltoztak az adócsökkentő bno-k.Amennyiben a szakorvosi dokumentumon olyan bno található ami nem szerepel az Ixnetes listában kérem mindenképp ellenőrizze hogy a legfrissebb program verzión áll. Ha a frissítés után sem találja akkor egyeztessen a leletet kiállító szakrendelővel.

UserPostedImage

3. Nyissa meg a Menü/Rendelés/Nyomtatványok/Adócsökkentő igazolás menüpontot, és a bekeretezett kék nyíl segítségével válassza ki a hozott leletet. Itt csak a megfelelő bno-val érkező leletek látszódnak. Ezután töltse ki a hiányzó mezőket és kinyomtathatja majd elmentheti az igazolást.

UserPostedImage

A súlyos fogyatékosság adóigazolásáról még több információt találhat IDE KATTINTVA 

K.Gábor
 • K.Gábor
 • Kezdő (Szint 6) Topic Starter
Friday, September 20, 2019 10:22:05 AM
Tisztelt felhasználók!

Gyakran ismételt kérdés:

Hogyan tudom megváltoztatni a betűk megjelenését az Ixnet Rendszerben?

Válasz:

Az Ixnet jobb felső sarkában levő Beállítások gombra kattintva a stílus testreszabásnál a Beállítás gombra kattintsunk.

UserPostedImage

Válasszuk ki a Betűtípus és szövegstílus gombot.

UserPostedImage

Itt meg tudjuk adni az adott ablak betűméretét,betűstílusát és betűtípusát, a "minta" mezőben pedig azonnal láthatjuk a szövegek előnézetét. Ha elkészültünk az OK val mentsük el a beállításokat, majd zárjuk be a Stílus beállítások ablakot is az OK gombbal. Amennyiben túl nagy betűméretet választunk úgy képernyőtől függően bizonyos ablakokon nem lesznek megfelelően láthatóak a szövegek. A maximálisan ajánlott betűméret:

Táblázat és vezérlők stílusa:14

Többsoros szövegbeviteli vezérlők stílusa:16

UserPostedImage

Ezután ki kell lépnünk a programból hogy a beállítások érvényesüljenek.Ha újra belépünk már az átállított betűméreteket látjuk.

A táblázatok esetén szükséges lehet hogy kézzel nagyítsuk meg a táblázat oszlopait, ezt kétféleképpen tudjuk megtenni:

 1. Az oszlop neve mellett levő fehér csíkra kettőt kattintunk, így automatikusan a leghosszabb szöveghez méreteződik.

 2. Az oszlop neve mellett levő fehér csíkon lenyomva tartjuk a bal egérgombot és jobbra\balra húzva tudjuk nagyítani\kicsinyíteni.

UserPostedImage

Users browsing this topic