T_Zoli
  • T_Zoli
  • Veterán (Szint 16) Topic Starter
Tuesday, December 23, 2008 2:39:40 PM
A 2009-es év kezdetével semmi teendőnk nincs a naplószámok átállításával.

A visual Ixamb rendszer az összes naplószámot automatikusan 1-re állítja, amint a dátum átáll 2009-re.

- Ambuláns napló

- Táppénzes napló

- Fogász napló

- Műtéti napló

- Rectoscopos napló

- Cytologiai kenetszám

Varga Sándor
Friday, April 3, 2009 1:31:07 PM
Megjelent az orvosi vények formátumáról illetve a vényellátás a változásairól szóló tájékoztató.

A leírás tartalmazza mind a formai változásokat, mind a vény rendeléssel kapcsolatos információkat.

A leírás utolsó oldalán az új vény megtekinthető.

A vény tájékoztató részletes leírását a portálunkon, vagy ide kattintva  olvashatja.


Varga Sándor
Varga Sándor
Thursday, April 9, 2009 6:45:27 PM
Kedves Felhasználóink!

Elkezdtük rendszereinkben kialakítani az új vényre való recept-, és vonalkód-nyomtatást. Levélben kerestük meg magyarországi legnagyobb nyomtató gyártó és forgalmazó cégek képviseletét azzal, hogy amennyiben van receptnyomtatásra ajánlott nyomtatójuk, úgy készséggel vállaljuk azok tesztelését ( az új vonalkódos vényekre). A vonalkód nyomtatása 2009 július 1.-től kötelező, így a tesztelésre a május hónap folyamán kerítünk sort. Addig is minden érdeklődőnek aki szeretné kipróbálni az új vény nyomtatását rendelői környezetben, kérésére a programot próbaként rendelkezésükre bocsájtjuk. Arra kérnénk felhasználóinkat, hogy osszák meg majd velünk tapasztalataikat, valamint ha van olyan konkrét nyomtató melyet ajánlanak kipróbálásra, úgy annak típusát jelezzék, hogy forgalmazójával felvehessük a kapcsolatot a teszt érdekében. Reményeink szerint a különböző nyomtatók paramétereit és üzemeltetési költségeit is egységes szerkezetbe tudjuk Önöknek publikálni.


Varga Sándor
Dr. Horváth Edit
Friday, April 10, 2009 10:38:07 AM
Én szeretném kipróbálni, mit kell tennem?
Kharon
Friday, April 10, 2009 4:16:57 PM
Minden kedves Felhasználónknak Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

UserPostedImage

infomIx csapata

T_Zoli
  • T_Zoli
  • Veterán (Szint 16) Topic Starter
Tuesday, May 5, 2009 10:45:25 AM
Tisztelt Felhasználóink!

Valószínűleg a 3 bejövő telefonvonalunk közül az egyik hibás lehet, mert a bejövő hívást nem tudjuk fogadni.

Folyamatban van a hiba okának felderítése.

Addig is türelmüket kérjük!

infomIx Kft.

T_Zoli
  • T_Zoli
  • Veterán (Szint 16) Topic Starter
Thursday, May 21, 2009 3:34:42 PM
Tisztelt Felhasználóink!

Ezúton tájékoztatjuk önöket, hogy az infomix kft.-ben váratlanul kb. 1,5 óra áramszünet volt, ezért ez idő alatt nem voltunk elérhetőek telefonon.

Természetesen az e-mail levelezésünk és a portálunk sem működött.

A kellemetlenségért elnézést kérünk!

infomix Kft.

Varga Sándor
Thursday, June 25, 2009 1:25:52 PM
Kedves Felhasználóink!

Időben szeretnénk jelezni egy olyan problémát, ami július 1.-től valamennyi receptíró kollegát érint. Előre bocsájtjuk, hogy az OEP felé már jeleztük, s azt a szóbeli ígéretet kaptuk, hogy az augusztusi gyógyszertörzsben korrekten javítani fogják ( itt szeretnénk megjegyezni, hogy korábbi írásos előírásuk és tájékoztatásuk szerint ennek már július 1-től így kellett volna lennie, s rendszereinket is ennek alapján készítettük fel a változásokra).

Az OEP gyógyszertörzs júliusi tartalma szerint, nagyon sok esetben (mondhatni többségében), amennyiben Eü emelt ill. Eü kiemelt jogcímen írnak fel gyógyszert, figyelmeztető üzenetet kapnak, amelynek alapján ellenőrizniük kell a felírhatóságot, s Önöknek kell dönteni a szöveg alapján, hogy engedélyezett-e az adott készítmény felírása vagy sem!

A probléma oka, hogy az OEP által a jelenlegi gyógyszertörzsben nem került megkülönböztetésre a „háziorvos”, „kezelőorvos”, ”kijelölt intézmény”, „kijelölt szakorvos”- mint aki jogosult az adott készítmény Eü kiemelt/Eü emelt jogcímmel való felírására, minden ilyen esetet az OEP egy „kalapba” sorolt, s azt mondta rá, hogy „bármelyik orvos” által felírható. Így ebbe a kalapba kerültek például igen drága, csak kijelölt orvos által felírható gyógyszerek is. Természetesen megtehettük volna, hogy figyelmeztetés nélkül engedjük valamennyi - az adott kalapba sorolt - gyógyszer felírását Önöknek, de ezt nem mertük felvállalni egy későbbi esetleges, Önök számára kirótt büntetés miatt. Ezért aztán minden ilyen esetben figyelmeztetést küld a rendszer, s kiírja a hivatkozott előírást, s Önökre bízza a döntést. Ez a megoldás azzal jár, hogy rengeteg esetben feleslegesen fognak ezek az ablakok megjelenni, s felesleges kattintások lassítják a munkát. Akinek ez nagyon zavaró, annak biztosítjuk a lehetőséget, hogy kikapcsolhatja ezt a mechanizmust! Ebben az esetben viszont tisztában kell lennie azzal, hogy egyetlen egy, - a fenti kalapba sorolt - gyógyszer sem kerül „ellenőrzésre”.

Őszintén reméljük, hogy augusztusra elkészül a korrekt OEP-es gyógyszertörzs, ami segíteni is fogja az Önök munkáját. Természetesen továbbra is várjuk konkrét gyógyszerre, annak felírhatóságára vonatkozó észrevételeiket, s azt minden esetben továbbítjuk az illetékesek felé – remélve, hogy ezzel is hozzájárulunk egy korrekt, megbízható, hiteles és egységes gyógyszertörzs kialakításához!


Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, June 26, 2009 10:57:05 AM
Felkerült a portálunkra a visual Ixamb 1.51.0 verziója .

A főbb változások:

Orvos adatok karbantartása (Rendszer/Orvos adatok karb): A 9/2009. (IV.8.) EüM rendelet h) pontja előírja, hogy a minősített szoftvernek alkalmasnak kell lennie arra, hogy a felhasználó orvos a megszerzett szakképesítéseit rögzítse, és ennek alapján a külön jogszabály által szakorvosi szakképesítéshez kötött, támogatással történő gyógyszerrendelés esetén kizárólag a külön jogszabályban megjelölt szakképesítéssel rendelkező felhasználó orvos esetén tegye lehetővé a vény kinyomtatását. Emiatt került az Orvos adatok karbantartása Adatok fülére a Szakvizsgák rögzítésének lehetősége. A választható kód és a megnevezés az OEP publikus gyógyszertörzséhez rendelt szakvizsga adatállománynak felel meg. Receptírás módosítása a 9/2009. (IV.8.) EüM rendeletnek megfelelően; Vonalkódos recept: Július 1.-től a vonalkódok nyomtatása a receptekre kötelezővé válik. A vonalkód nyomtatásának bekapcsolása a recepten található beállítás gomb megnyomására felugró beállítás ablakban lehetséges, a bekapcsolandó opció neve Vonalkód nyomtatása; Hatékony gyógyszer felírás: Napi tevékenység/Listák-jelentések/Forgalmi adatok; Ellátott betegek: Napi tevékenység/Listák jelentések/Forgalmi adatok menüben új lista.


Varga Sándor
M412305
Tuesday, July 7, 2009 6:31:32 PM
Tisztelt Infomix Kft. Munkatársai!

A program verzióváltásával kapcsolatban tennék fel kérdéseket. Bár verzióváltás előtt lementem a számítógépen lévő VIXAMB mappa teljes tartalmát egy pendrive-ra, majd utána az új verziót lefuttatva a számítógépen, az AMBINTÉZŐ programba belépve, a verzióváltás elindítása előtt azt írja ki a program, hogy nem sikerült a számítógépen lévő adatállomány mentése. Ha erre a problémára megnyugtató választ tudnának részemre adni, azt előre is nagyon szépen köszönöm. A számítógép nincs hálózatra kötve. Ha esetleg leírnák röviden a verzióváltás teljes menetét, azt mint kezdő felhasználó nagyon szívesen venném Önöktől. Mielőbbi válaszukban bízva

Tisztelettel

Módi Tamás

Kharon
Wednesday, July 8, 2009 10:54:34 AM
Amennyiben nem az Ambintézőből készíti el a mentést, a program nem "jegyzi meg" azt, hogy mikor másolta utoljára félre ezt a mappát (hiszen nem a programból készítette azt). Amennyiben azt szeretné, hogy kiírja a legutóbbi dátumot, akkor az Ambintéző - Verzió - Teljes mentés verzióváltáshoz menüpont alól kell elkészíteni a mentést.

Azonban amennyiben a teljes vixamb mappát félremásolja, az is jó megoldás, hiszen a mentés megtörténik, csak ilyenkor nem fogja kiírni a mentési dátumot a fenti okok miatt.

Kharon
Friday, July 31, 2009 2:54:44 PM
Tisztelt felhasználóink!

A mai napon felkerült a portálunkra a letöltések közé a 2009. 08. 01-től érvényes gyógyszerváltozásokat tartalmazó frissítés!

Letölthető a megszokott módon.

Varga Sándor
Tuesday, September 8, 2009 7:11:16 PM
Megjelent a 29/2009. (VIII. 14.) EüM rendelet az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet módosításáról. A részleteket elolvashatja a portálunkon. 
Varga Sándor
Kharon
Thursday, October 15, 2009 12:16:58 PM
Örömmel értesítjük, hogy a telefonvonalaink átállítása sikeresen megtörtént.

Mindegyik megszokott elérhetőségünk (1/214-50-63, 214-50-64, 214-50-65) ismételten él, és működik a PBX szolgáltatás is, amely azt jelenti, hogy amennyiben a hat fővonalunkból bármelyik szabad, akkor bármelyik szám hívásával elérhetőek vagyunk.

Köszönjük türelmüket.

Varga Sándor
Monday, December 14, 2009 4:35:39 PM
OEP tájékoztatás:

"Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár

t á j é k o z t a t ó j a

az egészségügyi szolgáltatók részére

a teljesítményjelentések és egyéb, a havi finanszírozás alapját képező adatok jelentési határidejének változásáról

Az egészségügyi szolgáltatások Egészségbiztosítási Alapból történő finanszírozásának részletes szabályairól szóló 43/1999. (III. 3.) Korm. rendelet alapján az elvégzett szolgáltatásokról, a havi finanszírozás alapját képező adatokról eddig a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig kellett jelentést adni az egészségbiztosító részére

A rendelet folyamatban lévő módosítása – melynek kihirdetése a közeljövőben várható – alapján ez a határidő változni fog.

A módosított határidő : a tárgyhónapot követő hónap 5. napja.

A módosított határidőt első alkalommal a 2009. december havi teljesítmények, egyéb adatok jelentésénél kell alkalmazni, tehát a 2009. december havi teljesítésekről 2010. január 5-éig kell jelentést adni.

A határidő változás a következő adatszolgáltatásokat érinti:

- Háziorvosi szolgálat változásjelentése a bejelentkezett biztosítottak nyilvántartásáról

- Háziorvosi betegforgalmi tevékenység tételes jelentése

- Háziorvosi ambuláns jelentés

- Gyermek- és nőgyógyászati mozgó szakorvosi szolgálat tevékenységéről jelentés

- Fogászati rendelés teljesítményéről havi jelentés

- Járóbeteg-szakrendelések, szakambulanciák teljesítményéről jelentés

- Gondozóintézetek, gondozást végző részlegek teljesítményéről jelentés

- CT, MRI vizsgálatok teljesítményéről jelentése

- Betegszállításban elvégzett teljesítményekről jelentés

- Mentési feladatokról jelentés

- Otthoni szakápolási vizitekről jelentés

- Otthoni hospice ellátásról jelentés

- Aktív és a krónikus fekvőbeteg ellátási, a nappali kórházi, a kúraszerű, illetve az egynapos beavatkozási esetekről, valamint a kórházban elhunyt beteg boncolásáról jelentés

- Tételes elszámolás alá eső egyszer használatos eszközök és implantátumok felhasználásáról jelentés

- Tételes elszámolás alá eső gyógyszerek felhasználásáról jelentés

- Nagy értékű műtéti eljárásokról, beavatkozásokról jelentés

- Műveseállomások által végzett dialízis kezelésekről jelentés

- „E” térítési kategória alapján történt ellátás jelentése

- Orvosbiológiai kutatásokról jelentés

Budapest, 2009. december"


Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, December 29, 2010 4:50:56 PM
Az OEP honlapján a Lakossági kezdőlapon, az Intézményi hírek, hirdetmények alatt találtuk az alábbiakat:

"Szakmai tájékoztató a betegfogadási és várólisták megküldéséről

Valamennyi Egészségügyi Szolgáltató részére

Tisztelt Partnerünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az OEP a betegfogadási listákról és várólistákról szóló jelentések elektronikus fogadására létrehozta a varolista@oep.hu e-mail címet. Amennyiben jelentését e-mailben kívánja megküldeni, kérjük a jövőben használja a fenti e-mailcímet. Ha jelentését postai úton küldi be, kérjük, hogy a borítékon tüntessék fel „Várólista jelentés”, továbbá kérjük, hogy azt az alábbi címre postázzák: Országos Egészségbiztosítási Pénztár, 1139 Budapest, Váci út 73/A.

Tisztelettel OEP Finanszírozási Főosztály"


Varga Sándor
T_Zoli
  • T_Zoli
  • Veterán (Szint 16) Topic Starter
Monday, January 31, 2011 10:33:48 AM
Tisztelt Felhasználóink!

Portálunkra felkerült és letölthető a visual IXamb legfrissebb verzióváltója az 1.69.0.

Néhány változás:

2011. február 1.-től érvényes gyógyszer- és segédeszköztörzs változások.

2011.január 1.-től érvényes új BNO kódok.

Táppénzes jelentések megadott útvonalra is elkészíthetők.

Kartonozóban kitöltött beküldő adatok beemelése Rendelésen.

2011. január elsejétől nem kötelező az elszámolási nyilatkozat nyomtatása.

Egynapos sebészet – részleges térítési díj változás.

Webes előjegyzés beállításai.E-mail küldés módja beállítható.

T_Zoli
  • T_Zoli
  • Veterán (Szint 16) Topic Starter
Monday, February 28, 2011 4:46:55 PM
Portálunkra felkerült a visual Ixamb 1.70.0 verziója.

Néhány újdonság:

2011. Március 1-től érvényes gyógyszer és segédeszköz törzs.

Beleegyező nyilatkozat nyomtatása fogászaton.

Beleegyező nyilatkozat utolsó nyomtatásának a dátuma az Infolapon.

T_Zoli
  • T_Zoli
  • Veterán (Szint 16) Topic Starter
Friday, July 15, 2011 10:09:55 AM
Portálunkról letölthető a visual Ixamb 1.75.1 frissítése.

A Fogászati E -Jelentést módosítottuk.

Az első visszajelzések szerint az elektronikus beküldések rendben működnek.

A működéséhez szükséges Microsoft .NET Framework -ot is kiküldjük benne, amennyiben a Windowsban ez nincs telepítve, akkor az automatikusan elindul.

A Gyógyfürdő vényen található szolgáltatások körét is bővítettük: "11 Szén-dioxid gyógygázfürdő".

(EÜ Közlöny 13. számában megjelent 27/2011.(V.31.) NEMFI rendelet 3. számú melléklete alapján)

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, June 29, 2012 4:16:16 PM
Kedves Felhasználónk!

Az Online várólista elektronikus levelezőlistáján kaptuk az alábbi tájékoztatást, melyet továbbítunk Önök felé:

„Elkészült az elfogadandó OENO-BNO párok listájának újabb verziója:

http://tesztjogviszony.oep.hu/varolista/docs/elfogadott-oeno-bno-parok_v1_1.csv 

Ebben benne vannak a 60 napos várólisták OENO-i is.

Jövő héten tovább fog bővülni a ma megjelent kormányrendeletben levő újabb kötelező OENO-kkal.

A 60 napos várólisták adatait ugyanúgy ellenőrizzük és kezeljük mint a kötelezőkét.”

A hivatkozásban szereplő fájl böngészővel nyitható meg, vagy lementve táblázatkezelő (pl. Excel) programmal lehet megtekinteni.

T_Zoli
  • T_Zoli
  • Veterán (Szint 16) Topic Starter
Wednesday, February 13, 2013 10:27:11 AM
Visual Ixamb szakorvosi rendszerrel kapcsolatos szakmai konzultációs nap.

Tegnap, 2013.02.12.-én egy nagyon hasznos szakmai napot tartottunk az infomIx Kft. irodájába, a programot kiválóan használó asszisztensnők segítségével.

A szakrendelőkben összegyűjtött kérdéseket részletesen megbeszéltük. Amire lehetett rögtön megoldást, választ kerestünk.

Több területen is sok apró, fontos részletet érintettünk.

(pl.: Besorolás, Típus ellátás, Lelet, Beutaló, Űrlap, EU-s beteg ellátás, Kommunikáció, IxNOTE webes előjegyzés, Receptírás, Anyag gazdálkodás- Raktár, Egynapos ellátás, stb.)

Voltak kiváló ötletek, kérések, amelyek fejlesztést igényelnek, ezeket összegyűjtöttük. Programozó kollégáink rendszerezése után ezeket folyamatosan elkészítjük.

Úgy éreztük, hogy nagyon jó hangulatban telt a megbeszélés. Reméljük mindannyiunk számára sok hasznos információ elhangzott.

Bízunk benne, hogy a megvalósítandó funkciók elkészülése után minden visual Ixamb felhasználó számára könnyebbé válik a rendszer használata.

Még egyszer köszönjük a résztvevő asszisztenseknek, hogy megtiszteltek minket jelenlétükkel és szakmai tudásukkal!

UserPostedImage

UserPostedImage

Varga Sándor
Friday, March 20, 2020 12:05:08 PM
NEAK TÁJÉKOZTATÓ a veszélyhelyzetben nyújtható fogászati ellátás finanszírozásáról

A kihirdetett veszélyhelyzet miatt szükséges egyes egészségügyi tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 10/2020. (III. 14.) EMMI rendelet 2. §-a által módosított, a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet 23. §-a, valamint Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr rendelkezése alapján a kihirdetett veszélyhelyzet időtartama alatt a fogászati alap-és szakellátás keretében kizárólag sürgősségi ellátás nyújtására kerülhet sor.

Az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. (IV. 2.) NM. rendelet 12. számú mellékletében szereplő fogászati beavatkozások közül a kihirdetett veszélyhelyzet időtartamára vonatkozóan a 7S Sürgősségi ellátás térítési kategóriában jelenthető beavatkozások kerülnek elszámolásra.

A fogászati sürgősségi ellátás körébe tartozó beavatkozásokat a kötelező egészségbiztosítás keretében igénybe vehető fogászati ellátásról szóló 48/1997. (XII. 17.) NM rendelet 2. számú melléklete tartalmazza.

A NEAK honlapján a Szakmának » Gyógyító-megelőző ellátás » Alapellátás » Fogászati ellátás menüpontban elérhető a Fogászati szolgáltatások elszámolásának feltételei című táblázat, melyben szerepel, hogy mely fogászati beavatkozások jelenthetők a 7S Sürgősségi ellátás térítési kategóriában.

Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő

http://neak.gov.hu/friss_kozlemenyek/koronavirus_kozlemeny_5.html 


Varga Sándor
Users browsing this topic