szviktor
Thursday, January 16, 2014 8:05:06 AM
Originally Posted by: Törökbálint 

Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: dr. Tóth Mária 

Tisztelt Varga Sándor!

Nagyon hasznos volt ez az információja!

A kérdésem: hogyan lehet megoldani, hogy a program ne figyelmeztessen minden belépéskor erre a hibás jelentésre?

Azt, hogy egy jelentés hibás, az OEP szerver jelzi a programnak. Amikor elindul a visual Ixdoki, akkor lekérdezi az OEP szervert az adott praxis által beküldött jelentésekről, és mi ezt a választ jelenítjük meg. Ezért sajnos ez mindadig hibásként jelenik meg a programban, amíg az OEP oldalán nem történik meg a javítás.

A második heti jelentés mitől lehet hibás??Az elsőtől?

Abban az esetben igen, ha az első héten hibásnak vélt táppénzre vétel lezárása szerepel a 2. heti jelentésben. Mivel a vételt nem dolgozták fel, a lezárást sem tudják. De ez csak feltételezés, a pontos válaszhoz szükségünk lenne a hibalistára. Abból kideríthető melyik naplószámmal kapcsolatos a hiba.

Ugyanarról a betegről van szó,aki miatt az első héten hibás volt!A 2. héten újra táppénzre kellett venni őt!Nem folytatólagosan,ugyan,mert közben dolgozott 3 napot!

Azt kellene meg nézni, hogy a hibalistán mi is szerepel pontosan és ettől függ, hogy hogyan lehet javítani a jelentést.

Üdv: Szabó Viktor
Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, January 17, 2014 11:05:40 AM
Zárójelentés és hozott lelet begépelése közben nálunk gyakori hiba : begépelünk 1-3 oldalnyi szöveget és jön egy program hiba tábla és teljesen kilő, elvész a begépelt adat.Kezdhetjük előről gépelni az egészet. (Az előbb 3 oldalas zárójelentés utolsó mondatai beírásánál jártam igy.)[azta]

Jó lenne, ha menetközben automatikus mentés történne, mert akkor hiba esetén csak 1-2 mondatot kellene pótolni.

Köszönöm szépen !

Friday, January 17, 2014 11:31:19 AM
Originally Posted by: Ilona 

Zárójelentés és hozott lelet begépelése közben nálunk gyakori hiba : begépelünk 1-3 oldalnyi szöveget és jön egy program hiba tábla és teljesen kilő, elvész a begépelt adat.Kezdhetjük előről gépelni az egészet. (Az előbb 3 oldalas zárójelentés utolsó mondatai beírásánál jártam igy.)[azta]

Jó lenne, ha menetközben automatikus mentés történne, mert akkor hiba esetén csak 1-2 mondatot kellene pótolni.

Köszönöm szépen !

Egyszerűbb megoldás lenne a gépelés helyett scannelni a leleteket. Sok időt és energiát nyerhetnének vele. Nem drága a scanner, megéri befektetni.

Kharon
Friday, January 17, 2014 11:48:42 AM

Köszönöm szépen !

A kérését továbbítottam a fejlesztére, de első körben egy távoli eléréssel meg kellene néznünk, hogy mi okozhatja a hibát. Kérem egyeztessen egy időpontot központi számunkon: 06 1 / 214-5063

Ilona
  • Ilona
Friday, January 17, 2014 11:57:58 AM
Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

Köszönöm szépen !

Egyszerűbb megoldás lenne a gépelés helyett scannelni a leleteket. Sok időt és energiát nyerhetnének vele. Nem drága a scanner, megéri befektetni.

Scanneléssel nem foglal el sok helyet ?

rpetra
  • rpetra
Friday, January 17, 2014 12:11:16 PM

Köszönöm szépen !

Scanneléssel nem foglal el sok helyet ?

A scenner beállításainál meg lehet adni, hogy színesben vagy fekete-fehérben szeretnének scannelni. Érdemes mindig a fekete-fehéret választani mert ebben az esetben a kép mérete jóval kisebb lesz és így kevesebb helyet foglal mint a színes scannelés.

Ha meg van a scenner akkor szívesen segítünk a beállításban akár telefonon akár távoli eléréssel.

Érdemes egyszerű scannert választani, azokat kezelni is egyszerűbb és kevesebb helyet is foglalnak mint a nagy multifunkciós gépek.

Gál Andi
Friday, January 17, 2014 6:02:00 PM
Tudom,hogy állandó téma de szeretném megkérdezni,hogy az év végi jelentéshez hol találok meg mindent egy helyen?Korcsoport+KSH-nak minden része.Orvos-nővér látogatások összesítése.A korcsoport analízist kinyomtattam,de nem biztos az sem hogy jó.Aztán amikor kinyomtattam a KSH-t gyerekorvosi praxist írt,miközben felnőtt betegeket listázott.Nem találom a nővér látogatásokat és a beutalásokat (szakrendelés.kórház).

Biztos sokan unják már a témát,de megköszönném a segítséget.Sajnos az én főnökömmel nagyon nem könnyű!!! 😞

Varga Sándor
Friday, January 17, 2014 6:18:01 PM

Tudom,hogy állandó téma de szeretném megkérdezni,hogy az év végi jelentéshez hol találok meg mindent egy helyen?Korcsoport+KSH-nak minden része.Orvos-nővér látogatások összesítése.A korcsoport analízist kinyomtattam,de nem biztos az sem hogy jó.Aztán amikor kinyomtattam a KSH-t gyerekorvosi praxist írt,miközben felnőtt betegeket listázott.Nem találom a nővér látogatásokat és a beutalásokat (szakrendelés.kórház).

Biztos sokan unják már a témát,de megköszönném a segítséget.Sajnos az én főnökömmel nagyon nem könnyű!!! :(

A Napi tevékenység / Forgalmi adatok / Össz. forgalmi adatok - KSH menüpontban lehet a teljes jelentést egy lépésben elkészíteni.

Itt az alsó felén a képernyőnek az éves jelentés feliratra kell kattintani. Az így beállítható adatoknál 2013-at adja meg évnek.

A 2. pont mindenkinek kell, Gyerek praxisok a 3/1, felnőtt praxisok a 3/2 listát jelöljék be csak. Vegyes praxis mindkettőt. (Ugyan így állítható, hogy 18 év alattiak és/vagy felettiek legyenek a listában).

Be kell jelölni a KSH statisztika jelölőt is. Ha van a gépen MS Excel vagy Open Office táblázatkezelő, akkor kérhető rögtön abban a formátumban a statisztika, ha nincs, akkor egy nyomtatható táblázat választható csak.

Varga Sándor
Gál Andi
Monday, January 20, 2014 4:18:35 PM
Ma elküldtem a táppénzes heti jelentésemet és ez is hibás!!!Megnéztem a hibalistát és egyetlen azonosságot találtam!2 különböző beteg,DE mindkettőt 2013-ban vettük fel és 2014-ben írtuk ki.A hibaüzenet pedig: a kiírásnak nincs előzménye!
Varga Sándor
Monday, January 20, 2014 5:24:00 PM

Ma elküldtem a táppénzes heti jelentésemet és ez is hibás!!!Megnéztem a hibalistát és egyetlen azonosságot találtam!2 különböző beteg,DE mindkettőt 2013-ban vettük fel és 2014-ben írtuk ki.A hibaüzenet pedig: a kiírásnak nincs előzménye!

A táppénzre vétel nem került feldolgozásra ezek szerint. Holnap rákérdezünk az OEP-nél. Ehhez át tudja küldeni emailben vagy PÜ-ben a praxis ANTSZ kódját, illetve az érintett naplószámokat?

Így konkrét adatokkal tudunk kérdezni.

Varga Sándor
Wednesday, January 22, 2014 8:58:30 AM
Laboreredemények módosításakor szerettem volna az intézmény kódját javítani, de hiába írom át, mentés után marad az eredeti intézmény.
K Bálint
Wednesday, January 22, 2014 9:26:37 AM

Laboreredemények módosításakor szerettem volna az intézmény kódját javítani, de hiába írom át, mentés után marad az eredeti intézmény.

Megnéztük a napi tevékenység, laboreredmények menüpontnál át tudtuk írni az intézet kódját és el is tárolta azt.

A Jelzett probléma megoldásához kérem, egyeztessen egy távelérési időpontot a 061/214-5063-as telefonszámon, hogy meg vizsgáljuk, mi okozza a problémát.

Dr Rétei Ágnes
Wednesday, January 22, 2014 1:15:18 PM
Kedves Fórumozók! Van-e valakinek tapasztalata a most akciós EPSON nyomtatókkal?
dr.Kovács József
Wednesday, January 22, 2014 5:24:56 PM
Originally Posted by: Casus 

Kedves Fórumozók! Van-e valakinek tapasztalata a most akciós EPSON nyomtatókkal?

Egy hónapja használok egy Epson WorkForce Pro WP-M4015 DN monocrom tintasugaras, két tálcás nyomtatót a receptek és A5 formátumú, fekvő tájolású beutalók nyomtatására.

Nagyon megvagyok vele elégedve. Gyors, szépen nyomtat. Eddig egy papír elakadás sem volt.

Egy hátrányát tudom csak megemlíteni és ez a mérete. Vásárlás előtt ezt célszerű megnézni és felmérni a helyet, ahová telepíteni szeretné.

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Wednesday, January 22, 2014 5:28:43 PM
Azt szeretném kérdezni, hogy le tudom-e valahogyan az ambuláns betegem laborleletét tölteni a távoli lekérdezéssel?

Gyakran előfordul, hogy ambuláns beteget küldök laborba, ahol azt mondják neki, hogy átküldik a leletét, de tudomásom szerint csak a bejelentkezett betegeim leleteit tudom megnézni és letölteni.

Jó lenne ezt valahogyan megoldani. Talán a betegjogok oldalán lehetnek aggályok?

dr.Kovács József
palenkascs
Thursday, January 23, 2014 8:41:06 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Azt szeretném kérdezni, hogy le tudom-e valahogyan az ambuláns betegem laborleletét tölteni a távoli lekérdezéssel?

Gyakran előfordul, hogy ambuláns beteget küldök laborba, ahol azt mondják neki, hogy átküldik a leletét, de tudomásom szerint csak a bejelentkezett betegeim leleteit tudom megnézni és letölteni.

Jó lenne ezt valahogyan megoldani. Talán a betegjogok oldalán lehetnek aggályok?

Az Ön által felvetett kérdést/észrevételt megvizsgálják a fejlesztő kollégák, addig szíves türelmét kérjük!

Amint valami érdemleges kiderül, azt itt a fórumon fogjuk jelezni Önnek!

Ilona
  • Ilona
Thursday, January 23, 2014 9:30:28 AM
Az egyik beteg alapbetegségeit kellene kinyomtatnom. Hol van erre lehetőség?

Köszönöm szépen a választ !

palenkascs
Thursday, January 23, 2014 10:12:41 AM

Az egyik beteg alapbetegségeit kellene kinyomtatnom. Hol van erre lehetőség?

Köszönöm szépen a választ !

Ahol az alapbetegségek rögzítését végzik (Regisztráció - Háziorvosi anamnesis - Betegségek kartonfül)

kell nyomni egy "Megtekintés" nyomógombot. Ennek hatására a Háziorvosi anamnesis menüpontban rögzített Összes adatot ki tudjuk gyűjteni és nyomtatni.

Ebben a képernyőre készített listában lehetőség van nyomtatás előtt a benne lévő szöveg szerkesztésére is, így az oda nem illő, esetleg felesleges dolgokat le tudjuk törölni.

dr.Kovács József
Friday, January 24, 2014 3:08:09 PM
Többen jelezték felém (nem csak VisualIx felhasználók), hogy nem tudják a heti jelentéseket elküldeni, mert az OEP rendszere nem fogadja. Valamilyen Java probléma jelenik meg.

Tud erről valaki valamit?

dr.Kovács József
FMilan
Friday, January 24, 2014 3:49:09 PM

Többen jelezték felém (nem csak VisualIx felhasználók), hogy nem tudják a heti jelentéseket elküldeni, mert az OEP rendszere nem fogadja. Valamilyen Java probléma jelenik meg.

Java probléma csak akkor lehet, ha a jelentést az OEP honlapon keresztül szeretnék feltölteni, Visualból való jelentés küldésnél nincs szükség a Javara, így nem adhat java problémát.

De a java problémára megoldás lehet, hogy fel kell menni a www.java.com oldalra, ott van egy Free Java download felíratú piros gomb, arra kattintva, majd a letöltést elindítva, végül a java telepítőt futtatva, és a gépet újraindítva már böngészőből is működnie kellene az OEP honlapnak.

dr.Kovács József
Sunday, January 26, 2014 7:05:59 PM
Originally Posted by: FMilan 

Java probléma csak akkor lehet, ha a jelentést az OEP honlapon keresztül szeretnék feltölteni, Visualból való jelentés küldésnél nincs szükség a Javara, így nem adhat java problémát.

De a java problémára megoldás lehet, hogy fel kell menni a www.java.com oldalra, ott van egy Free Java download felíratú piros gomb, arra kattintva, majd a letöltést elindítva, végül a java telepítőt futtatva, és a gépet újraindítva már böngészőből is működnie kellene az OEP honlapnak.

Valóban csak akkor nem működött a jelentések elküldése, ha a böngészőből küldték. Azonban a java frissítése nem oldotta meg a problémát.

dr.Kovács József
FMilan
Monday, January 27, 2014 9:09:19 AM

Originally Posted by: FMilan 

Valóban csak akkor nem működött a jelentések elküldése, ha a böngészőből küldték. Azonban a java frissítése nem oldotta meg a problémát.

Amennyiben van másik böngésző telepítve a gépre, akkor érdemes esetleg megpróbálni másik böngészőből a leadást, ott ahol ilyen gond van, de Visualos orvosoknál mindenképp a legjobb megoldás a programból történő leadás.

Amennyiben másik böngészőből sem működik frissített javaval sem, akkor meg kellene próbálni az Oep-pel felvenni a kapcsolatot.

palenkascs
Thursday, January 30, 2014 10:05:15 AM

Több felhasználónk is jelezte, hogy az OEP e-jelentés web-es felületét nem tudja elérni (már a bejelentkezés is problémás, vagy ha sikerül is belépni, nem lehet elérni a további lehetőségeket, mint a beküldési blokkok, vagy a csatolmányok letöltése). Erre a problémára a következő pár sor megoldást jelenthet:

Első sorban módosítani kell a Java biztonsági szintjét a következő módon:

Windows-on belül lépjünk be a vezérlőpultba , majd ott keressük meg és indítsuk el a Java alkalmazást. (Start menü-Vezérlőpult-Java)

http://ejeletes.oep.hu  oldalt)

Amennyiben az eddig leírtak mégsem segítenének, le kell ellenőrizni, hogy a Java biztosan csak egy példányban lett telepítve a windows alá. Ezt egyszerűen ellenőrizni tudjuk, mégpedig a Start menü-Vezérlőpult-Programok telepítése megnyitásával. Itt nézzük meg, hogy hányszor szerepel a Java bejegyzés. Ha többször látjuk, érdemes mindet eltávolítani, és a www.java.com weboldalról az utolsó verziót feltelepíteni, majd a fenti sorokban leírtakat alkalmazni.

A fenti sorokban szereplő Java beállítások a 7.51-es verzióra vonatkoznak, előző verziókban esetleg eltérés lehet, így érdemes mindig a legfrissebb verzióval dolgozni.

Ha segítségre lenne szükséges a beállításokhoz akkor szívesen segítünk akár telefonon, akár távoli elérésen keresztül.

Dr Rétei Ágnes
Friday, January 31, 2014 11:35:31 AM
Megoldható-e, hogy az adó igazolást a programból tudjuk kinyomtatni? Igazolásoknál szerkesztettünk egyet, de egyszerűbb lenne, ha a program beemelné a kért adatokat (ha nem is mindet).
K Bálint
Friday, January 31, 2014 12:16:50 PM

Megoldható-e, hogy az adó igazolást a programból tudjuk kinyomtatni? Igazolásoknál szerkesztettünk egyet, de egyszerűbb lenne, ha a program beemelné a kért adatokat (ha nem is mindet).

Szeretném megkérdezni pontosan milyen adóigazolásra gondol?

Az űrlapcentrumban az Infomix portálon, bejelentkezés után az űrlapok között van egy fogyatékos betegek részére kiadható adóigazolási űrlap ami letölthető.

Dr Rétei Ágnes
Friday, January 31, 2014 12:23:27 PM
Originally Posted by: K Bálint 

Az űrlapcentrumban az Infomix portálon, bejelentkezés után az űrlapok között van egy fogyatékos betegek részére kiadható adóigazolási űrlap ami letölthető.

Adóelőleg

-

nyilatkozat

a személyi kedvezmény érvényesítéséről (nyomtatvány)

FMilan
Friday, January 31, 2014 12:44:55 PM

Originally Posted by: K Bálint 

Adóelőleg

-

nyilatkozat

a személyi kedvezmény érvényesítéséről (nyomtatvány)

Tudna nekünk mintát küldeni az infomxi@infomix.hu címre, és akkor kollégáim megcsinálnák.

Köszönjük

TomposG
Wednesday, February 5, 2014 8:18:54 AM
Megoldható volna-e egy olyan változtatás, hogy a naptárban az előjegyzett, visszarendelt betegek háttérszíni megváltozna ha megjelentek a rendelésen. Így áttekinthető volna ki az aki még várható illetve ki aki már megjelent az előjegyzés alapján.

Tompos G.

Wednesday, February 5, 2014 8:28:05 AM
Originally Posted by: TomposG 

Megoldható volna-e egy olyan változtatás, hogy a naptárban az előjegyzett, visszarendelt betegek háttérszíni megváltozna ha megjelentek a rendelésen. Így áttekinthető volna ki az aki még várható illetve ki aki már megjelent az előjegyzés alapján.

Tompos G.

Miután a program a várakozók listájáról eltünteti a már megjelenteket, ott ponosan látható ki van még hátra.

(páciens választás -> várakozók)

Somogyi László
Wednesday, February 5, 2014 9:43:19 AM
B 300-as táblában a program saját tesztje jelez hibát, miszerint egy naplószám kétszer szerepel.

Belenéztem a fájlba.

Tényleg kétszer szerepel. Ellátás csak egy volt, nevezetesen egy gondozásos páciens kijelentése, elhunyt.

Ez rendben, megvan hozzá a 301-es és 309-es tábla bejegyzése.

Változás jelentésben is rend van.

(Emellett még több elhunyt rendesen ki van jelentve hiba nélkül.)

Hogyan kerülhetett a 300-asba újra egy olyan sor, amihez még orvos pecsétszámát se tárolta el.

Nem tudom mit csinált az asszisztens, nem emlékszik ő sem. Vagy nem mondja.

Tehát van egy (utolsó) sor a 300-as táblában, amihez semmi egyéb táblabeli bejegyzés nincs.

Ez a furcsa sor:

B_300 010610151007870448 0000000720201401061101HUN20599

A programból elővéve nincs aznapra két ellátás. Az aznapit vagy a gondozást elővéve nem látok semmi szokatlant. Miért is látnék, a helyes kijelentést tartalmazzák a jelentések. Csakhogy van egy plusz sor.

Géphez csak késő délután férek hozzá újra.

Csendben kérdezem: mi van ha ezt a nyilvánvalóan téves sort törlöm a fájlból, és úgy küldöm el. OEP szoftver prüszkölne tőle?

(Értem, hogy attól még az Ixdoki adatbázisaiban megmarad.)

Ha lenne valami ötlet vagy tapasztalat ez ügyben. Köszönöm.

Similar Topics
Users browsing this topic