Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, February 21, 2014 2:00:17 PM
Ins-pra gyógyszer. Eü.-re javaslat van. KGY- írható. Aztán, amikor ki akrjuk írni, jön a figyelmeztetés, hogy intézményhez kötött, Kardiológus írhatja... Felhívtam a kardiológus kezelőorvost, azt mondta korlátozás nélkül háziorvos írhatja, nincs ilyen megkötés. Felhívtam egy másik kardiológust, ő elmondása szerint is Háziorvos Eü + KGY-ra írhatja... A program mégsem engedi... (családtagomnak kell ez a gyógyszer BNO: I2380)

Köszönöm szépen a választ !

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, February 21, 2014 2:43:49 PM
Originally Posted by: Ilona 

Ins-pra gyógyszer. Eü.-re javaslat van. KGY- írható. Aztán, amikor ki akrjuk írni, jön a figyelmeztetés, hogy intézményhez kötött, Kardiológus írhatja... Felhívtam a kardiológus kezelőorvost, azt mondta korlátozás nélkül háziorvos írhatja, nincs ilyen megkötés. Felhívtam egy másik kardiológust, ő elmondása szerint is Háziorvos Eü + KGY-ra írhatja... A program mégsem engedi... (családtagomnak kell ez a gyógyszer BNO: I2380)

Köszönöm szépen a választ !

EÜ90 31.

TÁMOGATOTT INDIKÁCIÓK:

- Akut myocardialis infarctust követő teljes medikáció (ACE-gátló, béta-receptor blokkoló, diuretikum, nitrát) ellenére fennálló szimptómás szívelégtelenség (NYHA III-IV., LVEF <40%) kiegészítő terápiájaként.

A JAVASLATOT KIÁLLÍTÓ ÉS A GYÓGYSZERT RENDELŐ ORVOS MUNKAHELYÉRE ÉS SZAKKÉPESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK:

MUNKAHELY: SZAKKÉPESÍTÉS: JOGOSULTSÁG:

Járóbeteg szakrendelés/Fekvőbeteg gyógyintézet Kardiológia írhat

ELFOGADHATÓ BNO KÓDOK: (beleértve az összes azonosan kezdődő kódot)

I238

Avagy :

http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/SZAKMA/OEPHUSZAK_EUSZOLG/GYOGYSZER/INDIK%C3%81CI%C3%93HOZ%20K%C3%96T%C3%96TTEN/E%C3%9C%20T%C3%81MOGAT%C3%81SI%20LISTA%20%202014_02_01.PDF 

Eü90 31 pont az OEP pdf leiratában.

Tehát Eü.-re csak Kardiológus írhat. Még javaslatot sem adhat az Eü. felíráshoz.

Háziorvos csak általánosra vagy KGy-ra írhatja.

Szakorvost erről megkérdezni nem is érdemes mert halvány fogalma sincs a rendeleti előírásokhoz !!!

Ilona
  • Ilona
Friday, February 21, 2014 4:01:45 PM
Az OEP változtathatna az Ins-pra felírhatóságán. A háziorvos általánosra felírhatja, ami 13.504 Ft. A háziorvos KGY-ra is felírhatja... a KGY összege havonta max. 6.000 Ft, tehát KGY-ra felírtat is ki kell fizetni, azaz 13.504 Ft, akkor minek a KGY felírhatósági jogcím a nevezett gyógyszernél ?

Eü.-re csak szakorvos írhatja fel (és még a javaslatot is kiadták róla, amit nem tehetett volna meg...), így a beteg, ha el tud menni vagy a hozzátartózója időpontot kérhet, vegyen ki szabadságot és utazhat, fél napot sorba állhat havanta azért az egy receptért..., aztán egy óra hossza hazautazni.

Belekerül egy napba (szabadságba) és bosszankodásba, mert az OEP így határozott...

Hálásan köszönöm Dr. Mile Gyulának a válaszát és véleményét !!!! 🙂

Ilona
  • Ilona
Friday, February 21, 2014 4:04:40 PM
Egyik táppénzes betegünk POT: febr. 10-én, de a neve mellett továbbra is ott van sárga mezőben a TP jelölés...
rpetra
  • rpetra
Friday, February 21, 2014 4:27:39 PM

Egyik táppénzes betegünk POT: febr. 10-én, de a neve mellett továbbra is ott van sárga mezőben a TP jelölés...

A páciens választásnál a jelzéseket a paciens lejáratok frissítésével tudja javítani. A menüpont a regisztráció, listák jelentések, paciens lejáratok frissítésénél találja. Ha a menüpont nem látszik akkor a rendszer menüpontok karbantartásánál tudja bekapcsolni.

Dr. Gombay Csongor
Tuesday, February 25, 2014 10:06:09 AM
Fraxiparine szakorvgosi jav. alapján történő iratásához a teljes ( Eü90 4/a1., 4/b1. vagy 4/c1. indikációs pont szerinti ) javaslatsor nem szerepel a vény indikciók között: nálam mind az Eü100 ill. 90% esetén az 57 4b/1, és b2 szerepel. Kézi felírásra szoritkozom
Kharon
Tuesday, February 25, 2014 10:35:05 AM
Originally Posted by: Dr. Gombay Csongor 

Fraxiparine szakorvgosi jav. alapján történő iratásához a teljes ( Eü90 4/a1., 4/b1. vagy 4/c1. indikációs pont szerinti ) javaslatsor nem szerepel a vény indikciók között: nálam mind az Eü100 ill. 90% esetén az 57 4b/1, és b2 szerepel. Kézi felírásra szoritkozom

Megnéztem, a programban a vényíráskor az Ön által is említett ( Eü90 4/a1., 4/b1. vagy 4/c1.) indikációs pontok szerepelnek a Fraxiparine készítményeknél. Egy táveléréssel tudnánk megnézni, hogy mi lehet a probléma Önnél. Kérem egyeztessen egy időpontot a 06 1 214 50 63-as központi számunkon.

Dr. Gombay Csongor
Thursday, February 27, 2014 8:27:04 AM
Originally Posted by: NViktor 

Originally Posted by: Dr. Gombay Csongor 

Megnéztem, a programban a vényíráskor az Ön által is említett ( Eü90 4/a1., 4/b1. vagy 4/c1.) indikációs pontok szerepelnek a Fraxiparine készítményeknél. Egy táveléréssel tudnánk megnézni, hogy mi lehet a probléma Önnél. Kérem egyeztessen egy időpontot a 06 1 214 50 63-as központi számunkon.

Köszönöm a segítséget. Mindannyiunk tanulságául: a javaslat kiadása idején a 4/c1. pont még hatályos volt, a vény felírásakor már nem.

Zoli
  • Zoli
  • Kezdő (Szint 0)
Tuesday, March 4, 2014 2:35:37 PM
Lehetséges olyan adatokat kilistázni, hogy hány fő van olyan, illetve kik azok, akik adott életkor felettik és/vagy adott településen élnek?
K Bálint
Tuesday, March 4, 2014 2:46:08 PM
Originally Posted by: Zoli 

Lehetséges olyan adatokat kilistázni, hogy hány fő van olyan, illetve kik azok, akik adott életkor felettik és/vagy adott településen élnek?

Igen lehetséges a regisztráció, listák jelentések, páciens listák menüpontot választva a megjelenő ablakon lehetőség van születési dátumra szűrni és lakcímre.

Zoli
  • Zoli
  • Kezdő (Szint 0)
Tuesday, March 4, 2014 3:04:15 PM
Originally Posted by: K Bálint 

Originally Posted by: Zoli 

Igen lehetséges a regisztráció, listák jelentések, páciens listák menüpontot választva a megjelenő ablakon lehetőség van születési dátumra szűrni és lakcímre.

Köszönöm!

misidoki
Tuesday, March 4, 2014 6:24:54 PM
Vannak olyan személyek, akiknek a jogsijában 14 féle kategória is szerepel: A1.A,B,C1,C,D1,D,BE,C1E,CE,D1E,DE,T,M,K, pl.

A jogosítvány oldalon a kategóriákba be lehet írni, azonban a nyomtató csak max. 7 db.kategóriát nyomtat rá az "Alkalmassági vélemény"-re[azta]

palenkascs
Wednesday, March 5, 2014 8:42:05 AM
Originally Posted by: misidoki 

Vannak olyan személyek, akiknek a jogsijában 14 féle kategória is szerepel: A1.A,B,C1,C,D1,D,BE,C1E,CE,D1E,DE,T,M,K, pl.

A jogosítvány oldalon a kategóriákba be lehet írni, azonban a nyomtató csak max. 7 db.kategóriát nyomtat rá az "Alkalmassági vélemény"-re[azta]

Jogos az észrevétel, köszönjük, hogy megosztotta velünk. A probléma oka az, hogy a "kategória" mező hossza korlátozott, így mivel oda véges és adott számú karakter fér be, a "Megjegyzés" mezőbe is már csak ez a levágott hosszú kategória-karakter lánc emelődik át.

Kollégáim megvizsgálják a lehetőségeket, és keresnek rá megoldást!

Ilona
  • Ilona
Wednesday, March 5, 2014 8:59:02 AM
Éppen tegnap volt nálunk is jogosítvány újítás és a "Kategória" mezőbe nem fért be az összes kategória. A megjegyzés mezőbe viszont még több is befér... Azt viszont csak most néztem meg a Misi doki hozzászólása után, hogy valóban nem nyomtatódik ki az összes beírt... Köszönöm szépen Misi doki észrevételét 🙂
Gál Andi
Wednesday, March 5, 2014 11:29:22 AM
A főnököm valószínűleg elállította az e-mail érkeztetésnél az alapértelmezett levelező klienst.Most Thunderbird-ön áll,de nekem Microsoft Outlock volt beállítva.Hogyan tudom ezt visszaállítani?

Köszönöm!

palenkascs
Wednesday, March 5, 2014 11:39:05 AM
Originally Posted by: Törökbálint 

A főnököm valószínűleg elállította az e-mail érkeztetésnél az alapértelmezett levelező klienst.Most Thunderbird-ön áll,de nekem Microsoft Outlock volt beállítva.Hogyan tudom ezt visszaállítani?

Köszönöm!

Első körben meg kellene próbálni megnyitni az Outlook-ot, és ha valóban a Thunderbird lett az alapértelmezett levelező, rá kellene kérdeznie, hogy szeretnénk-e beállítani alapértelmezett levelezőnek, erre igennel válaszolva, a visual ixdoki-t újraindítva meg kellene nézni, hogy megoldást jelentett-e ez a lehetőség.

Gál Andi
Wednesday, March 5, 2014 12:14:05 PM
Originally Posted by: palenkascs 

Köszönöm!

Első körben meg kellene próbálni megnyitni az Outlook-ot, és ha valóban a Thunderbird lett az alapértelmezett levelező, rá kellene kérdeznie, hogy szeretnénk-e beállítani alapértelmezett levelezőnek, erre igennel válaszolva, a visual ixdoki-t újraindítva meg kellene nézni, hogy megoldást jelentett-e ez a lehetőség.

Sehol nem kérdezi meg tőlem,hogy mi legyen az alapértelmezett levelező kliens. 🤦

palenkascs
Wednesday, March 5, 2014 12:24:21 PM

Köszönöm!

Sehol nem kérdezi meg tőlem,hogy mi legyen az alapértelmezett levelező kliens. 🤦

Akkor a következő lépéseket kéne végigjárni:

Indítsuk el az Outlook levelező programot.

Nyissuk meg az a beállításokat (Eszközök - Beállítások), majd itt kattintsunk az "Egyéb" fülre.

Itt egy olyan bejegyzést kell keresni, hoyg "Outlook használata alapértelmezett programként..." - Ezt pipáljuk ki, indítsuk újra az Outlookot és a Visual IxDokit, és nézzük meg, hogy változott-e valami.

Gál Andi
Wednesday, March 5, 2014 12:56:06 PM

Köszönöm!

Nyissuk meg az a beállításokat (Eszközök - Beállítások), majd itt kattintsunk az "Egyéb" fülre.

Itt egy olyan bejegyzést kell keresni, hoyg "Outlook használata alapértelmezett programként..." - Ezt pipáljuk ki, indítsuk újra az Outlookot és a Visual IxDokit, és nézzük meg, hogy változott-e valami.

Sajnos semmi nem történt!Nem tudok a Thunderbirth-től szabadulni!

palenkascs
Wednesday, March 5, 2014 12:59:34 PM

Köszönöm!

Sajnos semmi nem történt!Nem tudok a Thunderbirth-től szabadulni!

Még egy lehetőség, ami Windows 7 alatt kivitelezhető:

Nyissuk meg a Start menüt, majd válasszuk a "Alapértelmezett programok" lehetőséget.

A megnyíló ablakban kattintsunk a "Programok hozzáférhetőségének és alapértelmezéseinek beállításai" pontra.

Jelöljük ki pöttyözéssel az "Egyéni"-t, majd a legördülő részen az "Alapértelmezett levelező program kiválasztása:" bekezdés alatt ismételt pöttyözéssel válasszuk ki a megfelelő levelező programot, melyet szeretnénk alapértelmezetté tenni, majd OK, és remélhetőleg ez megoldja a problémát!

Ilona
  • Ilona
Friday, March 7, 2014 9:46:48 AM
Amikor a napitevékenységet behozom, akkor a felső sávot teljesen eltakarja és ott " beragad" nem tudjuk mozdítani, lekérdezést, stb. nem tudunk kérni. Milyen bill. kombinációval tudom a problémát megszüntetni ? Köszönöm szépen a választ.
Kharon
Friday, March 7, 2014 9:59:30 AM

Amikor a napitevékenységet behozom, akkor a felső sávot teljesen eltakarja és ott " beragad" nem tudjuk mozdítani, lekérdezést, stb. nem tudunk kérni. Milyen bill. kombinációval tudom a problémát megszüntetni ? Köszönöm szépen a választ.

A Háziorvosi ellátás ablaknak kell aktívnak lennie (rákattintunk egyet bal egérgombbal az ablakra) majd a CTRL + F7 billentyűkombinációt kell lenyomni. Ezután a beillntyűzeten a kurzormozgató nyilak segítségével (le, föl, jobbra és balra) mozgatható a Háziorvosi ellátás ablak. Vagy a billentyűkombináció lenyomása után akár az egérrel is.

Ilona
  • Ilona
Friday, March 7, 2014 10:26:31 AM
Köszönjük szépen.Sikerült.
dr.Kovács József
Monday, March 10, 2014 9:30:20 AM
Azt szeretném kérdezni, ha név nélkül töltök le kommunikációval a fonyódi rendelőből laborleletet, miért nem kerül átküldésre az összes olyan lelet, amelyet még nem kértem le? Ha név szerint rákeresek egy hiányzó leletre, akkor letöltődik. Nem lehet, hogy a laborban nem kerül valami beállításra?
dr.Kovács József
Ilona
  • Ilona
Monday, March 10, 2014 9:46:10 AM
Vargas által írt értesítésből idézek: "Címkézve, „szinte névre szólóan” juttatja el a tervek szerint a kormányzat körzetekben dolgozó orvos-írnokoknak, ápolóknak szánt béremelést. Ők attól függően, hogy ki hány órát dolgozik hetente, 5500 és 11000 forint közötti emelésre számíthatnak havonta."

Kérdésünk: Az orvosírnok is kap béremelést, mint, ahogy az értesítésben írva van, mert ez nagy vitát és feszülséget robbantott ki...

Köszönjük a választ.

Kharon
Monday, March 10, 2014 10:04:54 AM

Vargas által írt értesítésből idézek: "Címkézve, „szinte névre szólóan” juttatja el a tervek szerint a kormányzat körzetekben dolgozó orvos-írnokoknak, ápolóknak szánt béremelést. Ők attól függően, hogy ki hány órát dolgozik hetente, 5500 és 11000 forint közötti emelésre számíthatnak havonta."

Kérdésünk: Az orvosírnok is kap béremelést, mint, ahogy az értesítésben írva van, mert ez nagy vitát és feszülséget robbantott ki...

Köszönjük a választ.

Egyelőre nekünk is annyi információnk van, amit a hírben is olvasott. Amint többet tudunk azt közzétesszük itt a fórumon.

Kharon
Monday, March 10, 2014 10:33:53 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Azt szeretném kérdezni, ha név nélkül töltök le kommunikációval a fonyódi rendelőből laborleletet, miért nem kerül átküldésre az összes olyan lelet, amelyet még nem kértem le? Ha név szerint rákeresek egy hiányzó leletre, akkor letöltődik. Nem lehet, hogy a laborban nem kerül valami beállításra?

Ha paciens név nélkül indítunk letöltést, akkor a program előbb megkérdezi azokat a TAJ számokat,amik praxisbeliek és a laborban készült számukra eredmény az adott időszakban. Utána csak ezeknek a pácienseknek tölt le eredményeket.

Ha kiválasztunk egy pácienst, akkor csak neki keres a labor.

dr.Kovács József
Monday, March 10, 2014 10:46:47 AM
Originally Posted by: bagincs 

Köszönjük a választ.

Egyelőre nekünk is annyi információnk van, amit a hírben is olvasott. Amint többet tudunk azt közzétesszük itt a fórumon.

http:// www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_HIREK/SAJTOSZOBA/TAB60675155/ALAPELLATAS_KOZLEMENY_VEGLEGES.PDF 

dr.Kovács József
Ilona
  • Ilona
Monday, March 10, 2014 11:46:46 AM
Köszönjük szépen a választ, mostmár csak az a kérdés, hogy az írnok szakdolgozó-e ? A szomszédos települések írnokai is ezt kérdezik, hiszen anno amikor a munkaszerződést kötötték orvosírnok bejegyzés történt és elegendő volt a számítástechnikai szaktudás... Az orvosírnok "lóg a levegőben" ?
dr.Kovács József
Monday, March 10, 2014 1:06:14 PM

Köszönjük szépen a választ, mostmár csak az a kérdés, hogy az írnok szakdolgozó-e ? A szomszédos települések írnokai is ezt kérdezik, hiszen anno amikor a munkaszerződést kötötték orvosírnok bejegyzés történt és elegendő volt a számítástechnikai szaktudás... Az orvosírnok "lóg a levegőben" ?

Az OEP ígérte, hogy március elején kiküldenek minden háziorvosnak egy tájékoztatót a változtatásról és az eljárásrendről a plusz pénzzel kapcsolatban. Abban talán kitérnek az orvosírnokra. Ha nem szólnak róla, ki kellene kérni az OEP véleményét, állásfoglalását.

Egyébként a kiutalt emelt összegből lehetne következtetni a megoldásra. Ahol csak 20.000 Ft-t utaltak havonta ott csak egy szakdolgozó van bejelentve. Ahol havi 40.000 ft-t utaltak ott két szakdolgozóra jut az emelés. Szerintem.....[bizonyt]

dr.Kovács József
Similar Topics
Users browsing this topic