csgyula
Monday, October 19, 2015 9:29:47 AM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

A VisualKomm folyamatosan valamilyen üzenetet akar megjeleníteni. Teendő??

Telefon történt megbeszélésünk alapján ha a számítógép újraindítása után is megjelenik az üzenet, kérem a központi telefonszámon (06-1-214-5063) egyeztessen távoli időpontot, hogy megtudjuk nézni miért jelenik meg az üzenet.

dr.Kovács József
Monday, October 19, 2015 10:19:34 AM
Originally Posted by: csgyula 

A VisualKomm folyamatosan valamilyen üzenetet akar megjeleníteni. Teendő??

Telefon történt megbeszélésünk alapján ha a számítógép újraindítása után is megjelenik az üzenet, kérem a központi telefonszámon (06-1-214-5063) egyeztessen távoli időpontot, hogy megtudjuk nézni miért jelenik meg az üzenet.

Úgy tűnik megoldódott, egy ideje nem jelentkezik az üzenet. 😰

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, October 19, 2015 1:17:37 PM
"vargas Offline Hozzászólás időpontja: 2015. augusztus 13. 8:42:13

Érkezik a Windows 10

Egyre több számítógép jelez, hogy elérhető az új windows 10 operációs rendszer, ingyenesen frissíthető a jelenleg használt az újra.

Fontos tudni, hogy ez nem olyan, mint amikor a meglévő windows-hoz tölt le normál frissítést, ez az operációs rendszer cseréjét jelenti. Ezért mielőtt váltana, kérjük olvassa el, mivel is jár pontosan az operációs rendszer cseréje.

Részletes tájékoztatót a mai hírlevelünkben küldtünk ki mindenkinek, amit ide kattintva is elolvashat.

Ha nem kíváncsi a részletekre, csak a javaslatunkra, akkor arra kérjük, egyenlőre várjon a windows 10-re váltással."

Hol tartunk ???

Varga Sándor
Monday, October 19, 2015 2:21:10 PM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

"vargas Offline Hozzászólás időpontja: 2015. augusztus 13. 8:42:13

Érkezik a Windows 10

Egyre több számítógép jelez, hogy elérhető az új windows 10 operációs rendszer, ingyenesen frissíthető a jelenleg használt az újra.

Fontos tudni, hogy ez nem olyan, mint amikor a meglévő windows-hoz tölt le normál frissítést, ez az operációs rendszer cseréjét jelenti. Ezért mielőtt váltana, kérjük olvassa el, mivel is jár pontosan az operációs rendszer cseréje.

Részletes tájékoztatót a mai hírlevelünkben küldtünk ki mindenkinek, amit ide kattintva is elolvashat.

Ha nem kíváncsi a részletekre, csak a javaslatunkra, akkor arra kérjük, egyenlőre várjon a windows 10-re váltással."

Hol tartunk ???

Egyenlőre továbbra sem javasoljuk a váltást a windows 10-re. Néhány érv, amit a hírlevelünkben  is írtunk:

A Microsoft információja szerint a windows 7 támogatása (amíg frissítéseket, javításokat készít hozzá a fejlesztő) 2020.01.14-ig biztosan tart. Ugyan ez a windows 8 (8.1) esetén 2023. január 10!

Ha megtörténik a váltás a jelenleg használt windows 7, vagy windows 8 (8.1) operációs rendszerről, akkor ezzel egyidőben az az operációs rendszer, amiről windows 10-re frissítettek elveszti jogtisztaságát. Tehát a windowsnak az a példánya, ami frissítésre került, már nem számít legális, jogtiszta windowsnak. Innentől az a windows 10 helyére nem telepíthető vissza. Ha már frissített, nincs visszaút, csak egy újabb windows vásárlásával.

A rendelőkben használt orvosi műszerekről továbbra sincs információnk, melyik működik windows 10 alatt, és melyik nem. A nyomtatók esetén már több olyannal is találkoztunk, ahol csak több órás küzdelemmel sikerült rábírnunk az addig jól működő nyomtatót a recept nyomtatására, és több olyannal is, amivel a váltás után nem ment a recept nyomtatás, mert nem működött windows 10 alatt.

Az új operációs rendszerrel együtt új levelező kliens működés is "jár". Ezzel a programba integrálható email funkció működése sem megoldott, ami az emailben érkező leletek, és a jelentések érvényesítése esetén okozhat problémát.

Emellett mi még mindig úgy értelmezzük az új operációs rendszerhez tartozó licence-et, hogy az csak 2016 júniusig ingyenes. Ezt követően valószínűleg fizetni kell a windows 10 használatáért. A frissítések ebben az operációs rendszerben nem kikapcsolhatóak, ez eredményezhet olyat, amivel egy frissítést követően nem használható az adott windows.

Figyelembe véve mindezeket, és a 2020-ig, illetve 2023-ig tartó támogatást a mostani operációs rendszerekhez, mi még mindig azt javasoljuk, hogy várjanak.

Varga Sándor
Hajnalné
Thursday, October 22, 2015 5:28:14 PM
Tisztelt Infomix!

Könyvelőnk jelezte, hogy 2016.01.01-től a 23/2014 (VI.30) NGM rendelet 11§-a szerint "adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás" elnevezésű funkcióval kell rendelkeznie minden számlázó programnak.

Elérhető lesz ez a funkció a visual Ixdokiban? Ha nem akkor számlát és nyugtát nem lehet majd a programból nyomtatni.

Köszönöm

Hajnalné

csgyula
Monday, October 26, 2015 10:02:27 AM
Originally Posted by: Hajnalné 

Tisztelt Infomix!

Könyvelőnk jelezte, hogy 2016.01.01-től a 23/2014 (VI.30) NGM rendelet 11§-a szerint "adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás" elnevezésű funkcióval kell rendelkeznie minden számlázó programnak.

Elérhető lesz ez a funkció a visual Ixdokiban? Ha nem akkor számlát és nyugtát nem lehet majd a programból nyomtatni.

Köszönöm

Hajnalné

Előreláthatóan a december végi verzióban lesznek benn a számlázással kapcsolatos változások.

Nóra
Tuesday, October 27, 2015 1:39:41 PM
Azzal a kérdésem és kérésem lenne, hogy az ápolási tevékenységeknél ÁNTSZ kérésre be lehetne iktatni olyan opciót ,hogy betegnél kint vagy a rendelőben végzett tevékenység valamint érkezési idő és távozási időt is belehetni irni

Köszönettel

szviktor
Tuesday, October 27, 2015 2:05:24 PM
Originally Posted by: Nóra 

Azzal a kérdésem és kérésem lenne, hogy az ápolási tevékenységeknél ÁNTSZ kérésre be lehetne iktatni olyan opciót ,hogy betegnél kint vagy a rendelőben végzett tevékenység valamint érkezési idő és távozási időt is belehetni irni

Köszönettel

Az ápolási tevékenységet a Napi tevékenység → Ápolási tevékenység menüpontban tudja rögzíteni. Itt meg tudja adni az érkezés dátumát és az ablak jobb oldalán be tudja írni a ráfordított időt. Illetve az ápolás megadható a háziorvosi ellátás ablakon is, ha az ellátás helyénél a 2 beteg lakásán lehetőséget választja, akkor van lehetőség a jobb alsó részen „Ellátás az ápoló által” opciót pipálni így tud pontos érkezési és távozási időpontot berögzíteni. A rendelőben végzett ápolások rögzítéséhez külön belépéssel kell rendelkeznie a programba. Ehhez a Rendszer/ Orvos adatok karb. Menüpontban fel kell venni, mint asszisztens. Ha a rendelőben végez, ápolási tevékenységet akkor ezzel a külön belépéssel kell belépnie a programba és úgy rögzíteni az ápolási tevékenységet. Ha a megvalósítással kapcsolatban kérdése lenne, kérem, vegye fel a kapcsolatot velünk a 1/214-5063-as számon vagy e-mailben az infomix@infomix.hu-címen.

Üdv: Szabó Viktor
Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, October 29, 2015 9:19:05 AM
Karbantartás-Gyógyszerek-Magistralis receptek karb. A beteg hozott egy gyógyszertári nyugtát, mely alapján kéri a recept felírását. A magistralis gyógyszer felvitelekor 20 sornyi beírásra van lehetőség, a nyugtán szereplő készítmény 28 sort venne igénybe azaz egymás alá írva, aláhúzva, ahogy kell, nem fér ki... Mit tegyek ? Amit lehetett egymás mellé írtam. A receptre nyomtatáskor nagyon-nagyon apró betükkel ráfért a receptre ( a recepten még maradt alul jócskán hely), de a gyógyszerész így nem akarja elfogadni.Köszönöm szépen a választ !
szviktor
Thursday, October 29, 2015 9:32:23 AM
Originally Posted by: Ilona 

Karbantartás-Gyógyszerek-Magistralis receptek karb. A beteg hozott egy gyógyszertári nyugtát, mely alapján kéri a recept felírását. A magistralis gyógyszer felvitelekor 20 sornyi beírásra van lehetőség, a nyugtán szereplő készítmény 28 sort venne igénybe azaz egymás alá írva, aláhúzva, ahogy kell, nem fér ki... Mit tegyek ? Amit lehetett egymás mellé írtam. A receptre nyomtatáskor nagyon-nagyon apró betükkel ráfért a receptre ( a recepten még maradt alul jócskán hely), de a gyógyszerész így nem akarja elfogadni.Köszönöm szépen a választ !

A vény fizikai korlátai miatt csak a már Ön általi is említett 20 sor nyomtatható a vényre magisztrális készítmények esetén.

Nóra
Thursday, October 29, 2015 2:13:41 PM
Originally Posted by: szviktor 

Köszönettel

Az ápolási tevékenységet a Napi tevékenység → Ápolási tevékenység menüpontban tudja rögzíteni. Itt meg tudja adni az érkezés dátumát és az ablak jobb oldalán be tudja írni a ráfordított időt. Illetve az ápolás megadható a háziorvosi ellátás ablakon is, ha az ellátás helyénél a 2 beteg lakásán lehetőséget választja, akkor van lehetőség a jobb alsó részen „Ellátás az ápoló által” opciót pipálni így tud pontos érkezési és távozási időpontot berögzíteni. A rendelőben végzett ápolások rögzítéséhez külön belépéssel kell rendelkeznie a programba. Ehhez a Rendszer/ Orvos adatok karb. Menüpontban fel kell venni, mint asszisztens. Ha a rendelőben végez, ápolási tevékenységet akkor ezzel a külön belépéssel kell belépnie a programba és úgy rögzíteni az ápolási tevékenységet. Ha a megvalósítással kapcsolatban kérdése lenne, kérem, vegye fel a kapcsolatot velünk a 1/214-5063-as számon vagy e-mailben az infomix@infomix.hu-címen.

Köszömön a választ, de a kinyomtatott ápolási lapokon amit a beteggel aláíratunk nem látszik, hogy háznál történt az ellátás.

szviktor
Thursday, October 29, 2015 3:38:09 PM

Originally Posted by: szviktor 

Köszönettel

Köszömön a választ, de a kinyomtatott ápolási lapokon amit a beteggel aláíratunk nem látszik, hogy háznál történt az ellátás.

Kérését a fejlesztőknek továbbítottam.

medicinke
Friday, October 30, 2015 3:38:16 PM
Az NRSZH (4 oldalas) beutaló "Mióta tartozik az ellátási körbe? kérdéshez honnan veszik a program az adatot?

Ide a bejelentkezés dátuma jönne?

Az utolsó betegnél pl. egy szeptemberi dátumot írt be a program, ez mi alapján megy? Főleg, mert átírni sem tudom.

Az alábbi régebbi kérésekkel sikerült előre lépni valamit?

1, Az OEP jelentés küldésnél kell még a Floppy-s rész? Ha ott kell, hogy maradjon, akkor nem lehetne legalább az E-Jelentés gomb alapértelmezetten kiválasztva?

2, Az ajánlott időnél hosszabb táppénz lezárásakor a program figyelmeztet, hogy túlléptem az ajánlott időt. Ilyenkor azonban már nem sok értelme van, nem írhatom ki egy hónappal korábbanra. Ha fontos ez a figyelmeztetés, nem lenne logikusabb az időhatár átlépésekor, a TP papír nyomtatásakor a figyelmeztetés?

3, a kézzel történő laborbevitelnél a M gombra kattintás után lehetne fordított időrendben látni a leleteket? Így nem kellene 10 éveket legörgetni.

palenkascs
Friday, October 30, 2015 4:18:19 PM
Originally Posted by: medicinke 

Az NRSZH (4 oldalas) beutaló "Mióta tartozik az ellátási körbe? kérdéshez honnan veszik a program az adatot?

Az utolsó betegnél pl. egy szeptemberi dátumot írt be a program, ez mi alapján megy? Főleg, mert átírni sem tudom.

1, Az OEP jelentés küldésnél kell még a Floppy-s rész? Ha ott kell, hogy maradjon, akkor nem lehetne legalább az E-Jelentés gomb alapértelmezetten kiválasztva?

2, Az ajánlott időnél hosszabb táppénz lezárásakor a program figyelmeztet, hogy túlléptem az ajánlott időt. Ilyenkor azonban már nem sok értelme van, nem írhatom ki egy hónappal korábbanra. Ha fontos ez a figyelmeztetés, nem lenne logikusabb az időhatár átlépésekor, a TP papír nyomtatásakor a figyelmeztetés?

3, a kézzel történő laborbevitelnél a M gombra kattintás után lehetne fordított időrendben látni a leleteket? Így nem kellene 10 éveket legörgetni.

NRSZH kapcsán: a "Mióta tartozik az ellátási körbe?" rész dátumát valóban a bejelentkezés dátumából veszi, így ez ezért nem is módosítható.

1-3 pontjait egyeztetem a fejlesztő kollégákkal, mert vissza olvasva a fórumot születtek rá ugyan válaszok, de kiderítem, hogy mi a jelenlegi/friss infó velük kapcsolatban, és akkor azokat majd itt olvashatja, addig is szíves türelmét kérjük!

Somogyi László
Friday, October 30, 2015 6:12:22 PM
Originally Posted by: palenkascs 

1-3 pontjait egyeztetem a fejlesztő kollégákkal, mert vissza olvasva a fórumot születtek rá ugyan válaszok, de kiderítem, hogy mi a jelenlegi/friss infó velük kapcsolatban, és akkor azokat majd itt olvashatja, addig is szíves türelmét kérjük!

Ez a "Floppys rész" valóban zavaró, de nekem az lenne a kérésem, hogy az Ejelentés résznél lehessen fájlba is (!!!) kérni az éppen elkészülő jelentést, lehessen megadni hogy hová, mindamellett, hogy be is küldi nyilván a program a szokásos módon.

Egyszóval ne öntsük ki a fürdővízzel a gyereket is.

Ha tehát kérhető lenne fájlba is a helyi gépre a jelentés, az ejelentés panelen, egyszerre a beküldéssel (vagy választható módon) akkor az egész floppys panelt ki lehet dobni.

Hajnalné
Friday, October 30, 2015 9:41:13 PM

NRSZH kapcsán: a "Mióta tartozik az ellátási körbe?" rész dátumát valóban a bejelentkezés dátumából veszi, így ez ezért nem is módosítható.

Pedig jó lenne ha módosítani lehetne. Az infomix programot 1992 óta használjuk, akkor vittünk mindenkit a gépbe, de van olyan páciens (illetve jó része az) akik sokkal régebben tartoznak a praxisba. Nekik kinyomtatás után áthúzzuk, pecsételjük, javítjuk ezt az adatot.

Bakos J
  • Bakos J
Tuesday, November 3, 2015 9:27:54 AM
Ha megengednek egy kivülálló hozzászólást, az NRSZI szempontjából teljesen mindegy mióta van a háziorvoshoz bejelentkezve a beteg, igazából egy teljesen felesleges adat az űrlapon. Szerintem javítgatni sem érdemes, de ez az én véleményem.

A többi felvetésre viszont kíváncsian várom a válaszokat.

Üdvözlettel: Dr Bakos

dr.Kovács József
Tuesday, November 3, 2015 9:39:23 AM

A 3. pontot már én is kértem többször, hasznos lenne.

dr.Kovács József
Varga Sándor
Wednesday, November 4, 2015 7:56:56 AM

A 3. pontot már én is kértem többször, hasznos lenne.

Igen sikerült. Terveink szerint mindhárom módosítás még idén elkészül, igyekszünk már a november végi verzióval kiküldeni mindenkinek.

Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, November 4, 2015 8:12:47 AM
Originally Posted by: Somogyi László 

Ez a "Floppys rész" valóban zavaró, de nekem az lenne a kérésem, hogy az Ejelentés résznél lehessen fájlba is (!!!) kérni az éppen elkészülő jelentést, lehessen megadni hogy hová, mindamellett, hogy be is küldi nyilván a program a szokásos módon.

Egyszóval ne öntsük ki a fürdővízzel a gyereket is.

Ha tehát kérhető lenne fájlba is a helyi gépre a jelentés, az ejelentés panelen, egyszerre a beküldéssel (vagy választható módon) akkor az egész floppys panelt ki lehet dobni.

A floppys részre sajnos még szükség van. Vannak olyan esetek, amikor egy jelentést fájlba kell elkészíteni, mert a leadása később történik, vagy másik jelentéssel kell összefűzni leadás előtt. A működést módosítjuk úgy, hogy az ejelentés legyen az alapértelmezetten elinduló állapot.

A jelentések összefűzése a Regisztráció / Listák - jelentések / Jelentések összefűzése menüpontban készíthető el.

Amikor a programból közvetlenül adnak le egy jelentést, annak teljes tartalma minden esetben mentésre kerül. A beküldött tételes jelentés tartalma egyébként ez alapján megtekinthető a Regisztráció / Listák - jelentések / Tételes jelentés megtekintése menüpontban. Meg kell adni a hónapot, a betöltés helyének a Tárolt E-jelentést kell választani. Ezt követően kiválasztható a megjelenő listából, melyik beküldött jelentés adatait mutassa meg a program, és a betölt gombra kattintani. Amennyiben egy konkrét jelentés sor adataira vagyunk kíváncsiak (pl. OEP hibalista alapján), be kell jelölni az adott sorhoz ugrást, és megadni ezt az adatot.

Varga Sándor
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, November 4, 2015 8:26:16 AM
„Személyi adatok – törzskarton” → „Alapadatok” fül → „Egyedi üzenet”

Korábban több dolgot be lehetett írni, most csak 1 dolgot lehet megjeleníttetni a listából

rpetra
  • rpetra
Wednesday, November 4, 2015 8:46:14 AM
Originally Posted by: Bogi 

„Személyi adatok – törzskarton” → „Alapadatok” fül → „Egyedi üzenet”

Korábban több dolgot be lehetett írni, most csak 1 dolgot lehet megjeleníttetni a listából

Ha jól értem akkor az a gond, hogy az Egyedi üzenetnél, ha szövegpanelből (jobb gombos készlet) választ akkor mindig az utolsónak kiválasztott elem jelenik meg?

Ha igen akkor az Ixintézőben egy Indexelést kellene lefuttatni. (Adatbázis / Indexelés menüpont).

Amennyiben a probléma továbbra is fenn áll kérem jelezze felénk.

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, November 4, 2015 8:52:11 AM
Az idei ingyenes oltás (3Fluart) indikációt nem lehet beírni az oltási lapra - vagy én vagyok ügyetlen...
rpetra
  • rpetra
Wednesday, November 4, 2015 8:59:03 AM
Originally Posted by: Bogi 

Az idei ingyenes oltás (3Fluart) indikációt nem lehet beírni az oltási lapra - vagy én vagyok ügyetlen...

Az Ön által is említett módosítás fejlesztése és tesztelése folyamatban van. Terveink szerint egy héten belül kerül publikálásra egy frissítés, amely tartalmazza az új oltóanyagot.

A publikálásig szíves türelmét kérjük!

Rittling Ferenc
Thursday, November 5, 2015 11:13:56 AM
A verzióváltás óta Lekérdezéskor az Oltási lapnál hibaüzenetet küld a program, ebből kilépve a Lekérdezés funkció már nem is működik, csak újraindítás után.

A többi lekérdezés funkció működik rendesen.

csgyula
Thursday, November 5, 2015 11:56:43 AM
Originally Posted by: Rittling Ferenc 

A verzióváltás óta Lekérdezéskor az Oltási lapnál hibaüzenetet küld a program, ebből kilépve a Lekérdezés funkció már nem is működik, csak újraindítás után.

A többi lekérdezés funkció működik rendesen.

Köszönjük az észrevételét, a hiba a következő verzióváltóban javítva lesz. Addig a dátum mellet található kék színű nyílra való kattintással tudja használni a lekérdezést.

Ilona
  • Ilona
Tuesday, November 10, 2015 3:39:45 PM
Fogyatékossági kérelemhez a beutaló kitöltésénél egy valamit nem értünk. Kitöltjük, majd nyomtatáskor kapunk egy lapot, melyen az "igénylő fogyatékosságának jellege" kezdetű oldal kitöltetlenül marad.Hol van arra lehetőség, hogy azt az oldalt is kitudjuk tölteni ? Esetleg azért marad megjelőlés nélkül, mert ez az oldal "Az OEP ellenörző és felülvizsgáló főorvosának véleménye" ? (Ha így adjuk oda a betegnek, ő beírja az x-eket...) Köszönöm a választ !

T_Zoli
Tuesday, November 10, 2015 4:02:38 PM

Fogyatékossági kérelemhez a beutaló kitöltésénél egy valamit nem értünk. Kitöltjük, majd nyomtatáskor kapunk egy lapot, melyen az "igénylő fogyatékosságának jellege" kezdetű oldal kitöltetlenül marad.Hol van arra lehetőség, hogy azt az oldalt is kitudjuk tölteni ? Esetleg azért marad megjelőlés nélkül, mert ez az oldal "Az OEP ellenörző és felülvizsgáló főorvosának véleménye" ? (Ha így adjuk oda a betegnek, ő beírja az x-eket...) Köszönöm a választ !

Tisztelt felhasználónk!

Az NRSZH beutaló felső részénél található egy 6. fül is, melynek megnevezése: 'Fogyatékossági támogatáss IV.'.

Erre a fülre kattintva megjelenik az az űrlap, amelyen bejelölheti a szükséges adatokat. Így már megfelelő lesz a kinyomtatott beutaló is.

Ilona
  • Ilona
Wednesday, November 11, 2015 8:48:25 AM
T-Zoli ! Mindig úgy csináljuk, ahogy Ön leírta, de kitöltésre nem jelenik meg az az oldal, ami nyomtatáskor kitöltetlenül megjelenik, mint ahogy írtam is.
T_Zoli
Wednesday, November 11, 2015 9:04:51 AM

T-Zoli ! Mindig úgy csináljuk, ahogy Ön leírta, de kitöltésre nem jelenik meg az az oldal, ami nyomtatáskor kitöltetlenül megjelenik, mint ahogy írtam is.

Tisztelt Ilona!

Megnéztük ismét a funkciót. Nálunk rendben működik. Javaslom, hogy telefonon keressen meg minket, vagy e-mailben adjon meg egy telefonos elérhetőséget, amelyen megkereshetjük Önt.

Köszönjük!

Similar Topics
Users browsing this topic