dr.Kovács József
Friday, January 22, 2016 8:32:25 AM
Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

Originally Posted by: Zsolticicaja 

Mi gyermek körzet vagyunk. A KSH kéri a bejelentkezett lakosok számát, az alábbi elosztásban: 0-11hó, 12 hó- 4 év, 5-14 év, 15-18 év. Pontosan ezt a táblázatot hol tudom kihozni?? Köszönöm!

Napi tevékenység - Forgalmi adatok - Össz. forg. adatok KSH - KSH jelentés fúl megnyitni - Mezőket kitölteni, ha nincs még kitöltve - XML fájl elkészítve és tetszőleges választott helyre lementve - KSH elektra füllel a KSH jelentés elektronikus felületét elindítani - adószám első 8 számával + felhasználó névvel+jelszóval belépni - 1021-est megnyitni - ÁNTSZ kódot beírni ( középtájon ) - XML - ből feltölteni a jelentési lapot - Mentés - Beküldés .

Azért azt tanácsolom, hogy a beküldés előtt nézzük át a táblázatokat, mert lehetnek benne nem valós adatok.

Például a csatolt települések nem töltődnek ki.

dr.Kovács József
Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, January 25, 2016 3:16:09 PM
Mentés előtti : XML-ből a feltöltést nem engedi, mert "üzeni" nincs beírva a praxis azonosító...azt hova kell beírni ? (A praxis azonosítónál be van írva.)

Köszönöm a választ !

Kharon
Tuesday, January 26, 2016 8:55:50 AM
Originally Posted by: Ilona 

Mentés előtti : XML-ből a feltöltést nem engedi, mert "üzeni" nincs beírva a praxis azonosító...azt hova kell beírni ? (A praxis azonosítónál be van írva.)

Köszönöm a választ !

Azért üzenheti, mert nincs kitöltve a praxis azonosító a Rendszer / Praxis adatok karbantartása a Lista fülön a saját praxisunkat kiválasztva. Ezt viszont csak táveléréssel tudjuk beírni, ehhez kérem egyeztessen egy időpontot a 06 1 214 50 63-as központi számunkon.

Somogyi László
Tuesday, January 26, 2016 9:32:55 AM
Egyik kérdés minden fórumozóhoz: működik-e arrafelé a TAJ ellenőrzés? Most? (értesítés nem jött róla, hogy ne működne)

Másik kérdés Infomixhez: előcsalhatóak-e valahonnan a Visual Ixdoki által a képernyőre dobott hibaüzenetek, miután a felhasználó ilyen vagy olyan okból bezárta azokat, mielőtt hozzáértő látta volna?

FMilan
Tuesday, January 26, 2016 9:43:05 AM
Originally Posted by: Somogyi László 

Egyik kérdés minden fórumozóhoz: működik-e arrafelé a TAJ ellenőrzés? Most? (értesítés nem jött róla, hogy ne működne)

Másik kérdés Infomixhez: előcsalhatóak-e valahonnan a Visual Ixdoki által a képernyőre dobott hibaüzenetek, miután a felhasználó ilyen vagy olyan okból bezárta azokat, mielőtt hozzáértő látta volna?

Amennyiben "a hibaállapot részletezése mentésre kerüljön" részt tartalmazó üzenetre Igen-t nyom (tehát letároljuk a hibaüzenetet), akkor visszanézhető a Rendszer / Hibafile megjelenítés menüpontból a programból.

dr.Kovács József
Tuesday, January 26, 2016 9:57:52 AM

Volt egy átmeneti hiba, de már megoldódott.

dr.Kovács József
Somogyi László
Tuesday, January 26, 2016 10:08:00 AM
Originally Posted by: FMilan 

Amennyiben "a hibaállapot részletezése mentésre kerüljön" részt tartalmazó üzenetre Igen-t nyom (tehát letároljuk a hibaüzenetet), akkor visszanézhető a Rendszer / Hibafile megjelenítés menüpontból a programból.

Igen, köszönöm, most már emlékszem, nincs előttem most a program, és eddig, 16 év alatt, szinte sohasem volt rá szükség, hogy visszanézzek valamit, mert minden működni szokott, és/vagy normális volt a felhasználó, aki segítséget kért, felírta vagy elmondta a hibaüzenetet.

dr.Kovács József
Wednesday, January 27, 2016 2:57:49 PM
Munkába állítottam egy HeartScreen60-IKO hordozható EKG készüléket.

Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e illeszteni a VisualIx-hez?

Működik már egy másik illesztett EKG: HeartScreen 112 Clinic.

dr.Kovács József
Varga Sándor
Wednesday, January 27, 2016 3:09:41 PM
Originally Posted by: dr.Kovács József 

Meg kellene néznünk távolival, hogy pontosan mi szükséges az illesztéshez. Telefonon tudunk időpontot egyeztetni.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Wednesday, January 27, 2016 4:04:45 PM
Originally Posted by: vargas 

Meg kellene néznünk távolival, hogy pontosan mi szükséges az illesztéshez. Telefonon tudunk időpontot egyeztetni.

Köszönöm, fogok jelentkezni telefonon.

dr.Kovács József
Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Monday, February 1, 2016 8:12:30 AM
Tartózkodási helyet (lakcím) hogyan törlöm ki?
palenkascs
Monday, February 1, 2016 8:47:20 AM
Originally Posted by: Bogi 

Tartózkodási helyet (lakcím) hogyan törlöm ki?

Teljes cím törléséhez (irányítószám, település, közterület jellege, házszám, stb..) a cím melletti 'toll' gombra kattintson jobb egérgombbal. (kérdés megválaszolását követően máris törölhetjük a címet)

gombaycsongor
Friday, February 5, 2016 11:28:57 AM
-Dátumos felsorolásnál (pl.: diagnózis - előző dátum) a sorrend megfordítható (felszálló-leszálló)lehetne?

-Közterület jellege felsorolásban a csuszka jobb helyen lenne fent. Jó lenne, ha a sorrendiséget a (helyi) gyakoriságnak megfelelően átállíthatnánk: több az utca mint a bányatelep [mosoly]

-Az NRSZH beutaló II(2) bal alsó sarki mezőben megjelenő (Hozott leletek) jól szerkeszthetővé teszik a 6. pontot. További könnyebbséget jelentene az, ha kórházi kezelések (intézet neve, időpont, diagnozis) is látható lenne itt.

Köszönöm!

misidoki
Friday, February 5, 2016 11:30:33 AM
A verzióváltás óta először próbáltunk EKG-t készíteni, de azt írja ki."nincs illesztett berendezés".
FMilan
Friday, February 5, 2016 11:35:56 AM
Originally Posted by: misidoki 

A verzióváltás óta először próbáltunk EKG-t készíteni, de azt írja ki."nincs illesztett berendezés".

Kérem a probléma megoldása érdekében kérje kollégáim segítségét ismert központi számaink egyikén

FMilan
Friday, February 5, 2016 12:00:29 PM
Originally Posted by: FMilan 

Originally Posted by: misidoki 

Kérem a probléma megoldása érdekében kérje kollégáim segítségét ismert központi számaink egyikén

Telefonon egyeztettünk és sikerült a problémát megoldani.

FMilan
Friday, February 5, 2016 2:50:09 PM
Originally Posted by: gombaycsongor 

-Dátumos felsorolásnál (pl.: diagnózis - előző dátum) a sorrend megfordítható (felszálló-leszálló)lehetne?

-Közterület jellege felsorolásban a csuszka jobb helyen lenne fent. Jó lenne, ha a sorrendiséget a (helyi) gyakoriságnak megfelelően átállíthatnánk: több az utca mint a bányatelep [mosoly]

-Az NRSZH beutaló II(2) bal alsó sarki mezőben megjelenő (Hozott leletek) jól szerkeszthetővé teszik a 6. pontot. További könnyebbséget jelentene az, ha kórházi kezelések (intézet neve, időpont, diagnozis) is látható lenne itt.

Köszönöm!

Köszönjük javaslatait, megnézzük és ha kérdésünk lesz keresni fogjuk.

FMilan
Friday, February 5, 2016 3:16:08 PM

Köszönöm!

Az 1. pontot továbbítottam a fejlesztő kollégáknak, akik megvizsgálják a kérést.

A közterületnél szándékosan került be egy üres elem, mert van olyan, amikor nincs a közterületnek jellege (nincs utca, út, tér stb.). Egy új cím kitöltésnél, ahol még üres ez az adat, ezért van lent a csúszka. A sorrendben egyébként az utca az első, ahogy kérte. Ha gyorsan akar keresni, használja a közterület jelleg kezdőbetűjét. Pl. a listát kinyitva nyomja meg az ’u’ betűt, és az utcára ugrik. Az ’u’ betű újbóli megnyomásával a következő ilyen kezdőbetűst tudja kiválasztani.

Az NRSZH beutalásnál a kórházi kezelések adatai a 4. pontban megjelennek, úgy ahogy kéri.

Zsolticicaja
Tuesday, February 9, 2016 7:53:04 AM
Eddig működött az új számlázó program,tegnap viszont nem sikerült számlát nyomni az alábbi hibaüzenet miatt: Közterület neve és még egy adat megadása kötelező.

A közterület neve ki van töltve, megnéztem, a praxis adatoknál is, nem értem mi lehet a hiba???[hatnincs]

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, February 9, 2016 7:56:30 AM
Originally Posted by: Zsolticicaja 

Eddig működött az új számlázó program,tegnap viszont nem sikerült számlát nyomni az alábbi hibaüzenet miatt: Közterület neve és még egy adat megadása kötelező.

A közterület neve ki van töltve, megnéztem, a praxis adatoknál is, nem értem mi lehet a hiba???[hatnincs]

A törvényi módosítások miatt a közterület rögzítése megváltozott a profil adatok esetében is. Emiatt ha az 1.95.0 verzió előtt hozott létre 2016-os profilt annál valóban üzenet fog megjelenni amely a profil adatoknál nem pontosan rögzített címre hívja fel a figyelmet. A profil adataiban módosítani nincs lehetőség szintén jogszabályi előírások miatt, így új profil létrehozására van szükség a cím adatok korrekt megadásával együtt.

Somogyi László
Monday, February 15, 2016 3:33:34 PM
OEP adategyeztetés téma. Ritkán kell, de akkor nagyon.

Pénzünk múlik rajta. Időnként érdemes ránézni, hogy az elvileg a praxisunkba bejelentett TAJ számot az OEP valóban finanszírozza-e.

Az OEP (Heves megye) csak Excel fájlban tudta küldeni, a nála lévő, praxishoz tartozó TAJ adatokat.

Régen ez .DBF fájlként jött. Telefonon rákérdeztem, de ez van, ezt kell szeressük.

Ezzel a Visual Ixdoki OEP ellenőrző menüpontja nem tud mit kezdeni. Régen ez működött, kilistázta az eltéréseket és azok okát. Megadható volt a dátum is, ez fontos, lásd alább.

Valami megoldás jó lenne.

1. Megadható lenne ebben a menüpontban az excel fájl is, és azzal menne a feldolgozás (küldhetem a fájl mintát)

vagy

2. A Páciens listáknál kérhetnénk Excelbe (OpenOffice-ba) a listákat, akkor ezt tudnánk összehasonlítani Excelben az OEP-ével. Valamire ez is jó lenne, bár ez is kézimunka, meg érteni kell az Excelhez is a háziorvosoknak.

A baj az, hogy az OEP tudja küldeni az adott hónaphoz tartozó finanszírozottakat, de én nem látom, hogy nyerhetném ki az Ixdokiból azt a hónapot, az abban a hónapban bejelentkezetteket. A jelen esetben ez most például 2015. 12. hó lenne, erre nem tudok szűrőt beállítani a Páciens listáknál. Ha el nem néztem valamit! Az OEP két hónappal megelőző állapotot küld. Én pedig a jelent tudom csak kilistázni képernyőre, nyomtatóra vagy szöveges TXT fájlba az Ixdokiból. (amit kézzel kell Excelbe konvertálni, az összehasonlításhoz, de ezzel sem vagyunk nagyon kisegítve, főleg aki nem ért az Excelhez "mélyebben")

Jó lenne átgondolni, hogyan működjön ez a programban. Nagy segítség lenne.

csgyula
Monday, February 15, 2016 4:44:32 PM

Pénzünk múlik rajta. Időnként érdemes ránézni, hogy az elvileg a praxisunkba bejelentett TAJ számot az OEP valóban finanszírozza-e.

Az OEP (Heves megye) csak Excel fájlban tudta küldeni, a nála lévő, praxishoz tartozó TAJ adatokat.

Régen ez .DBF fájlként jött. Telefonon rákérdeztem, de ez van, ezt kell szeressük.

Ezzel a Visual Ixdoki OEP ellenőrző menüpontja nem tud mit kezdeni. Régen ez működött, kilistázta az eltéréseket és azok okát. Megadható volt a dátum is, ez fontos, lásd alább.

1. Megadható lenne ebben a menüpontban az excel fájl is, és azzal menne a feldolgozás (küldhetem a fájl mintát)

vagy

2. A Páciens listáknál kérhetnénk Excelbe (OpenOffice-ba) a listákat, akkor ezt tudnánk összehasonlítani Excelben az OEP-ével. Valamire ez is jó lenne, bár ez is kézimunka, meg érteni kell az Excelhez is a háziorvosoknak.

A baj az, hogy az OEP tudja küldeni az adott hónaphoz tartozó finanszírozottakat, de én nem látom, hogy nyerhetném ki az Ixdokiból azt a hónapot, az abban a hónapban bejelentkezetteket. A jelen esetben ez most például 2015. 12. hó lenne, erre nem tudok szűrőt beállítani a Páciens listáknál. Ha el nem néztem valamit! Az OEP két hónappal megelőző állapotot küld. Én pedig a jelent tudom csak kilistázni képernyőre, nyomtatóra vagy szöveges TXT fájlba az Ixdokiból. (amit kézzel kell Excelbe konvertálni, az összehasonlításhoz, de ezzel sem vagyunk nagyon kisegítve, főleg aki nem ért az Excelhez "mélyebben")

Tisztelt Dr. Úr.

Az OEP adatütköztetést minden hónap első öt munkanapján a jelentési időszakban tudja elvégezni. Ha beküldte a változás jelentés és megérkezett az OEP-től a válasz üzenet, hogy feldolgozták a jelentését, akkor a jelentés menüben a floppys jelentések fülön ki pipálja a taj regisztert jelentést majd az egyéb feliratnál a három pontos gombbal kiválaszt egy könyvtárat ahová az ok gomb megnyomásával elkészül a jelentés. Az e-jelntés fülön a módosítható jelentések között megkeresi a feldolgozott változás jelentés kiválasztja és a csere gombra klikkel. Megjelenik a jelentési időszak, majd egy már elkészített jelentést szeretnék feltölteni opciót választva kitudja választani az elkészített taj regiszter jelentést abból a könyvtárból ahova a fent leírtak alapján elkészítette. Az Ok gomb megnyomása után ugyan úgy érvényesíti a jelentést, mint egy normál jelentést. Az OEP-től a feldolgozás után az összes beküldött jelentésnél talál egy hibalistát ami az OEP által finanszírozott és a beküldött jelentés közötti eltérést tartalmazza taj számok alapján.

Kharon
Tuesday, February 16, 2016 7:23:32 AM

vagy

A hó végi verzióban benne lesz az a fejlesztés, hogy a szokott menüpont kezeli az excel formátumot is.

dr.Kovács József
Tuesday, February 16, 2016 8:54:53 AM
Originally Posted by: csgyula 

vagy

Tisztelt Dr. Úr.

Az OEP adatütköztetést minden hónap első öt munkanapján a jelentési időszakban tudja elvégezni. Ha beküldte a változás jelentés és megérkezett az OEP-től a válasz üzenet, hogy feldolgozták a jelentését, akkor a jelentés menüben a floppys jelentések fülön ki pipálja a taj regisztert jelentést majd az egyéb feliratnál a három pontos gombbal kiválaszt egy könyvtárat ahová az ok gomb megnyomásával elkészül a jelentés. Az e-jelntés fülön a módosítható jelentések között megkeresi a feldolgozott változás jelentés kiválasztja és a csere gombra klikkel. Megjelenik a jelentési időszak, majd egy már elkészített jelentést szeretnék feltölteni opciót választva kitudja választani az elkészített taj regiszter jelentést abból a könyvtárból ahova a fent leírtak alapján elkészítette. Az Ok gomb megnyomása után ugyan úgy érvényesíti a jelentést, mint egy normál jelentést. Az OEP-től a feldolgozás után az összes beküldött jelentésnél talál egy hibalistát ami az OEP által finanszírozott és a beküldött jelentés közötti eltérést tartalmazza taj számok alapján.

Egy másik megoldás (és nem keletkezik eltérés).

Az OEP által visszaküldött tételes változás jelentést le kell tölteni, kinyomtatni és azon kiválasztani azokat a TAJ számokat, amelyeket vagy az OEP passzivált, tehét nem finanszírozza tovább, illetve azokat a TAJ számokat, amelyeket a "lusta" kollegáink átvettek, de nem küldtek kikérőt, tehát nem tudunk róla. Ez utóbbi esetben célszerű ezeket a betegeket nyilatkoztatni, hogy valójában hová szeretnének tartozni, mert előfordul, hogy a beteg nem is tud róla, hogy átjelentették.

Ezeket a TAJ számokat minden hónapban ki kell jelentkeztetni és így nem keletkezik eltérés.

Természetesen egyszer, ha nagy a különbség kell egy adat egyeztetés.

dr.Kovács József
Somogyi László
Tuesday, February 16, 2016 1:15:44 PM

Az OEP által visszaküldött tételes változás jelentést le kell tölteni, kinyomtatni és azon kiválasztani azokat a TAJ számokat, amelyeket vagy az OEP passzivált, tehét nem finanszírozza tovább, illetve azokat a TAJ számokat, amelyeket a "lusta" kollegáink átvettek, de nem küldtek kikérőt, tehát nem tudunk róla. Ez utóbbi esetben célszerű ezeket a betegeket nyilatkoztatni, hogy valójában hová szeretnének tartozni, mert előfordul, hogy a beteg nem is tud róla, hogy átjelentették.

Ezeket a TAJ számokat minden hónapban ki kell jelentkeztetni és így nem keletkezik eltérés.

Na, pont ez a baj! Ezt, amit itt írtál megcsináljuk. Rendesen. Ez viszonylag kis volumenű változásokat jelent.

Törzskartonokat rendben tartjuk. Azt is figyeljük, ki ment ki külföldre dolgozni.

Mégis keletkezett a legutóbbi összevetés óta 60 kártya különbség. Gondolhatod, hogy nem a praxis javára!

Erre mondtam, hogy ritkán kell az OEP-pel egyeztetni, de akkor nagyon kell.

Köszönöm a fejlesztést!

dr.Kovács József
Wednesday, February 17, 2016 3:51:16 PM

Na, pont ez a baj! Ezt, amit itt írtál megcsináljuk. Rendesen. Ez viszonylag kis volumenű változásokat jelent.

Törzskartonokat rendben tartjuk. Azt is figyeljük, ki ment ki külföldre dolgozni.

Mégis keletkezett a legutóbbi összevetés óta 60 kártya különbség. Gondolhatod, hogy nem a praxis javára!

Erre mondtam, hogy ritkán kell az OEP-pel egyeztetni, de akkor nagyon kell.

Köszönöm a fejlesztést!

Nem gondolom, hogy az OEP "csak" úgy kitöröl TAJ számokat a praxisokból.

Mi kb. 8 éve egyeztettünk az OEP-el, azóta havonta kiírjuk a passzivált TAJ számokat és a kikérő nélkül átjelentett TAJ számokat, és így a mai napon is darabra egyezünk az OEP-el TAJ szám ügyileg.

[elpirul]

Ettől függetlenül szükség lehet egy ilyen összehasonlító lehetőségre.

dr.Kovács József
gombaycsongor
Wednesday, February 24, 2016 1:51:53 PM
Személyi adatokban a Munkahely címe nem üríthető (pl. nyugdíj okán. Ez a FEOR, stb. rovat jó lenne ha egy gombnyomással üríthetővé válna.
K Bálint
Wednesday, February 24, 2016 2:14:43 PM

Személyi adatokban a Munkahely címe nem üríthető (pl. nyugdíj okán. Ez a FEOR, stb. rovat jó lenne ha egy gombnyomással üríthetővé válna.

A munkahely címénél a ceruza gombra jobb egérgombbal kattintva feljön egy kérdés "Valóban üríti a címet?", az igent választva kiüríti a címet.

drbeata
Friday, February 26, 2016 12:10:43 PM
Tisztelt Infomix !

Fejlesztői kéréssel fordulok Önökhöz. A szakorvosi javaslatok bevitelénél előfordul, hogy nem azt a gyógyszert veszem fel amelyiket a beteg szedi ( mert ugye a hatóanyag alapján több különböző gyógyszernév is lehet ). Ilyen esetben miért nincs csere lehetőség mint pl. a therápiás lapon, ezzel megkönnyítve a munkánkat, mert egy ilyen tévedés sok sok plusz percet vesz igénybe, hogy előről kell mindent kezdeni a csere pedig sokat segítene.

A lakcím változásnál megoldható-e, hogy az utca kerüljön legelső helyre mivel azt használjuk leggyakrabban, jelenleg pedig az útja a legelső és egészen a tetejéig kell a csúszkát vinni, hogy az utcára léphessünk.

Segítségüket előre is köszönöm

Oláh Szilvi Gyál (dr. Mező Beáta assziszt.)

palenkascs
Friday, February 26, 2016 1:24:40 PM
Originally Posted by: drbeata 

Tisztelt Infomix !

Fejlesztői kéréssel fordulok Önökhöz. A szakorvosi javaslatok bevitelénél előfordul, hogy nem azt a gyógyszert veszem fel amelyiket a beteg szedi ( mert ugye a hatóanyag alapján több különböző gyógyszernév is lehet ). Ilyen esetben miért nincs csere lehetőség mint pl. a therápiás lapon, ezzel megkönnyítve a munkánkat, mert egy ilyen tévedés sok sok plusz percet vesz igénybe, hogy előről kell mindent kezdeni a csere pedig sokat segítene.

A lakcím változásnál megoldható-e, hogy az utca kerüljön legelső helyre mivel azt használjuk leggyakrabban, jelenleg pedig az útja a legelső és egészen a tetejéig kell a csúszkát vinni, hogy az utcára léphessünk.

Segítségüket előre is köszönöm

Oláh Szilvi Gyál (dr. Mező Beáta assziszt.)

Kérését, észrevételét összevetjük a jelenlegi lehetőségekkel, egyeztetünk a fejlesztő kollégákkal és jelezni fogjuk, hogy milyen megoldásokat találtunk!

Similar Topics
Users browsing this topic