OEP adategyeztetés téma. Ritkán kell, de akkor nagyon.
Pénzünk múlik rajta. Időnként érdemes ránézni, hogy az elvileg a praxisunkba bejelentett TAJ számot az OEP valóban finanszírozza-e.
Az OEP (Heves megye) csak Excel fájlban tudta küldeni, a nála lévő, praxishoz tartozó TAJ adatokat.
Régen ez .DBF fájlként jött. Telefonon rákérdeztem, de ez van, ezt kell szeressük.
Ezzel a Visual Ixdoki OEP ellenőrző menüpontja nem tud mit kezdeni. Régen ez működött, kilistázta az eltéréseket és azok okát. Megadható volt a dátum is, ez fontos, lásd alább.
Valami megoldás jó lenne.
1. Megadható lenne ebben a menüpontban az excel fájl is, és azzal menne a feldolgozás (küldhetem a fájl mintát)
vagy
2. A Páciens listáknál kérhetnénk Excelbe (OpenOffice-ba) a listákat, akkor ezt tudnánk összehasonlítani Excelben az OEP-ével. Valamire ez is jó lenne, bár ez is kézimunka, meg érteni kell az Excelhez is a háziorvosoknak.
A baj az, hogy az OEP tudja küldeni az adott hónaphoz tartozó finanszírozottakat, de én nem látom, hogy nyerhetném ki az Ixdokiból azt a hónapot, az abban a hónapban bejelentkezetteket. A jelen esetben ez most például 2015. 12. hó lenne, erre nem tudok szűrőt beállítani a Páciens listáknál. Ha el nem néztem valamit! Az OEP két hónappal megelőző állapotot küld. Én pedig a jelent tudom csak kilistázni képernyőre, nyomtatóra vagy szöveges TXT fájlba az Ixdokiból. (amit kézzel kell Excelbe konvertálni, az összehasonlításhoz, de ezzel sem vagyunk nagyon kisegítve, főleg aki nem ért az Excelhez "mélyebben")
Jó lenne átgondolni, hogyan működjön ez a programban. Nagy segítség lenne.