Kharon
Wednesday, March 11, 2009 11:03:52 AM
Más: Kgy igazolás. Helyesen szerepel az Aspirin protext 100 mg 50x -nél az Eü. 90%. A támogatás 50 %-os?

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Wednesday, March 11, 2009 11:31:11 AM
hosi wrote:

Jano wrote:

Időközben más módosította hibaüzenet még mindig.

Ismét: 1 gépen használjuk az xDokit. 1 beteg van "elővéve". Az asszisztensem veszi fel az új beteget. Személyi adatok kitöltése uán OK-ra klikkelve jött elő ismét. OK-ra klikkelve, elvesztek az adatok, újra be kellett írni mindent.

Az ORSZI beutalónál is hasonló a helyzet.

Másnál is előfordul hasonló?

Bíró János

Mindkét helyen megtaláltuk az okát, a következő verzióban javítva lesz.

A Személyi adatoknál és a Háziorvosi anamnesis-nél abban az esetben jöhetett elő a hiba, ha az adatok bevitele közben a postit ablakba is történt beírás, ráadásul a postit ablakot előbb zártuk le, mint a Szem.adatokat vagy Ház.anamnesis-t. Az előjövő "Időközben más módosította. Óhajtja felülírni ?" kérdésre Igen-nel javasolt válaszolni és akkor tárolódnak a bevitt adatok

Hostyánszki László
Kharon
Wednesday, March 11, 2009 11:49:41 AM
Sokadszor ismétlem: nem szeretném megkeseríteni a programozók életét, de nem használtuk a Postit-et az említett esetben. Nem volt megnyitva egyéb ablak, beteg sem.

Dr. Horváth Edit
Wednesday, March 11, 2009 3:46:38 PM
Nálunk is előfordult hasonló, én egyáltalán nem használom a post-it-et, ugyhogy biztos nem volt kinyitva.

Ma a Kreon 25000 felvitelnél kiválasztom az Eü.70%-ot, amit a gép felad lehetőségnek a szakorvosi javaslat bevitele során, itt Eü tér köt ponttal is szerepel, a receptfelirásnál a terápiás lapra mégis Eü rend. 100-kal került. Újból felvittük, és újra csak igy történt? Miért?

Kharon
Wednesday, March 11, 2009 4:06:30 PM
A munkahely neve mikor lesz végre elég hosszú? És mi a helyzet a problémánkkal? Eltelt már egy kis idő.
hosi
  • hosi
Wednesday, March 11, 2009 4:39:02 PM
Dr. Horváth Edit wrote:

Nálunk is előfordult hasonló, én egyáltalán nem használom a post-it-et, ugyhogy biztos nem volt kinyitva.

Ma a Kreon 25000 felvitelnél kiválasztom az Eü.70%-ot, amit a gép felad lehetőségnek a szakorvosi javaslat bevitele során, itt Eü tér köt ponttal is szerepel, a receptfelirásnál a terápiás lapra mégis Eü rend. 100-kal került. Újból felvittük, és újra csak igy történt? Miért?

Ha jól értem:

A szakorvosi javaslat felvitelénél a jogcím Eü.térköt. az EÜ pont pedig EÜ 70-5. A receptírásnál a Th.lap szerinti válogatásnál mutatja az EÜ.rend jogcímet? Ebben a listában az adott készítmény legutoljára felírt adatait mutatja, tehát elképzelhető hogy ezt a készítményt ilyen jogcímen már felírták. Kiválasztva ilyenkor a gyógyszert a program megpróbálja a beállított jogcímmel felírni, de ha azzal már nem lehet figyelmeztet.

Tehát esetünkben lehet hogy a listán az EÜ.rend szerepel (mint utoljára adott jogcím), de kiváasztása után már a beállított jogcímet kellene hogy mutassa.

Hostyánszki László
Dr. Horváth Edit
Wednesday, March 11, 2009 5:04:10 PM
Nem valószinű, hogy korábban felirtuk volna Eü.rendre, a beteg korábban is Eü.tér köt-re szedte. Ha már magánál a receptirásnál átállitottam Eü.térkötre, akkor természetesen úgy nyomtatta ki, félek azonban, hogy a legközelebbi alkalommal nem veszem észre, és simán Eü.rendre jön majd ki.(Még egyszer:Ha kinyitom a szakorvosi javaslatokat, ott Eü.tér köt szerepel, a terápiás lapon viszont Eü.rend., ezt kell a konkrét nyomtatás előtt átállitanom, hogy megfelelően jöjjön ki a recept és ezt nem értettem, mindenesetre negyed órát jól elszórakoztunk vele. Hasonló eset még nem fordult elő eddig.) Ezt most nem tudom ellenőrizni, majd holnap a rendelőben kipróbálom.
Schukkert
Thursday, March 12, 2009 9:55:59 AM
Neurológiára írtunk beutalót. Nyomtatáskor nefrológia lett belőle!! A beteg felháborodva jött vissza.

Újabb beutalót írunk, előzők között a neurólógia szerepel ( nefrológia nem) feltöltéssel újat írunk, ismét nefrológiára nyomtatja!! Bosszantó!

KvaszticsFedor
Thursday, March 12, 2009 10:10:27 AM
Üdv! Egyik kérdés: nem lenne-e megoldható, hogy pl. a panaszoknál (meg a státusznél) egyszerre lehetne többet kijelölni és utána becsukni, mert ugye jelenleg ha rákattintok egy panaszra azt az egyet írja be s a következő beírásához ismét meg kell nyitni az ablakot. Vagy esetleg

beállítható lenne kinek ahogy szimpatikus.

Másik: lehetne-e, hogy a bejelentkezésnél feugró ablakra (névre) közvetlenül rákattintva léphessünk be a betegbe.

Hajnalné
Thursday, March 12, 2009 10:38:24 AM
KvaszticsFedor wrote:

Üdv! Egyik kérdés: nem lenne-e megoldható, hogy pl. a panaszoknál (meg a státusznél) egyszerre lehetne többet kijelölni és utána becsukni, mert ugye jelenleg ha rákattintok egy panaszra azt az egyet írja be s a következő beírásához ismét meg kell nyitni az ablakot. Vagy esetleg

beállítható lenne kinek ahogy szimpatikus.

Másik: lehetne-e, hogy a bejelentkezésnél feugró ablakra (névre) közvetlenül rákattintva léphessünk be a betegbe.

Ki lehet egyszerre többet jelölni, hogy ha rámegy a panaszra és nyom egy Space gombot akkor elötte megjelenik egy kis pipa, de az ablak nem záródik be.

Páciensre 2x rákattintva közvetlenül lép be a betegbe.

hosi
  • hosi
Thursday, March 12, 2009 3:09:56 PM
kaprinai wrote:

A munkahely neve mikor lesz végre elég hosszú?

A munkahely méretét megnöveltük. Következő verzióval kimegy

Hostyánszki László
Kharon
Thursday, March 12, 2009 5:06:09 PM
Köszönöm
Snebb
  • Snebb
  • Haladó (Szint 8)
Friday, March 13, 2009 7:02:25 AM
A fejlesztők felé. A kórházi kezelések bevitelénél sok esetben egy napon két osztályon is feküdt a beteg (pl. intenzívről osztályra helyezték át még ugyanaz nap), így az egyik utolsó napja a másik osztály kezdő napja. Bevitelkor viszont a program figyelmeztett, hogy azonos dátummal történt beírás (vagy vmi hasonlót jelez). Meg lehetne azt vhogy oldani, hogy a program ne vegye figyelembe a dátumokat? Köszönöm
dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, March 13, 2009 8:16:38 AM
Snebb wrote:

A fejlesztők felé. A kórházi kezelések bevitelénél sok esetben egy napon két osztályon is feküdt a beteg (pl. intenzívről osztályra helyezték át még ugyanaz nap), így az egyik utolsó napja a másik osztály kezdő napja. Bevitelkor viszont a program figyelmeztett, hogy azonos dátummal történt beírás (vagy vmi hasonlót jelez). Meg lehetne azt vhogy oldani, hogy a program ne vegye figyelembe a dátumokat? Köszönöm

Szerintem meg így van jól. A ritka esetek egyike az említett példa,de tény, valós.Ebben az estben tudatosan választom az azonos dátumot, ha viszont tévesztek akkor igenis szóljon, figyelmeztessen erre.

Snebb
  • Snebb
  • Haladó (Szint 8)
Friday, March 13, 2009 8:28:13 AM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Snebb wrote:

Szerintem meg így van jól. A ritka esetek egyike az említett példa,de tény, valós.Ebben az estben tudatosan választom az azonos dátumot, ha viszont tévesztek akkor igenis szóljon, figyelmeztessen erre.

Ha mindkét dátum egyezik (a felvétel és távozás) akkor jó figyelmeztessen, mert valószínűleg ilyen dátummal már tároltam el kórházi kezelést. De a másik esetben nem tudom lezárni a lapot, csak ha megváltoztatom a dátumot egy nappal korábbra vagy későbbre.

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, March 13, 2009 9:22:58 AM
Snebb wrote:

Snebb wrote:

Ha mindkét dátum egyezik (a felvétel és távozás) akkor jó figyelmeztessen, mert valószínűleg ilyen dátummal már tároltam el kórházi kezelést. De a másik esetben nem tudom lezárni a lapot, csak ha megváltoztatom a dátumot egy nappal korábbra vagy későbbre.

Akkor nem az a gond, hogy "ne vegye figyelembe a dátumokat" , hanem tegye lehetővé ilyenkor - figyelmeztetés mellett - a tudatosan választott egybeeső dátum beírását.

hosi
  • hosi
Friday, March 13, 2009 9:39:03 AM

Snebb wrote:

Snebb wrote:

Akkor nem az a gond, hogy "ne vegye figyelembe a dátumokat" , hanem tegye lehetővé ilyenkor - figyelmeztetés mellett - a tudatosan választott egybeeső dátum beírását.

Megváltoztattuk, a következő verziótól kérdésként jelenik meg a figylemeztetés: Átfedés a kórházi kezelések között ! Ennek ellenére tárolja ?

Hostyánszki László
Kharon
Monday, March 16, 2009 2:28:33 PM
Kézipatika modul: csak hogy emlékezetben maradjon: mikorra várható a számlázás funkció javítása, ill ha a beteg nem kér a kézipatikából semmit, akkor ezt egy kattintással lehessen elvégezni, ne kelljen mind a pl. 25 receptet átpörgetnem.

(nem tudok megfeleni a számlaadási kötelezettségemnek, mivel pl. a dobozdíjat nem írja rá a számlára.)

Más: nem kaptam választ a köv kérésemre: számla nyomtatáskor szerkeszthetővé kellene tenni a nevet, címet, ami az egészségpénztári számla készítésekor behívható lenne. Ez normál esetben nem gyakori, de pl kézipatikát üzemeltetve ez gyakori kérés.

Kharon
Thursday, March 19, 2009 10:57:34 AM
Jano wrote:

Kézipatika modul: csak hogy emlékezetben maradjon: mikorra várható a számlázás funkció javítása, ill ha a beteg nem kér a kézipatikából semmit, akkor ezt egy kattintással lehessen elvégezni, ne kelljen mind a pl. 25 receptet átpörgetnem.

(nem tudok megfeleni a számlaadási kötelezettségemnek, mivel pl. a dobozdíjat nem írja rá a számlára.)

Más: nem kaptam választ a köv kérésemre: számla nyomtatáskor szerkeszthetővé kellene tenni a nevet, címet, ami az egészségpénztári számla készítésekor behívható lenne. Ez normál esetben nem gyakori, de pl kézipatikát üzemeltetve ez gyakori kérés.

A felvetett kéréseket programozóink vizsgálják, bele fog kerülni egy következő verzióba a közeljövőben, addig kérjük szíves türelmét.

Kharon
Thursday, March 19, 2009 2:01:55 PM
Kharon wrote:

Jano wrote:

A felvetett kéréseket programozóink vizsgálják, bele fog kerülni egy következő verzióba a közeljövőben, addig kérjük szíves türelmét.

A korrekt számlaadási kötelezettség létszükséglet. Mielőbbi megoldást várok Az ezzel kapcsolatos huzavona 2008. június óta folyik. Az infomix által küldött számlákat én mindig időre kifizetem.......

Ha az Infomix nem tud erőforrást biztosítani ezt előre jelezhették volna, nem biztos, hogy belekezdek a kézipatikába....

Kharon
Thursday, March 19, 2009 9:02:22 PM
A számlázáshoz: Én úgy veszem észre, hogy még a régi SZJ számok vannak a programban. Tudom, nem kell a számlán legyen, de ha törlöm, akkor nem engedi tovább a program. Nem tudom mindig fejből az új számokat, hogy átírjam.
Schukkert
Tuesday, March 24, 2009 12:07:13 PM
Egy program hibára lettem figyelmes:

kórházi lelet beírásakor beírjuk a diagnózisokat is, olyan sorrendben, ahogy a zárójelentésen szerepel. Első helyen a fő dg-t, majd a többit fontossági sorrendben. Elmentve, visszanézve a Dg. BNO-k ABC sorrendbe kerültek!!

Így nem derül ki, hogy tulajdonképpen miért is volt a beteg kórházban!!!

Ne változzon meg a BNO-k sorrendje.

Sajnos visszamenőleg már nem lehet helyrehozni , gondolom én!

Dr. Hanyecz Vince
Tuesday, March 24, 2009 8:21:36 PM
Ma ki akartam nyomtatni egy szűkített labor leletek listát rajta a beteg nevével (személyi adatok) NEM LEHET ! Leveszi a beteg nevét sajnos.

Listázás időrendben a szűkített labor leleteknél legújabbak felülre nem lehet.

Javítani lehetne ezeket ??

Köszönettel. HV

Kharon
Thursday, March 26, 2009 1:26:36 PM
Tisztelt felhasználóink!

Sajnálattal vettük észre, hogy budapesti irodánk telefonvonalai elnémultak. Kérjük, hogy amíg a hibát nem tudjuk kijavítani, az egyéb elérhetőségeinken (területi képviseletek, skype, e-mail, fórum) vegyék fel velünk a kapcsolatot.

Amint változás van, rögtön értesítjük Önöket.

Vonalaink ismét elérhetőek, köszönjük türelmüket.

Kharon
Thursday, March 26, 2009 5:25:48 PM
Dr. Hanyecz Vince wrote:

Ma ki akartam nyomtatni egy szűkített labor leletek listát rajta a beteg nevével (személyi adatok) NEM LEHET ! Leveszi a beteg nevét sajnos.

Köszönettel. HV

A személyi adatokat be lehet állítani a Rendszer / Nyomtatási kép kialakítása / Nacionálé fülön. Az itt megadott adatokat rányomtatja a leletre.

A dátum sorrendet a programban átrendezzük.

Dr. Hanyecz Vince
Friday, March 27, 2009 8:51:06 AM
SzZoli wrote:

Dr. Hanyecz Vince wrote:

Köszönettel. HV

A személyi adatokat be lehet állítani a Rendszer / Nyomtatási kép kialakítása / Nacionálé fülön. Az itt megadott adatokat rányomtatja a leletre.

Bocsánat nem írtam oda, hogy lekérdezésből nyomtatás!

Csak az egyiket lehet vagy személyi adat v. szűkített labor.

Kharon
Friday, March 27, 2009 11:11:05 AM
Dr. Hanyecz Vince wrote:

SzZoli wrote:

Dr. Hanyecz Vince wrote:

Köszönettel. HV

A nacionáléban megadott adatok, a lekérdezés - szűkített labornál is látszanak. De csak a nyomtatásban vagy a nyomtatási képen!

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, March 27, 2009 1:06:43 PM
SzZoli wrote:

Dr. Hanyecz Vince wrote:

SzZoli wrote:

Dr. Hanyecz Vince wrote:

Köszönettel. HV

A nacionáléban megadott adatok, a lekérdezés - szűkített labornál is látszanak. De csak a nyomtatásban vagy a nyomtatási képen!

Vigyázat ! Ha ezt így beállítom akkor minden nyomtatandón ez lesz rajta. A jogosítvány véleményezésekor eleve rajta kellene legyen egy beállítás, így ha ott már beállítottam nyomtatáskor ( vagy Megnéz esetén ) már eleve ezen is rajta vannak az adatok szerintem.

Dr. Hanyecz Vince
Friday, March 27, 2009 4:21:42 PM
SzZolinak: Ki kellene próbálni! Be sem lehet együtt jelölni őket.

Itt nem a nacionálés nyomtatási képről van szó hanem a személyi adatokról, amit másutt be lehet pipálni és ki lehet nyomtatni csak szűkített labor leleteknél nem.

dr.Kovács József
Saturday, March 28, 2009 10:23:32 AM
Nem értem a szűkített labor lekérdezés kinyomtatásának problémáját. A fejléc adatokat meg kell adni (ennek semmi köze a jogosítványhoz szerintem), ki kell választani a kinyomtatandó szűkített laborleleteket és a felső sorban lévő nyomtat gombra kattintva kinyomtatni. Nálam minden adat szerepel rajta.
dr.Kovács József
Similar Topics
Users browsing this topic