vendég3
Friday, October 27, 2017 1:26:22 PM
Tisztelt Informix!

A következő helyzethez szeretném a segítségüket kérni: Kórházi rendszerben dolgozom (MedWorks), mint egészségügyi adminisztrátor ("orvosírnok"), és nem vagyok magyar állampolgár.

Ezidáig osztályos és szakrendelős feladatokat is végeztem/végzek, gyakorlatilag szinte mindent, amit egy kórházi rendszerben végezni lehet (beteg felvétele a kórházi rendszerbe, fekvőbeteg felvétel - elbocsátás - áthelyezés, BNO kódolás, záróírás, receptírás, ambuláns ellátások beavatkozás megnevezéssel meg mindennel, szakorvosi javaslatok írása, kórházon belüli és kívüli vizsgálatkérések - beutalók - laborvizsgálatokhoz, képalkotó vizsgálatokhoz, konzíliumokhoz, más kórházba kontrollvizsgálatokhoz, stb., onkológiai adatok kitöltése, előjegyzés szakrendelésre, előjegyzés fekvőbeteg felvételre, műtétre, stb.)

A kérdésem az lenne, hogy nov.1-től mindebből mi az, amit továbbra is végezni tudok majd? Állítólag a MedWorks-ben ugyanúgy lehet majd dolgozni, mint eddig, de tudom, hogy vannak kötelezően felküldendő dokumentumok és adatok a térbe, szóval, hogyan fog ez megvalósulni, amennyiben én nem tudok gyakorlatilag csatlakozni az EESZT-hez? Vagy lesznek adatok, amelyek "automatikusan" felkerülnek a kórházi rendszeren keresztül?

Egy magyar állampolgár (ezáltal magyar e-sz.ig.-al rendelkező) orvosírnok mit fog tudni végezni nov.1-től mindebből?

Azt megértettem, hogy e-recept írásához orvosi csatlakozás szükséges az EESZT-hez, ugyanúgy az e-beutalóhoz. A kórházon belülre feladott beutalókhoz is szükséges lesz az orvosi csatlakozás, vagy az anélkül is kiállítható majd?

Segítségüket előre is köszönöm,

Üdvözlettel,

R.B.

soci
  • soci
  • Kezdő (Szint 0)
Friday, October 27, 2017 1:27:17 PM
Originally Posted by: Németh Zita 

Sajnos nálunk sem fut az ETÉR komm.program,kérhetek segítséget?

Köszönöm.Castus Orvosi Bt

biroeva.rendelo@gmail.com

Közben talátlam egy korrábi témát letöltési linkel:

ETÉR beállítása 

drbenkog@t-email.hu
Friday, October 27, 2017 1:39:32 PM
Köszönöm a segítséget, de sajnos nővér belépéssel sem megy.
Dr.Ágoston Katalin
Friday, October 27, 2017 1:46:14 PM
T. Infomix !

A segítségüket szeretném kérni. Az etér beállítása után " nem fut eSzemélyi Kliens program " hibaüzenetet kapom. Az olvasó máshol működik.Előzőekben leírt Indexben piros lakat beállítása után sem.

Köszönettel

Papp Attila
Friday, October 27, 2017 1:50:30 PM
Originally Posted by: lalidoki72 

Tisztelt Sándor!

Tehát az ETÉR működik (frissítés után már csak 1 gépen - SERVER-en) és az új ellátáskor KAT hibajel. jelentkeuzik: KAT bejegyzés hozzáadása, Hibák: ez az osztály ezt az eseményt nem küldheti be!!! Ez mit jelent? A regisztrációt végig futtattam, aktiváltam orvosként a személyit, ill. az ETÉR-be való bejelentkezés is megy , adatok rendben. Igaz hogy jogosultságot és stb-t nem rendel hozzá, de úgy tudtam automatikusan történik. Mit kell tenni, mi a köv. lépés? A következőkben az algépen hogy fog működni az ETÉR, ha csak a SERVER-en lehet a klienst futtatni? Ill. ha majd lesz asszisztens (jelenleg nincs), őt hol kell majd regisztrálni ( a Matrixban?, Jogosultság? stb?)?

Köszönettel dr. Herczeg

Tisztelt Doktor úr!

Az 'Ez az osztály ezt az eseményt nem küldheti be' hiba érdekes, mert alapellátásnál ezzel még nem találkoztunk. Ez arra utal, hogy a beállított OTH9 szervezeti egység nem egy alapellátási osztály. Vagy el van írva a kód vagy az OTH nyilvántartásban nem jó a típusa.

Elkérhetnénk a praxisának az OTH6 és OTH9 kódját, hogy megnézzük?

Papp Attila

Szoftverfejlesztő

Papp Attila
Friday, October 27, 2017 1:53:30 PM
Originally Posted by: Dr.Ágoston Katalin 

T. Infomix !

A segítségüket szeretném kérni. Az etér beállítása után " nem fut eSzemélyi Kliens program " hibaüzenetet kapom. Az olvasó máshol működik.Előzőekben leírt Indexben piros lakat beállítása után sem.

Köszönettel

Tisztelt Doktornő!

Kártyaolvasónak (és telepített eSzemélyi Kliens programnak) minden gépen lennie kell, ahol szeretnének a programban EESZT-zni.

Ha ezen a konkrét gépen nem lesz EESZT, akkor az EESZT ablakból ki kell lépni.

Papp Attila

Szoftverfejlesztő

Varga Sándor
Friday, October 27, 2017 1:56:57 PM
Originally Posted by: vendég3 

Tisztelt Informix!

A következő helyzethez szeretném a segítségüket kérni: Kórházi rendszerben dolgozom (MedWorks), mint egészségügyi adminisztrátor ("orvosírnok"), és nem vagyok magyar állampolgár.

Ezidáig osztályos és szakrendelős feladatokat is végeztem/végzek, gyakorlatilag szinte mindent, amit egy kórházi rendszerben végezni lehet (beteg felvétele a kórházi rendszerbe, fekvőbeteg felvétel - elbocsátás - áthelyezés, BNO kódolás, záróírás, receptírás, ambuláns ellátások beavatkozás megnevezéssel meg mindennel, szakorvosi javaslatok írása, kórházon belüli és kívüli vizsgálatkérések - beutalók - laborvizsgálatokhoz, képalkotó vizsgálatokhoz, konzíliumokhoz, más kórházba kontrollvizsgálatokhoz, stb., onkológiai adatok kitöltése, előjegyzés szakrendelésre, előjegyzés fekvőbeteg felvételre, műtétre, stb.)

A kérdésem az lenne, hogy nov.1-től mindebből mi az, amit továbbra is végezni tudok majd? Állítólag a MedWorks-ben ugyanúgy lehet majd dolgozni, mint eddig, de tudom, hogy vannak kötelezően felküldendő dokumentumok és adatok a térbe, szóval, hogyan fog ez megvalósulni, amennyiben én nem tudok gyakorlatilag csatlakozni az EESZT-hez? Vagy lesznek adatok, amelyek "automatikusan" felkerülnek a kórházi rendszeren keresztül?

Egy magyar állampolgár (ezáltal magyar e-sz.ig.-al rendelkező) orvosírnok mit fog tudni végezni nov.1-től mindebből?

Azt megértettem, hogy e-recept írásához orvosi csatlakozás szükséges az EESZT-hez, ugyanúgy az e-beutalóhoz. A kórházon belülre feladott beutalókhoz is szükséges lesz az orvosi csatlakozás, vagy az anélkül is kiállítható majd?

Üdvözlettel,

R.B.

Sajnos a medworks rendszer működésével kapcsolatban nincs információnk, azt nem mi fejlesztjük. Hogy abban a rendszerben hogyan fog tudni dolgozni az EESZT elindulásával, azt a helyi rendszergazda, vagy a szoftver fejlesztője tudja önnek megmondani.

Varga Sándor
Papp Attila
Friday, October 27, 2017 2:02:17 PM
Originally Posted by: drbenkog@t-email.hu 

Tisztelt Infomix!

Ma reggel hibátlanul indult, működött az EESZT. Verzióváltás után a két nővér gépen is elvégezve a bejelentkezési procedúrát (orvos e-szig-el) ismételten az "e-személyi beolvasás" ablak jelenik meg, annak ellenére, hogy a kártya beolvasón a "kapcsolat aktív" jelenik meg.

Mi lehet a probléma?

Dr Benkő Gábor

Tisztelt Doktor úr!

Másnak is fontos információ lehet, hogy a nővér felhasználóknál fontos beállítani az ön pecsétszámát is, mert az alapján fogja a rendszer kiválasztani az orvost az EESZT működéshez.

Reméljük, hogy így már működni fog.

Papp Attila

Szoftverfejlesztő

vendég3
Friday, October 27, 2017 2:06:34 PM
Originally Posted by: vargas 

Originally Posted by: vendég3 

Tisztelt Informix!

Üdvözlettel,

R.B.

Sajnos a medworks rendszer működésével kapcsolatban nincs információnk, azt nem mi fejlesztjük. Hogy abban a rendszerben hogyan fog tudni dolgozni az EESZT elindulásával, azt a helyi rendszergazda, vagy a szoftver fejlesztője tudja önnek megmondani.

Rendben, köszönöm.

R.B.

esztidoki
Friday, October 27, 2017 2:07:54 PM
Tisztelt Infomix!

Még reggeli órákban írtam, hogy nem sikerül az EESZT csatlakozás. Bekéri a személyit, de csak forog-forog...nem történik semmi.

Az ETÉR dolgot megcsináltuk, a VMátrixba is bejelentkeztünk mindenkivel.

Windows 7-et használunk, a .NET 4....valamelyiket feltelepítettük, újraindítottunk. szóval mást egyenlőre nem tudunk, de mégsem működik a program.

Mit tudunk tenni. Esetleg egy távelérés?

VIBO Kft.
Friday, October 27, 2017 2:22:28 PM
Úgy tűnik, medicinke felhasználó és én is abba a hibába estünk, hogy átsiklottunk egy fontos részlet felett.

"HIBA: SAML jegy ellenőrzés: env: Server - An inretnational error while processing the SOAP Request (Odb)"

Ezt a választ az orvos igazolványával való bejelentkezés során sikerült produkálni. Nővéri (és admin) igazolványommal úgy tűnt, sínen vagyunk. Az első nap, amikor az orvos igazolványával próbálkoztunk, jött ez a hiba, meg invalid, a vények persze nem kerültek a térbe, de mivel sok volt a munka, rá is hagytuk (biztos megoldja majd az EESZT karbantartás, verzióváltás, vagy deus ex machina). Mivel szorgalmasan olvasom a fórumot, és az imént valaki említette, hogy aktiválta orvosként a személyit, a homlokomra csaptam: lehet, hogy ez maradt el?

Valamiért számomra csak az tűnt szükségesnek, hogy az intézményi adminisztrátort kell aktiválni az ágazati portálon (és persze beállítani a dolgozók jogosultságait). Tehát minden orvost, asszisztenst kell? Az orvos már hazament, de ha ez a titok nyitja, hétfőn a helyettessel megpróbáljuk így.

Kovács I.
Friday, October 27, 2017 3:27:14 PM
Tisztelt Infomix!

Visual iX használók vagyunk. Hálózatban működő számítógépes rendszerünk van egy nővér- és egy szerver géppel.A szerver gépen a kapott leírásnak megfelelően elindítottuk az ETÉR kommunikációs programot. A szervergépen sikerül belépni és használni az EESZT-t, de a nővérgépen " Az EESZT segéd komponens regisztrációja sikertelen" hibaüzenetet kapjuk. Mindkét gép w10-et használ.

Mit tehetünk a siker érdekében?

Köszönettel: Kovács István

dr.oremus
Friday, October 27, 2017 4:14:12 PM
Ma már eljutottam odáig, hogy megkapom a SAML jegyet a főgépen, de ha receptet szeretnék felírni a baloldali kis ablakban hibaüzenet jelenik meg: KAT bejegyzés hozzáadás: Indító felhasználó megtagadva.Ettől még tudom nyomtatni, mindent csinálni, de a nővérgépen semmit nem tudunk csinálni, csak forog az e-személyi ellenőrzés vég nélkül. Válaszukat előre is köszönöm

Dr.Orémus Marina

Bacskai Mária
Friday, October 27, 2017 4:19:18 PM
Segítséget kérek, a múlt héten tértünk át az Ixnet-re, és nincs meg az a 2.57.0 verzióváltó levél, amit fentebbi válaszokban emlegetnek, mint segítséget az EESZT beállításokhoz. Honnan tölthetem le?
dr. Szemerédi László
Friday, October 27, 2017 4:45:01 PM
IxNet-en állítom be az EESZT-t. Minden jól ment, egészen addig, amikor megjelent az eSzemélyi bekérés ablak. A leírásnak megfelelően betettem az eSzemélyit a kártyaolvasóba. A szöveges leírás szerint "a továbbiakban a kártyaolvasón látható utasításoknak megfelelően járjak el." Csakhogy a kártyaolvasón nem jelenik meg semmilyen üzenet, így elakad az a folyamat, hogy a kártyaolvasótól "kérjek egy új 6 jegyű kódot".

A kártyaolvasó kliens szerint:

"a kártyaolvasó rendben"

"a kártya rendben"

"e-azonosítás funkció ellenőrzése rendben".

Tehát hiába dugtam be az eSzemélyit, a kártyaolvasó nem reagált.

Teendő? Köszönöm a segítséget.

Üdvözlettel:

dr. Szemerédi László

dr. Szemerédi László
Friday, October 27, 2017 4:50:46 PM
Originally Posted by: Bacskai Mária 

Segítséget kérek, a múlt héten tértünk át az Ixnet-re, és nincs meg az a 2.57.0 verzióváltó levél, amit fentebbi válaszokban emlegetnek, mint segítséget az EESZT beállításokhoz. Honnan tölthetem le?

Az IxNet program Help Menüjében van egy "Verzió információk" pont. Abban a 2017.10.03-i keltezésű, 2.57.0 verzióváltó levelet lehet eolovasni, lejjebbgördülni, ott van a leírás. Kinyomtatható.

Üdvözlettel:dr. Szemerédi László

Bacskai Mária
Friday, October 27, 2017 4:54:18 PM
De épp az a baj, hogy nincs, a 2.58.1 verziólevél van csak benne
dr. Szemerédi László
Friday, October 27, 2017 4:59:20 PM

Küldöm pdf formátumban, ha kapok egy e-mail-címet.

Bacskai Mária
Friday, October 27, 2017 4:59:54 PM
Originally Posted by: dr. Szemerédi László 

Az IxNet program Help Menüjében van egy "Verzió információk" pont. Abban a 2017.10.03-i keltezésű, 2.57.0 verzióváltó levelet lehet eolovasni, lejjebbgördülni, ott van a leírás. Kinyomtatható.

Üdvözlettel:dr. Szemerédi László

Épp az a baj, hogy nincs ott, múlt héten váltottunk programot, és csak a legújabb 2.58.1 levél van meg.

Bacskai Mária
Friday, October 27, 2017 5:01:08 PM

Küldöm pdf formátumban, ha kapok egy e-mail-címet.

Hálás köszönet!

bacskai_maria@freemail.hu

dr. Szemerédi László
Friday, October 27, 2017 5:04:29 PM
Varga Sándor
Friday, October 27, 2017 6:11:21 PM
Originally Posted by: esztidoki 

Tisztelt Infomix!

Még reggeli órákban írtam, hogy nem sikerül az EESZT csatlakozás. Bekéri a személyit, de csak forog-forog...nem történik semmi.

Az ETÉR dolgot megcsináltuk, a VMátrixba is bejelentkeztünk mindenkivel.

Windows 7-et használunk, a .NET 4....valamelyiket feltelepítettük, újraindítottunk. szóval mást egyenlőre nem tudunk, de mégsem működik a program.

Mit tudunk tenni. Esetleg egy távelérés?

Legyen kedves megpróbálni bezárni az ETÉR alkalmazást. Ehhez a windows jobb alsó sarokban látható etér ikonra kell bal egér gombbal kattintani, majd a bezárást választni. Majd újra elindítani, és csak ezt követően belépni a visualba.

Javaslom első körben csak a főgépen próbálja meg a belépést, és ha ott már jól működik az EESZT, akkor csatlakozzon a kliens géppel is.

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Friday, October 27, 2017 6:12:03 PM
Esetleg ötlet az én 465-ös számú kérdésemre?

#-o [kigunyol] :-"

Gabi
  • Gabi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, October 27, 2017 6:22:16 PM

Erről a gépről próbáljon bejelentkezni e-szig-el az ágazati portálra! Nézzük meg, ott müxik-e?

Varga Sándor
Friday, October 27, 2017 6:23:02 PM
Originally Posted by: Kovács I. 

Tisztelt Infomix!

Visual iX használók vagyunk. Hálózatban működő számítógépes rendszerünk van egy nővér- és egy szerver géppel.A szerver gépen a kapott leírásnak megfelelően elindítottuk az ETÉR kommunikációs programot. A szervergépen sikerül belépni és használni az EESZT-t, de a nővérgépen " Az EESZT segéd komponens regisztrációja sikertelen" hibaüzenetet kapjuk. Mindkét gép w10-et használ.

Mit tehetünk a siker érdekében?

Köszönettel: Kovács István

Kedves doktorúr,

Az ETÉR-t csak a főgépen indítják el ugye? Ha eddig nem így próbálták, akkor kérem a kliens gépen ne indítsák el, és úgy próbáljanak belépni.

A kliens gépen ellenőrizhetik még a vezérlőpultban a telepített szolgáltatásoknál a .Net framework 4-es vagy annál nagyobb verzió telepítését.

Varga Sándor
Gabi
  • Gabi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, October 27, 2017 6:23:59 PM
Originally Posted by: Gabi 

Erről a gépről próbáljon bejelentkezni e-szig-el az ágazati portálra! Nézzük meg, ott müxik-e?

https://portal.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal  

dr. Szemerédi László
Friday, October 27, 2017 6:28:47 PM
Igen, műxik. aAhogy bedugom a kártyát, már reagál is az olvasó. Jelzi, ki kér adatot, stb. Ez rendben működik. Be tudok menni a VMatrix-ba stb. De az IxNet eSzemélyi bekérés ablaka után a kártya továbbra is "alvó" üzemmódban. Nem észleli, hogy valami/valaki adatot kérne tőle. Hiába nyomkodom az OK-t, a lefele nyilat stb. Rendszer többszörösen leállítva, majd egy perc várakozás után újraindítva, nincs változás. És a kliens program szerint az olvasó rendben.
Varga Sándor
Friday, October 27, 2017 6:35:02 PM
Originally Posted by: dr.oremus 

Ma már eljutottam odáig, hogy megkapom a SAML jegyet a főgépen, de ha receptet szeretnék felírni a baloldali kis ablakban hibaüzenet jelenik meg: KAT bejegyzés hozzáadás: Indító felhasználó megtagadva.Ettől még tudom nyomtatni, mindent csinálni, de a nővérgépen semmit nem tudunk csinálni, csak forog az e-személyi ellenőrzés vég nélkül. Válaszukat előre is köszönöm

Dr.Orémus Marina

Kedves doktornő,

Az első fele a hozzászólásának "KAT bejegyzés hozzáadás: Indító felhasználó megtagadva" jogosultság problémára utal. Vagy az EESZT ablak beállításainál valamelyik adat nem jól van megadva, vagy a térben nincs jól beállítva a jogosultság. Az előbbit kérem ellenőrize újra a verzióváltó levélben leírtak szerint. Ha az jó, akkor az ágazati portálon a Vmátrixban kell a szerepeket (jogosultságot) ellenőrizni. Itt a lényeg az, hogy önnek orvosi jogosultsága legyen.

A másik a belépéssel kapcsolatos.

A visualban bekapcsolt EESZT, és 1.117.1 verzió esetén ugyan azzal a belépési kóddal nem tudnak egy időben dolgozni. A következő verzióval megtörténik ennek a módosítása.

Varga Sándor
Varga Sándor
Friday, October 27, 2017 6:43:39 PM

Igen, műxik. aAhogy bedugom a kártyát, már reagál is az olvasó. Jelzi, ki kér adatot, stb. Ez rendben működik. Be tudok menni a VMatrix-ba stb. De az IxNet eSzemélyi bekérés ablaka után a kártya továbbra is "alvó" üzemmódban. Nem észleli, hogy valami/valaki adatot kérne tőle. Hiába nyomkodom az OK-t, a lefele nyilat stb. Rendszer többszörösen leállítva, majd egy perc várakozás után újraindítva, nincs változás. És a kliens program szerint az olvasó rendben.

Azt még meg tudja próbálni, hogy az Ixnetközpontban leállítja és újra elindítja az Ixnet szerviz szolgáltatást?

köszönöm

Varga Sándor
dr. Szemerédi László
Friday, October 27, 2017 7:17:48 PM
Sajna, már otthon vagyok, mert a legkisebbre vigyázok. A nagyok zeneiskolai koncerten. De holnap reggel bemegyek és kipróbálom. Respect, hogy még este is a gép előtt ülnek és nézik a hozzászólásokat!

Egyébként, ha a hibaüzenet fennáll, akkor az IxNet központban ki tudom kapcsolni az EESZT-t, azaz tudok majd a "régi módon" dolgozni?

Users browsing this topic