Tisztelt Informix!
A következő helyzethez szeretném a segítségüket kérni: Kórházi rendszerben dolgozom (MedWorks), mint egészségügyi adminisztrátor ("orvosírnok"), és nem vagyok magyar állampolgár.
Ezidáig osztályos és szakrendelős feladatokat is végeztem/végzek, gyakorlatilag szinte mindent, amit egy kórházi rendszerben végezni lehet (beteg felvétele a kórházi rendszerbe, fekvőbeteg felvétel - elbocsátás - áthelyezés, BNO kódolás, záróírás, receptírás, ambuláns ellátások beavatkozás megnevezéssel meg mindennel, szakorvosi javaslatok írása, kórházon belüli és kívüli vizsgálatkérések - beutalók - laborvizsgálatokhoz, képalkotó vizsgálatokhoz, konzíliumokhoz, más kórházba kontrollvizsgálatokhoz, stb., onkológiai adatok kitöltése, előjegyzés szakrendelésre, előjegyzés fekvőbeteg felvételre, műtétre, stb.)
A kérdésem az lenne, hogy nov.1-től mindebből mi az, amit továbbra is végezni tudok majd? Állítólag a MedWorks-ben ugyanúgy lehet majd dolgozni, mint eddig, de tudom, hogy vannak kötelezően felküldendő dokumentumok és adatok a térbe, szóval, hogyan fog ez megvalósulni, amennyiben én nem tudok gyakorlatilag csatlakozni az EESZT-hez? Vagy lesznek adatok, amelyek "automatikusan" felkerülnek a kórházi rendszeren keresztül?
Egy magyar állampolgár (ezáltal magyar e-sz.ig.-al rendelkező) orvosírnok mit fog tudni végezni nov.1-től mindebből?
Azt megértettem, hogy e-recept írásához orvosi csatlakozás szükséges az EESZT-hez, ugyanúgy az e-beutalóhoz. A kórházon belülre feladott beutalókhoz is szükséges lesz az orvosi csatlakozás, vagy az anélkül is kiállítható majd?
Segítségüket előre is köszönöm,
Üdvözlettel,
R.B.