Kharon
Tuesday, April 14, 2009 5:49:00 PM
A Jelző adat az ellátások jelző adata, nem a pacienseké, az a Besorolás. Ezért él a Paciens listáknál a Besorolás (hiszen ott paciens adatokat kérdezünk le és nem ellátásit), míg amikor pl. a Forgalmi naplónál kérdezünk le (ez ellátásra vonatkozik), akkor él a Jelző adat is (itt van lehetőségünk paciensekre és ellátásokra is szűrni)
Kharon
Wednesday, April 15, 2009 10:32:43 AM
Javaslat: a páciens választásnál a várakozókra szűrve a lakcím után megadja a beteg telefonszámát is. Kérném, hogy bármelyik szempont szerinti szűrést választom írja ki a telefonszámot is. Gyakran csak telefonálni szeretnék vmelyik betegnek, és egyszerűbb lenne - kiválasztás nélkül is - látnom a tfszámot.

Köszönöm

Rittling Ferenc
Wednesday, April 15, 2009 2:10:07 PM
Szakrendelési eredmények beírásakor néha nem látható, az adott szakrendelés mintha a beteg nem kapott volna beutalót.

Pedig a lekérdezésnél szerepel a továbbküldés ténye és a beutalót nyomtatva és tárolva lett.

Dr Rétei Ágnes
Wednesday, April 15, 2009 2:36:34 PM
Papp Károlynak: Köszönjük!
Kharon
Friday, April 17, 2009 2:57:18 PM
Kérdés: lehetne-e létrehozni egy olyan "ablakot", ahol a terhes kismamák terhességi hetét láthatnám pl az infolapon, természetesen az aktuális terhességi hetet?
misidoki
Saturday, April 18, 2009 2:58:39 PM
Akut betegnél pl. Tonsillitis esetén sokszor elfelejtem beírni a dg-t, ez a rp. felírásnál derül ki, amikor azt kéri a program. Felírva a receptet,a következő receptnél sincs még meg a dg. Nem lehetne-e megoldani, hogy az első recept felírásakor már bentmaradna a dg. a következő receptekhez. A receptírás befejezésénél ugyanis már ott szerepel a dg.::-k
Kharon
Saturday, April 18, 2009 4:21:05 PM
Kiegészíteném még azzal, hogy a leletek bevitelekor bevitt bno-k is megjelenhetnének az aznapi ellátásban, sőt a lelet felvitele után, a javaslathoz már jobb gombbal elérhetővé kellene tenni.
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, April 20, 2009 3:58:35 PM
kaprinai wrote:

...sőt a lelet felvitele után, a javaslathoz már jobb gombbal elérhetővé kellene tenni.

Ez már a kezdetektől fogva így működik. Ha a szakorvosi javaslatot pl. a Hozott leletnél viszik be, ott megadják a BNO-t, akkor a javaslatnál a BNO mezőn jobb egérgombbal kérhető úszó menüben (nem kell kinyitni a BNO beviteli ablakot), ezen BNO-k látszanak.

Hostyánszki László
Kharon
Monday, April 27, 2009 7:30:07 PM
Laborbeutalásnál már elő lehet venni a korábbi beutalót, ugyanúgy, mint a szakorvosi beutalásnál. Kérdésem, kérésem lenne, hogy a korábbi beutalót kiválasztva, megoldható lenne-e, hogy az aktuális dátum, naplószám jelenjen meg, de pedig a korábbi. Olyan nem nagyon van szerintem, hogy ugyanazt a beutalót ismét a korábbi dátummal, naplószámmal írnánk meg ismét. Ha van, akkor meg jó lenne ha választható lenne, hogy a korábbi dátum/naplószámmal menjen-e, vagy az aktuálissal.
dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, April 27, 2009 8:37:57 PM
kaprinai wrote:

Laborbeutalásnál már elő lehet venni a korábbi beutalót, ugyanúgy, mint a szakorvosi beutalásnál. Kérdésem, kérésem lenne, hogy a korábbi beutalót kiválasztva, megoldható lenne-e, hogy az aktuális dátum, naplószám jelenjen meg, de pedig a korábbi. Olyan nem nagyon van szerintem, hogy ugyanazt a beutalót ismét a korábbi dátummal, naplószámmal írnánk meg ismét. Ha van, akkor meg jó lenne ha választható lenne, hogy a korábbi dátum/naplószámmal menjen-e, vagy az aktuálissal.

Kérdezném azon Kollégákat akik a korábbi beutalót elővéve írják az új beutalót, hogy mi ennek a módszernek az előnye ?? Nem tudok rájönni , hogy mitől jobb-könnyebb előzőből írni beutalót ? Nekem sokkal bonyolultabb mint egy ismert tartalmú Típus beutalóból ( már fejből tudom milyen elvégzendő vizsgálatok vannak egy-egy adott típusban rögzítve ) megírni, hisz az Előzőt újra végig kell böngésznem a tartalmát illetően.

Kharon
Monday, April 27, 2009 9:17:19 PM
Nekem akkor van csak előnye, de olyankor nagyon ha egy nem megszokott laborba, vagy szakrendelésre megy vizsgálatra, mert akkor nem kell újra kikeresnem a hely kódját, amit néha nehézkes megtalálni. Minden egyes beutalási helyet meg nem veszek fel a szokásos listára, ha csak mondjuk évente néhányszor utalok be oda beteget.
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, April 28, 2009 9:08:23 AM
kaprinai wrote:

Nekem akkor van csak előnye, de olyankor nagyon ha egy nem megszokott laborba, vagy szakrendelésre megy vizsgálatra, mert akkor nem kell újra kikeresnem a hely kódját, amit néha nehézkes megtalálni. Minden egyes beutalási helyet meg nem veszek fel a szokásos listára, ha csak mondjuk évente néhányszor utalok be oda beteget.

Köszi ! A labornál ez nekem nem jön be.

hosi
  • hosi
Tuesday, April 28, 2009 10:03:59 AM
kaprinai wrote:

Egy régi eredményt visszanézve nem csak módosításra vehetjük elő azt (pipa), hanem választhatjuk az új beutalás feltöltéssel lehetőséget is. Ekkor a régi beutalásból átvesz mindent, de pl. a naplószámot aktualizálja. Ez a módszer több helyen is működik a programban.

UserPostedImage

Hostyánszki László
Kharon
Tuesday, April 28, 2009 10:39:08 AM
Ezt nem tudtam, illetve nem kapcsoltam, de köszönöm. Annyi észrevételem van csak, hogy amikor feltöltöm a korábbival, jó lenne ha az alapbetegség és gondozási diagnózisok nem jelennének meg, ha a korábbi beutalónál sem kértem. De amúgy nagyon jó, megint tanultam valami. (hasznosat)
Dr. Horváth Edit
Wednesday, April 29, 2009 5:47:12 PM
Először is nagyon köszönöm azt a lehetőséget, hogy egyszerre is tud egy beteg adataival a nővérke és az orvos is dolgozni, nekem tényleg nagy segitség.

Lehet, hogy már korábban szóba került, csak én nem tudok róla: Van-e arra mód, hogy ugy nyomtassak egy A5 méretű lapot, hogy annak fejlécén a beteg adatai (név, TAJ, stb.) szerepelnek és ez alá tetszőleges szöveget beirhatok? (Különböző igazolások kiállitásához szeretném használni).

Másik nagy betűs kérdés: MIKOR lehet kipróbálni az új vonalkódnyomtatást?

Kharon
Wednesday, April 29, 2009 8:25:48 PM
Az adatlapok között van olyan, hogy igazolás. Az gyakorlatilag csak fejléc.
Varga Sándor
Thursday, April 30, 2009 8:40:31 AM
Dr. Horváth Edit wrote:

...Másik nagy betűs kérdés: MIKOR lehet kipróbálni az új vonalkódnyomtatást?

Jövő hét elejétől lesz elérhető a portálunkon az a frissítés, ami ezt a lehetőséget is tartalmazza. Tudni fogja mind az új vonalkódot, mind az új vényformátumot. Tehát lehetőség lesz a régi és az új vénytípus használatára is, illetve mindkét formátum esetén a vonalkód nyomtatására.

A program módosítást a május 1-től érvényes gyógyszertörzstől függetlenül tesszük elérhetővé. Azok a felhasználóink, akik csak a gyógyszer törzs frissítést szeretnék, már a mai nap délelőttől elérhetik azt a portálunkon.

Természetesen a jövő hét elején felkerülő frissítés is az új gyógyszer adatokat tartalmazza majd.

Varga Sándor
jsozer
Monday, May 18, 2009 1:35:33 PM
Előzőleg felvett lelet törlésnél rákérdez hogy a hozzátartozó ürlapot is törölje, Igen válasz megadása után azonban a beszkennelt kép. tiff fájl megmarad , nem törlődik,
hosi
  • hosi
Monday, May 18, 2009 3:43:05 PM
jsozer wrote:

Előzőleg felvett lelet törlésnél rákérdez hogy a hozzátartozó ürlapot is törölje, Igen válasz megadása után azonban a beszkennelt kép. tiff fájl megmarad , nem törlődik,

Köszönjük, javítjuk

Hostyánszki László
jsozer
Monday, May 18, 2009 5:40:24 PM

Igen de az eddig bennragadt leletekkel m i lesz.. nem lehetne -e utólag törölni őket... ?

Egyéb..

Évekkel ezelött a leletek beszkennelésekor a beszkennelt fájlokat nem fekete- fehérben, hanem színesben mentettem- igy van 23 me:gás fájlom is-nem lehetne valamilyen automatikus módzserrel átméterezni őket..

hosi
  • hosi
Monday, May 18, 2009 6:38:54 PM
jsozer wrote:

Igen de az eddig bennragadt leletekkel m i lesz.. nem lehetne -e utólag törölni őket... ?

Egyéb..

Évekkel ezelött a leletek beszkennelésekor a beszkennelt fájlokat nem fekete- fehérben, hanem színesben mentettem- igy van 23 me:gás fájlom is-nem lehetne valamilyen automatikus módzserrel átméterezni őket..

Egy javító programot küldünk, ami majd törli ezeket.

A színes felvételek konverziójára én az IrfanView programot javaslom. Abban lehetséges batch konverzió is, amivel adott képek tömegesen méretezhetők át illetve lehetséges a fekete-fehér konverzió is. Maga a program ingyenesen letölthető és használható, van magyar nyelvű verziója is. Ha esetleg ezzel kapcsolatban további kérdése lenne keressen meg és segítek.

Hostyánszki László
Kharon
Tuesday, May 19, 2009 2:06:15 PM
Nekem az irfanview abszolút nem vált be, ugyanis a scannelt leleteknek mindigy csak a közepét mutatta. Lehetett kicsinyíteni, de akkor meg olvashatatlan lett, görgetni meg nem lehetett a lapot. Infomixes kollégák nem tudtak megoldást javasolni erre.

Az xnview is tud tömegesen átméretezni, szintén ingyenes és magyarul is van és az egész oldalt mutatja, egy hátránya van, hogy a többoldalas scanneléseket nem tudja kezelni. Ha 1 oldalasok az óriásfileok, akkor jó a feladatra.

hosi
  • hosi
Tuesday, May 19, 2009 2:10:40 PM
kaprinai wrote:

Nekem az irfanview abszolút nem vált be, ugyanis a scannelt leleteknek mindigy csak a közepét mutatta. Lehetett kicsinyíteni, de akkor meg olvashatatlan lett, görgetni meg nem lehetett a lapot. Infomixes kollégák nem tudtak megoldást javasolni erre.

Az xnview is tud tömegesen átméretezni, szintén ingyenes és magyarul is van és az egész oldalt mutatja, egy hátránya van, hogy a többoldalas scanneléseket nem tudja kezelni. Ha 1 oldalasok az óriásfileok, akkor jó a feladatra.

Nem képnézegetőnek javasoltam, hanem a képek konverziójára. Természetesen léteznek más programok is amik hasonló vagy jobb tudással bírnak.

Hostyánszki László
Kharon
Tuesday, May 19, 2009 2:13:27 PM
Tudom, arra valóban jó lehet. Én is csak alternativaként javasoltam, nem kötekedésképpen.
Kharon
Tuesday, May 19, 2009 5:02:22 PM
Lehet, hogy a beállításaim rosszak, de nem vette át dg váltáskor az előző naplószámot. Mi lehet az oka?
jsozer
Wednesday, May 20, 2009 1:14:05 PM
Beutaló irásnál nem lehetne-e a szöveget a napi tevékenységhez átvinni?

Forgalmi adatok - vagy egyéb lekérdezésnél a jelző adatokat nem lehetne e csoportosan, illetve táblázatos formában lekérdezni ?

Snebb
  • Snebb
  • Haladó (Szint 8)
Thursday, May 21, 2009 8:13:47 PM
Szeretném megtudni, hogy ambuláns ellátásoknál a kinyomtatott ambuláns lapra hogyan lehet a szolgáltató nevét, helyét rányomtatni. Visszakapott leleteken látom, hogy az IxAmb a jobb felső sarokba rányomtatja az ellátó orvost, ezt szeretném ha az IxDoki is automatikusan rányomtatná az ambuláns lapra.

Ugyanígy, ha praxisbeli betegről nyomtatok ki bármit (pl. megjelenéseket, labor leleteket, stb.), ott is az első lapon jelenjen meg az adott szolgáltató.

Kharon
Friday, May 22, 2009 10:35:54 AM
Amennyiben a Rendszer - Nyomtatási kép kialakítása menüpontban a Fejléc fülön kialakítja a fejlécet, úgy rá fog kerülni a bal felső sarokra az itt beállított fejléc.

A fejléc kialakítása orvosra és paraxisra szól, így amennyiben több orvos (vagy több praxis) található a programjukban, mindenkinél külön kell ezt beállítani.

Snebb
  • Snebb
  • Haladó (Szint 8)
Saturday, May 23, 2009 4:26:41 PM
Köszönöm Károly a választ!

A másik kérdésem a következő. Többször előfordul, hogy csak én egyedül látok el beteget a rendelőben, pl. vércukor-, vagy RR mérés, stb. Hogyan lehetne megoldani, hogy ilyenkor a napi tevékenységnél az látszódjék, hogy nővér által történt az ellátás. Tudom, hogy ha átállítom, az ellátás helyét, és látogatást teszek akkor aktív lesz az "ellátás ápoló által" felírat, de a rendelői ellátást szeretném állítani ápolói szintre.

Kharon
Wednesday, May 27, 2009 11:56:39 AM
Időközben más módosította hibajelzés ismét.

A köv történt: új beteg felvétel: név, szül idő, TAJ, lakóhely beírás, OK

HO ellátás megnyitás. panaszok beírása. Az ablak nyitva.

Közben előkerül a lakcímkártya. Személyi adatok, TK megnyit, és szül hely, utca, anyja neve tfszám beírása. OK.

Gyszer felírás, beutaló írás, majd HO ellátás OK.

Ekkor megjelent a fenti hibaüzenet. OK

: elveszett az utca, tf szám.

A hiba oka?

( 1 gépet használunk, nincs nyitott másik beteg, nem nyitottam meg másik beteget közben.)

A hiba sokszor előfordul, csak nincs időm mindig megírni....

Similar Topics
Users browsing this topic