misidoki
Monday, July 27, 2009 12:01:29 PM
Nem lenne egyszerűbb, ha nem kellene az utolsóra klikkelni, hanem mindjárt a legfrissebbel kezdené? C#-o Csak kérdezem.
misidoki
Tuesday, July 28, 2009 2:03:05 PM
Apraxisomban minőségirányítást vezettem be és működtetek "ISO 9001:2008 szerint tanúsítva " szöveget szeretnék a beutalókra /szakrendelés-labor/ nyomtatni. Hogyan tehetem meg, hogy automatice mindegyikre rákerüljön.
Kharon
Tuesday, July 28, 2009 2:09:35 PM
Létre kell hozni egy egyedi beutalóformátumot a Karbantartás - Tervező formátumok - Beutaló formátumok karbantartása menüpontban (lehet használni az eddigit is, ha nem a gyáriakat használta), és a jobb gombos menüből a "Szöveg" opciót kiválasztani, majd amikor megjelenik a "Szöveg##" szöveg, ezen jobb gomb és Szöveg megadása.

Ide szabadon be lehet írni bármilyen szöveget, így pl az "ISO 9001:2008 szerint tanúsítva"-t is.

Kharon
Tuesday, July 28, 2009 3:40:07 PM
Egyedi beutaló formátumot.
Kharon
Tuesday, July 28, 2009 3:45:46 PM
Természetesen beutalóformátum, az új vények beállítása miatt berögzült... 🙂 Javítottam az eredeti hozzászólásban is, nehogy félreérthető legyen.

Köszönöm.

Kharon
Tuesday, July 28, 2009 8:16:31 PM
Kharon wrote:

Létre kell hozni egy egyedi beutalóformátumot a Karbantartás - Tervező formátumok - Beutaló formátumok karbantartása menüpontban (lehet használni az eddigit is, ha nem a gyáriakat használta), és a jobb gombos menüből a "Szöveg" opciót kiválasztani, majd amikor megjelenik a "Szöveg##" szöveg, ezen jobb gomb és Szöveg megadása.

Ide szabadon be lehet írni bármilyen szöveget, így pl az "ISO 9001:2008 szerint tanúsítva"-t is.

Kicsit bonyolultabb szerintem a dolog, mivel ha pl. a betegnek adott terápiás lapomon, ill. minden dokumentumomon meg szeretném jeleníteni az említett szöveget egységesen, azt nem tudom a leírt módon megtenni.

Kharon
Wednesday, July 29, 2009 10:08:35 AM
Ez esetben a Rendszer - Nyomtatási kép kialakítása ablakban a Fejléc fülön lehet beírni ezt a sablont, így minden "egyéb" nyomtatási feladaton is szerepelni fog.
misidoki
Thursday, July 30, 2009 12:11:41 PM
Köszönöm az útmutatást, a beutalókra rá tudtam írni az ISO-t
Kharon
Friday, July 31, 2009 3:51:01 PM
A hóvégi jelentések készítésekor (tételes betegforg. jelentés) több beteget is jelez, hogy nincs az adott BNO-hoz ell. ok rendelve. Ezek a visszanézés alapján ált. vagy labor vagy szakrendelés beutalók (szerintem félbehagyott, nem befejezett beutalók). Ha kijavítom a hibát, pl. törlöm az adott beutalót, nem tűnik el a hibalistáról a beteg. Előfordult vkinél már hasonló?

Javaslat: ha bezárom egy beteg háziorvosi ellátását, akkor figyelmeztessen a prg, hogy nincs minden BNO-hoz ell. ok. rendelbe.

Így utólag nem kell egyszerre többet is javítani.

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, July 31, 2009 4:56:55 PM
Jano wrote:

A hóvégi jelentések készítésekor (tételes betegforg. jelentés) több beteget is jelez, hogy nincs az adott BNO-hoz ell. ok rendelve. Ezek a visszanézés alapján ált. vagy labor vagy szakrendelés beutalók (szerintem félbehagyott, nem befejezett beutalók). Ha kijavítom a hibát, pl. törlöm az adott beutalót, nem tűnik el a hibalistáról a beteg. Előfordult vkinél már hasonló?

Javaslat: ha bezárom egy beteg háziorvosi ellátását, akkor figyelmeztessen a prg, hogy nincs minden BNO-hoz ell. ok. rendelbe.

Figyelmeztet. Megkérdezi,hogy el. ok. nélkül is folytatod a napi ellátás lezárását ? A félbehagyott beutaló nem valószínű. Ha nincs minden adat a továbbküldés mezőben kitöltve automatikusan törlődik a sor. Már csevegtünk a jelenségről a fórumon : olyasmit kell megnézni, hogy egy napon két megjelenés -az egyik BNO nélküli, cserével felírt gyógyszer - hiányozhat az ellátás oka stb.

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, July 31, 2009 6:01:14 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Jano wrote:

Figyelmeztet. Megkérdezi,hogy el. ok. nélkül is folytatod a napi ellátás lezárását ? A félbehagyott beutaló nem valószínű. Ha nincs minden adat a továbbküldés mezőben kitöltve automatikusan törlődik a sor. Már csevegtünk a jelenségről a fórumon : olyasmit kell megnézni, hogy egy napon két megjelenés -az egyik BNO nélküli, cserével felírt gyógyszer - hiányozhat az ellátás oka stb.

A sors fintora : elkészítettem én is a jelentést. Nincs ellátási ok a BNO-hoz jelzi adott betegnél.Megnézem: ellátásban minden OK, beutalónál miért, miért nem kétszer továbbküldve u.oda de az egyikről hiányzik a BNO és ellátás oka, engedte így lezárni és nem törölte a hiányos továbbküldés sort sem.

A napibno.dbf fájlba ilyenkor üres a BNO mező és a neki megfelelő ellátás ok mezőbe 0 íródik, ez nem változik meg a BNO hiányos beutaló sor törlésével, ezért nem változik a jelentésben sem. csak manuálisan lehet a napibno.dbf-ben javítani de ezt csak hozzáértő tegye !!!!

Ezen utolsó sorokra szeretnék az Infomixtől is választ kapni, mert szerintem ez egy általánosítható hiba forrás, ami kiküszöbölhető lenne a programból is automatikusan - szerintem.A manuális javítás pedig csak a fentiekben leírtak szerint lehetséges amit "hozzá nem értőnek " nem ajánlanék.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, August 3, 2009 11:15:44 AM

Jano wrote:

A sors fintora : elkészítettem én is a jelentést. Nincs ellátási ok a BNO-hoz jelzi adott betegnél.Megnézem: ellátásban minden OK, beutalónál miért, miért nem kétszer továbbküldve u.oda de az egyikről hiányzik a BNO és ellátás oka, engedte így lezárni és nem törölte a hiányos továbbküldés sort sem.

A napibno.dbf fájlba ilyenkor üres a BNO mező és a neki megfelelő ellátás ok mezőbe 0 íródik, ez nem változik meg a BNO hiányos beutaló sor törlésével, ezért nem változik a jelentésben sem. csak manuálisan lehet a napibno.dbf-ben javítani de ezt csak hozzáértő tegye !!!!

Ezen utolsó sorokra szeretnék az Infomixtől is választ kapni, mert szerintem ez egy általánosítható hiba forrás, ami kiküszöbölhető lenne a programból is automatikusan - szerintem.A manuális javítás pedig csak a fentiekben leírtak szerint lehetséges amit "hozzá nem értőnek " nem ajánlanék.

Köszönjük az észrevételt, megnézzük...

Hostyánszki László
Somogyi László
Monday, August 10, 2009 3:04:05 PM
Gyors segítséget kérek, hogy is néz ki most a B300-as tábla rekordképe, vagy egy linket hozzá.

A MEP szarakodik az elküldött jelentéssel. Csupa hibaüzenetet ad nekik, de természetesen nem tudják megmondani mi volt a hibaüzenet. Az újra küldött jelentésben szeretném ellenőrizni a rekordképet, azután balhézni velük.

1.27.6-ossal ment el nekik, még csak azzal szórakoznak, nálunk most 1.28.0 van fent.

Tipikus user magatartásra gondolok a mep-nél, informatikusok biztos ismerik a viccet: ha baj van a géppel, kihívni a rendszergazdát, de előtte kikapcsolni a gépet, lehetőleg nem felírni a hibaüzenetet, és közben elmenni ebédelni. A végén csodálkozni, ja még mindig nincs kész a gép? 🙂

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, August 10, 2009 4:31:20 PM
Somogyi László wrote:

Gyors segítséget kérek, hogy is néz ki most a B300-as tábla rekordképe, vagy egy linket hozzá.

A MEP szarakodik az elküldött jelentéssel. Csupa hibaüzenetet ad nekik, de természetesen nem tudják megmondani mi volt a hibaüzenet. Az újra küldött jelentésben szeretném ellenőrizni a rekordképet, azután balhézni velük.

1.27.6-ossal ment el nekik, még csak azzal szórakoznak, nálunk most 1.28.0 van fent.

Tipikus user magatartásra gondolok a mep-nél, informatikusok biztos ismerik a viccet: ha baj van a géppel, kihívni a rendszergazdát, de előtte kikapcsolni a gépet, lehetőleg nem felírni a hibaüzenetet, és közben elmenni ebédelni. A végén csodálkozni, ja még mindig nincs kész a gép? :)

http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/SZAKMA/OEPHUSZAK_INFOSZOLG/B300_HO_REKORDKEP_2008.PDF

Somogyi László
Monday, August 10, 2009 5:24:27 PM

http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/SZAKMA/OEPHUSZAK_INFOSZOLG/B300_HO_REKORDKEP_2008.PDF

Köszi.

Biztos? Mert ebben még vizitdíj mezőket látok.

Valamint a TAJ szám vége nem a 25. hanem a 26. kell legyen, a doksiban 25. a jelentésben 26. helyen zár a TAJ vége. A 26. a jó, másképp nem jön ki, a doksi lehet hibás.

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, August 10, 2009 5:36:35 PM
Somogyi László wrote:

Köszi.

Biztos? Mert ebben még vizitdíj mezőket látok.

OEP honlap !!! Fisebbet nem tudok. Környékén esetleg keresgélni !!

Somogyi László
Monday, August 10, 2009 5:42:40 PM

lásd fent, szerkesztettem az előzőt, hiába oep honlap, azért kérdezném az infomixet...

valamint ezzel kapcsolatban, a 26. és a 43. karakter között mi a túró van, üres, mit akarhatnak ezzel?

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, August 10, 2009 5:50:32 PM
Somogyi László wrote:

lásd fent, szerkesztettem az előzőt, hiába oep honlap, azért kérdezném az infomixet...

valamint ezzel kapcsolatban, a 26. és a 43. karakter között mi a túró van, üres, mit akarhatnak ezzel?

A rekordkép érvényessége: 2008.június 1.

A kérdéses helyen a személyazonosító jel kezdődik a 18.pozición 25 karakter hosszan. Ez általában a TAJ azonosító space-kel feltöltve balra igazítva, hiánya esetén pl.EU kártyaszám

Hostyánszki László
Somogyi László
Monday, August 10, 2009 5:56:18 PM
Jó, már látom, köszi hosi.

Persze a gondomat a meppel nem oldja meg, szerintem minden helyén van a jelentésünkben, amíg nem mondják meg mi a hibaüzenet, tehetetlen vagyok. 🤨

Erika
Monday, August 10, 2009 7:35:56 PM

Tisztelt Infomix!

Szeretném megkérdezni,hogy a közgyógy.igazolás kitöltésénél,ha a betegnek van magisztrális gyógyszere,kenőcse,miért nem teszi át a program a listára?Az összetevőket minden alkalommal kézzel kell ráírni az igazolásra,vagy biankóban kinyomtatom és mellékelem az igazoláshoz,de ezt nem nagyon szereti a TB gyógyszerésze.

Lehet-e erre valamilyen megoldást találni?

Köszönöm szíves válaszukat

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, August 10, 2009 8:50:05 PM
Erika wrote:

Tisztelt Infomix!

Szeretném megkérdezni,hogy a közgyógy.igazolás kitöltésénél,ha a betegnek van magisztrális gyógyszere,kenőcse,miért nem teszi át a program a listára?Az összetevőket minden alkalommal kézzel kell ráírni az igazolásra,vagy biankóban kinyomtatom és mellékelem az igazoláshoz,de ezt nem nagyon szereti a TB gyógyszerésze.

Lehet-e erre valamilyen megoldást találni?

Köszönöm szíves válaszukat

Mert nem teheti ! Ugyanis előírás szerint a magis recept esetében a hatóanyagokat kell egyenként szerepeltetni és nem a "vényt" . A programmal ez is megoldható de macerás . Én személy szerint soha nem szerepeltetek magis készítményt - ez is egy megoldás.

Részleteket az Infomixes szakemberektől.

Erika
Tuesday, August 11, 2009 7:54:49 AM
Tisztelt Doktor Úr!Köszönöm szíves válaszát,de azt hiszem ez nem minden esetben megoldható,hogy nem írunk a listára magist.Vannak ichtiosisos betegeink,akiknek gyógyszerük nincs is,csak kilószámra a különböző kenőcsök és krémek,ezer összetevővel.A visual előtti programunk tudta ezt és szépen áttette a listára.Sajnos a mi Infomixes segítőnk nagyon "elfoglalt ",sajnos nem ér rá segíteni!

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, August 11, 2009 9:23:29 AM
Erika wrote:

Tisztelt Doktor Úr!Köszönöm szíves válaszát,de azt hiszem ez nem minden esetben megoldható,hogy nem írunk a listára magist.Vannak ichtiosisos betegeink,akiknek gyógyszerük nincs is,csak kilószámra a különböző kenőcsök és krémek,ezer összetevővel.A visual előtti programunk tudta ezt és szépen áttette a listára.Sajnos a mi Infomixes segítőnk nagyon "elfoglalt ",sajnos nem ér rá segíteni!

Értem-megértem . természetesen ilyen "nagy tételű és hosszadalmas" magis recept esetén nem elhanyagolható ezek költsége sem a beteg szempontjából. Szerencsés vagyok , nekem ilyen betegem nincs. Jeleztem , a program tudja teljesíteni az elvárást csak egy kicsit macerás lenne az összes magist úgy átírni, hogy megfeleljen a célra. De : ha csak egy -kettő rendszeresen KGY - re használt készítményről van szó ezt a kettőt simán ki lehet alakítani a célnak megfelelően.Ezt a néhány magis receptet át kell írni : Karbantartás -magis - elővenni - Tartalomból j. egérgomb használatával hatóanyag elővéve és a receptre beemelve - Alapanyagból- mennyiség megadva.A így elkészült recept esetén a hatóanyagok és mennyiségek rajta lesznek az Igazoláson a magis gyógyszer név szerinti kiválasztásakor. Remélem valamit segítettem .

A macerás alatt azt értettem, hogy minden magist így át kell/kellene írni. Az újakat már e szerint kell felvenni ami nem szükségszerűen jelent többlet teendőt !

Kharon
Tuesday, August 11, 2009 9:50:21 AM
Ahhoz, hogy a program szerepeltesse a magis recepteket a KGy igazoláson, a következőt kell tenni:

Karbantartás - Gyógyszerek, laborvizsgálatok - Magistralis receptek karbantartása. Itt ki kell választani a készítményt, és az Alapanyagok fülön felvinni az anyagokat egyesével (Magis alapanyak vagy Gyógyszer), megadni, hogy miből hány mg a felhasználandó mennyiség. Ha ezzel megvan, vissza a Lista fülre és OK. természetesen egy alkalommal többet is ki lehet így tölteni.

Ez azért szükséges, mert az igazoláson szerepelnie kell a gyógyszer TTT kódjának, és (a példánál maradva) az "Ichtiosis kenőcs 1"-nek az OEP-nél nincsen külön TTT-kódja, csak az alapanyagainak van.

Amennyiben egy új magis készítményt kell felvinni, javaslom a Tartalom fül kiöltését a jobb egérgombos segítség használatával, ugyanis ha így töltjük ki, akkor az alapanyagok átkerülnek az Alapanyagok fülre is, csak a felhasználandó mennyiséget kell kitölteni.

Remélem tudtam segíteni, ha valami kérdése maradt volna, kérem nyugodtan tegye fel nekünk!

Erika
Tuesday, August 11, 2009 1:45:50 PM
Tisztelt Doktor Úr és Papp Úr! Köszönöm kimerítő válaszukat és segítségüket! Így fogom csinálni! Erika
vanist
Tuesday, August 11, 2009 7:00:14 PM
Tisztelt fórumozók!

Tapasztalatot, segítséget kérek azügyben, hogy a Visual Ixdoki-nak milyen gépigénye /hardver/ van. PC-met szeretném lecserélni notebookra.

Köszönöm előre is a válaszokat.

Kharon
Tuesday, August 11, 2009 10:18:29 PM
A visualixdokinak tapasztalatom szerint erőgépre van szüksége.
Kharon
Wednesday, August 12, 2009 9:44:51 AM
A visual Ixdoki minimális hardverigénye a következő:

Pentium4 2,4 GHz CPU, 512 MB RAM, 60 GB HDD

Ugyanakkor ha most tervezi a gépcserét, javaslom, hogy ennél erősebb gépet vegyen, amelyben a memória (RAM) mérete legalább 1 (Windows XP esetén), de inkább 2 GB (Windows Vista), a processzor (CPU) lehetőleg a kétmagos egységek családjaiból kerüljön ki (Intel: Core2Duo, DualCore; AMD: Athlon X2), illetve a 160 GB-os háttértároló (HDD) is ajánlott, amennyiben scannelt és egyéb multimédiás adatokat szeretne rögzíteni a rendszerében.

Nagyon fontos továbbá, hogy a processzor ne Celeron ill. Sempron legyen, ezek a csökkentett számítási kapacitásukkal visszafogják a teljes rendszer működési sebességét.

Mivel laptopról van szó, a minimálisan 15,4' képátlóval bíró modelleket ajánlom kényelmi célokból - itt még könnyen elolvasható a megjelenített szöveg.

Operációs rendszerből a Windows XP-t ajánljuk lényegesen kisebb rendszerkövetelményei miatt (kevesebbet fog a gép erőforrásaiból), ugyanakkor ha Vistával tudja megvenni a gépet, akkor semmiképpen se a Home változatokat válassza belőle.

Kharon
Wednesday, August 12, 2009 11:00:41 AM
Régebben már kértem, de most ismét jelezném igényemet, hogy a terhességi hetet tartsa nyilván a prg. Ha lehetne ezt az infólapra is ki lehetne tenni.

Az ÁNTSZ-ből is kérték, hogy a labor beutalóra írjam rá a terhességi hetet. Meg lehetne ezt pl a labor beutalók esetében automatikusan tenni?

Kharon
Wednesday, August 12, 2009 12:18:09 PM
hosi wrote:

Jano wrote:

Köszönjük az észrevételt, megnézzük...

A jelenséget nekem úgy sikerült előidéznem, hogy a továbbküldés sort a típus gombbal vittem fel. Ez (értelem szerűen) nem ír BNO-t. Viszont a program engedi lezárni a napi tevékenységet BNO hiányos továbbküldés sorral. Ezen fogok változtatni, erre a program lezáráskor figyelmeztetni fog.

Similar Topics
Users browsing this topic