dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, September 3, 2009 10:43:19 AM
hosi wrote:

misidoki wrote:

Akárhogy" pipálok be",mindig sok rossz eredményt ad. Várjuk a változtatást, mely remélhetőleg kiküszöböli ezt a hibát.

Egy mentést el tudna juttatni, egy-két konkrét névvel ki az akit kihoz a lista, holott nem kellene?

Egy észrevételem a témához : az info lapra kitett "TK" adat nem az új törzskarton kiállítási dátuma hanem az alap-/új alap status kiállítási dátuma. Ha nem állítok ki vagy nem újítom a TK csak az alap státust akkor az új alap státusnak a dátuma íródik ki a TK kitett ablakba ( nem jelzi a lejártát ) miközben lekérdezéskor a listába ott van a lejárt TK - között az adott személy.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Thursday, September 3, 2009 10:58:39 AM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

hosi wrote:

misidoki wrote:

Akárhogy" pipálok be",mindig sok rossz eredményt ad. Várjuk a változtatást, mely remélhetőleg kiküszöböli ezt a hibát.

Egy mentést el tudna juttatni, egy-két konkrét névvel ki az akit kihoz a lista, holott nem kellene?

Egy észrevételem a témához : az info lapra kitett "TK" adat nem az új törzskarton kiállítási dátuma hanem az alap-/új alap status kiállítási dátuma. Ha nem állítok ki vagy nem újítom a TK csak az alap státust akkor az új alap státusnak a dátuma íródik ki a TK kitett ablakba ( nem jelzi a lejártát ) miközben lekérdezéskor a listába ott van a lejárt TK - között az adott személy.

Az info lapra kitehető Törzskarton adat egy dátumot mutat, ami az utolsó ellenőrzés dátuma. Ehhez az Újabb törzskarton illetve Alapstátusz menüpontokban felvehető adatlapokat nézi. Tehát ha újabb törzskartont vagy/és alapstátuszt felvettünk a betegnek, az újabbnak a dátumát fogja kitenni.

A Értesítendők listájában ennél a két szempontnál többet is figyelembe lehet vetetni a programmal, tehát ott például a napi ellátás vagy időszakos státuszt is beállíthatjuk a válogatási szempontba. Ha jól olvastam vissza a fórumon az ellenőrzés gyakorlata az Újabb törzskarton menüpontban felvitt adatokat érinti, tehát ha így van rögzítve a dokumentáció a program a megfelelőképpen tájékoztat és működik. Az való igaz, hogy jelenleg elég körülményes a státuszokat (időszakor, alap, újabb, szűrés) felvenni, de mint írtuk ezen egyszerűsíteni fogunk.

Hostyánszki László
misidoki
Thursday, September 3, 2009 10:59:32 AM
Ezt nem igazán értem,hiszen pirossal jelzi a lejártát,kérném bővebben!
hosi
  • hosi
Thursday, September 3, 2009 10:59:39 AM
kaprinai wrote:

Helyettesítésnél én nem látom a helyettesített orvosnál a betegek előző BNO-it. Ez eléggé hiányzik. Mit tehetek?

Sajnos semmit, egyenlőre csak az adott praxis által felvett BNO-kat mutatja a program. Köszönjük, megnézzük...

Hostyánszki László
hosi
  • hosi
Thursday, September 3, 2009 11:07:34 AM
misidoki wrote:

Ezt nem igazán értem,hiszen pirossal jelzi a lejártát,kérném bővebben!

A Törzskarton adat előtti piros x azt jelzi, hogy az Újabb törzskarton vagy Alapstátusz menüpontban felvitt adatlap már régebbi, mint a rendeletben előírt életkor szerinti ellenőrzés gyakorisága. Ha előveszi egy ilyen paciensnél ezt a két menüpontot, ott visszanézi az utolsó felvitel dátumát akkor látni fogja, hogy ezt a dátumot írja ki az info lapra.

pl. ha az info lapon 2004.03.02 van és előtte piros X. Az Újabb törzskarton menüpontban felvitt utolsó adatlap 2004.03.02. az Alapstátusz menüpontban pedig 2003.06.02, akkor az info lapon a 2004.03.02 fog megjelenni. Még akkor is, ha pl. a beteg tegnap járt itt rendelésen vagy ha az időszakos státuszát tegnap rögzítettük.

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, September 3, 2009 11:14:11 AM
Az info lapra kitehető Törzskarton adat egy dátumot mutat, ami az utolsó ellenőrzés dátuma. Ehhez az Újabb törzskarton illetve Alapstátusz menüpontokban felvehető adatlapokat nézi. Tehát ha újabb törzskartont vagy/és alapstátuszt felvettünk a betegnek, az újabbnak a dátumát fogja kitenni.

Tehát ha jól értem : mindegy hogy Törzskartont vagy ( esetlegesen és ) alap státust készítek az utóbb készültnek a dátumát írja ki a TK mezőbe. De akkor meg ez így nem jó : ha bármi oknál fogva csak egyik készül el hibásan jelzi vagy inkább NEM jelzi az info lapon a TK lejártát ( így célszerű lenne mindkettőt kitenni ?? ) hiszen mindkettő meglétét ellenőrzik / ellenőrizhetik. Természetesen igaz, hogy a listába adott kritériumok szerint kilistázhatóak a hiányosságok.

Szerintem ez összecseng az előző hozzászólásbéliekkel !

hosi
  • hosi
Thursday, September 3, 2009 11:23:53 AM

Tehát ha jól értem : mindegy hogy Törzskartont vagy ( esetlegesen és ) alap státust készítek az utóbb készültnek a dátumát írja ki a TK mezőbe. De akkor meg ez így nem jó : ha bármi oknál fogva csak egyik készül el hibásan jelzi vagy inkább NEM jelzi az info lapon a TK lejártát ( így célszerű lenne mindkettőt kitenni ?? ) hiszen mindkettő meglétét ellenőrzik / ellenőrizhetik. Természetesen igaz, hogy a listába adott kritériumok szerint kilistázhatóak a hiányosságok.

Hát igen..., amikor ez készült természetesen fogalmunk sem volt, hogy majd mikor és mit fognak ellenőrizni ill. figyelembe venni. Az újabb törzskartonon van egy Visszaírás nevű pipa, ha ez van állítva, akkor elég csak újabb tk-t felvenni, és a program automatiksuan létrehoz egy alapstátusz is (ez alatt azt értem, hogy abba a menüpontba is bekerül egy adatlap). Sajnos ez az egész státusz felvitel az évek folyamán egyre bonyolódott a rendeletek miatt éppen ezért próbáljuk egyszerűsíteni.

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, September 3, 2009 11:47:44 AM
hosi wrote:

Hát igen..., amikor ez készült természetesen fogalmunk sem volt, hogy majd mikor és mit fognak ellenőrizni ill. figyelembe venni. Az újabb törzskartonon van egy Visszaírás nevű pipa, ha ez van állítva, akkor elég csak újabb tk-t felvenni, és a program automatiksuan létrehoz egy alapstátusz is (ez alatt azt értem, hogy abba a menüpontba is bekerül egy adatlap). Sajnos ez az egész státusz felvitel az évek folyamán egyre bonyolódott a rendeletek miatt éppen ezért próbáljuk egyszerűsíteni.

Csak nem jó ez sem ( pirossal kiemelve ) mert gyerekeknél statust gyakrabban kell írni mint Törzskartont újítani. felnőtteknél OK mert egyszerre kell mindkettőt elkészíteni.

hosi
  • hosi
Thursday, September 3, 2009 1:53:51 PM

hosi wrote:

Csak nem jó ez sem ( pirossal kiemelve ) mert gyerekeknél statust gyakrabban kell írni mint Törzskartont újítani. felnőtteknél OK mert egyszerre kell mindkettőt elkészíteni.

Igen, de ott az időszakos státusz kitöltésével lehet ezt megtenni. Az pedig a köv.verziótól automatikusan egy újabb tk is indít, ami pedig egy alapstátuszt is létrehozhat (és szűrést is)

Hostyánszki László
Kharon
Friday, September 4, 2009 1:44:07 PM
A múlt szezonban elküldött kérés: az influenza oltások összesítése lehetséges már kül. rizikótényezők szerint?

Másik: az un. "szanatóriumi" beutaló mikor készül el?

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, September 4, 2009 1:55:54 PM
Jano wrote:

A múlt szezonban elküldött kérés: az influenza oltások összesítése lehetséges már kül. rizikótényezők szerint?

Én nem akarok ünneprontó lenni de : szanatóriumi beutaló mire kell ?? Rehabilitációs kezelésre csak az adott rehabil. körben szakvizsgával rendelkező orvos utalhatja be a beteget. A háziorvos csak kezdeményezheti ( szokványos beutalón ) adott szakrendelésen a beteg rehabilitációs kezelését ! Nem kell kitöltenie semmiféle "szanatóriumi" beutalót. Erre vonatkozóan bőséges utalás - rendeletre hivatkozás olvasható a WEBDOKI fórumában.

Influenza heti jelentés található a programba. Kérdés csak az, hogy ennek az adattartalma megfelel -e ( meg fog-e felelni a várhatóan változó bővülő H1N1 miatt) az igénynek. Emlékezetem szerint tavaly e szerint jelentettünk és jó volt. (Regisztráció-Listák-jelentések )

Széll János
Friday, September 4, 2009 2:05:53 PM
Gyermekek „Időszakos status” lapján újabban megtalálható a „Védőnői vizsgálatot” megjelenítő „fül”.

Ezt az adatlapot /51/1997.(XII.18.)NM rendelet / a védőnőknek ki kell tölteni.

A háziorvosnak, házi- gyermekorvosnak meg át kell néznie, ha a védőnő a szűréssel eltérés talált, azt vizsgálnia kell.

A védőnői szolgálatok egyre több településen nem az orvosi rendelővel azonos helyen, hanem másik telephelyen dolgoznak.

Jelenlegi megoldás: A bevitt adatokat a védőnő kinyomtatja, azt a gyermek szülője eljuttatja a házi-gyermekorvoshoz / háziorvoshoz, annak asszisztense meg szépen újra „bepötyögi”.

Kérdésem:

Nem lehetne-e valahogy megoldani távkapcsolattal ezt az adatbevitelt?

Mint pl. a laboratóriumi adatoknál.?

Ahol pl. semmi gondot nem jelent az adatátvitelben, ha verzió-váltás történik akár a Visual IxDokiban, akár a laboratórium által használt programban, pedig a laboratóriumok elég sokféle programot használnak.A védőnők meg zömében InfoMix programot...

A védőnő elvégezve a saját szűréseit, dokumentálja azokat, feltölti valahova, amelyik tárhelyhez az adott praxisnak megfelelő hozzáférési jogosultsága van, majd az orvosi rendelőben letöltik az adatokat, s az a megfelelő beteg megfelelő adatlapjára kerül.

Szerintem ez legalább annyira fontos, mint az, hogy a beteg saját magát elő tudja jegyezni az internet segítségével...

Mentesítene az adatok nyomtatása, valamint ismételt bevitele alól.

Kharon
Friday, September 4, 2009 2:29:29 PM

Jano wrote:

Én nem akarok ünneprontó lenni de : szanatóriumi beutaló mire kell ?? Rehabilitációs kezelésre csak az adott rehabil. körben szakvizsgával rendelkező orvos utalhatja be a beteget. A háziorvos csak kezdeményezheti ( szokványos beutalón ) adott szakrendelésen a beteg rehabilitációs kezelését ! Nem kell kitöltenie semmiféle "szanatóriumi" beutalót. Erre vonatkozóan bőséges utalás - rendeletre hivatkozás olvasható a WEBDOKI fórumában.

Influenza heti jelentés található a programba. Kérdés csak az, hogy ennek az adattartalma megfelel -e ( meg fog-e felelni a várhatóan változó bővülő H1N1 miatt) az igénynek. Emlékezetem szerint tavaly e szerint jelentettünk és jó volt. (Regisztráció-Listák-jelentések )

Nem a heti influenza jelentésre gondolta, hanem amit kb nov. és márc-ban kell elküldeni. Alkalmassá kellene tenni az oltás beadásakor kitöltendő részt a kül. pl. chr. betegségek szerinti besorolásra az influenza oltásnál, mert ilyen bontásban kell a jelentést a fenti 2 időpontban elküldeni. Egyébként ezt külön füzetben v. külön helyen tudom rögzíteni.

Az tiszta sor, hogy én nem utalhatok be rehab. osztályra, de a itt Fehérváron az a gyakorlat, hogy a HO által kitöltött beutalót viszi a beteg a szakorvoshoz.

dr.mile.gyula@gmail.com
Saturday, September 5, 2009 3:38:06 PM
Jano wrote:

Jano wrote:

Nem a heti influenza jelentésre gondolta, hanem amit kb nov. és márc-ban kell elküldeni. Alkalmassá kellene tenni az oltás beadásakor kitöltendő részt a kül. pl. chr. betegségek szerinti besorolásra az influenza oltásnál, mert ilyen bontásban kell a jelentést a fenti 2 időpontban elküldeni. Egyébként ezt külön füzetben v. külön helyen tudom rögzíteni.

Az tiszta sor, hogy én nem utalhatok be rehab. osztályra, de a itt Fehérváron az a gyakorlat, hogy a HO által kitöltött beutalót viszi a beteg a szakorvoshoz.

Fehérváron sem lehetne ez a gyakorlat mert ellentétes az érvényben levő jogszabályokkal - de ehhez nekem semmi közöm meg már írtam bővebben erről a Webdoki "Szanatóriumi ... " fórum rovatában.

Az influenzával kapcsolatosan , értem most már a nyűgödet : valóban hiányzik egy ilyen a jelentést könnyítő menü, de én ezidáig a következő képen jártam el : az oltás beadása a napi tevékenység során történik, itt status , diagnózisok rögzítésre kerülnek ugyanakkor a Jelző adatok menüben az oltásra vonatkozó egy adott jelző adat is rögzítődik ( ha jól emlékszem maga az oltóanyag száma - mivel évekkel ezelőtt kitalált séma és a nővérkék csinálják nem pontosan emlékszem minden részletre de ha szükséges átnézem és pontosítok ) . Ezen adatok segítségével a forgalmi adatokba kilistázható az "oltási jelző adat" segítségével a szükséges jelentendő adatsor.

dr.Kovács József
Saturday, September 5, 2009 4:13:48 PM

Az influenzával kapcsolatosan , értem most már a nyűgödet : valóban hiányzik egy ilyen a jelentést könnyítő menü, de én ezidáig a következő képen jártam el : az oltás beadása a napi tevékenység során történik, itt status , diagnózisok rögzítésre kerülnek ugyanakkor a Jelző adatok menüben az oltásra vonatkozó egy adott jelző adat is rögzítődik ( ha jól emlékszem maga az oltóanyag száma - mivel évekkel ezelőtt kitalált séma és a nővérkék csinálják nem pontosan emlékszem minden részletre de ha szükséges átnézem és pontosítok ) . Ezen adatok segítségével a forgalmi adatokba kilistázható az "oltási jelző adat" segítségével a szükséges jelentendő adatsor.

Én ugyanígy csinálom....[hatnincs]

dr.Kovács József
jsozer
Monday, September 7, 2009 1:15:38 PM
Napi tevékenységnél : derékméret+ fejkörfogat vihető fel, de gyerekeknél kérik a mellkaskörfogatot is.

Ha időszakos státust töltünk ki, akkor azt a napi tevékenyégnél is lássam aktualizálva.

Úgy általában ha egy dat több helyen is szerepel, csak egy alkalommal keljen bevinni- pl környzeti kód, vagy a védőnői fülön lévő adatok

jsozer
Tuesday, September 8, 2009 12:54:22 PM
Szakrendelői kódoknál a lista sok üres , elevult, vagy hibás nevű bejgyzést tartalmaz. Mikor lesz kijavítva
hosi
  • hosi
Tuesday, September 8, 2009 1:11:08 PM
jsozer wrote:

Szakrendelői kódoknál a lista sok üres , elevult, vagy hibás nevű bejgyzést tartalmaz. Mikor lesz kijavítva

Az intézet törzset az OEP tartja karban. Sajnos meglehetősen elavult, folyamatosan ellenőrizzük a frissítését. Természetesen ha megjelenik mi is publikálni fogjuk rendszereinkben.

Hostyánszki László
Széll János
Tuesday, September 8, 2009 3:29:47 PM
Széll János wrote:

Gyermekek „Időszakos status” lapján újabban megtalálható a „Védőnői vizsgálatot” megjelenítő „fül”.

A háziorvosnak, házi- gyermekorvosnak meg át kell néznie, ha a védőnő a szűréssel eltérés talált, azt vizsgálnia kell.

A védőnői szolgálatok egyre több településen nem az orvosi rendelővel azonos helyen, hanem másik telephelyen dolgoznak.

Jelenlegi megoldás: A bevitt adatokat a védőnő kinyomtatja, azt a gyermek szülője eljuttatja a házi-gyermekorvoshoz / háziorvoshoz, annak asszisztense meg szépen újra „bepötyögi”.

Kérdésem:

Ahol pl. semmi gondot nem jelent az adatátvitelben, ha verzió-váltás történik akár a Visual IxDokiban, akár a laboratórium által használt programban, pedig a laboratóriumok elég sokféle programot használnak.A védőnők meg zömében InfoMix programot...

A védőnő elvégezve a saját szűréseit, dokumentálja azokat, feltölti valahova, amelyik tárhelyhez az adott praxisnak megfelelő hozzáférési jogosultsága van, majd az orvosi rendelőben letöltik az adatokat, s az a megfelelő beteg megfelelő adatlapjára kerül.

Szerintem ez legalább annyira fontos, mint az, hogy a beteg saját magát elő tudja jegyezni az internet segítségével...

A kérdést megismétlem, mert 4 napon át semmiféle reakciót nem kaptam rá, ugyanakkor a (más által) ma 10.54-kor feltett kérdésre 11.11-kor már van is válasz...

"Feketelistán" vagyok?

hosi
  • hosi
Tuesday, September 8, 2009 4:37:58 PM
Széll János wrote:

Széll János wrote:

Kérdésem:

A kérdést megismétlem, mert 4 napon át semmiféle reakciót nem kaptam rá, ugyanakkor a (más által) ma 10.54-kor feltett kérdésre 11.11-kor már van is válasz...

"Feketelistán" vagyok?

A Napi tevékenység-Mobil praxis-Paciens adatok kitöltése menüpontban lehetőség van egy-egy paciens adatainak kitöltésére. Itt meghatározhatjuk mely adatokat szeretnénk kitölteni. Lehetséges, csak az időszakos státusz kitöltésére is, amely leválogatás elküldhető akár email mellékletként vagy a szülőn keresztül lemezen is. Ezt felhasználva Ön beolvashatja az adatokat a Napi tevékenység-Mobil praxis-Paciens adatok betöltése menüpontban. További fejlesztésként el tudom azt képzelni, hogy az internet kommunikáció csomag részeként az email küldést is a program valósítja meg, hiszen a rendszer egyéb helyein már beépítésre került ez a lehetőség.

Hostyánszki László
gyorgyh
Tuesday, September 8, 2009 4:54:54 PM
Üdvözletem!

Van egy online laboreredmény fogadó program, amely szépen dolgozik, egy export könyvtárba ki is helyezi az eredményeket.

A program készítője szerint olyan formátumban exportál, amit az Ixdoki képes használni.

Viszont nem tudom, hogy hol lehet az Ixdokiban beállítani azt, hogy abból az export könyvtárból

olvassa be az adatokat.

Segítséget köszönöm:

Hillender György

Szolnok

Hillender György

Szolnok

hosi
  • hosi
Tuesday, September 8, 2009 4:59:19 PM
gyorgyh wrote:

Üdvözletem!

Van egy online laboreredmény fogadó program, amely szépen dolgozik, egy export könyvtárba ki is helyezi az eredményeket.

A program készítője szerint olyan formátumban exportál, amit az Ixdoki képes használni.

Viszont nem tudom, hogy hol lehet az Ixdokiban beállítani azt, hogy abból az export könyvtárból

olvassa be az adatokat.

Segítséget köszönöm:

Hillender György

Szolnok

Ehhez a labor kommunikációs modulra kell előfizetni. Annak áráról ügyfélszolgálatunkon tud érdeklődeni a 1-214-5063-as telefonszámon. Amennyiben az adott labor kommunikáció valóban illeszthető a rendszerhez küldünk egy beállító csomagot, leírással amely telepítése után használható a funkció.

Hostyánszki László
Széll János
Wednesday, September 9, 2009 12:57:59 PM
Napi tevékenység>Súly, magasság, derékméret

1.)A gyermekeknél derékméret helyett mellkörfogat kellene (valaki már említette itt.)

2.) A jobb egérgombbal itt kérhető "Percentil-számításban" az alábbi gondjaim vannak:

2/a.) Mindig csak az adott pillanatnyi percentil értéket adja meg a görbéknél.

Sokszor kell(ene) hogy folymatában látható legyen, hogy követi-e az egyén fejlődési görbéje a statisztikai átlagokat.

Ha valamennyi, korábban bevitt adat "pontjai" itt megjelennének, szépen kirajzolódna ez a görbe.

2/b.) Az 1 éves kor alatti "Testtömeg percentiles táblázat" olyan pici, hogy érdemben nem áttekinthető.

Megnagyobbítható ez valahogy?

Köszönettel.Széll J.

jsozer
Wednesday, September 9, 2009 1:04:33 PM
Tisztelt Hillender György Úr.

Az online laort fogadó program nevét illetve fellelhetőséét nem irta meg.Ha lenne szíves az alábbi email cimen megadni.Én már használtam egy labor letöltő programot amikor még a PRÓDIA volt a labor üzemeltető cég Ahhoz az infomix biztosította az illesztést. kitünően müködött is.

Tisztelettel Dr Sózer Pápai János Paszab

jsozer@freemail.hu

jsozer
Thursday, September 10, 2009 12:43:27 PM
Kérés a fejlesztők felé.

Az ISO kód alapú gyógyászati segédeszköz javaslat felvitel mikorra készul el? Már nagyon aktuális lenne, mert a javaslaton csak ISO kód szerepel,a segédezsköz konkrét neve nem .

hosi
  • hosi
Thursday, September 10, 2009 12:54:43 PM
jsozer wrote:

Kérés a fejlesztők felé.

Az ISO kód alapú gyógyászati segédeszköz javaslat felvitel mikorra készul el? Már nagyon aktuális lenne, mert a javaslaton csak ISO kód szerepel,a segédezsköz konkrét neve nem .

Már elkészült, jelenleg belső tesztelés alatt van a verzió.

Hostyánszki László
Széll János
Tuesday, September 15, 2009 5:33:09 PM
Széll János wrote:

1.)A gyermekeknél derékméret helyett mellkörfogat kellene (valaki már említette itt.)

2.) A jobb egérgombbal itt kérhető "Percentil-számításban" az alábbi gondjaim vannak:

Sokszor kell(ene) hogy folymatában látható legyen, hogy követi-e az egyén fejlődési görbéje a statisztikai átlagokat.

Ha valamennyi, korábban bevitt adat "pontjai" itt megjelennének, szépen kirajzolódna ez a görbe.

2/b.) Az 1 éves kor alatti "Testtömeg percentiles táblázat" olyan pici, hogy érdemben nem áttekinthető.

Köszönettel.Széll J.

jsozer
Wednesday, September 16, 2009 9:38:59 AM
A gyóygszertörzs frissítés emgtörtént- de az ISO kódos segéedeszköz felirási lehetőség még nincs benne. Nagyon aktuális lenne a dolog, javaslatunk már van, de nem tudubónk receptet írni.
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, September 16, 2009 9:44:47 AM
jsozer wrote:

A gyóygszertörzs frissítés emgtörtént- de az ISO kódos segéedeszköz felirási lehetőség még nincs benne. Nagyon aktuális lenne a dolog, javaslatunk már van, de nem tudubónk receptet írni.

Az ISO kódos felírás az 1.29.0-ás verzióban lesz benne amely jelenleg tesztelés alatt van amint elkészül természetesen publikáljuk a portálon.

Kharon
Wednesday, September 16, 2009 10:24:51 AM
Széll János wrote:

Széll János wrote:

Köszönettel.Széll J.

Megnézem a percentil számítást, ha lehet a kérésnek megfelelően módosítom a programot.

Similar Topics
Users browsing this topic