2. A recept vénykód sorszám már nem tudom hogy írjam, hogy megértsétek, problémára ugye nem az volt a végleges válasz, amit kaptam???? Tényleg nem érzik mások? Az oep felé elmegy egy sorszámon a recept, a patikából pedig elmegy egy másik sorszámon ugyanaz. Csak idő kérdése mikor fogják ellenőrizni, jó kis pénzbehajtási lehetőség, majd magyarázd a "kommandónak" hogy B300-as rekordkép!!! Hihetetlen, hogy nem látjátok. Gondolnak egyet, ellenőrzik, ja, majd akkor kell az influenza oltást, b303 rögzítést átprogramozni? Ki fogja látni az összefüggést akkor x év múlva egy ellenőrzéskor? Magyarul: miért kell elővenni a programban a receptírást nyomtatás nélkül? Hová vezet ez, felméritek végre?
Az oltási lap ablakból indítva a B303-as tábla kitölthető lenne, anélkül, hogy receptírást vennénk elő! További bonyodalmak elkerülése miatt célszerűen, és próbáltam a programozók fejével is gondolkodni.
A B303 hivatalosan a felírt vények jelentése! Addig, amíg az OEP-től kifejezetten erre vonatkozó utasítást nem kapunk, nem tehetünk bele olyan automatizmust, ami anélkül rögzít mennyiség, jogcím adatot, hogy azt a felhasználó beírta volna. Egy ellenőrzéskor lehet arra hivatkozni, hogy a program automatikusan írta be. Arra sajnos nem hagyatkozhatunk, ami egy nem hivatalos általános OEP körlevél, aláírás nélkül. De ha érkezik válasz az OEP-től, amiben azt írják, hogy az oltás esetén rendelt, és nem recepre írtat a B303-ban úgy kell szerepeltetni hogy: ...., akkor megcsináljuk. Nem lustaság, elővigyázatosság. Akkor jelentjük, ha a felhasználó oda kattintott, azt választotta ki, és eltárolta. Hiszen ő adta be.
A recept vénykódot nem értem miért kell rögzíteni, ha jelenteni nem kell, és problémát okoz?
Mi történik akkor, ha a nyomtató pl. begyűr egy receptet, és újat kell nyomtatni?
Nos barátom ez az egész ködösítés.
1. ha a nyomtató begyűr egy receptet, akkor az alkalmazott fővesztés terhe mellett kiszedi, újratölti mint a Mátrixot 🙂 és kijavítja a következő vényíráskor a sorszámot, de ezt minden Fluval után nem fogja tenni. (nem véletlen volt emlékszel talán az a vonalkódolvasó rögzítve az Ixdokihoz!)
2. Jó akkor ne rögzítsük a vénykódot, te írtad, utána meg elvetetted azt a javaslatomat, hogy ne rögzítsünk a vénykódot. Most mi van?
Jó a magánrendelés rögzítsen a szimpla háziorvosi rendelés pedig ne. Megoldhatatlan? Nem hiszem. legfeljebb nehéz, ja.
3. "Nem lustaság, elővigyázatosság" értem én, hogy véditek a hátsótokat, de ezzel azt is eláruljátok, hogy két malomban őrölünk, nektek a pénzünk kell felelősség nélkül. Többre mennénk együtt? Szívesebben választanák többen országosan az Ixdokit, ha nem ilyen lenne a híre! Mert ilyen a híre. Lásd még összeesküvés elméletek, volt itt róla szó, kezeljük ezt a helyén, ahogy kell.
4. Az OEP-től a hivatkozott utasítást nem kapod meg soha, ez egy buta dolog volt leírni is. Te is tudod, hogy ilyen nincs. Ezzel beismerted, hogy eszetek ágában sincs figyelembe venni minket, csak azt valósítjátok meg, amihez kedvetek van, vagy amilyen törvény elől nem tudtok kitérni.
Jó szándékkal pedig a Fluvalhoz lehet rögzíteni az E kódot, nem tiltja semmi, ezt ne próbáld itt előadni, ez olyan, mintha kezedben a gatyáddal arra várnál, hogy valaki mondja meg, hogy felveheted, mielőtt elmész otthonról. Van ugyanis jóhiszemű jogkövető magatartás, és ezt a Fluval=E kóddal be lehet vállalni, ne magyarázd meg.