Továbbra is bizonytalan vagyok, hogy jó helyen teszem-e fel a kérdést, de megpróbálom. Kérek szépen infofrmációt arról, hogy a Pneumococcus-oltással kapcsolatban keletkezett rengeteg új adminisztrációs feladatunkat milyen módon támogatja a rendszer.
Amire szükség lenne:
1. Az ÁNTSZ felé naponta kellene jelentenünk a beadott oltásokat. Hogyan tudok olyan file-t kreálni, amelyet aztán azonnal emailben továbbküldhetek?
2. A oltási lapot kellene "update-elni" annak érdekében, hogy a Pneumococcus-oltás valahogy kiemelt legyen, hiszen jelenleg a "majdnem kötelező" kategóriában van. (Ha már az oltási lapnál vagyunk, talán célszerű lenne olyan bontásban megadni az egyéb oltásokat, amelyen elkülönül pl. az influenza-oltások, a kullancs-oltások, a Meningococcus C -oltások, a Rotavírus-oltások, stb.)
3. Hogy tudom egyszerűen visszakeresni, hogy kinek hányadik pneumococcus-oltást adtam be? Csak úgy, hogy a pácienst előveszem, és az oltási lapon megnézem, vagy valamiféle összesítésből is kiderül? (Ilyen igény is naponta felvetődik az ÁNTSZ-től mostanában, így rengeteg időt töltünk a bogarászással...)
Más téma. Az életkorhoz kötött státuszoknál a közelmúltban valami hibát vétettek a programozók, és automatikusan egy újszülöttnél az "1 hónapos" statust kínálja fel a rendszer, ami úgy, ahogy van, hibás (fogakat kellene beírni a csecsemőnek, kg-ban kellen megadni, stb.). Kérem, vegyék ki ezt a hibás lapot ( 1 hónapos status nem is kell egyébként, eddig nem is volt), és az újszülöttkori status ugorjon elő.
Ha a fórumot nem akarják terhelni, kérem, küldjék el a választ emailben.
Köszönettel,
dr. Győri József