Kharon
Tuesday, October 13, 2009 2:33:29 PM
Dr. Mile Gyulának köszönöm szépen a PÜ-t, kollegáim foglalkoznak vele.
Kharon
Tuesday, October 13, 2009 3:35:22 PM
kaprinai wrote:

Hogy lehet az influenza heti jelentésbe betenni az ambulánsakat? Szerintem azoknak is benne kellene lenniük.

A korcsoportokat tervezik módosítani az influenza heti jelentésnél, a fentebb látható korcsoportok szerint?

Emlékeztetőül:

Quote:

0 éves

1-2 éves

3-5 éves

6-9 éves

10-14 éves

15-24 éves

25-34 éves

35-59 éves

60-64 éves

65-74 éves

75 év felett

A nagy forgatagban azért majd szeretnék választ kapni a fenti kérdésemre. Thx.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, October 13, 2009 4:12:51 PM
Kérdéseinkre válaszul most kaptuk az alábbi tájékoztatást az ANTSZ-től:

A térítéses oltóanyag ellátással kapcsolatosan rend hamarosan módosul, s várhatóan az EKI honlapján olvasható majd pontos információ erről. Addig is kérjük, legyenek türelemmel.

Üdvözlettel:

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály

Hostyánszki László
fordoszsolt
Tuesday, October 13, 2009 4:51:55 PM
Az influenza körüli vitában úgy látom nem tart nagy érdeklődésre ill. válaszra az előző kérdésem.

Hogy regisztráljátok a gyógyszerérzékenységet a programban, hogy a gép ne engedje még véletlenül sem kiírni az ugyanolyan hatóanyagút. Javasoltam már az Infomix fejlesztőknek a következőket, azonban választ sem kaptam rá.

A "" Regisztráció -Háziorvosi anamnézis - Életmód - gyógyszer érzékenység "" ablaknál feljönne az aktuális gyógyszertörzs (ugyan az ami a receptírásnál) és itt bejelölve az adott gyógyszert a VisualX program automatikusan figyelné az azonos ATC ill hatóanyagú gyógyszert és nem engedné még véletlenül sem felírni.

hosi
  • hosi
Tuesday, October 13, 2009 4:56:57 PM
fordoszsolt wrote:

Az influenza körüli vitában úgy látom nem tart nagy érdeklődésre ill. válaszra az előző kérdésem.

Hogy regisztráljátok a gyógyszerérzékenységet a programban, hogy a gép ne engedje még véletlenül sem kiírni az ugyanolyan hatóanyagút. Javasoltam már az Infomix fejlesztőknek a következőket, azonban választ sem kaptam rá.

A "" Regisztráció -Háziorvosi anamnézis - Életmód - gyógyszer érzékenység "" ablaknál feljönne az aktuális gyógyszertörzs (ugyan az ami a receptírásnál) és itt bejelölve az adott gyógyszert a VisualX program automatikusan figyelné az azonos ATC ill hatóanyagú gyógyszert és nem engedné még véletlenül sem felírni.

Ebben a hozzászólásban  munkatársam már válaszolt rá. ATC alapján lehet meghatározni az érzékenységet, modulként kapcsolható be a figyelés.

Hostyánszki László
fordoszsolt
Tuesday, October 13, 2009 5:22:14 PM
Miért én keresgessem az ATC-t az adott gyógyszernek amikor a program sokkal gyorsabb nálam. Miért nem egyszerűbb ahogy írtam??? Ha jól olvastam másnál sem működik.!!
Kharon
Tuesday, October 13, 2009 10:02:42 PM
kaprinai wrote:

kaprinai wrote:

Hogy lehet az influenza heti jelentésbe betenni az ambulánsakat? Szerintem azoknak is benne kellene lenniük.

A korcsoportokat tervezik módosítani az influenza heti jelentésnél, a fentebb látható korcsoportok szerint?

Emlékeztetőül:

Quote:

0 éves

1-2 éves

3-5 éves

6-9 éves

10-14 éves

15-24 éves

25-34 éves

35-59 éves

60-64 éves

65-74 éves

75 év felett

Továbbá azt szeretném még kérdezni, hogy ha a napi tevékenység bal alján lévő oltási ablakban kitöltöm az oltási adatokat, akkor nem lehetne-e, hogy ezt átemelje az oltási lapra is. Lényegében ugyanazok az adatok vannak két helyen. Az lehet, hogy nem ugyanaz az indikáció, de azt ha szükséges akkor lehetne javítani az oltási lapon. A nagyobb többség esetében nem kell másik indikáció, tehát egyszerűen átvehetné az adatokat a napi tevékenység oltás ablakából és akkor már csak e receptfelírás marad, aminél szerintem szintén nem kellene, hogy feljöjjön a receptíró ablak, elég lenne, ha rákérdezne, hogy felírjuk-e a receptet, és ha igen szépen eltárolná a háttérben a napi tevékenységnél megadott Z268 E kóddal, minden esetben Suo nomine adagolással. Ha P és AB is akkor két receptet tárolna.

Kharon
Tuesday, October 13, 2009 10:06:03 PM
hosi wrote:

Ebben a hozzászólásban  munkatársam már válaszolt rá. ATC alapján lehet meghatározni az érzékenységet, modulként kapcsolható be a figyelés.

Quote:

Ez a lehetőség a szakértői útmutatónál működik. A modul a speciális adatmentés folyamatos küldése mellett vehető igénybe jelenleg.

Ez a mondat mit is jelent pontosan? Mi az a szakértői útmutató? Mi köze a szakértőségnek a gyógyszerallergiához? Mi ez a speciális adatmentés folyamatos küldése??? Lehet, hogy hülye vagyok, de nem tudom értelmezni. A modul ingyenes, vagy díjköteles?(Mondjuk eléggé alapfunkciónak kellene lennie) Hogyan lehet használatba venni? Szerintem még akár így ATC megadósan is hasznos lenne, bár tény, hogy egy konkrét gyógyszer kiválasztása után lehetne automatice az azonos hatóanyagúakra éles.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, October 13, 2009 10:13:20 PM
kaprinai wrote:

hosi wrote:

Quote:

Ez a lehetőség a szakértői útmutatónál működik. A modul a speciális adatmentés folyamatos küldése mellett vehető igénybe jelenleg.

Ez a mondat mit is jelent pontosan? Mi az a szakértői útmutató? Mi köze a szakértőségnek a gyógyszerallergiához? Mi ez a speciális adatmentés folyamatos küldése??? Lehet, hogy hülye vagyok, de nem tudom értelmezni. A modul ingyenes, vagy díjköteles? (Mondjuk eléggé alapfunkciónak kellene lennie)

Én öregebb vagyok: sok sok évvel ezelőtt volt az Infomixnek egy olyan ajánlata, hogy a kérdéses modult "speciális adatmentés küldéséért cserébe" ingyenesen megkapta az arra vállalkozó. Ha jól emlékszem meg is lehetett venni de ez már a múlt ködébe vész.

Ami viszont elgondolkoztató az a zárójeles mondatod !!! Alapfunkciónak kellene lennie.

Mi a használatának jelenlegi feltétele az előzőekben vázolt módosítás figyelembe vételével ??

hosi
  • hosi
Tuesday, October 13, 2009 11:44:29 PM
kaprinai wrote:

kaprinai wrote:

kaprinai wrote:

Emlékeztetőül:

Quote:

0 éves

1-2 éves

3-5 éves

6-9 éves

10-14 éves

15-24 éves

25-34 éves

35-59 éves

60-64 éves

65-74 éves

75 év felett

Továbbá azt szeretném még kérdezni, hogy ha a napi tevékenység bal alján lévő oltási ablakban kitöltöm az oltási adatokat, akkor nem lehetne-e, hogy ezt átemelje az oltási lapra is. Lényegében ugyanazok az adatok vannak két helyen. Az lehet, hogy nem ugyanaz az indikáció, de azt ha szükséges akkor lehetne javítani az oltási lapon. A nagyobb többség esetében nem kell másik indikáció, tehát egyszerűen átvehetné az adatokat a napi tevékenység oltás ablakából és akkor már csak e receptfelírás marad, aminél szerintem szintén nem kellene, hogy feljöjjön a receptíró ablak, elég lenne, ha rákérdezne, hogy felírjuk-e a receptet, és ha igen szépen eltárolná a háttérben a napi tevékenységnél megadott Z268 E kóddal, minden esetben Suo nomine adagolással. Ha P és AB is akkor két receptet tárolna.

A korcsoportot javítjuk

Pontosan úgy működik a program, ahogy írja. Pont azért lett a napi ellátásnál kitéve az oltás, hogy ne kelljen átlépni az oltási lapra, de természetesen oda tárolja.

A receptíró képernyő automatikus megnyitását előre kitöltve a szükséges adatokkal, a fórumon felvetett igények alapján alakítottuk ki. Annak megnyitása szükségszerű a teljes vényfelírási folyamat korrekt tárolásához.

Hostyánszki László
Kharon
Wednesday, October 14, 2009 1:09:49 AM
És az ambulánsak is benne lesznek a jelentésben?
dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, October 14, 2009 9:44:17 AM
kaprinai wrote:

Én is belecseppentem megint a Figyelő szolgálatba ezért közvetlenül érdekelt vagyok és is a program ezen része használatában. Már felvetettem, hogy valamilyen egységes BNO-ba meg kellene egyeznünk az Influenza szerű esetek dokumentálására . Így programból is egyszerűbb lenne a megadott BNO- ra rákerestetni hiszen a jelenlegi formában az Influenza heti jelentés a valódi, influenzásként kódolt eseteket listázza. Akár az is elképzelhető , hogy a jelenleg már meglévő Influenza heti jelentés mellé létrehozni az Influenza szerű heti jelentést ahol a keresés feltételét képező BNO - t ki -ki saját maga választaná meg ( ezen kód szerint rögzítené a napi ellátásokat), a többi része az változatlan lenne.

Az influenza oltás receptírás részével kapcsolatosan javasolnám : felírásra adott Igen válasz esetén valóban történjen meg a vény felírása , míg a Nem válasz esetén "ál felírás" történjen. Hosi írta volt, hogy a recept felíró rész a fórumon elhangzottak szerint módosul, de nem igazán tudom, hogy mire is gondolt, ezért merészeltem javaslatomat megtenni.

Köszönettel MGy.

Kharon
Wednesday, October 14, 2009 10:35:48 AM
kaprinai wrote:

A B300-as jelentésben benne vannak.

Az elvégzett oltások listában, a praxisbeli kipipálása után benne lesznek. (Bizonyos esetben ez nem működött, de már javítottuk.)

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, October 14, 2009 11:13:22 AM
SzZoli wrote:

kaprinai wrote:

Az elvégzett oltások listában, a praxisbeli kipipálása után benne lesznek. (Bizonyos esetben ez nem működött, de már javítottuk.)

Az eredeti kérdés :

Hogy lehet az influenza heti jelentésbe betenni az ambulánsakat?

Nem a B300-asról van szó, szerintem !!!

hosi
  • hosi
Wednesday, October 14, 2009 2:11:57 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

SzZoli wrote:

kaprinai wrote:

Az eredeti kérdés :

Hogy lehet az influenza heti jelentésbe betenni az ambulánsakat?

Nem a B300-asról van szó, szerintem !!!

Mind az Inluenza heti jelentésben, mind a Légzőszervi betegségek jelentésébe választhatók az Ambulánsok is. Következő verzióban benne lesz (várhatóan még a héten felkerül)

Hostyánszki László
Ilona
  • Ilona
Wednesday, October 14, 2009 2:12:26 PM
hosi wrote:

fordoszsolt wrote:

Dolgoztam már olyan Háziorvosi programmal, ahol a program úgy működött, ahogyan fordoszsolt kéri. Valóban nagyon hasznos lenne !!!

hosi
  • hosi
Wednesday, October 14, 2009 2:47:50 PM
dr.mile.gyula@gmail.com

Az influenza oltás receptírás részével kapcsolatosan javasolnám : felírásra adott Igen válasz esetén valóban történjen meg a vény felírása , míg a Nem válasz esetén "ál felírás" történjen. Hosi írta volt, hogy a recept felíró rész a fórumon elhangzottak szerint módosul, de nem igazán tudom, hogy mire is gondolt, ezért merészeltem javaslatomat megtenni.

Köszönettel MGy.

[/quote wrote:

Itt én Kaprinai dr. hozzászólására írtam, amikor kérte/többen kérték, hogy a automatikusan íródjon fel a készítmény. Vagy máshogy fogalmazva kerüljön be a B300-as jelentésbe.

Most úgy működik a program, hogy az Oltóanyag felírása kérdés arra vonatkozik, hogy akár 00 - biztosított térítés ellenében, akár 01 - magyar biztosítás alapján történik az ellátás, felírja-e, azaz bekerüljön-e a B300-as jelentésbe az oltóanyag. Igen esetén a receptírást mindeféleképpen elindítja a program, de ha 00-ás az ellátás, akkor a Nyomtatandó pipát kiveszi, tehát "ál felírás"-t készít elő. Mivel a térítési kategóriából egyértelműen eldönthető, hogy ki kell nyomtatni vagy sem a receptet ezt külön kérdéssel eldöntetni felesleges, magát az egész procedurát (tehát a B300-asba kerülést) kérdezi a program.

Az egyértelműség kedvéért változtattunk a kérdésen. Külön kérdés jelenik meg térítéses és térítés mentes esetben:

UserPostedImage

UserPostedImage

Hostyánszki László
hosi
  • hosi
Wednesday, October 14, 2009 2:51:20 PM
Ilona wrote:

hosi wrote:

fordoszsolt wrote:

Dolgoztam már olyan Háziorvosi programmal, ahol a program úgy működött, ahogyan fordoszsolt kéri. Valóban nagyon hasznos lenne !!!

A gyógyszer érzékenységet mindenki számára elérhetővé tesszük, azaz része lesz az alaprendszernek, de továbbra is ATC szerint nézi az érzékenységet. Azt azonban módosítjuk, hogy az ATC beállítását egyszerűbben lehet majd elvégezni. (hasonlóan mint a gyógyszer választást)

Hostyánszki László
fordoszsolt
Thursday, October 15, 2009 8:20:07 AM
Köszönjük nagy segítség lenne ha hasonlóan vagy jobban működne mint ahogy írtuk a gyógyszerérzékenység beállítása a programban.

A "" Regisztráció -Háziorvosi anamnézis - Életmód - gyógyszer érzékenység "" ablaknál feljönne az aktuális gyógyszertörzs (ugyan az ami a receptírásnál) és itt bejelölve az adott gyógyszert a VisualX program automatikusan figyelné az azonos ATC ill hatóanyagú gyógyszert és nem engedné még véletlenül sem felírni. Pirossal rákérdez vagy egy "karbantart "menüponttal én állítom be mit csináljon a program /ötször megkérdezi biztos fel akarom írni vagy sose engedi/ ha a veszélyes gyógyszert akarom felírni.

Nem értem miért ilyen bonyolult és nyűgös ennek a sokszor kellemetlenségtől és rossz esetben haláltól is megvédő funkció egyszerű megvalósítása. (Valaki anaphylaxias sokkot kap egy gyógyszertől akkor azt a gyógyszert az orvos bejelöli a gyógyszerekközött ezek után a számítógép azt a gyógyszert nem engedi felírni. Nem csak figyelmeztet hanem nem engedi felírni.)

Gál Andi
Thursday, October 15, 2009 12:45:03 PM
Jó ötlet az influenza-szerű jelentés,mert a ˝kiválasztottaknak ˝nem az influenzás betegek létszámát kell jelenteniük,hanem a megadott tünetcsoporttal orvoshoz forduló-influenza-szerű-betegek számát.Aki nem biztos,hogy influenzás,de produkálja a felsorolt tünetek bármelyikét annak a BNO-ja lehet J.... akármi!!!Nem fogom J111-el kódolni!Akkor viszont nem kerül a jelentésbe sem!

Üdv.:Törökbálint

Ilona
  • Ilona
Thursday, October 15, 2009 1:04:23 PM
Ma az egyik páciens kérte és megkapta a Fluval AB-t. A Fluval P-t nem kérte. Az "Influenza oltások igazolása"-ban mégis nyomtatásra került a Fluval P alatt az Oltás ideje/orvos pecsétszáma. Később visszajött a páciens, mégis kéri a Fluval P-t, igen ám, de most már az ő kartonján (Napi tevékenység, háziorvosi ellátás) nincs az "oltási táblázat". Ő esetében, hol jelöljem a Fluval P-t, indikációt ?
Gál Andi
Thursday, October 15, 2009 1:10:10 PM
Jó a kérdés?És mihez kezdjünk utólag azokkal akik eme új program előtt kapták meg az oltásokat?Náluk szintén nem jelenik meg az oltási ablak,ha utólag megyek vissza az ellátási naphoz!Ja!És mi a helyzet azokkal a térítéses oltott betegekkel,akiknek felírom receptre az oltást,de nem a Fluval AB,P-t,vagy Fluarixot,hanem Begrivacot?Őket hogyan adminisztrálom?Mert nálunk elég sok ilyen beteg van aki ezt kéri,ugyanis ez a legolcsóbb!
Kharon
Thursday, October 15, 2009 1:41:41 PM
Azt elmagyarázná valaki, hogy miért csak az új napi ellátásnál látszik az oltáskönnyítő ablak. Nekem rendszeresen előfordul, hogy csak akkor szólnak, hogy "jaa azt oltás", mikor már bezártam a napi tevékenységet. Ekkor ha megnyitnám újra akkor már nem látszik. AZ oltási lapról meg nem kérdezi a felírást. És egyáltalán miért nem láthatjuk a lapot, ha újra nyitjuk a napi tevékenységet. Ingyenes oltásnál lehet ugyanazon az ellátáson. Inkább akkor ne legyen látható, ha már beadtuk és ledokumentáltuk. Akkor már nem kell látszódjon.

Más: Hogyan tudok kilistázni x betegséggel gondozottakat, lakcímmel együtt. Ha sehogy, akkor kérem tegyék lehetővé valahogy. Köszönöm

hosi
  • hosi
Thursday, October 15, 2009 2:33:47 PM
Ilona wrote:

Ma az egyik páciens kérte és megkapta a Fluval AB-t. A Fluval P-t nem kérte. Az "Influenza oltások igazolása"-ban mégis nyomtatásra került a Fluval P alatt az Oltás ideje/orvos pecsétszáma. Később visszajött a páciens, mégis kéri a Fluval P-t, igen ám, de most már az ő kartonján (Napi tevékenység, háziorvosi ellátás) nincs az "oltási táblázat". Ő esetében, hol jelöljem a Fluval P-t, indikációt ?

Az 1.30.3-ban még nem lehet napi ellátás módosításakor az oltást a napi ellátásnál rögzíteni. Az oltások utólagos rögzítéséhez, javításához a Háziorvosi ellátás - Oltási lap menüpont szolgál. Az egyéb fülön találja meg a rögzített oltásait a paciensnek, itt tudja karbantartani.

A következő verzió már tudni fogja

Hostyánszki László
hosi
  • hosi
Thursday, October 15, 2009 2:38:55 PM
Törökbálint wrote:

Jó a kérdés?És mihez kezdjünk utólag azokkal akik eme új program előtt kapták meg az oltásokat?Náluk szintén nem jelenik meg az oltási ablak,ha utólag megyek vissza az ellátási naphoz!Ja!És mi a helyzet azokkal a térítéses oltott betegekkel,akiknek felírom receptre az oltást,de nem a Fluval AB,P-t,vagy Fluarixot,hanem Begrivacot?Őket hogyan adminisztrálom?Mert nálunk elég sok ilyen beteg van aki ezt kéri,ugyanis ez a legolcsóbb!

A kérdés első részére az előbbi hozzászólásom a válasz. A Fluval oltások azért lettek kiemelve, mert az OEP körlevél is konkrétan ezekről az oltásokról szól, de a program úgy lett kialakítva, hogy egyéb oltások is adminisztrálhatók a napi ellátásnál. Az oltás lenyíló mezőben tudja kiválasztani az egyéb oltások közül a rögzítendőt, ha itt nem találja, a jobb egérgombbal a szokásos módon tudja a listát karbantartani. Az automatikus oltóanyag felírás csak a Fluval A+B, Fluval P ás Fluarix oltásokra működik, egyéb esetben a megszokott módon kell a receptíráson keresztül az oltóanyagot felírni/nyomtatni. A napi ellátás lezárásakor tárolódni fog a beteg oltási lapjára a beadott oltás, de ezt utólag is megteheti a Háziorvosi ellátás - Oltási lap Egyéb oltások fülön

Hostyánszki László
hosi
  • hosi
Thursday, October 15, 2009 2:42:22 PM
kaprinai wrote:

Azt elmagyarázná valaki, hogy miért csak az új napi ellátásnál látszik az oltáskönnyítő ablak. Nekem rendszeresen előfordul, hogy csak akkor szólnak, hogy "jaa azt oltás", mikor már bezártam a napi tevékenységet. Ekkor ha megnyitnám újra akkor már nem látszik. AZ oltási lapról meg nem kérdezi a felírást. És egyáltalán miért nem láthatjuk a lapot, ha újra nyitjuk a napi tevékenységet. Ingyenes oltásnál lehet ugyanazon az ellátáson. Inkább akkor ne legyen látható, ha már beadtuk és ledokumentáltuk. Akkor már nem kell látszódjon.

Más: Hogyan tudok kilistázni x betegséggel gondozottakat, lakcímmel együtt. Ha sehogy, akkor kérem tegyék lehetővé valahogy. Köszönöm

A következő verzióban már módosításkor is látszódni fog, de módosítás esetén is üresen jelenik meg. Tároláskor az oltóanyag felíráson túl, választható, hogy az oltások közé is bekerüljön-e az oltás (mutatva az utolsó beadás dátumát), így minden variáció elvégezhetó a napi ellátáson keresztül.

Ha a Lakcím fontos akkor sehogy. A Háziorvosi ellátás-Listák-Gondozási info tud hasonló kimutatást, de azon nem szerepel a paciens lakcíme csak neve, taj száma, szül ideje.

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, October 15, 2009 2:56:19 PM
Ilona wrote:

Oltási igazolás : A Fluval P gyári szám ablakba karbantartásba felvenni "NEM KÉRTE" vagy valami hasonlót és ezt fogja az igazolásra írni választása esetén.

Megcsinálható az igazolás úgy, hogy minden adat ( oltóanyag neve, oltó orvos, pecsétszám, dátum, gyári szám )választható legyen és így igény szerint az oltási adatok szerint tölthető ki, de ekkor valahány adatot ki kell választani egy-egy ablakból amit előzőleg feltöltöttünk ( jelenleg csak az oltás gyári számát kell ).Meglesz.

Az ÁNTSZ jelenleg a két oltásra kéri az igazolás kiállítását. Ezért a jelenlegi Igazolásból kiindulva megoldható egy új csak Fluval AB-re kiállítható igazolás létrehozásával a probléma.Az új , nevezzük Fluval AB igazolásnak Nyomtató formátumáról töröljük az alapformátumon meglévő Orvos neve Dátum objektumokat.Így csak AB beadás esetén ezt vesszük elő és csak az AB adatai lesznek rajta. Míg AB +P beadása esetén az eredeti igazolásból mindkét beadás adatai meglesznek.

Másiki megoldás : a nyomtatott igazolásról a nem kívánt részt lefestjük, lehúzzuk.

Kharon
Thursday, October 15, 2009 5:33:51 PM
SzZoli wrote:

Jano wrote:

Saját magamnak beadattam a Fluval AB és P-t. Nem a saját praxisomban vagyok. Nem pipáltam be az elvégzett oltásoknál a praxisbelit, és nem szereplek az oltottak között. Programhiba?

A válogatásnál a másik praxist is be kell jelölni, akkor szerepel az oltottak között.

Csak 1 praxis található. Az ambuláns oltottakat nem listázza a prg.

Kharon
Thursday, October 15, 2009 5:44:17 PM
Jano wrote:

SzZoli wrote:

Jano wrote:

Saját magamnak beadattam a Fluval AB és P-t. Nem a saját praxisomban vagyok. Nem pipáltam be az elvégzett oltásoknál a praxisbelit, és nem szereplek az oltottak között. Programhiba?

A válogatásnál a másik praxist is be kell jelölni, akkor szerepel az oltottak között.

Csak 1 praxis található. Az ambuláns oltottakat nem listázza a prg.

Az elvégzett oltások listában, a praxisbeli ki-bepipálása, bizonyos esetben nem működött, de már javítottuk.

Kharon
Thursday, October 15, 2009 7:49:55 PM
hosi wrote:

Ha a Lakcím fontos akkor sehogy. A Háziorvosi ellátás-Listák-Gondozási info tud hasonló kimutatást, de azon nem szerepel a paciens lakcíme csak neve, taj száma, szül ideje.

És megoldható lenne, hogy tudja? Szűrések szempontjából nem lenne rossz ha a 120 névhez nem egyenként kellene a címet megkeresni, beírni, egy táblázatba, ha behívó levelet küldenénk.