dr.Kovács József
Wednesday, October 21, 2009 9:04:59 AM
Ilona wrote:

2,5 mg Lidocain van benne (Nagy gyógyszerkönyvet, ha fellapozzuk, le van írva). Aki fél az injekciótól és inkább megissza a Mydeton injekciót, elzsibbad a nyelve a lidocaintól, azért is vigyázni kell vele. Szép estét, holnap folytatom.

Ez így igaz, de mivel nincs olyan informatikai adatbázis, amely egy adott injectioban vagy gyógyszerben lévő ÖSSZES anyagot tartalmazza, ez így nem megoldható. Itt jön az orvos tudása, tapasztalata, amely jelenleg egyetlen számítógépes programmal sem helyettesíthető és ezt ne is várjuk el a programozóktól. (Lidocain elég sok injectioban van).

dr.Kovács József
dr.Kovács József
Wednesday, October 21, 2009 9:12:16 AM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

A hatóanyagot bejelölve ........ ezt az 1.30.4 verzióban hogyan csináltad ??

ATC szerint kell keresni és pl. az algopyrin érzékenység esetén nem az adott gyógyszereket kell egyenként kiválasztani, hanem a nagyobb csoportot (most pontosan nem jut eszembe, hogyan szerepel az ATC adatbázisban). Vagyis nem kell az összes név előtti + jelet kinyitni, hanem kijelölni a nagyobb csoportot, ekkor a jobb felső sarokban megjelenik az ATC kód (esetleg csak 5 karakteren), ilyenkor kell OK-t nyomni. Ha lenyitjuk a kiválasztott csoport alatti adatokat is, láthatjuk, hogy ilyen esetben mely gyógyszerek felírásakor figyelmeztet a program.

dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, October 21, 2009 9:24:47 AM
dr.Kovács József wrote:

A hatóanyagot bejelölve ........ ezt az 1.30.4 verzióban hogyan csináltad ??

ATC szerint kell keresni és pl. az algopyrin érzékenység esetén nem az adott gyógyszereket kell egyenként kiválasztani, hanem a nagyobb csoportot (most pontosan nem jut eszembe, hogyan szerepel az ATC adatbázisban). Vagyis nem kell az összes név előtti + jelet kinyitni, hanem kijelölni a nagyobb csoportot, ekkor a jobb felső sarokban megjelenik az ATC kód (esetleg csak 5 karakteren), ilyenkor kell OK-t nyomni. Ha lenyitjuk a kiválasztott csoport alatti adatokat is, láthatjuk, hogy ilyen esetben mely gyógyszerek felírásakor figyelmeztet a program.

Így lehet, de hatóanyagot bejelölni csak az előző verzióban lehetett.

Megpróbáltam. Ugyanaz mintha csak a gyógyszerre keresel rá és ráadásul így macerásabb is.

Én maradok a gyógyszer névnél és egy időben berakom a másik hatóanyagú gyógyszert is ( Algopyrin is, Quarelin is )

Ne bonyolítsuk. Jól működik ez így is,a többi az meg a szakma.

Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, October 21, 2009 12:54:44 PM
Előírat segítette a munkánkat, de most nincs.
dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, October 21, 2009 1:02:53 PM
Ilona wrote:

Előírat segítette a munkánkat, de most nincs.

Programhiba - már jelezve volt és javítás alatt áll. Érkezik a javító verzió. Kicsi türelmet !

hosi
  • hosi
Wednesday, October 21, 2009 1:28:02 PM
Utolsó információnk szerint november elején várható a szolgáltató váltás és ennek kapcsán a sávszélesség bővítés cégünknél. Az előirat javítás publikálásával -terjedelme miatt- megvárjuk ezt. Tapasztalataink alapján nagyobb méretű letöltések a jelenlegi sávszélesség mellett igen lassan, hosszú ideig töltődnek, ezért minden ilyen jellegű változást (előirat, help) csak a bővítés követően tesszük elérhetővé. Természetesen a többi verzióváltást, verzió frissítést -mint ahogy eddig is- folyamatosan publikáljuk. Addig is köszönjük türelmüket.
Hostyánszki László
Somogyi László
Wednesday, October 21, 2009 3:50:00 PM
Most kaptuk ezt a gyöngyszemet a helyi ÁNTSZ-től, de szerintem máshol is ez lesz.

#-o [beeee] [hatnincs]

"Tisztelt Oltóorvosok!

Ismert Önök előtt, hogy az influenza oltásokról az első jelentési határidő 2009.10.26, amelyet a 2 sz.valamint a 7. sz. mellékleten elekrtonikus rendszeren, vagy

a formanyomtatványon személyesen, postai úton is eljuttathatnak Intézetünkhöz.

Amennyiben a jelentést, illetve az újabb oltási igényeket email útján kívánják megtenni, úgy mellékelten megküldöm az OTH Jogi Főosztály TAJ-számok továbbításával kapcsolatos levelét,

valamint az ennek alapján - a tartalmilag ugyan azonos de- már kódolt influenza jelentő táblázatokat.

A táblázatok megnyitása csak az Intézetünk járványügyi kollégájától- telefonon kapott - jelszó megadását követően

lehetséges, ezért kérem, hogy telefonon ( 37/312-559 ) érdeklődjenek a jeszó iránt."

kiemelések tőlem származnak

Tehát az emailben küldés innentől kezdve kizárt, mert kötve hiszem, hogy a gyöngyösi jelszót beprogramozza az Infomix az Excel exportba, anélkül meg nem jó. (nem is kérem az Infomixet erre)

Tényleg nekünk sem tűnt fel eddig, milyen marhák vagyunk, hiszen az OEP jelentésnél már régen felmerült, hogy Név és TAJ nem utaztatható egyszerre, ennyit az ÁNTSZ táblákról.

Megoldás: Export Excelbe, nyomtatás, gyalogposta.

Somogyi László
Wednesday, October 21, 2009 4:09:48 PM
Mellesleg minek a Név az ÁNTSZ-nek? Miért nem elég a TAJ?

Filozófiai kérdés volt.

Somogyi László
Wednesday, October 21, 2009 4:25:59 PM
Somogyi László wrote:

Megoldás: Export Excelbe, nyomtatás, gyalogposta.

Meg nyilván elkérem a jelszót, készítek egy jelentést Ixdokival Excelbe jelszó baromság nélkül, megnyitom, majd lejelszavazom és így küldöm el, ez is egy megoldás.

Kérdés már csak, ugyanaz-e a tábla formátuma, mert akkor nem tűnik fel nekik, hogy nem a most jelszavazott marhaságukat töltöttem ki.

(jelszót még nem kértem, el, de megtörhetem enélkül is a táblájukat, ennyit a biztonságról, ez is egy megoldás)

[cseles]

Somogyi László
Wednesday, October 21, 2009 4:58:00 PM
Mind1.

Ez már csak hab a tortán vagy vihar a biliben, kinek hogyan tetszik.

A mellékletként ide küldött adatbiztonsági állásfoglalást, ha kell küldöm, de minek, ne is foglalkozzatok vele, csak azért írtam, hogy tudjátok mi van, és mi a megoldás szerintem. Pont.

Dr. Horváth Edit
Wednesday, October 21, 2009 5:07:04 PM
Az oltási jelentéshez: fogalmam sincs, hogy mi van, de ma reggel elkészitettem az első jelentendő táblázatot az ANTSZ felé. Akövetkező választ kaptam vissza az ANTSZ-től:

"Megkaptam a táblát és tisztelettel jelzem, talán nem véletlenül fehérgyarmati ÁNTSZ maradt a címzett. Az ÁNTSZ III. kerületi intézete által küldött körlevél szerint a 2.sz. melléklet szerint kell elszámolni az orvosoknak. Az elszámolási forma az egész országban és minden oltóorvosnak a 2.sz. mellékletnek megfelelő adatokkal kötelező.

A Doktornő által küldött táblázat az ÁNTSZ táblázata, az orvosok által beküldött adatokat összesítve, ezt a táblát a kerület-kistérség küldi a régiós intézeteknek és ők az OEK-nak, onnan az OTH-nak, végül a minisztériumba jut . Ez a szakmai útja. Ezért nem szerepelt az általunk küldött körlevélben ez a táblázat"

Utoljára múlt csütörtökön frissitettem, most lehet, hogy én maradtam le valamiről, de egyszerűen követhetetlenné vált számomra, hogy most akkor mit kell csinálni, én úgy készitettem el a táblázatot, ahogy azt az Infomix a kisérőlevélben leirta. Mindenesetre az ANTSZ szerint nem jó táblát küldtem el.

Somogyi László
Wednesday, October 21, 2009 5:15:59 PM
Dr. Horváth Edit wrote:

Az oltási jelentéshez: fogalmam sincs, hogy mi van, de ma reggel elkészitettem az első jelentendő táblázatot az ANTSZ felé. Akövetkező választ kaptam vissza az ANTSZ-től:

"Megkaptam a táblát és tisztelettel jelzem, talán nem véletlenül fehérgyarmati ÁNTSZ maradt a címzett. Az ÁNTSZ III. kerületi intézete által küldött körlevél szerint a 2.sz. melléklet szerint kell elszámolni az orvosoknak. Az elszámolási forma az egész országban és minden oltóorvosnak a 2.sz. mellékletnek megfelelő adatokkal kötelező.

A Doktornő által küldött táblázat az ÁNTSZ táblázata, az orvosok által beküldött adatokat összesítve, ezt a táblát a kerület-kistérség küldi a régiós intézeteknek és ők az OEK-nak, onnan az OTH-nak, végül a minisztériumba jut . Ez a szakmai útja. Ezért nem szerepelt az általunk küldött körlevélben ez a táblázat"

Utoljára múlt csütörtökön frissitettem, most lehet, hogy én maradtam le valamiről, de egyszerűen követhetetlenné vált számomra, hogy most akkor mit kell csinálni, én úgy készitettem el a táblázatot, ahogy azt az Infomix a kisérőlevélben leirta. Mindenesetre az ANTSZ szerint nem jó táblát küldtem el.

Na mingyá kipróbálom én is ezt a dolgot. Ugye nem lehet, hogy régiónként különbözőt kér az ÁNTSZ?

Vagy igen?

Kis türelmet, még Excelt is telepítenem kell...

Somogyi László
Wednesday, October 21, 2009 5:18:15 PM
Somogyi László wrote:

jut eszembe, nem kaptam még választ Excel verzióval kapcsolatos kérdésemre, jó, akkor tesztelem magam.😎

hosi
  • hosi
Wednesday, October 21, 2009 5:19:20 PM
Dr. Horváth Edit wrote:

Pénteken felkerült egy újabb verzió: 1.30.4-es. Az ebből készített 2.sz táblázat már nem tartalmazza az említett címet. Sajnos mi először egy felhasználónktól kapott táblázatot építettünk be, aminek a fejlécében ez benne volt, de mint mondtam már javítottuk. Ettől függetlenül tartalmában nem tér el a két táblázat, tehát én nem igazán értem az ÁNTSZ válaszát. (Az ÁNTSZ-től megkapott mintát természetesen megnéztük).

Ha megtenné, hogy elküldi nekünk azt a táblázatot amit a III.kerületi ÁNTSZ-től kapott akkor mi is összehasonlítjuk.

Hostyánszki László
hosi
  • hosi
Wednesday, October 21, 2009 5:21:17 PM
Somogyi László wrote:

Somogyi László wrote:

jut eszembe, nem kaptam még választ Excel verzióval kapcsolatos kérdésemre, jó, akkor tesztelem magam.😎

Erre nem tudok válaszolni, mivel nekünk Excel 2003-tól felfelé van verziónk. Lefelé nem tudom mennyire kompatibilis az ÁNTSZ-től kapott fájl. Esetleg tőlük kellene meglérdezni...

Hostyánszki László
Dr. Horváth Edit
Wednesday, October 21, 2009 5:25:06 PM
Máris küldöm a táblázatot. Valóban nem azt küldte el a program, amit kérnek. Most már csak azt nem értem miért? Átküldöm azt is, amit a program készitett, kérem segitségüket, hogy mielőbb elkészithessem a jó táblázatot
Somogyi László
Wednesday, October 21, 2009 5:28:09 PM
hosi wrote:

Somogyi László wrote:

Somogyi László wrote:

Erre nem tudok válaszolni, mivel nekünk Excel 2003-tól felfelé van verziónk. Lefelé nem tudom mennyire kompatibilis az ÁNTSZ-től kapott fájl. Esetleg tőlük kellene meglérdezni...

Kérdezi a bánat őket, azt sem tudják mi előtt ülnek.

Több mint egy hete kérdeztem: Excel 2003 jó-e Infomixnak.

Most itt a válasz.

Késett.

Nem baj, volt más megoldandó, az volt a lényegesebb.

Dr. Horváth Edit
Wednesday, October 21, 2009 5:33:52 PM
Időközben rájöttem, hogy amikor a jelentendőt az Infomix silabusza alapján készitettem, akkor csak az 5.sz. melléklet készült el, és ezt küldtem el. Ugyhogy most már csak az a kérdésem, hogy hogyan tudom a 2. sz. mellékletet elővarázsolni?
hosi
  • hosi
Wednesday, October 21, 2009 5:37:22 PM
Dr. Horváth Edit wrote:

Időközben rájöttem, hogy amikor a jelentendőt az Infomix silabusza alapján készitettem, akkor csak az 5.sz. melléklet készült el, és ezt küldtem el. Ugyhogy most már csak az a kérdésem, hogy hogyan tudom a 2. sz. mellékletet elővarázsolni?

Így van. A 2.számú táblázat tökéletesen egyezik, a gond annyi, hogy Ön az 5-öst küldte el. Szóval, a jelentés készítésekor három táblázat készül: 2-es, 5-ös és 7-es. Ez három különböző excel-t nyit meg. Arra kell kattintani, amelyik a 2-es táblázatot tartalmazza alul a tálcán.

Hostyánszki László
Dr. Horváth Edit
Wednesday, October 21, 2009 5:45:32 PM
Másik kérdés a receptirással kapcsolatos. Jelenleg a redeptnél a beteg TAJ szám ráesik az előrenyomtatott szövegre, igy nehezen olvasható. Ha lejjebb vinném a nyomtatást, akkor viszont a vonalkód is lejjebb kerül, és mivel én még mindig matrix nyomtatót használok, a vonalkód nyomtatásához már nem fogja a papirhenger a receptet. Van-e arra lehetőség, hogy csak a recepten lévő szöveget rekjam egy fél centivel lejjebb és a vonalkód a mostani helyen maradjon?
Somogyi László
Wednesday, October 21, 2009 5:58:20 PM
dr.Kovács József wrote:

Ilona wrote:

2,5 mg Lidocain van benne (Nagy gyógyszerkönyvet, ha fellapozzuk, le van írva). Aki fél az injekciótól és inkább megissza a Mydeton injekciót, elzsibbad a nyelve a lidocaintól, azért is vigyázni kell vele. Szép estét, holnap folytatom.

Ez így igaz, de mivel nincs olyan informatikai adatbázis, amely egy adott injectioban vagy gyógyszerben lévő ÖSSZES anyagot tartalmazza, ez így nem megoldható. Itt jön az orvos tudása, tapasztalata, amely jelenleg egyetlen számítógépes programmal sem helyettesíthető és ezt ne is várjuk el a programozóktól. (Lidocain elég sok injectioban van).

Gyógyszer Kompendium, CD melléklet.

Miért is nincs adatbázis, ami tartalmazza?

Megoldható.

Tehát elvárható. Tudom, esetleg fizetős, de gondolkodjunk el rajta! Az Infomix menedzsment is.

Feleségem üzeni:

Kihív egy versenyre X db gyógyszerből ki hány hatóanyagot és hozzáadottat ismer fejből.

Itt jön az orvos tudása hehe..

Pont az lenne a lényeg, hogy a szoftver segítsen, ha az emlékezet illetve az új gyógyszernevek nem segítenek!

Fordítva tehát ember!

Varga Sándor
Wednesday, October 21, 2009 6:27:48 PM
Somogyi László wrote:

dr.Kovács József wrote:

Ilona wrote:

Megoldható.

Tehát elvárható. Tudom, esetleg fizetős, de gondolkodjunk el rajta! Az Infomix menedzsment is.

Sajnos van egy úgynevezett publikus gyógyszertörzs, ami ezeket az adatokat nem tartalmazza. Azt hiszem ez mindenki számára ismert. Van egy jogszabály is, ami előírja a receptírásra használt szoftverek készítőinek ennek a törzsnek a kötelező használatát. Nem szeretném a teljes szöveg idézetével növelni a hozzászólásomat, csak egy apró dolgot írnék le belőle. Nem csak azt teszi kötelezővé, hogy az adott törzset kell használni, hanem az egyes adatok tárolására használt adatmezők pontos típusát is.

Somogyi László wrote:

Feleségem üzeni:

Kihív egy versenyre X db gyógyszerből ki hány hatóanyagot és hozzáadottat ismer fejből.

Pont az lenne a lényeg, hogy a szoftver segítsen, ha az emlékezet illetve az új gyógyszernevek nem segítenek!

Fordítva tehát ember!

Szeretném megkérni, hogy az ehhez hasonló hozzászólásokat mellőzze. A fórumot tájékoztatásra, eszmecserére, együtt gondolkodásra hoztuk létre és üzemeltetjük.

Varga Sándor
Somogyi László
Wednesday, October 21, 2009 6:31:37 PM
Somogyi László wrote:

.....

Az Infomix menedzsment is.

Pontosítok.

Nem lehet, hogy az Infomix számunkra, számára és a harmadik fél számára jobb üzletet tud kötni nagyban, mint mi mindannyian egyesével megvesszük a Gyógyszer Kompendiumot???

Ha igen: Infomix erősíti a piaci szerepét. Dokiknak jó egyben látni, adott esetben a harmadik fél is jól jár.

Esetleg picit, de nagyon picit emelt éves díjért a számunkra. Esetleg önkéntes alapon az orvosok részéről.

Ott a biznisz, harapjatok rá!!!

dr.Kovács József
Wednesday, October 21, 2009 6:36:03 PM

Megpróbáltam. Ugyanaz mintha csak a gyógyszerre keresel rá és ráadásul így macerásabb is.

Én maradok a gyógyszer névnél és egy időben berakom a másik hatóanyagú gyógyszert is ( Algopyrin is, Quarelin is )

Sajnos sokkal több olyan gyógyszer van, amely metamizolt tartalmaz, mint kettő. Az OEP törzsben legalább 20 db, ezeket egyenként bejelölni nehézkes és időigényes (mindegyiknek más az ATC kódja) . Ezért írtam, hogy egy emeletet vissza kell lépni, kijelölni a csoportot és nem VÁLASZT, hanem OK gombbal tárolni. Úgy emlékszem a VÁLASZT ekkor még nem is aktív. De mindenki úgy csinálja, ahogyan akarja. Nálam az allergia ki van iratva az info lapra, de néha még így is előfordul, hogy felírjuk azt a gyógyszert, amit nem lenne szabad, szerencsére időben észleljük. Az újabb lehetőség azért jó, mert ilyenkor "visít" a program.

dr.Kovács József
Varga Sándor
Wednesday, October 21, 2009 6:38:38 PM
Somogyi László wrote:

Somogyi László wrote:

.....

Pontosítok.

Nem lehet, hogy az Infomix számunkra, számára és a harmadik fél számára jobb üzletet tud kötni nagyban, mint mi mindannyian egyesével megvesszük a Gyógyszer Kompendiumot???

Ha igen: Infomix erősíti a piaci szerepét. Dokiknak jó egyben látni, adott esetben a harmadik fél is jól jár.

Esetleg picit, de nagyon picit emelt éves díjért a számunkra. Esetleg önkéntes alapon az orvosok részéről.

Az ötlet elgondolkodtató. Körbejárjuk. Persze kell a másik fél is, mert úgy tudom elképzelni, hogy a két rendszer valamilyen kommunikációs csatornán keresztül cserél adatot.

Varga Sándor
Somogyi László
Wednesday, October 21, 2009 6:42:24 PM
vargas wrote:

Szeretném megkérni, hogy az ehhez hasonló hozzászólásokat mellőzze. A fórumot tájékoztatásra, eszmecserére, együtt gondolkodásra hoztuk létre és üzemeltetjük.

Amikor nekem szólt be Kovács úr, nem láttam ilyen stílusú moderálást...

ÉN együtt gondolkodom, mint tudod is.

dr.Kovács József
Wednesday, October 21, 2009 7:00:20 PM
Somogyi László wrote:

Megoldható.

Feleségem üzeni:

Fordítva tehát ember!

A gyógyszer kompendium olyan adatbázist tartalmaz, amely mondjuk a Mydeton injectio esetében tartalmazza az ÖSSZES, injectioban lévő hatóanyag, kísérőanyag, stb. ATC kódját vagy bármilyen kódját, ami alapján azonosítható vagy csak az összetevők leírását szövegesen ? Olyan adatbázisra gondoltam, amelyben recordok, mezők vannak, mert ezekben lehet könnyen keresni. Ellenkező esetben a szövegben kell karaktersorozatot keresni pl. "lidocain", és ezt ugye Ön sem gondolja komolyan. (Iszonyú sok hibalehetőséget tartalmaz).

A versenyt nem vállalom, az Ön felesége biztosan megnyerné azt.

Úgy érzem azzal a hozzászólásommal, amelyre reflektált, nem minősítettem senki szakmai tudását, csak arra próbáltam meg rámutatni, hogy az informatika még igen messze van az intelligenciától.

dr.Kovács József
Somogyi László
Wednesday, October 21, 2009 7:18:51 PM
dr.Kovács József wrote:

Somogyi László wrote:

A gyógyszer kompendium olyan adatbázist tartalmaz, amely mondjuk a Mydeton injectio esetében tartalmazza az ÖSSZES, injectioban lévő hatóanyag, kísérőanyag, stb. ATC kódját vagy bármilyen kódját, ami alapján azonosítható vagy csak az összetevők leírását szövegesen ? Olyan adatbázisra gondoltam, amelyben recordok, mezők vannak, mert ezekben lehet könnyen keresni. Ellenkező esetben a szövegben kell karaktersorozatot keresni pl. "lidocain", és ezt ugye Ön sem gondolja komolyan. (Iszonyú sok hibalehetőséget tartalmaz).

A versenyt nem vállalom, az Ön felesége biztosan megnyerné azt.

Úgy érzem azzal a hozzászólásommal, amelyre reflektált, nem minősítettem senki szakmai tudását, csak arra próbáltam meg rámutatni, hogy az informatika még igen messze van az intelligenciától.

Nem törtem fel a nálam lévő CD adatbázisait!

De az sem baj, ha szövegesen van rajta és a szöveget csak mintegy megmutatja a program! Átmenetileg ez is jó. Mert most semmi sincs.

És valóban, itt jelentkezik az orvos tudása, végig kell-e olvasnia, vagy keresnie, vagy csak egy nap 1 esetben, ez is már könnyebbség, ráadásul utána meg tudni fogja. :)

A versenykihívást nem kell olyan komolyan venni, mint vargas vette. (ki tudja miért)

Szó sincs arról, hogy azt hirdessem, az informatika, meg a program, meg az adatbázis mindenható és átvehetné az emberi intelligencia szerepét!

Mégis, amiben tud, segítsena szoftver, mint Dr. House-nak a botja. Bocsi ha nem ül a vicc.

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, October 21, 2009 7:26:40 PM
dr.Kovács József wrote:

Sajnos sokkal több olyan gyógyszer van, amely metamizolt tartalmaz, mint kettő. Az OEP törzsben legalább 20 db, ezeket egyenként bejelölni nehézkes és időigényes (mindegyiknek más az ATC kódja) . Ezért írtam, hogy egy emeletet vissza kell lépni, kijelölni a csoportot és nem VÁLASZT, hanem OK gombbal tárolni. Úgy emlékszem a VÁLASZT ekkor még nem is aktív. De mindenki úgy csinálja, ahogyan akarja. Nálam az allergia ki van iratva az info lapra, de néha még így is előfordul, hogy felírjuk azt a gyógyszert, amit nem lenne szabad, szerencsére időben észleljük. Az újabb lehetőség azért jó, mert ilyenkor "visít" a program.

Na ez az együttgondolkodás példája - én az OK -ét nem tudtam csak a Választ , az pedig a gyógyszernévhez vitt. Kipróbálom így, mert az elved az tökéletes , ezt szeretném én is de ehhez az OK hiányzott. Köszi!!

Somogyi László
Wednesday, October 21, 2009 8:28:44 PM
vargas wrote:

Somogyi László wrote:

Somogyi László wrote:

.....

Pontosítok.

Az ötlet elgondolkodtató. Körbejárjuk. Persze kell a másik fél is, mert úgy tudom elképzelni, hogy a két rendszer valamilyen kommunikációs csatornán keresztül cserél adatot.

Ingyen volt. Sajnos. A "köszönöm" szót pedig ne használjátok soha!

Csak, ha Mile Gyula vagy Kovács József, vagy akárki ír nektek valamit. Azt köszönjétek meg 3-szor. Ők is azt teszik. Megköszönik, ami lehetne okosabb, jobb, hányszor láttam már! Most meg egymásnak köszöngetik, amit pedig még a blogos időkben szóvá tettem ÉN, hogy jó lenne az ATC csoportokon belül magasabb szinten keresni és választani.

Nekem sosincs igazam. Akkor se ha mégis aszerint csináljátok később. Mennyit dumáltam 3 éve egy menüpont miatt is, ami azóta is ott van, ehhez még külön adatbázist sem kellett anno létrehozni csak kitenni a lekérdezést, kínnal-keservvel meglett, nevezhetnénk mondjuk somogyimenünek is, de minek.

Néha azt gondolom, hogy gyula és józsef nem létező személyek, és az infomix ügyeletese írja a commenteket.

Én itt be is fejezem, mert látom, hogy kutya jól elvagytok nélkülem, futtok néhány udvariassági kört minden verzióváltás után, oszt boldogok vagytok.

Legyetek.

Az nem számít, sőt hátrány, hogy belelátok az orvosi kérdésekbe, a jogszabályokba és a programozásba egyszerre, nektek ilyen ember nem kell.

Kérem a regisztrációmat törölni! Ígérem nem jövök vissza.

Lehet pezsgőt bontani!

Users browsing this topic