Somogyi László
Wednesday, November 4, 2009 3:17:04 PM
Kharon wrote:

Amennyiben nincsen bepipálva az "Ellátás a TB terhére" jelölés, akkor aporgram semmilyen jelentésbe nem teszi bele az ellátás adatait.

Ok. Az ambulánst akkor nem teszi bele sehová. Ez jó.

A praxisbelit nézzük tovább.

Itt is fennáll a probléma, utólag gondolkodtam.

Ilyenkor az ellátás TB terhére nálam szürke mező, nem változtatható.

Ennek alapján az iskolai kampányoltás során beadott és a háziorvosi szoftverrel jelentett értékhármas alapján (01, ttt kód, bno kód) a háziorvos számára finanszírozva lesz a 200 Ft.

Nem baj. Nekünk ez jó. Hogy mi volt a finanszírozó szándéka, az meg innentől nem érdekel.

Mert a szándék egyértelmű volt, hallottam a telefonbeszélgetést a mep-pel, iskolait nem akarnak 200 Ft-jával finanszírozni. A praxisbeli iskolást/óvodást tehát akaratuk ellenére kifizetik majd a jelentés alapján.

Végül is beadhatta az az orvos háziorvosi minőségében is azt az oltást, annak aki nem várta meg a kampányoltást az iskolában. Szép ez.

Másik lényeges kérdésem, az iskolai kampányoltások a "19 Egyéb" mentesség körében jelentendők majd az indikációnál, vagy lesz rá más, vagy le vagyok megint maradva egy körrel és az is kész?

Kharon
Wednesday, November 4, 2009 3:47:36 PM
Praxisbeli paciens ellátása esetén nem adható meg a jelentésbe kerülés paramétere, tehát külön nem jelölhető hogy az adott ellátás ne kerüljön a jelentésbe.

Sajnos az iskolai kampányoltásokkal kapcsolatban mi semmilyen tájékoztatást nem kaptunk, tehát arról információt nem tudunk adni, természetesen szívesen veszünk minden jellegű hivatalos információt, annek megvalósíthatóságát megvizsgáljuk.

Somogyi László
Wednesday, November 4, 2009 4:07:16 PM
Kharon wrote:

Praxisbeli paciens ellátása esetén nem adható meg a jelentésbe kerülés paramétere, tehát külön nem jelölhető hogy az adott ellátás ne kerüljön a jelentésbe.

Sajnos az iskolai kampányoltásokkal kapcsolatban mi semmilyen tájékoztatást nem kaptunk, tehát arról információt nem tudunk adni, természetesen szívesen veszünk minden jellegű hivatalos információt, annek megvalósíthatóságát megvizsgáljuk.

A probléma ettől még létezik.

Semmi baj, mondom, hogy megoldható itt házilag, hogy a praxisbeliek jelentése ne okozzon zavart attól függően, hogy ugyanaz az orvos milyen minőségében oltotta, háziorvosként vagy iskolaorvosként. Megoldjuk, csak oda kell figyelni az adatbevitelre.

A hivatalos álláspontról meg annyit, hogy ha nem piszkáljuk, észre sem veszik, tehát hiába is várnánk hivatalos álláspontot. Pont ezért hívtuk fel a Mepet, ott értették a problémát, a telefonos választ közreadtam, ennél több nem várható. Ambulánst tehát nem jelentünk csak tárolunk, praxisbelivel meg lesz ami lesz.

Félreértés ne legyen, itt senki nem a 200 Ft-okra hajt, hanem, hogy ne büntessék meg utólag azért, hogy kifizették ők a 200-at.

A problémát szerintem jegelhetjük, de figyeljünk rá. Ha pedig mégis állásfoglalás lenne, az lenne a legjobb.

Somogyi László
Wednesday, November 4, 2009 4:10:11 PM
Menjünk vissza arra a kérdésre inkább: "19 Egyéb" legyen az iskolai oltások indikációja?
dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, November 4, 2009 4:19:29 PM
Somogyi László wrote:

Menjünk vissza arra a kérdésre inkább: "19 Egyéb" legyen az iskolai oltások indikációja?

Az oltási indikációkat az ÁNTSZ határozta meg. Nekik kell a kérdést feltenni.

Ami a Praxisbeli 18 év alattiakat illeti, a TAJ alapján az OEP pontosan tudja, hogy ezek az ellátottak hány évesek, nem fogja pluszba finanszírozni őket a lejelentés ellenére sem ! Azaz nyugodtan a szabályos adatbevitel szerint kell eljárni és jelenteni.

Somogyi László
Wednesday, November 4, 2009 5:03:59 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Somogyi László wrote:

Ami a Praxisbeli 18 év alattiakat illeti, a TAJ alapján az OEP pontosan tudja, hogy ezek az ellátottak hány évesek, nem fogja pluszba finanszírozni őket a lejelentés ellenére sem ! Azaz nyugodtan a szabályos adatbevitel szerint kell eljárni és jelenteni.

És te feltetted már nekik?

Bocs, hogy létezem...

A pontosság kedvéért: Ezek szerint 18 alatt nincs 200 Ft? Nem iskoláról beszélek.

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, November 4, 2009 6:12:12 PM
Somogyi László wrote:

Somogyi László wrote:

És te feltetted már nekik?

Bocs, hogy létezem...

A pontosság kedvéért: Ezek szerint 18 alatt nincs 200 Ft? Nem iskoláról beszélek.

Nem, mert nem vagyok érdekelt, másrészt én tudom.

De ha már eddig eljutottunk , mondanám : az iskolai pandémiás oltások ÁNTSZ felé történő dokumentálásának és lejelentésének semmi köze sincs sem a 2 sz. excelhez sem pedig az ott feltüntetett indikációkhoz ( se 19 se egyéb )A dokumentációt a 4. sz. excel és 5 sz excel ( nem azonos az eddig megismert 5 a,b,c munkalapokat tartalmazó excellel !!! ) kitöltésével kell elvégezni, úgyszintén a jelentést is.

Somogyi László
Wednesday, November 4, 2009 7:47:05 PM

Nem, mert nem vagyok érdekelt, másrészt én tudom.

De ha már eddig eljutottunk , mondanám : az iskolai pandémiás oltások ÁNTSZ felé történő dokumentálásának és lejelentésének semmi köze sincs sem a 2 sz. excelhez sem pedig az ott feltüntetett indikációkhoz ( se 19 se egyéb )A dokumentációt a 4. sz. excel és 5 sz excel ( nem azonos az eddig megismert 5 a,b,c munkalapokat tartalmazó excellel !!! ) kitöltésével kell elvégezni, úgyszintén a jelentést is.

Mondjuk megértem a vastag nagybetűs piros ordibálásod nélkül is.

A kérdésemre nem válaszoltál, az "én tudom" nekem nem bizonyító erejű.

Azt pedig tudom, hogy melyik excel táblában kell jelenteni az iskolai oltásokat, nem kérdés.

Vagy azt akarod mondani, hogy NE rögzítsük a Praxisbeli gyerekeink beadott oltását a praxis szoftverébe, vagy mi a szösz? Azt megértem, hogy jó esetben kézzel visszük be excelbe az iskolait, mert ekkor ebben nem segít az Ixdoki.

Ezen a ponton most mát tényleg jól fog jönni egy ÁNTSZ állásfoglalás! Az OEP aszonta rögzítsük, egy-null neki.

Somogyi László
Wednesday, November 4, 2009 8:41:11 PM
Az iskolai 4. sz. és 5. sz. táblázat kitöltése az iskola feladata, még csak nem is közvetlenül az iskolaorvosé, bár köze lesz hozzá nyilván. Ezeket az iskola/óvoda igényli/jelenti az ÁNTSZ-nek.

Látszik hogy a "pesti-városi" gyakorlat dominál, ahol a gyermek sőt a tanárok, mert róluk is szó van, háziorvosának köze nincs ehhez az egészhez.

Itt (és még sok-sok településen ebben az országban), nagyon is van, nagyon is összemosódnak a feladatok. Ez a baj.

Ha követjük a logikát, nyilván ki kell mondanunk, hogy ugyanannak az oltóorvosnak a tevékenysége kettéválik, egyiknek nincs köze a másikhoz, tehát az Ixdokiban semmit nem rögzítünk az intézményi oltásokból. Az intézmény meg úgy jelent ahogy akar, majd az iskolatitkár kitölti a táblázatokat kézi munkával.

Azon persze gondolkodjatok el, hogy mindez mit is jelent az indikátoroknál a vegyes praxisokban. Ha egyetlen gyermek védőoltást sem ad be az oep b300 szerint az orvos! Pedig végigoltja a sulit-ovit, ezzel egyben a saját praxisát!

Ennyi. Szerintem ez a vége.

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, November 4, 2009 8:47:51 PM
Somogyi László wrote:

Azt pedig tudom, hogy melyik excel táblában kell jelenteni az iskolai oltásokat, nem kérdés.

Vagy azt akarod mondani, hogy NE rögzítsük a Praxisbeli gyerekeink beadott oltását a praxis szoftverébe, vagy mi a szösz? Azt megértem, hogy jó esetben kézzel visszük be excelbe az iskolait, mert ekkor ebben nem segít az Ixdoki.

Ezen a ponton most mát tényleg jól fog jönni egy ÁNTSZ állásfoglalás! Az OEP aszonta rögzítsük, egy-null neki.

Na még egyszer :

1 ) A praxis betegeinek oltását, beleértve a gyerekek oltását is, a már tisztázottak szerint rögzítve a napi ellátásba , jelentve az OEP felé a forgalmi jelentésen keresztül és az ÁNTSZ felé a legutóbbi utasítás szerint a 2 sz. exceleben.

2) Az "iskolai" védőoltásokat ( nem vagyok benne érintett ) dokumentálni és jelenteni az ÁNTSZ felé a 4 sz ( igényló mellélet ) illetve 5 sz melléklet szerint.

"A pandémiás influenza elleni kampányoltással kapcsolatosan egységes nyilvántartások

és jelentések szükségesek. A védőoltás beadását a saját nyilvántartástól függetlenül az itt megküldött 5. sz. mellékletben foglalt adattartalmú nyilvántartásban vezessék az Intézmény vezetőjével egyeztetettek szerint, évfolyamonkénti/osztályonkénti bontásban, melyet az oltást követő 1 héten belül kell megküldeni az ÁNTSZ illetékes Intézetéhez."

Kötve hiszem hogy megoldható Ixdoki szinten a fenti idézetbeli kritériumok szerinti adatjelentés ( évfolyamonkénti/osztályonkénti bontásban) már csak azért is mert adatbeviteli szempontból is felesleges munka befektetés egyszeri alkalomra. Ha valaki ismeri az 5. sz. táblázatot a legegyszerűbb megoldás ha osztályonként a védőnő, tanárnő valaki azt kitölti.Az ÁNTSZ felé továbbítás természetesen az iskola orvos feladata. Az alábbiakban a kért adatok a táblázatból :

Intézmény neve:

Évfolyam, osztály:

Oltóorvos neve, pecsétszám:

Sorszám Családi és utónév Születési év, hó, nap TAJ-szám Oltás dátuma (év, hó, nap) Oltóanyag gyártási száma Megjegyzés

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, November 4, 2009 8:51:05 PM
Somogyi László wrote:

Az iskolai 4. sz. és 5. sz. táblázat kitöltése az iskola feladata, még csak nem is közvetlenül az iskolaorvosé, bár köze lesz hozzá nyilván. Ezeket az iskola/óvoda igényli/jelenti az ÁNTSZ-nek.

Látszik hogy a "pesti-városi" gyakorlat dominál, ahol a gyermek sőt a tanárok, mert róluk is szó van, háziorvosának köze nincs ehhez az egészhez.

Itt (és még sok-sok településen ebben az országban), nagyon is van, nagyon is összemosódnak a feladatok. Ez a baj.

Ha követjük a logikát, nyilván ki kell mondanunk, hogy ugyanannak az oltóorvosnak a tevékenysége kettéválik, egyiknek nincs köze a másikhoz, tehát az Ixdokiban semmit nem rögzítünk az intézményi oltásokból. Az intézmény meg úgy jelent ahogy akar, majd az iskolatitkár kitölti a táblázatokat kézi munkával.

Azon persze gondolkodjatok el, hogy mindez mit is jelent az indikátoroknál a vegyes praxisokban. Ha egyetlen gyermek védőoltást sem ad be az oep b300 szerint az orvos! Pedig végigoltja a sulit-ovit, ezzel egyben a saját praxisát!

"A védőoltások lebonyolítására az intézményeknek ütemtervet kell készíteni, amelynek tartalmaznia kell a védőoltás beadásának idejét és helyét, amely lehet az érintett intézmény orvosi rendelője, vagy intézményen kívül az érintetett település, az érintett iskolaorvos orvosi rendelője (betegrendeléstől időben elkülönítve), vagy az egészségvédelmi tanácsadó."

Somogyi László
Wednesday, November 4, 2009 9:10:30 PM

Somogyi László wrote:

"A védőoltások lebonyolítására az intézményeknek ütemtervet kell készíteni, amelynek tartalmaznia kell a védőoltás beadásának idejét és helyét, amely lehet az érintett intézmény orvosi rendelője, vagy intézményen kívül az érintetett település, az érintett iskolaorvos orvosi rendelője (betegrendeléstől időben elkülönítve), vagy az egészségvédelmi tanácsadó."

Igen, pontosan ez okozta a zavart, de most már tiszta. Az előző hozzászólásom szerint.

Köszönöm, hogy(ha) segíteni akarsz 🙂 de úgy érzem nem érintettként nem látod át egy ilyen település problémáját.

Minden általam felvetett kérdésre megtaláltuk a választ azzal, hogy mereven különválasztjuk a háziorvosi és az iskolai szerepet egyben jelentést is. Ebben segített a hozzászólásod is. Ez a legjobb megoldás.

Természetesen a tényleges megszervezése a háziorvosi rendelőben lesz, de ez ugye nem befolyásolja a jelentés módját.

A 200 Ft nem érdekel, sőt az indikátorok se igazán, mert erre most nincs jobb megoldás.

Somogyi László
Wednesday, November 4, 2009 9:14:16 PM

Kötve hiszem hogy megoldható Ixdoki szinten a fenti idézetbeli kritériumok szerinti adatjelentés ( évfolyamonkénti/osztályonkénti bontásban)

Nos ugye ezt senki sem kérte az Infomixtől! Én nem. 😕

Más kérdés, hogy későbbiekben esetleg egy iskolaorvosi modult megvennénk a háziorvosiba integrálva mert a védőnőivel az a baj, hogy sok településen a védőnőt az önkormányzat alkalmazza, és nem veszi meg neki, így nincs lehetőség szinkronizálni az adatokat.

Hajnalné
Thursday, November 5, 2009 4:21:27 PM
Lehet, hogy csak nálunk jelentkezik a gond, de Fluval AB (jelenleg elfogyott) helyett a patikák Fluarixot adnak. Szeretném bevinni a kis ablakocskában a beadott Fluval P-t és a Fluarixet, de a gép ezt nem engedi. Vagy az egyiket vagy a másikat engedi csak beírni. Külön elő kell venni az oltási lapot és ott kell rögzítenem az oltásokat. Ötlet?
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Thursday, November 5, 2009 4:26:05 PM
Hajnalné wrote:

Lehet, hogy csak nálunk jelentkezik a gond, de Fluval AB (jelenleg elfogyott) helyett a patikák Fluarixot adnak. Szeretném bevinni a kis ablakocskában a beadott Fluval P-t és a Fluarixet, de a gép ezt nem engedi. Vagy az egyiket vagy a másikat engedi csak beírni. Külön elő kell venni az oltási lapot és ott kell rögzítenem az oltásokat. Ötlet?

Egyenlőre csak úgy lehet, ahogy Ön is leírta, mivel a napi ellátásnál ugyanaz a helye a két oltásnak. Módosítjuk a programot ennek megfelelően.

Hostyánszki László
dr.Kovács József
Thursday, November 5, 2009 5:49:17 PM
Holnap esedékes lesz az influenza oltások 2. jelentése. Készítettem egy előzetes jelentést és azt vettem észre, hogy az "egyéb-19" indikációs oltottak esetén a 2.sz. mellékletben (excel táblázat) nem szerepel az indikáció.
dr.Kovács József
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, November 5, 2009 5:56:18 PM
Hajnalné wrote:

Én úgy oldanám meg, hogy a bal oldali ( első ) beviteli ablak j oldali kicsi nyíl gombbal felnyitnám az Oltóanyag listát és innen emelném be a Fluarixet.

dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, November 5, 2009 5:57:53 PM
dr.Kovács József wrote:

Holnap esedékes lesz az influenza oltások 2. jelentése. Készítettem egy előzetes jelentést és azt vettem észre, hogy az "egyéb-19" indikációs oltottak esetén a 2.sz. mellékletben (excel táblázat) nem szerepel az indikáció.

Ha csak Fluval P -ét kapott mindenkinél szerepel az indikáció ( ha van ilyen eset ) ?

Kharon
Friday, November 6, 2009 1:51:01 PM
dr.Kovács József wrote:

Nekem ez jól működik. Meg kéne próbálni a legutolsó verzióval is. Ha nem jó, mentést szeretnék kérni.

Kharon
Friday, November 6, 2009 5:27:50 PM
dr.Kovács József wrote:

...az "egyéb-19" indikációs oltottak esetén a 2.sz. mellékletben (excel táblázat) nem szerepel az indikáció.

Megtaláltuk a probléma okát:

Abban az estben ha az OpenOffice táblázatkezelővel készül a táblázat, és a páciens nem kapott fluaval AB oltást, akkor az OpenOffice rendellenessége végett, a táblázat fluval P mezőjébe már nem kerül be az indikáció.

Az ezt kiküszöbölő eljárást a következő esedékes verzióváltásba be is kerül.

A jelentés sürgős esedékessége végett, minden felhasználónknak, akik jelzik felénk, a szükséges változtatásokat el tudjuk küldeni e-mailben vagy esetlegesen távoli támogatás lehetőségünkkel.

dr.Kovács József
Friday, November 6, 2009 5:43:49 PM
Influenzaoltás jelentése excelben: Nálunk az ÁNTSZ összesített jelentést kér, tehát az eddig beadott összeset. A táblázatban viszont a sorrendet nem a beadás időpontja határozza meg, ezért aki az 1. jelentésben x-dik volt, a 2. jelentésben más sorszámra kerül, tehát a két táblázat nehezen összehasonlítható. Nem tudtam rájönni, hogy a mostani excel táblázatokban mi a rendező sorrend. Célszerű lenne a beadás dátuma szerint sorrende rakni az oltottakat.
dr.Kovács József
dr.Kovács József
Friday, November 6, 2009 5:48:10 PM
Más kérdés? Létezik olyan, hogy az Infomix központi szerverének hibája elrontja egy felhasználó programját?
dr.Kovács József
pozsi
  • pozsi
  • Veterán (Szint 19)
Friday, November 6, 2009 7:03:11 PM
dr.Kovács József wrote:

Más kérdés? Létezik olyan, hogy az Infomix központi szerverének hibája elrontja egy felhasználó programját?

Nem tudom, hogy mire gondol Doktor úr. Az természetesen előfordulhat, hogy ha pl. egy verzióban hiba van, s azt egy felhasználó letölti, akkor ezáltal az ő programjába bekerül ez a hiba, de ekkor a hiba valójában nem az infomIx szerverének, hanem a verziónak, a programnak a hibája.

Sooky Barna dr.
Sunday, November 8, 2009 10:39:02 PM

Sooky Barna dr. wrote:

Nemtudom másnál is problémaként jelentkezik e ?

de nálam a közgyogyós betegnek (érvényes, therápiás lapon lévő gyógyszerei jönnek kgy-re), FONO-s, vagy magis receptet írva alapból NEM jön kgy-ra hanem általánosra... át kell állítani, jó lenne ha alapból kgy-ra írná..

további gond a FONO-s receptekkel , hogy ugyebár itt is ráírja az árat, viszont nyilván csak az összetevők árát számolja össze, az elkészítés díja nincs benne, ezért már több alkalommal kelletlen helyzetbe kerül a gyógyszerészünk... (sajnos a körzetben minden forint számít)... szóval a javaslatom hogy vagy egyáltalán ne írjon árat vagy kérdezzen rá!, vagy írja oda (nem tartalmazza az elkészítés árát) !

SOKSZOR előfordul, hogy ORSZI beutalót a mobil praxis -t futtato laptopon írok, ilyenkor ha áttöltöm a "server" gép adatait akkor felülíródik a megírt beutaló, .. rgo elveszik, ha áttöltöm a mobil prax. adatait akkor duplán jelenik meg az utolsó napi ellátás, nincs valamilyen módszer arra hogy a mobil praxisban megírt beutaló "minimal invasiv" módon átkerüljön a "server" gépre...?[felnez] [bizonyt]

Köszönettel.

1 ) OK

2 ) A recept író menüben fogaskeréken be- illetve kikapcsolható az ár feltüntetése.

3 ) Előbb a Mobil praxis adatait kell áttölteni a szerverre , majd ezt követően töltöm fel újra a szerver ( választott ) adataival a mobil praxist.A szerver adataival való feltöltés törli a mobil praxis addigi adatait, ezért előbb mindig azokat át kel tenni a szerverre ahol azok a helyükre kerülnek.

A fentiek tiszták, azonban valami még mindig nem jó, nézzünk egy példát:

Pénteken használom a mobil praxist (adatok kitöltése, mobil praxis használat(rendelés) majd adatok vissza) .

Vasárnap a mobil modullal megírok egy ORSZI beutalót.

Hétfőn ismét visszatöltöm a "fő gépre" az adatokat, eredmény:

🅱 ORSZI beutaló megvan, a fő gépen is (SIKER)

viszont a pénteki rendelés MEGDUPLÁZÓDOTT (minden beteg 2x jelent meg)!

Mit csinálok rosszul ?

Köszönettel

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, November 9, 2009 8:40:55 AM
Sooky Barna dr. wrote:

Sooky Barna dr. wrote:

Nemtudom másnál is problémaként jelentkezik e ?

de nálam a közgyogyós betegnek (érvényes, therápiás lapon lévő gyógyszerei jönnek kgy-re), FONO-s, vagy magis receptet írva alapból NEM jön kgy-ra hanem általánosra... át kell állítani, jó lenne ha alapból kgy-ra írná..

további gond a FONO-s receptekkel , hogy ugyebár itt is ráírja az árat, viszont nyilván csak az összetevők árát számolja össze, az elkészítés díja nincs benne, ezért már több alkalommal kelletlen helyzetbe kerül a gyógyszerészünk... (sajnos a körzetben minden forint számít)... szóval a javaslatom hogy vagy egyáltalán ne írjon árat vagy kérdezzen rá!, vagy írja oda (nem tartalmazza az elkészítés árát) !

SOKSZOR előfordul, hogy ORSZI beutalót a mobil praxis -t futtato laptopon írok, ilyenkor ha áttöltöm a "server" gép adatait akkor felülíródik a megírt beutaló, .. rgo elveszik, ha áttöltöm a mobil prax. adatait akkor duplán jelenik meg az utolsó napi ellátás, nincs valamilyen módszer arra hogy a mobil praxisban megírt beutaló "minimal invasiv" módon átkerüljön a "server" gépre...?[felnez] [bizonyt]

Köszönettel.

1 ) OK

2 ) A recept író menüben fogaskeréken be- illetve kikapcsolható az ár feltüntetése.

3 ) Előbb a Mobil praxis adatait kell áttölteni a szerverre , majd ezt követően töltöm fel újra a szerver ( választott ) adataival a mobil praxist.A szerver adataival való feltöltés törli a mobil praxis addigi adatait, ezért előbb mindig azokat át kel tenni a szerverre ahol azok a helyükre kerülnek.

A fentiek tiszták, azonban valami még mindig nem jó, nézzünk egy példát:

Pénteken használom a mobil praxist (adatok kitöltése, mobil praxis használat(rendelés) majd adatok vissza) .

Vasárnap a mobil modullal megírok egy ORSZI beutalót.

Hétfőn ismét visszatöltöm a "fő gépre" az adatokat, eredmény:

🅱 ORSZI beutaló megvan, a fő gépen is (SIKER)

viszont a pénteki rendelés MEGDUPLÁZÓDOTT (minden beteg 2x jelent meg)!

Mit csinálok rosszul ?

Köszönettel

Pénteken kitöltöm az adatokat a fő gépre és ezt követően feltöltöm a mobil praxist a fő gép adataival és így használom tovább a következő visszatöltésig. Fő gépre való letöltés után rögtön visszatöltöm a fő gép adatait. A visszatöltéssel törölöm a mobil praxis addigi adatait, így azok nem kerülnek ismét rá a fő gépre.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, November 9, 2009 8:58:45 AM
A mobil praxis gyakorlatilag az utolsó kitöltés óta keletkezett adatokat tölti vissza a főgépre (kivétel az alapadatok, th.lap, stb.). Pont ezért egy sikeres visszatöltés után, ha úja vissza akarom tölteni az adatokat a program szól, hogy ekkor meg ekkor az adatokat már visszatöltötte. Ha ennek ellenére ismét visszatöltöm, újra beilleszti a sorokat, ergo duplázza a megjelenést, receptet, stb.

Az elgondolás szerint egy visszatöltés után -Mile dr. is ezt jelzi- újra ki kell tölteni a mobil oldalra.

Hostyánszki László
Dr. Bata Monika
Monday, November 9, 2009 8:01:53 PM
Örülök a mobil praxissal kapcsolatos kérdéseknek, van,amire én is megoldást kérek/keresek:

Ha felviszünk egy kórházi zárójelentést, szakorvosi leletet, és annak a keletkezési dátuma nem az aznapi, hanem egy korábbi dátum, a mobil praxisról nem kerül át a főgépre. Jó lenne ,ha ezt meg lehetne oldani.

A mobil praxison nem látszik, kinek mikor volt utoljára alapstatusa. Sokan vannak pirosban, akik egyébként rendben vannak a fő gép szerint.

Sóky Barnának :a duplázódás egyik oka lehet, ha a mobil praxisból kitöltesz a fő gépre,véletlenül 2x kattintasz a kitöltés gombra. Ez könnyen előfordulhat, mert a gomb későn " kapcsol", így joggal gondolhatod, hogy nem sikerült először jól kattintanod.

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, November 9, 2009 10:06:12 PM
Dr. Bata Monika wrote:

1 ) A mobil praxison nem látszik, kinek mikor volt utoljára alapstatusa. Sokan vannak pirosban, akik egyébként rendben vannak a fő gép szerint.

2) Sóky Barnának :a duplázódás egyik oka lehet, ha a mobil praxisból kitöltesz a fő gépre,véletlenül 2x kattintasz a kitöltés gombra. Ez könnyen előfordulhat, mert a gomb későn " kapcsol", így joggal gondolhatod, hogy nem sikerült először jól kattintanod.

1) Ez természetes, hiszen a mobil praxisba a fő gépről egy rövidebb időszak adatai töltődnek fel ( annyi amennyit mi kiválasztunk ) , így nem valószínű, hogy mindenkinek beleseik az alapstátus felviteli dátuma a kiválasztott és áttöltött idő intervallumba.

2) A Kolléga Úrnál a fentebb ( Hosi és általam ) leírtak az igazi ok. Tehát ezt kell Neki kiküszöbölni.

Adrienn
Tuesday, November 10, 2009 4:48:04 PM
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy az infuenza oltáshoz szükséges "elvégzett oltások" menüpont eltűnt. Ez most mindenkinél így van, vagy csak nálam? Most estünk át egy kis infomixes karbantartáson, mivel elszállt a gépünk tegnap, s sérült az x doki is. De úgy tűnik, remekül működik a program, csak ezt épp nem találom rajta. A verzió az elérhető legfrissebb.

Mobil praxis. Tegnap délután szállt el a gép, rendelés előtt. Mivel senki sem tudott velünk foglalkozni, s kb. 20 beteg ácsorgott odakinn, jobb híján előkaptuk a notebook-ot, amin a mobil praxis fut. Pont az anyagép meghibásodása előtt töltöttem ki a mobilból (és be az anyagépbe) az adatokat. Mindez után pár perccel elszállt az anyagép, s jobb híján a mobillal dolgoztunk. Tehát az anyagépből történő kitöltés nélkül (használható volt, mert ugye a mobilban a kitöltés után is megmaradnak az adatok). Most próbáltam volna- a már megjavított- főgépbe visszatölteni, de hibaüzenetet küldött, s nem is töltötte át. Lehet valamit még kezdeni ezzel, hogy 2 napi rendelés adata ne vesszen el?!

jsozer
Tuesday, November 10, 2009 4:57:09 PM
Fejlesztők felé. Ha több gyógyszert jelölök ki felírásra, megoldható lenne csoportos átvitelük a therápiás lapra ?
Similar Topics
Users browsing this topic