jsozer
Wednesday, November 18, 2009 10:28:50 AM
Az OKI 430 D nyomató esetén miből lehet következtetni , hogy a festék kifogyóban van ?. Nálam a gépen lévő LCD panel irta ki, hogy a festék kifogyott de akkor már nem is nyomtatott tovább.
Varga Sándor
Wednesday, November 18, 2009 11:08:34 AM
jsozer wrote:

Az OKI 430 D nyomató esetén miből lehet következtetni , hogy a festék kifogyóban van ?. Nálam a gépen lévő LCD panel irta ki, hogy a festék kifogyott de akkor már nem is nyomtatott tovább.

Attól függően, hogy az LCD kijelző nyelve magyarra vagy angolra van állítva, az alábbiakat kell tenni:

A nyomtató Menu gombját kell mindaddig nyomogatni, amíg az LCD kijelzőn a Használat (angol nyelv esetén Usage) felirat jelenik meg. Ekkor az enter gombbal lehet ebbe a menübe belépni. Itt két információt mutat meg a nyomtató, a Fényhenger (Drum) és a Festékkazetta (Toner) hátra lévő élettartama jelenik meg Megmaradt% (Remaining%) formában.

Varga Sándor
rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, November 18, 2009 11:24:25 AM
jsozer wrote:

A nyomtató telepítő CD-n található az illesztő programok között egy Printer Menu Setup Tool program, amely lehetővé teszi a beállítások módosítását és a nyomtató fogyóeszközök (Pl.: fenn maradó festék állapota) állapotának ellenőrzését. Ezt kellene feltelepíteni a számítógépre. A telepítés után a Start menü / Programok / OKIdata/ menüpont alatt található. Ez abban az esetben használható ha a nyomtató USB kábellel csatlakozik a számítógéphez.

medicinke
Wednesday, November 18, 2009 1:16:45 PM
vargas wrote:

komoroczy wrote:

Gyógyszerfelíráskor az előírat még nem működik.Mikorra várható a javítás?

Néhány ötlet :szerintem jó lenne ha a derékméret látható lenne ha egyszer beírtam és a súlyhoz hasonlóan jobb egérgombbal megtekinthető lenne a korábbi adat is.

Szeretném ha a RRérték beemelhető lenne a lekérdezésből.

Az előiratok frissítését a hó végi gyógyszer frissítéssel együtt tervezzük kiküldeni.

Az ötleteket köszönjük, továbbítottuk a fejlesztésre.

Ez tényleg hasznos lenne, régen egyszer már felvetettük.

komoroczy
Sunday, November 22, 2009 3:00:47 PM
Szeretném a beteg email címét kitenni az info lapra, kérném a fejlesztőket segítsenek megoldani a problémát.
Kharon
Monday, November 23, 2009 9:57:16 AM
komoroczy wrote:

Szeretném a beteg email címét kitenni az info lapra, kérném a fejlesztőket segítsenek megoldani a problémát.

Most gyors megoldás lehet az, ha az egyedi üzenetbe beírjuk. Ez kitehető az infólapra.

De igazán korrekt megoldás az, hogy mi módosítjuk a programot és az infólapra a beteg email címe is kitehető lesz. Ez valószínűleg a december 1.-ei verzióban nem lesz benne, de a következőben igen.

medicinke
Monday, November 23, 2009 2:02:39 PM
Egy hibával rendre találkozom, nem csak az új verzióban, azért írom ide.

Ha a betegnél nem volt laborkérés és így akarok bevinni labor leletet akkor néhány hibaüzenet után elhal a Doki. Konzekvensen így csinálja, csak úgy lehet hozott labor leletet bevinni, ha előtt írok neki egy labor kérőt (akkor is ha felesleges, mert hozza valahonnan a leletet).

Ez csak nálam van így, vagy típushiba?

Varga Sándor
Monday, November 23, 2009 3:19:13 PM
medicinke wrote:

Egy hibával rendre találkozom, nem csak az új verzióban, azért írom ide.

Ha a betegnél nem volt laborkérés és így akarok bevinni labor leletet akkor néhány hibaüzenet után elhal a Doki. Konzekvensen így csinálja, csak úgy lehet hozott labor leletet bevinni, ha előtt írok neki egy labor kérőt (akkor is ha felesleges, mert hozza valahonnan a leletet).

Ez csak nálam van így, vagy típushiba?

Ez egy "helyi" hiba. Valószínűleg valamilyen sérült adat okozza a hibaüzeneteket és a leállást. Ha a számítógép rendelkezik internet hozzáféréssel, akkor táveléréssel rövid idő alatt meg tudjuk szüntetni a problémát.

Varga Sándor
Ilona
  • Ilona
Monday, November 23, 2009 4:28:12 PM
Ma észlelt hiányosság:

1.Törzskarton nyomtatásakor nem nyomtatódik a páciens adatai.

2. Ma több esetben nem nyomtatódott a receptre a beteg TAJ száma és a BNO.

Varga Sándor
Monday, November 23, 2009 5:00:17 PM
Ilona wrote:

Ma észlelt hiányosság:

1.Törzskarton nyomtatásakor nem nyomtatódik a páciens adatai.

2. Ma több esetben nem nyomtatódott a receptre a beteg TAJ száma és a BNO.

A receptre a TAJ és a BNO csak nem támogatott készítmények esetén nem kerül nyomtatásra a 38/2009 (XI.6.) EüM rendelet értelmében. Erről részleteket egy előző hozzászólásban  olvashat.

A törzskarton nyomtatásában semmilyen változtatás nem történt az utóbbi verziókban. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen adat nem nyomtatódik? Minden paciensnél, vagy csak bizonyosaknál? Küld valamilyen üzenetet a program?

Varga Sándor
Ilona
  • Ilona
Monday, November 23, 2009 5:17:33 PM
Köszönöm !

1., Törzskarton: megoldottam.

2., TAJ, BNO: az elmúlt időben nem volt időm böngészni az "előző hozzászólásokat", de most elolvastam. Bocs !

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, November 24, 2009 2:21:06 PM
EU kártyával rendelkező beteg ellátását a TB nem tudja feldolgozni, mert az "Ellátási forma azonosító" nem megfelelő. Hol tudom ezt javítani? (TB szerint "10" kód helyett "Eucard"-nak kellene szerepelni) Az EU adatlapon minden EU kártyára vonatkozó adat ki van töltve.[zavar]
Varga Sándor
Tuesday, November 24, 2009 2:56:51 PM
Casus wrote:

EU kártyával rendelkező beteg ellátását a TB nem tudja feldolgozni, mert az "Ellátási forma azonosító" nem megfelelő. Hol tudom ezt javítani? (TB szerint "10" kód helyett "Eucard"-nak kellene szerepelni) Az EU adatlapon minden EU kártyára vonatkozó adat ki van töltve.[zavar]

Az ellátási forma a tételes jelentésben kétféle lehet. 1 - bejelentkezett biztosított = praxisbeli vagy 2 - eseti = ambuláns.

Lehet, hogy a térítési kategóriára gondolt a TB. ha igen, akkor a háziorvosi ellátásnál a 0E - nemzetközi szerződést kell kiválasztani.

Varga Sándor
Gál Andi
Tuesday, November 24, 2009 4:10:44 PM
Nem tudom,hogy volt-e már valakinek ilyen problémája!Azt kérdezném,hogy a területünkön elfogyott az ingyenes Fluval AB oltóanyag.Ezért annak is receptet irunk,aki jogosult lenne az ingyenes védőoltásra!Őket hogyan kódoljam?Praxisbeli térités ellenében?Köszönöm!
dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, November 24, 2009 4:18:16 PM
Törökbálint wrote:

Nem tudom,hogy volt-e már valakinek ilyen problémája!Azt kérdezném,hogy a területünkön elfogyott az ingyenes Fluval AB oltóanyag.Ezért annak is receptet irunk,aki jogosult lenne az ingyenes védőoltásra!Őket hogyan kódoljam?Praxisbeli térités ellenében?Köszönöm!

Praxisbeli,. térítés ellenében de csak a beadás, a felírás az 01 - es kód.Ha térítés ellenében akkor számla !!

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, November 24, 2009 4:51:04 PM
vargas wrote:

Casus wrote:

Az ellátási forma a tételes jelentésben kétféle lehet. 1 - bejelentkezett biztosított = praxisbeli vagy 2 - eseti = ambuláns.

Lehet, hogy a térítési kategóriára gondolt a TB. ha igen, akkor a háziorvosi ellátásnál a 0E - nemzetközi szerződést kell kiválasztani.

Mindkét esetben, amikor ellátás történt az OE - nemzetközi szerződés van kiválasztva.

Varga Sándor
Tuesday, November 24, 2009 4:57:16 PM
Casus wrote:

vargas wrote:

Casus wrote:

Mindkét esetben, amikor ellátás történt az OE - nemzetközi szerződés van kiválasztva.

Ebben az esetben szeretném megkérni, hogy annak az elérhetőségét adja meg a TB-nél, akivel ezt közvetlenül meg tudjuk beszélni. Ezt akár emailben is elküldheti az infomix@infomix.hu email címre. Úgy gondolom így tudjuk a leggyorsabban kideríteni, mi a máskép jelentendő ebben az esetben.

Varga Sándor
Gál Andi
Tuesday, November 24, 2009 5:10:50 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Törökbálint wrote:

Praxisbeli,. térítés ellenében de csak a beadás, a felírás az 01 - es kód.Ha térítés ellenében akkor számla !!

Miért lenne térités ellenében a beadás?Azok sem fizettek a beadásért eddig,akik az ÁNTSZ-től kapott oltóanyagból kaptak!

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, November 24, 2009 8:11:54 PM
Törökbálint wrote:

dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Törökbálint wrote:

Miért lenne térités ellenében a beadás?Azok sem fizettek a beadásért eddig,akik az ÁNTSZ-től kapott oltóanyagból kaptak!

Az ÁNTSZ -től kapott oltóanyag beadásáért TILOS díjat felszámolni. A nem kötelező védőoltás beadása díjköteles, de az nem lehet több mint a patikai ára.A felírt nem kötelező védőoltás beadását eleve még a MEP felé is 00 azaz fizetős ellátásként kell lejelenteni.(Megteheted, hogy nem jelented le a beadását, és ekkor természetesen nem kell beadási dijat sem elvenni sem annak elvételét dokumentálni ) Az OEP a gyógyszertári jelentésből tudja, hogy ténylegesen kiváltott készítményről van szó. Az APEH sem fogja elfogadni, ellenőrzéskor a díjtételről a nyugta vagy számla kiállításának elmaradását.A nem kötelező védőoltás beadása nem tartozik az Eü. alap terhére igénybe vehető szolgáltatások körébe, rendelet szabályozza ennek díjköteles voltát, ezért is kell 00 ellátási kóddal jelenteni.

"Több mint ötezren keresték fel az oltóközpontokat két nap alatt - közölte az Egészségügyi Minisztérium. Múlt péntek óta az ország 29 pontján gyorsabb az újinfleunza elleni vakcina beadása. Összesen 3 ezer forintot kell fizetni, amiben az oltóanyag ára is benne van. A..."

Varga Sándor
Wednesday, November 25, 2009 11:31:49 AM
Influenza oltások indikációinak változása.

2009. november 16-án megjelent az ANTSZ körlevele a H1N1 elleni térítésmentes oltások beadásáról. Ennek 3. pontja (3. ütem) az eddigi 6 helyett a 12 hónaposnál fiatalabb csecsemőkkel egy háztartásban élők oltását írja elő.

Az ANTSZ felé történő jelentés 2. számú melléklete szerinti jelentésre kerülő indikációk között az eredeti 6 hónapos életkornak megfelelő szerepel. Ennek az ellentmondásnak a feloldására kértünk tájékoztatást az ANTSZ-től, a választ megkaptuk:

„Egyeztetve az Országos Epidemiológiai Központ osztályvezetőjével tájékoztatjuk, hogy a térítésmentes oltásra jogosult, 12 hónapos, vagy annál fiatalabb csecsemővel egy háztartásban élők oltását ugyanazzal az indikációval tudják jelezni, mint korábban a 6 hónapos, vagy annál fiatalabb csecsemőkkel egy háztartásban élők esetében. Csak a térítésmentes védőoltásra jogosultak köre változott.

Tisztelettel

ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály”

Ez alapján természetesen módosítjuk a programot, a jelenleg használt 16-os indikáció megnevezését lecseréljük. A változást a péntekre tervezett frissítéssel kerül fel a portálunkra. Mivel az ANTSZ levele alapján az indikációk nem, csak a térítésmentes oltásra jogosultak köre változott, önöknek nincs más teendője, mint a jelenlegi 16-os indikációt kiválasztani ezeknél az oltásoknál.

Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, November 25, 2009 2:47:40 PM
vargas wrote:

Casus wrote:

vargas wrote:

Casus wrote:

Ebben az esetben szeretném megkérni, hogy annak az elérhetőségét adja meg a TB-nél, akivel ezt közvetlenül meg tudjuk beszélni. Ezt akár emailben is elküldheti az infomix@infomix.hu email címre. Úgy gondolom így tudjuk a leggyorsabban kideríteni, mi a máskép jelentendő ebben az esetben.

Megkaptam az emailt, köszönöm. Keresem a megadott illetékest, amint tudom a megoldást értesítem.

Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, November 25, 2009 3:20:05 PM
Casus wrote:

A kérdéses adat az E adatlap jelentésben szerepel. Ez igazából nem az Ellátási forma azonosító, hanem a formanyomtatvány azonosítója, ami ilyen esetben a jelzett Eucard. Tehát EU-s paciens ellátásakor ezt a mezőt kell ennek megfelelően kitölteni.

visualban a háziorvosi ellátás képernyőn az E-adatlap fülön ez a 2. Formanyomtatvány betű és számjele adat.

Varga Sándor
Ilona
  • Ilona
Wednesday, November 25, 2009 3:28:29 PM
Casus ! Pü-ben részletesen leírtam, hogyan és hol kell kitölteni, ahhoz, hogy a TB elfogadja.
Kharon
Friday, December 11, 2009 11:41:15 AM
Lassan fényhengert kell cserélnem az OKI B430-ban. Kellett már cserélnie valalinek? A megkersett szakszervizekben sem tudták megmondani megáll-e a nyomtató ha 0%-ra fut a fényheger élettartama? Elég borsos a fényhenger ára 41000 Ft. Ki hogyan oldotta meg a cserét? Néztem, hogy a B410-es nyomtató ára 30000 Ft. Érdemesebb inkább nyomtatót venni mint külön fényhengert?
Dr. Hanyecz Vince
Friday, December 11, 2009 11:49:48 AM
Én újat vettem.

A régi még 15 %-on van. Meg kellene oldani a resetelést, de még nem találtam rá embert, ill. ezekről fizetős oldalakon van szó 😞

Gál Andi
Friday, December 11, 2009 1:35:58 PM
Nem tudom,hogy jelentkezett-e valakinek az oltások jelentésénél az a probléma,hogy az oltás gyártási száma ˝elcsúszik˝,és nem is jelenik meg,vagy csak hiányosan a kinyomtatott Excell táblában.Ill.összesítő excell táblát nem tudok csinálni a Fluval P oltásokról ,csak a Fluval AB-ről csinálja meg a program,de arra nincs már szükségünk,mert elfogyott ez az oltóanyag.
Varga Sándor
Friday, December 11, 2009 1:41:28 PM
Törökbálint wrote:

Nem tudom,hogy jelentkezett-e valakinek az oltások jelentésénél az a probléma,hogy az oltás gyártási száma ˝elcsúszik˝,és nem is jelenik meg,vagy csak hiányosan a kinyomtatott Excell táblában.Ill.összesítő excell táblát nem tudok csinálni a Fluval P oltásokról ,csak a Fluval AB-ről csinálja meg a program,de arra nincs már szükségünk,mert elfogyott ez az oltóanyag.

Az 1.30.10-es frissítést kell lefuttatni ebben az esetben.

Varga Sándor
Gál Andi
Friday, December 11, 2009 1:46:14 PM
vargas wrote:

Törökbálint wrote:

Azon már túl vagyok!

rpetra
  • rpetra
Friday, December 11, 2009 2:10:14 PM
Törökbálint wrote:

vargas wrote:

Törökbálint wrote:

Azon már túl vagyok!

A gyári szám elcsúszás az 1.30.10 verziótól nem fog jelentkezni.

Azoknál a pacienseknél akiknél ez a probléma fennállt az Oltási lapjukban az Egyéb oltásnál kézzel kell javítani a gyáriszámot.

Valamint az autómatikus gyári szám beemelés miatt egyszer kell a napiellátásnál is javítani.

Az 5.sz. melléklet megnyitása után az excel táblázat alján található 3 fül amelyből a második a fluval P összesítő :

UserPostedImage

Gál Andi
Friday, December 11, 2009 7:11:23 PM
rpetra wrote:

Törökbálint wrote:

vargas wrote:

Törökbálint wrote:

Azon már túl vagyok!

A gyári szám elcsúszás az 1.30.10 verziótól nem fog jelentkezni.

Azoknál a pacienseknél akiknél ez a probléma fennállt az Oltási lapjukban az Egyéb oltásnál kézzel kell javítani a gyáriszámot.

Valamint az autómatikus gyári szám beemelés miatt egyszer kell a napiellátásnál is javítani.

Az 5.sz. melléklet megnyitása után az excel táblázat alján található 3 fül amelyből a második a fluval P összesítő :

UserPostedImage

Köszönöm,megpróbálom a táblázat alján a füleket,ezt figyelmen kívül hagytam!

Similar Topics
Users browsing this topic