dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, December 4, 2009 9:25:09 AM
medicinke wrote:

dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

medicinke wrote:

medicinke wrote:

3, Tényleg, miért nem lehet billentyűkombinációkat használni?

Lehet ! Megadhatóak az egyes menüpontoknak a tetszés szerinti billentyű betű kombináció. Szépséghibája , hogy verzió váltáskor ezek eltűnnek. Ezt viszont programozóilag meg lehetne oldani (mármint, hogy ne tűnjenek el )

Hogyan lehet mondjuk a keresőképtelenséghez billentyűkombinációt?

Hiába állok rá a menűpontra a beállító ablakban, és próbálok beírni mondjuk egy Shift-F10 vagy Alt-T kombinációt, semmi sem történik, a mező üres marad.

Rendszer->Menüpontok karbantartása- > Napi tevékenység -> Keresőképtelen ál. : az előtte levő négyzetből ( ha van benne ) pipa ki majd újra be, és "Gyors gomb" ablakba írom be a betű kombinációt Alt+T , OK - val kilépek

Az Alt és T lenyomása elindítja a kívánt keresőképtelen állomány felvételéhez a panelt az adott megnyitott betegnél. Természetesen a többi menüponthoz hasonlóan vehetek fel betűkombinációkat.

Hát ez nekem továbbra sem működik. Csak betűt enged beírni pl.: "T", de ha segédbillentyűt nyomok (pl.: Alt-T) akkor nem ír be semmit. [szomoru]

Hhhh a régi szép idők, Shift-F10 vagy mi volt...

Alt+T

Varga Sándor
Friday, December 4, 2009 9:26:51 AM
medicinke wrote:

Hát ez nekem továbbra sem működik. Csak betűt enged beírni pl.: "T", de ha segédbillentyűt nyomok (pl.: Alt-T) akkor nem ír be semmit. [szomoru]

Az egész szöveget be kell gépelni. Ebben az esetben pl. azt kell beírni "ALT+T", így ahogy az idézőjelek között van. Ugyan ez igaz a Shift és a CTRL segédbillentyűkre, valamint az F1, F2 stb. funkció billentyűkre is.

Van azonban pár olyan billentyű kombináció, amit már a windows foglal, ezeket kerülni kell. Ilyen pl. az ALT+F4, ez az aktuális ablakot/programot zárja be.

Varga Sándor
dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, December 4, 2009 9:32:11 AM
vargas wrote:

medicinke wrote:

Az egész szöveget be kell gépelni. Ebben az esetben pl. azt kell beírni "ALT+T", így ahogy az idézőjelek között van. Ugyan ez igaz a Shift és a CTRL segédbillentyűkre, valamint az F1, F2 stb. funkció billentyűkre is.

Van azonban pár olyan billentyű kombináció, amit már a windows foglal, ezeket kerülni kell. Ilyen pl. az ALT+F4, ez az aktuális ablakot/programot zárja be.

Szépséghibája , hogy verzió váltáskor ezek eltűnnek. Ezt viszont programozóilag meg lehetne oldani (mármint, hogy ne tűnjenek el )

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, December 4, 2009 10:55:28 AM
dr.Kovács József wrote:

Egy kérdés az információs panelekről: ha a panelből nézek meg előző szakrendelési leletet és az scannelt lelet, akkor nem lehet megnézni a panelen lévő kis gombbal ? (Vagy csak én nem tudom...)

Ezt a következő verzióban megoldottuk, tehát ha a vizsgálathoz scannelt képet vett fel, akkor azt fogja mutatni a program automatikusan, egyéb eseben előveszi magát a leletet

Hostyánszki László
hosi
  • hosi
Friday, December 4, 2009 12:11:59 PM

Ehhez ismételten annyi kérésem lenne : az egyes szűrés leírások külön-külön szövegpanelbe legyenek rögzíthetőek mert jelen formában az egy helyre rögzített sablonok közül nehézkes kikeresni és beemelni a kívánt szöveget. ( egy-egy szűréshez 3-4 vagy több sablon leírás is szükséges és így összességében már igen hosszúra sikeredik a lista , még kezdő betűre is nehézkes a kikeresés. próbáltam már a szűrés kódra kezdve felvenni a sablont és ennek alapján kikeresni-szűkíteni de ez is macerás )

Köszönjük, ezt megoldottuk. A következő verziótól beállítható módon közös, vagy szűrésenként külön szövegpanel használható a szűrés leírásnál

Hostyánszki László
dr.oremus
Friday, December 4, 2009 4:58:29 PM
Meg lehetne-e oldani, hogy az influenza oltási excell táblázatba bekerüljenek az ambuláns páciensek is?

Van eü. dolgozó, aki nem a praxishoz tartozik és az iskolaorvosi oltási jelentést sem tudom így küldeni.

Kharon
Friday, December 4, 2009 5:30:12 PM
Gratulálok a 3000. hozzászóláshoz!

A kérdésére a megoldás: a Praxisbeli mezőből ki kell venni a pipát az Elvégzett oltások ablakon, és a program így számolja az ambuláns betegeket is.

dr.oremus
Saturday, December 5, 2009 10:27:55 AM
medicinke
Monday, December 7, 2009 3:01:43 PM

medicinke wrote:

medicinke wrote:

medicinke wrote:

3, Tényleg, miért nem lehet billentyűkombinációkat használni?

Lehet ! Megadhatóak az egyes menüpontoknak a tetszés szerinti billentyű betű kombináció. Szépséghibája , hogy verzió váltáskor ezek eltűnnek. Ezt viszont programozóilag meg lehetne oldani (mármint, hogy ne tűnjenek el )

Hogyan lehet mondjuk a keresőképtelenséghez billentyűkombinációt?

Hiába állok rá a menűpontra a beállító ablakban, és próbálok beírni mondjuk egy Shift-F10 vagy Alt-T kombinációt, semmi sem történik, a mező üres marad.

Rendszer->Menüpontok karbantartása- > Napi tevékenység -> Keresőképtelen ál. : az előtte levő négyzetből ( ha van benne ) pipa ki majd újra be, és "Gyors gomb" ablakba írom be a betű kombinációt Alt+T , OK - val kilépek

Az Alt és T lenyomása elindítja a kívánt keresőképtelen állomány felvételéhez a panelt az adott megnyitott betegnél. Természetesen a többi menüponthoz hasonlóan vehetek fel betűkombinációkat.

Alt+T

vargas wrote:

medicinke wrote:

Azt hittem az "ALT" úgy értendő, hogy lenyomom az Alt gombot (mint más programokban), nem edig úgy, hogy begépelem az ALT szócskát. Kicsit szokatlan így, minden más programban lenyomni kell a segédbillentyűt. De most már működik, köszi.

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, December 7, 2009 4:01:39 PM
medicinke wrote:

Azt hittem az "ALT" úgy értendő, hogy lenyomom az Alt gombot (mint más programokban), nem edig úgy, hogy begépelem az ALT szócskát. Kicsit szokatlan így, minden más programban lenyomni kell a segédbillentyűt. De most már működik, köszi.

Itt is úgy működik, csak a megtanítás része a begépelés, csak ezután tudja értelmezni, hogy "lenyomásra" mit is kérnek tőle.

medicinke
Wednesday, December 9, 2009 2:40:40 PM
vargas wrote:

medicinke wrote:

Hát ez nekem továbbra sem működik. Csak betűt enged beírni pl.: "T", de ha segédbillentyűt nyomok (pl.: Alt-T) akkor nem ír be semmit.

Shift-tel nem működik, szintaktikai hibát ír ki.

A CTRL+J esetén ha be van állítva mundjuk a jogosítvány, akkor minden CTRL+Enter leütésnél elindítja a CTRL+J-hez rendelt fukciót.:-s

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, December 16, 2009 10:54:56 AM
Postit : kérdésem , megoldható lenne, hogy a postitra opcionálisan a feljegyzéskor az adott feljegyzés dátumát is rögzítse ?
hosi
  • hosi
Wednesday, December 16, 2009 11:21:27 AM

Postit : kérdésem , megoldható lenne, hogy a postitra opcionálisan a feljegyzéskor az adott feljegyzés dátumát is rögzítse ?

A dec. végén kikerülő verzióban már benne lesz. Pontosan az utolsó bejegyzés dátuma fog kiíródni a postit aljára. Tehát ha pl. hozzáírunk valamit vagy módosítunk a bejegyzésen frissülni fog a dátum

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, December 16, 2009 12:08:03 PM
hosi wrote:

A dec. végén kikerülő verzióban már benne lesz. Pontosan az utolsó bejegyzés dátuma fog kiíródni a postit aljára. Tehát ha pl. hozzáírunk valamit vagy módosítunk a bejegyzésen frissülni fog a dátum

Ez is jó, de nem egészen erre gondoltam: feljegyzek valamilyen a beteggel kapcsolatos teendőt : pl. Labort kell nézzek három hó múlva ( előjegyzési naptár is van tudom, de esetleg akkor a beteg nem jön, jobb erre a postit ) - de mikortól vagy mikor lesz az a három hó ? Jelezni tudnám a postiton ? Így bármelyikünk előveszi a beteget ( olykor csak a Nővérke veszi elő vény felíráshoz ) láthatná a teendőt.

Jelenleg úgy oldom meg, hogy a karbantartásban felvett szövegbe felveszek egy dátumot és ezt mindig átírom az aktuálisra.

hosi
  • hosi
Wednesday, December 16, 2009 12:34:13 PM

hosi wrote:

Ez is jó, de nem egészen erre gondoltam: feljegyzek valamilyen a beteggel kapcsolatos teendőt : pl. Labort kell nézzek három hó múlva ( előjegyzési naptár is van tudom, de esetleg akkor a beteg nem jön, jobb erre a postit ) - de mikortól vagy mikor lesz az a három hó ? Jelezni tudnám a postiton ? Így bármelyikünk előveszi a beteget ( olykor csak a Nővérke veszi elő vény felíráshoz ) láthatná a teendőt.

Jelenleg úgy oldom meg, hogy a karbantartásban felvett szövegbe felveszek egy dátumot és ezt mindig átírom az aktuálisra.

Értem, erre mi egy általános megoldásra gondoltunk, ahol a betegre nézve lehet több ponton a rendszerbe teendőket felvenni (újabb szakrendelés, labor, javaslat hosszabítás stb.), illetve a program több helyről már eleve gyűjtené ezeket (tk. megújítás, jogosítvány, státusz, gondozás vizsgálatok, szűrések, stb.). Ezeket aztán egy helyen lehetne összegyűjve akár mint aktuális teendők megjeleníteni (pl. ellátásnál egy információs panel). Egyenlőre gondolkodunk a megvalósítás lehetőségein (gyorsaság, kezelhetőség)

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, December 16, 2009 12:36:17 PM
hosi wrote:

hosi wrote:

Értem, erre mi egy általános megoldásra gondoltunk, ahol a betegre nézve lehet több ponton a rendszerbe teendőket felvenni (újabb szakrendelés, labor, javaslat hosszabítás stb.), illetve a program több helyről már eleve gyűjtené ezeket (tk. megújítás, jogosítvány, státusz, gondozás vizsgálatok, szűrések, stb.). Ezeket aztán egy helyen lehetne összegyűjve akár mint aktuális teendők megjeleníteni (pl. ellátásnál egy információs panel). Egyenlőre gondolkodunk a megvalósítás lehetőségein (gyorsaság, kezelhetőség)

Remek. Jöhetnek az esetleges észrevételek is.