Nem tudom már melyik topicba tegyem fel a következő kérdést.
Még mindig influenza, most a 2. ütem, iskolai védőoltások.
Gondolom sokan vannak úgy, hogy a településen vegyes praxisban háziorvosok, + ellátják az iskolaorvosi teendőket is, abban az egyszem iskolában, óvodában. Ezzel lesz egy pici gond.
Előre mondom, hogy a kérdésben már egyeztettünk a MEP illetékesével, aki a jelentésekkel és a finanszírozással foglalkozik, az alábbi az ő véleményét is tükrözi. (Heves megye)
Előfordul, hogy a gyermek tb kártyája nem a települési háziorvos-iskolaorvosnál van leadva.
Az iskolai kampányoltás során a szoftverbe tehát csak ambulánsként vihető be a gyermek.
Ez jelenteni fog egy sor ambuláns ellátást az OEP felé, amit nekik rendje-módja szerint finanszírozni kellene. Nade mégse kell, mert mint iskola egészségügyet már finanszírozzák ugyanezt az oltást. (hogy bagóval, az most mellékes)
Tehát kettős finanszírozás fog történni! Ami gáz. Kínos lesz.
Nincs más megoldás, mint valahol kiszűrni ezeket a jelentésből, vagy a küldő oldalon Infomix vagy a fogadó oldalon OEP. Én a könnyebbik ellenállás irányába írok most nektek. :)))
Nos az illetékes nyilván azt mondta, hogy ezeket NE jelentsük MI a tételesben.
Viszont külön felhívta rá a figyelmet, hogy rögzíteni viszont kellene. Persze, hogy rögzítjük, mert az ÁNTSZ jelentés viszont így egyszerűbb.
Megoldási lehetőség szerintem:
1. Egyszerűen az iskolai kampány oltás hónapjában nem küldünk ambuláns jelentést. Lemondunk ezzel az aktuális havi ambuláns finanszírozásról, több is veszett Mohácsnál alapon. Sok ambuláns úgysem lehet, arra haraptak eddig is az ellenőrök.
2. Az ambuláns jelentésből kiszűri az Ixdoki mondjuk TTT kód és BNO alapján ezt az oltási kört, ezek nem kerülnének az ambuláns jelentésbe, ehhez lenne egy checkbox a jelentés panelen, miszerint "iskolai ambuláns kampány oltás ne kerüljön oep jelentésbe" a most is létező "Tételes jelentésbe ne kerüljenek be a nem támogatott gyógyszerek" szöveg mintájára.
Nem tudom, gondolkozzunk. Szerencsére van rá idő.
Vagy a tételesbe is bekerül mondjuk egy ambuláns páciensnek felírt gyógyszer????Mert akkor nem csak az ambuláns jelentéssel van a baj, és így az 1. megoldás kilőve, csak a 2. lehet!
Edited by user
Tuesday, November 3, 2009 11:06:46 AM
|
Reason: opsz!