rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, May 4, 2010 10:31:45 AM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

rpetra wrote:

Jano wrote:

Nálam is ez a helyzet.

Emilbe igérték ( fentebb ) a javító fájlokat , de ezek szerint lehet, hogy egyszerűbb lenne egy 1.34.2 frissítés .

A javító fájlokat a dr.mile.gyula@gmail.com e-mail címre küldtük tegnap 14 óra körül. Az e-mailt most küldtük el újra. Amennyiben nem érkezik meg kérem jelezze felénk.

Tegnap 18.25 -ig nem érkezett meg. ma sem. a Spamok között sincs.

Akkor megpróbáljuk ne csomagolt állományként elküldeni hanem átnevezve. *.zip helyett *. txt-re. Így kellene megnézni és amennyiben nem érkezik meg kérem jelezze felénk.

rpetra
  • rpetra
Tuesday, May 4, 2010 10:31:55 AM
Hajnalné wrote:

Más : Gyűjtőbe csak az első két készítményt engedi 3 hónaposra állítani " File hiba. Más felhasználó által használva. Hárítsa el a... " üzenettel tovább enged de csak egy havit ír fel .

Van teendőm, avagy programhiba ??

Nálunk szintén ez a helyzet.

dr.Kovács József wrote:

Más : Gyűjtőbe csak az első két készítményt engedi 3 hónaposra állítani " File hiba. Más felhasználó által használva. Hárítsa el a... " üzenettel tovább enged de csak egy havit ír fel .

Nálam is ez a helyzet.

Jano wrote:

Nálam is ez a helyzet.

A javító program jelenleg tesztelés alatt van amint sikeresnek bizonyul e-mailben el fogjuk küldeni Önöknek.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, May 4, 2010 11:41:19 AM
rpetra wrote:

rpetra wrote:

Jano wrote:

Nálam is ez a helyzet.

Emilbe igérték ( fentebb ) a javító fájlokat , de ezek szerint lehet, hogy egyszerűbb lenne egy 1.34.2 frissítés .

A javító fájlokat a dr.mile.gyula@gmail.com e-mail címre küldtük tegnap 14 óra körül. Az e-mailt most küldtük el újra. Amennyiben nem érkezik meg kérem jelezze felénk.

Akkor megpróbáljuk ne csomagolt állományként elküldeni hanem átnevezve. *.zip helyett *. txt-re. Így kellene megnézni és amennyiben nem érkezik meg kérem jelezze felénk.

gyujto.txt-ként megérkezett

rpetra
  • rpetra
Tuesday, May 4, 2010 11:42:21 AM

rpetra wrote:

rpetra wrote:

Jano wrote:

Nálam is ez a helyzet.

Köszönjük a visszajelzést, ha a gyűjtő porbléma továbbra is fenn ál kérem jelezze felénk.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, May 4, 2010 11:52:55 AM

rpetra wrote:

rpetra wrote:

Jano wrote:

Nálam is ez a helyzet.

Átnevezve

Kicsomagolva

Kettő fájl visualix\form könyvtárba bemásolva

( index is, tábla is )

NEM GYÓGYULT MEG

rpetra
  • rpetra
Tuesday, May 4, 2010 12:00:56 PM

rpetra wrote:

rpetra wrote:

Jano wrote:

Nálam is ez a helyzet.

Átnevezve

Kicsomagolva

( index is, tábla is )

NEM GYÓGYULT MEG

Ugyan az az üzenet, vagy változott valami?

Történt-e rendszer (visualix) újraindítás a másolás után?

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, May 4, 2010 12:13:12 PM
rpetra wrote:

rpetra wrote:

rpetra wrote:

Jano wrote:

Nálam is ez a helyzet.

Átnevezve

Kicsomagolva

( index is, tábla is )

NEM GYÓGYULT MEG

Ugyan az az üzenet, vagy változott valami?

Történt-e rendszer (visualix) újraindítás a másolás után?

Ugyanaz az üzenet. Ugyanúgy az első kettőt engedi 3 havira állítani ( vagy kettőre ) majd ezt követően érkeznek a hibaüzenetek. Természetesen újraindítva a rendszer ( indexel, tábla index kapcsolat lefuttatva !! is kipróbálva de nem változott semmi )

Hajnalné
Thursday, May 6, 2010 11:34:20 AM
Hajnalné wrote:

Nálunk szintén ez a helyzet.

Mikor lesz ez a probléma megoldva?

misidoki
Thursday, May 6, 2010 1:10:23 PM
Az uj változat után minden 3-as gondozási dg-t 1-re állított át s gépem, folyamatosan kell javítani, hogy a jelentésben is gondozzak.Van más lehetőség is,vagy egyenként javítsa az asszisztens? Másnál nincs ez a probléma?
dr.mile.gyula@gmail.com
Thursday, May 6, 2010 1:45:05 PM
misidoki wrote:

Az uj változat után minden 3-as gondozási dg-t 1-re állított át s gépem, folyamatosan kell javítani, hogy a jelentésben is gondozzak.Van más lehetőség is,vagy egyenként javítsa az asszisztens? Másnál nincs ez a probléma?

Én ugyan nem értem a problémát ( mit is kell igazából kijavítani ? mitől-miként kerül oda az 1-s ? ) de annyi megjegyzésem van, hogy ahhoz, hogy a jelentésbe bekerüljön a gondozás vagy Gondozást vagy Gondozási controllt kell végezzek. Ekkor 3 -sal kerül be a BNO a napi ellátásba és a jelentésbe is bekerül az adat ( én legalábbis így tudom ). Nálam nem 1 -st ad, nem kell kijavítani semmit.

Kharon
Thursday, May 6, 2010 1:55:49 PM
Hajnalné wrote:

Kollegáim folyamatosan dolgoznak rajta, amint elkészültünk a javítással, azonnal publikálni fogjuk Önök felé.

misidoki wrote:

Arra kérem, hogy mondja meg, hogy pontosan hol állította át a program az ellátási okokat 3-ról 1-re? A jelentésbe nem ezek alapján kerül bele a gondozás ténye, hanem a Háziorvosi ellátás Szűrés-Jelentés fülén rögzítettek alapján. A témáról részletesen olvashat ebben a fórumtémában 

rpetra
  • rpetra
Thursday, May 6, 2010 2:25:58 PM
misidoki wrote:

Le kellene ellenőrizni, hogy a Napitevékenység ablak beállításai (Napitevékenység ablak jobb alsó sarkában található fogaskerék) között be van-e pipálva, a Gondozási BNO 1-es ellátási okkal lehetőség. Ha igen akkor ki kell venni belőle a pipát.

Ha a probléma továbbra is fenn áll kérem, jelezze felénk.

Kharon
Thursday, May 6, 2010 3:08:25 PM
Kharon wrote:

Hajnalné wrote:

Kollegáim folyamatosan dolgoznak rajta, amint elkészültünk a javítással, azonnal publikálni fogjuk Önök felé.

Elkészült a javítás, az 1.34.3-as verzió tartalmazza azt.

Köszönjük türelmüket!

medicinke
Friday, May 7, 2010 9:13:36 PM
Meg lehetne oldali, hogy a betegválasztási beállítások gépenként legyenek tárolva hálózatos környezetben?

Tehát ha az egyik gépen a Várakozók közül veszek elő név szerint, a másik gépen pedig a nővérke Összes beteg közül TAJ szám szerint, akkor ne kelljen mindkettőnknek állandóan állítgatni, hogy mi alapján választunk beteget.

misidoki
Monday, May 10, 2010 12:39:59 PM
Igen, ez volt a megoldás,köszönöm.
misidoki
Monday, May 10, 2010 12:41:17 PM
rpetra wrote:

misidoki wrote:

Le kellene ellenőrizni, hogy a Napitevékenység ablak beállításai (Napitevékenység ablak jobb alsó sarkában található fogaskerék) között be van-e pipálva, a Gondozási BNO 1-es ellátási okkal lehetőség. Ha igen akkor ki kell venni belőle a pipát.

Ennek a megoldását köszöntem meg.

rpetra
  • rpetra
Monday, May 10, 2010 12:44:29 PM
misidoki wrote:

rpetra wrote:

misidoki wrote:

Ennek a megoldását köszöntem meg.

Nagyon szívesen, ha további kérdés merülne fel állok rendelkezésére.

Dr. Hanyecz Vince
Wednesday, May 12, 2010 1:18:26 PM
A Törzskartonnal van egy gondom:

A napi tevékenység Beállítások "fogaskerekén" bekapcsoltam a vérnyomást törzskartonba emel opciót.

Azon betegeknél akiknék nem mértem vérnyomást a törzskartonról is "elveszett" a vérnyomás.

Azóta van 500 hiányos törzskartonom, mindenütt hiányzik a vérnyomás.

Ezt most külön be kel írjuk :((

Jó lenne egy olyan vizsgálódást beépíteni, hogy ha a törzskartonon már szerepelt egy adat a vényomás mezőnél:

(törzskarton.dbf -ből RRsytol RRdiastol értéket a fent opció ne állíthassa 0-ra), ne legyen üres egy kimaradt vérnyomásmérés miatt a vérnyomás mező.

Kharon
Wednesday, May 12, 2010 1:32:11 PM
Kollegáim megvizsgálták a kérdéses részét a programnak, sajnos valóban így működik ebben a pillanatban, azonban a javítással elkészültek, és ezt a következő verzióban ki is küldjük Önök felé.

Az okozott kellemetlenségért elnézését kérjük.

hwd
  • hwd
  • Kezdő (Szint 0)
Wednesday, May 12, 2010 4:36:27 PM
Szép napot kívánok!

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e, lesz-e lehetőség a hozott leleteknél sajátgépről, asztalról betallózni a fájlokat, akár képi (jpeg), akár szöveges (.doc, . txt) formátumban.

Tallózni a sajátgépről én csak a törzskaton - képek helyen találtam lehetőséget.

Előre is köszönöm a választ

rpetra
  • rpetra
Wednesday, May 12, 2010 5:35:35 PM
hwd wrote:

Szép napot kívánok!

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e, lesz-e lehetőség a hozott leleteknél sajátgépről, asztalról betallózni a fájlokat, akár képi (jpeg), akár szöveges (.doc, . txt) formátumban.

Tallózni a sajátgépről én csak a törzskaton - képek helyen találtam lehetőséget.

Előre is köszönöm a választ

Üdvözöljük fórumozóink között!

A hozott lelet beírásánál a lelet tartalom ablak jobb felső sarkában található kis négyzetre kattintva megjelenik 3 lehetőség.

UserPostedImage

Itt a hozott lelet grafikus feliratra kell kattintani.

A következő ablakban a bekeretezett részbe kattintava megjelenik a multimédia beolvasás ablak, -mely egyébkén a scannerrel történő beolvasásra is alkalmas-

UserPostedImage

Az ablak bal felső sarkában található két gomb a jobb kéz felöli gombbal lehet képet beolvasni fájlból, a bal szélső gombbal lehet egyéb fájlokat beolvasni. A megjelenő ablakban ki kell keresni a betöltendő fájlt arra rákattintani, majd Ok gombbal eltárolni a beolvasást és a leletet is.

UserPostedImage

Amennyiben az adott számítógépre fel van telepítve a beolvasott fájl megjelenítéséhez szükséges program (pl.: *.doc, -> Open Office, *.pdf-> Adobe Reader, stb) akkor a Lekérdezésnél megjelenő Multimédia feliratra kattintva megnyitja a szükséges program segítségével a betöltött fájlt.

Köszönjük kérdését, reméljük válaszunk alapján megoldódik a problémája, amennyiben a jövőben bármilyen kérdése lenne programjainkkal kapcsolatban, továbbra is nyugodtan tegye fel itt nekünk azokat!

hwd
  • hwd
  • Kezdő (Szint 0)
Wednesday, May 12, 2010 6:41:57 PM
Köszönöm szépen a választ.

Holnap mindenképp megpróbálom, sikerül-e

Ha lesz még kérdésem, mindenképp jelzem

Dr. Hanyecz Vince
Thursday, May 13, 2010 2:42:08 PM
Kharon wrote:

Kollegáim megvizsgálták a kérdéses részét a programnak, sajnos valóban így működik ebben a pillanatban, azonban a javítással elkészültek, és ezt a következő verzióban ki is küldjük Önök felé.

Az okozott kellemetlenségért elnézését kérjük.

"Elnéztük" :))

Az elegáns megoldás az lenne, ha nincs a törzskartonon vérnyomás, akkor a napi tevékenység ablakban ez látszódjon (mondjuk a vérnyomás értékek ablak háttérszíne más lenne), és az üres mezőt beírás esetén töltse is fel.

Nyilván más, és egyszerűbb megoldás is lehet, de napi tevékenységből kellene a pratikus megoldás is!

hwd
  • hwd
  • Kezdő (Szint 0)
Thursday, May 13, 2010 6:27:55 PM
Ma kipróbáltam a fent a jánlott leírást ( a géphez nincs scenner csatlakoztatva), és 339-es hibát ír ki, amint rákattintok a szorke felületre, és az utolsóként mutatott ablakot így nem adja be a program.

Mi lehet a gond?

Kharon
Thursday, May 13, 2010 6:52:08 PM
Kérem, hogy engem vagy kollegáimat keresse meg PÜ-ben (a hozzászólásom bal alsó sarkában található PÜ gomb), és leegyeztetünk Önnel egy időpontot távoli elérésre, amikor meg tudjuk nézni, hogy pontosan mi is okozza ezt a gondot.

Köszönjük.

sanemet
Thursday, May 13, 2010 9:21:00 PM
Fejlesztők felé lenne egy kérdésem, kérésem.

Mentő szállításkor mentési utalvány írásakor a beteg lakcíme automatikus átemelhető lenne valahogy, ne kelljen minden alkalommal begépelni. Beírható legyen egy éppen aktuális BNO kód valahogyanan elkülönítve (akár egy új ablakban) a beteg egyébként meglevő BNO-itól (jelenleg a mentési BNO-t mindig bekarikázzuk).

A szállítási utalványon szintén a beteg lakcíme beemelhető legyen.

(Ha már megoldott, csak esetleg én nem jöttem még rá hogyan, elnézést.)

Köszönöm.

dr Németh György

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, May 14, 2010 9:17:10 AM
sanemet wrote:

Mentő szállításkor mentési utalvány írásakor a beteg lakcíme automatikus átemelhető lenne valahogy, ne kelljen minden alkalommal begépelni. Beírható legyen egy éppen aktuális BNO kód valahogyanan elkülönítve (akár egy új ablakban) a beteg egyébként meglevő BNO-itól (jelenleg a mentési BNO-t mindig bekarikázzuk).

Az adatlapok között emlékezetem szerint lennie kell "mentés" utalvány formulának is Ezen BNO választható a megszokott BNO választó ablaból.Űrlap centrumba is talán feltettem.

Mindkét utalványon automatikusan beemelődik a "fejlécbe" a beteg lakcíme. A szálitandó "honnan" ablakba javasolom felvenni Karbantartásba az OTTHONÁBÓL jelőlést a felső sorba, az alsóba pedig "A fent rögzített lakcímről " (vagy hasonlót ) A Mentő beutalónál az "Otthonából" mellé a "RENDELŐBŐL" lehetőséget is az előző szerint csak, itt a rendelő címét kellene beírni.

Köszönöm.

dr Németh György

rpetra
  • rpetra
Friday, May 14, 2010 11:33:15 AM

sanemet wrote:

Az adatlapok között emlékezetem szerint lennie kell "mentés" utalvány formulának is Ezen BNO választható a megszokott BNO választó ablaból.Űrlap centrumba is talán feltettem.

Mindkét utalványon automatikusan beemelődik a "fejlécbe" a beteg lakcíme. A szálitandó "honnan" ablakba javasolom felvenni Karbantartásba az OTTHONÁBÓL jelőlést a felső sorba, az alsóba pedig "A fent rögzített lakcímről " (vagy hasonlót ) A Mentő beutalónál az "Otthonából" mellé a "RENDELŐBŐL" lehetőséget is az előző szerint csak, itt a rendelő címét kellene beírni.

Köszönöm.

dr Németh György

A visual Ixdoki programban beállítható, hogy az Adatlapokra milyen adatoktak nyomtasson automatikusan. Ehhez el kell indítani a Rendszer/Nyomtatási kép kialakítása menüpontot. A megjelenő ablakban a Nacionálé fülre kell kattintani és itt megadható, hogy milyen paciens adatokat nyomtasson a program. Ha bepipáltuk a szükséges adatokat akkor az Általános fülre kattintva az Ok gombbal tárolhatjuk el.

UserPostedImage

A beállítás érvényesítéséhez újra kell indítani a programot.

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, May 14, 2010 12:37:28 PM
rpetra wrote:

sanemet wrote:

Köszönöm.

dr Németh György

A visual Ixdoki programban beállítható, hogy az Adatlapokra milyen adatoktak nyomtasson automatikusan. Ehhez el kell indítani a Rendszer/Nyomtatási kép kialakítása menüpontot. A megjelenő ablakban a Nacionálé fülre kell kattintani és itt megadható, hogy milyen paciens adatokat nyomtasson a program. Ha bepipáltuk a szükséges adatokat akkor az Általános fülre kattintva az Ok gombbal tárolhatjuk el.

UserPostedImage

A beállítás érvényesítéséhez újra kell indítani a programot.

Petra ezzel a Kollégát csak bekavarjuk. Ez általában igaz, de a szálítónál erre nis szükség . A címet egyebekt autoatikusan ráteszi, úgy kell eljárni ahogyan leírtam.Elnézést a közbeszólásért !Inkább az lenne a segítség ha a karbantartással kapcsolatosan írtak lennének szemléltetve ábrával

Kharon
Friday, May 14, 2010 12:56:43 PM
Természetesen Dr. Mile Gyulának igaza van, azonban kolleganőm csak arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy - a mentési utalványtól függetlenül - lehet szerepeltetni a beteg lakcímét bármilyen nyomtatványon. erre pedig az a legegyszerűbb módszer, amit leírt.

A mentési utalvánnyal kapcsolatban az a legegyszerűbb megoldás, amelyet Dr. Mile Gyula mondott, ha akárkit esetlegesen összekavartunk volna, elnézését kérjük.

Similar Topics
Users browsing this topic