Kharon
Friday, May 14, 2010 2:04:34 PM
hwd wrote:

Ma kipróbáltam a fent a jánlott leírást ( a géphez nincs scenner csatlakoztatva), és 339-es hibát ír ki, amint rákattintok a szorke felületre, és az utolsóként mutatott ablakot így nem adja be a program.

Mi lehet a gond?

Megnéztem távoli eléréssel a programot, sajnos a scanneléshez használt windows-komponensek, amelyeket a visual Ixdoki használ, megsérültek, emiatt nem működött ez a része a programnak - ugyanott kell bevinni az adatokat, mint ahol scannelni kellene, ezért függ össze a kettő. Ezeket lecseréltem és minden tökéletesen működött.

Ezután volt még egy olyan kérdés, amelyet megosztok mindenkivel., ez a laborleletek sorrendezhetősége.

Van rá lehetőség a visual Ixdokiban, a laborkérés jobb alsó sarkában található fogaskerekere kattintve lehet ezt elérni, és amennyiben bekapcsoljuk ezt, és a Karbantartás - Gyógyszerek, laborvizsgálatok - Labortörzs karbantartásában beállítjuk a megfelelő sorrendet (ezt a laborvizsgálatokra kattintva és a gombot lenyomva tartva lehet megtenni), a laborkéréseken is ez a sorrend fog megjelenni.

hwd
  • hwd
  • Kezdő (Szint 0)
Sunday, May 16, 2010 12:08:19 PM
Köszönöm a gyors segítséget!

Amit elfelejtettem megkérdezni, hogy a tallózott leleteket hogyan tudom lekérdezni a későbbiekben?

ugyanúgy a lekérdez (kórházi kezelések, ill. hozott leletek), vagy más a módja?

Köszönöm

Kharon
Monday, May 17, 2010 10:03:59 AM
Igen, ugyanott a Lekérdezésnél lehet megnézni ezeket a leleteket, attól függ, hogy hova rögzítette be, a Kórházi kezelést vagy a Hozott leleteket kell bejelölni, majd alul a nagyítós gombbal lehet lekérni az adatokat.

A szöveges lelet helyett az fog látszani, hogy "Multimédia" kék szöveggel, aláhúzva, erre a szövegre rákattintva megnyílik a fájlkiterjesztéshez társított Windows alapértelmezett programja, ahol megtekinthető a tárolt lelet.

Amennyiben bármilyen kérdése lenne a jövőben programjainkkal kapcsolatban, nyugodtan forduljon hozzánk továbbra is bizalommal!

sanemet
Monday, May 17, 2010 11:44:11 AM
Köszönöm mindenkinek a mentős papírokkal kapcsolatos segítségét. alkalmazni fogom!

Üdvözlettel

dr. Németh György

Kharon
Monday, May 17, 2010 11:45:21 AM
Nagyon szívesen, amennyiben bármilyen kérdése lenne a jövőben, nyugodtan tegye fel itt nekünk!

Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, May 17, 2010 1:40:25 PM
Meg lehetne oldani valamikor azt, hogy a FoNo-s készítményeket "résznév"-ként is elő lehetne keresni?

misidoki
Wednesday, May 19, 2010 11:54:47 AM
A gyógyszerek listájáról kimaradt a Lidocain inj 2%-os, csak a 10%-os szerepel. Kérném javítani.

Köszönettel

rpetra
  • rpetra
Wednesday, May 19, 2010 12:00:56 PM
misidoki wrote:

A gyógyszerek listájáról kimaradt a Lidocain inj 2%-os, csak a 10%-os szerepel. Kérném javítani.

Köszönettel

A Lidocain 2% injekció 10x10 ml-es készítmény a kivont készítményeknél található, mert törölték a törzskönyből.

misidoki
Wednesday, May 19, 2010 5:58:49 PM
Köszönöm, megvan.
rpetra
  • rpetra
Wednesday, May 19, 2010 6:00:08 PM
misidoki wrote:

Köszönöm, megvan.

Szívesen, ha további kérdése lenne tegye fel nyugodtan itt a Fórumon, vagy e-mailben.

Gál Andi
Wednesday, May 19, 2010 7:45:11 PM
misidoki wrote:

Köszönettel

A Diffumax és a Neplit aerosol sincs a listában,és a helyi gyógyszertártól tudtuk meg,hogy más néven van forgalomba! A program nem tudott alternatívát ajánlani,mert nem találtuk a keresett készítményt az általánosan rendelhető gyógyszerek között. Miután a szakorvosi javaslatok 1 évig érvényesek (és nem hatóanyag javaslatot kapunk,hanem konkrét készítményt javasolnak ),igy több betegnek a kivont készítmény van beírva a szakorvosi javaslathoz . Nem lehetne megoldani hogy a program felajánlja a megfelelő alternatívát a törzskönyvből törölt készítmény helyett?Így megspórolhatnánk a kutatómunkát a rendelési idő alatt.

Köszönöm.

Varga Sándor
Thursday, May 20, 2010 10:43:24 AM
Törökbálint wrote:

misidoki wrote:

Köszönettel

A Diffumax és a Neplit aerosol sincs a listában,és a helyi gyógyszertártól tudtuk meg,hogy más néven van forgalomba! A program nem tudott alternatívát ajánlani,mert nem találtuk a keresett készítményt az általánosan rendelhető gyógyszerek között. Miután a szakorvosi javaslatok 1 évig érvényesek (és nem hatóanyag javaslatot kapunk,hanem konkrét készítményt javasolnak ),igy több betegnek a kivont készítmény van beírva a szakorvosi javaslathoz . Nem lehetne megoldani hogy a program felajánlja a megfelelő alternatívát a törzskönyvből törölt készítmény helyett?Így megspórolhatnánk a kutatómunkát a rendelési idő alatt.

Köszönöm.

Több esetben előfordul, hogy változatlan TTT kód mellett a készítmény neve változik. Ebben az esetben verzióváltással automatikusan az új név jelenik meg a th lapon, javaslaton stb.

Amennyiben nem ilyen név változás történik, hanem törlik a törzskönyvből a készítményt, úgy az összes helyettesíhetőségi kapcsolat is törlődik a publikus gyógyszer törzsből. Ezért nem tudunk ilyenkor helyettesíthető gyógyszert megjeleníteni.

Varga Sándor
Gál Andi
Thursday, May 20, 2010 12:23:28 PM
vargas wrote:

Törökbálint wrote:

misidoki wrote:

Köszönettel

Köszönöm.

Több esetben előfordul, hogy változatlan TTT kód mellett a készítmény neve változik. Ebben az esetben verzióváltással automatikusan az új név jelenik meg a th lapon, javaslaton stb.

Amennyiben nem ilyen név változás történik, hanem törlik a törzskönyvből a készítményt, úgy az összes helyettesíhetőségi kapcsolat is törlődik a publikus gyógyszer törzsből. Ezért nem tudunk ilyenkor helyettesíthető gyógyszert megjeleníteni.

Értem.Köszönöm szépen!

Kharon
Thursday, May 27, 2010 12:59:31 PM
Tegnap kaptam levelet az ÁNTSZ-től, hogy naponta jelentenem kell az enterális megbetegedéseket. Megoldható lenne, hogy általam paraméterezhető BNO kódokat pl excell táblába tudjam menteni, és csatolmányként mellékelni tudjam? Esetleg a fejlécet is szerkeszteni tudjam?
rpetra
  • rpetra
Thursday, May 27, 2010 6:27:46 PM
Jano wrote:

Tegnap kaptam levelet az ÁNTSZ-től, hogy naponta jelentenem kell az enterális megbetegedéseket. Megoldható lenne, hogy általam paraméterezhető BNO kódokat pl excell táblába tudjam menteni, és csatolmányként mellékelni tudjam? Esetleg a fejlécet is szerkeszteni tudjam?

A programban a következőre van lehetőség:

Napitevékenység/Forgalmi adatok/BNO listák menüpontban megadható:

- BNO tartomány,

- Forgalomból, Anamnézisből, vagy Táppénzből listát állítson össze.

UserPostedImage

A lista elkészíthető a Riport modullal excel formátumba is. Ez így mennyire felelne meg az ANTSZ elvárásainak?

További javaslatait, kérdéseit szívesen fogadjuk.

komoroczy
Tuesday, June 22, 2010 6:33:13 PM
Néztem a hiányos törzskartonokat és amióta kikerült a gyerek törzslapból a dohányzás,alkohol és fogamzásgátlás hiányos törzskartonként jelenik meg.

Kérném ennek korrigálását.

komoroczy
Wednesday, June 23, 2010 4:49:59 PM
Újabb kérésem lenne. Az adatlapoknál pl .ha írtam egy betegszállítót az ortopédiára, ne csak a dátum alapján tudjam megtalálni, hanem mentéskor elnevezhessem is. Így ha újra küldöm az ortopédiára, könnyen megkereshető lenne és másolással már meg is írtam az újabb papirt. Természetesen a többi adatlapoknál is így működne.
rpetra
  • rpetra
Wednesday, June 23, 2010 4:57:49 PM
komoroczy wrote:

Néztem a hiányos törzskartonokat és amióta kikerült a gyerek törzslapból a dohányzás,alkohol és fogamzásgátlás hiányos törzskartonként jelenik meg.

Kérném ennek korrigálását.

Észrevételét köszönjük!

Fejlesztő kollégáim módosították a jelzett porblémát a következő verzióban benne lesz a módosítás.

rpetra
  • rpetra
Wednesday, June 23, 2010 5:09:43 PM
komoroczy wrote:

Újabb kérésem lenne. Az adatlapoknál pl .ha írtam egy betegszállítót az ortopédiára, ne csak a dátum alapján tudjam megtalálni, hanem mentéskor elnevezhessem is. Így ha újra küldöm az ortopédiára, könnyen megkereshető lenne és másolással már meg is írtam az újabb papirt. Természetesen a többi adatlapoknál is így működne.

Észrevételét köszönjük!

Fejlesztő kollégáim gondolkodnak a megvalósíthatóságon.

További ötleteit is szívesen fogadjuk!

Dr Novográdecz
Tuesday, August 3, 2010 6:39:48 PM
Kérdésem volna a megváltozott jogosítvány lap kapcsán (próbáltam visszalapozni, de úgy látom, nem jelezte még senki).

Hozáigazította az Infomix ahhoz az új, de aztán elhalasztott törvényhez, ami augusztusban lett volna bevezetve. Most teljesen átláthatatlan számomra a bevezetett módosítások miatt. Ez még megszokható lenne, de:

1. nem számolja ki az érvényesség végét

2. rosszul számolja afizetendő összeget (56 éves páciensnél 6550-et kér - lehet hogy csak én maradtam le valamiről?)

Egyébként tiszteletre méltó, hogy azonnal lekövette a jogszabájváltozást, tetszik is, amilyen lett. Most fél évig viszont nem lehetne visszaállítani?

rpetra
  • rpetra
Tuesday, August 3, 2010 6:43:30 PM
Dr Novográdecz wrote:

Kérdésem volna a megváltozott jogosítvány lap kapcsán (próbáltam visszalapozni, de úgy látom, nem jelezte még senki).

Hozáigazította az Infomix ahhoz az új, de aztán elhalasztott törvényhez, ami augusztusban lett volna bevezetve. Most teljesen átláthatatlan számomra a bevezetett módosítások miatt. Ez még megszokható lenne, de:

2. rosszul számolja afizetendő összeget (56 éves páciensnél 6550-et kér - lehet hogy csak én maradtam le valamiről?)

Egyébként tiszteletre méltó, hogy azonnal lekövette a jogszabájváltozást, tetszik is, amilyen lett. Most fél évig viszont nem lehetne visszaállítani?

Köszönjük az észrevételt.

A vizsgálat díja, és a következő alkalmassági esedékessége is az alkalmassági vélemény kiadásának dátumától függ. Amennyiben az ki van töltve, az annak megfelelő életkor szerint számolja a program mind a fizetendő díjat, mind a következő vizsgálat (jogosítvány érvényesség) dátumát.

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, August 4, 2010 8:47:38 AM
rpetra wrote:

Dr Novográdecz wrote:

Köszönjük az észrevételt.

A vizsgálat díja, és a következő alkalmassági esedékessége is az alkalmassági vélemény kiadásának dátumától függ. Amennyiben az ki van töltve, az annak megfelelő életkor szerint számolja a program mind a fizetendő díjat, mind a következő vizsgálat (jogosítvány érvényesség) dátumát.

A Jogosítvány panel ugyan úgy működik mint eddig is működött, tehát a használata is ugyan az, egy kivétellel : az Alkamassági vélemény dátumát be kell kattintani ( j egér , naptár felugrik, a választott dátumra kattintva az beemelődik ). Az elnapolt rendelet miatti panel változásokat két Új gomb megjelenése és használata indítaná, ezek értelem szerűen most nem szükségesek és ezektől függetlenül a panel a "régi" szerint működik. a verzió váltó levél részletezi mindezt, illetve a fórumon is többször jeleztük már.

A visszaállítást személy szerint nem javasolnám : jelen formájában is tud többet a panel mint eddig, nevezetesen jelzi ha valami "gond van " a beteggel ( pirosan jelez az Adatlap gomb meg a feltétel fül, arról már nem is beszélve , hogy tetszés szerint kiegészíthetem a figyelő BNO-kat ) és körültekintőbbé tehet az alkalmassági vélemény kiadásában. Ha mégis volna a visszaállításra igény én a programozóktól az Opcionális lehetőség megvalósítást szeretném inkább kérni.

Dr Novográdecz
Wednesday, August 4, 2010 1:59:41 PM
Köszönöm a válaszokat. Nem ragaszkodok a visszaállításhoz.
gepsebesz
Wednesday, August 25, 2010 1:14:19 PM
Tisztelt Infomix!

1. Írtam egy progit ami naponta menti automatikusan külső szerverre a szükséges adatállományt, de...

A teljes xdokis mappa kb 1GB. Ezt mind tömöríteni, titkosítani és feltölteni roppant időigényes lenne, és a hely is kevés egy idő után.

Mit mentsek és mely mappákból konkértan? (beállítások és a betegellátás adatai kellenének, nameg a jelentések)

Van esetleg a Ixdokin belül valahol archiváló/ mentő funkció, ami az adatokat összegyűjti?

2. Ha a doki gépe tragikus körülmények között elhalálozna, ami sajnos esélyes, hogyan tudom az Ixdokit újratelepíteni?

Köszönettel:

A Gépsebész

Kharon
Wednesday, August 25, 2010 1:31:29 PM
Tisztelt Gépsebész!

Üdvözlöm fórumozóink között!

1. A mentéskor attól függ, hogy mit kell lementeni, hogy milyen részeit használja a programnak:

- az adatbázis a DATA mappában található

- a scannelt felvételek a scanner mappában találhatók

- a különböző illesztett berendezések felvételei (EKG, ABPM, audiométer, stb.) pedig az illesztett program beállításaitól, amennyiben rendelkezik ilyenekkel, kérem jelezze felénk, segítünk!

2. A visual Ixdoki újratelepítését csak cégünk szakemberei végezhetik, akár személyesen, akár interneten keresztül, távoli asztal kapcsolat (LogMeIn Rescue) segítségével előzetes időpont-egyeztetés után.

Remélem kielégítő választ adtam, amennyiben maradt volna még kérdése, szívesen válaszolunk rá.

Sooky Barna dr.
Friday, August 27, 2010 7:24:20 PM
[felnez] Üdvözlet!

Visual X dokit használk mobil praxis modullal

Közeljövőben tervezem új PC beszerzését, szeretném kérdezni hogy:

a program felrakása az új gépre hogyan történne ? Ezek szerint megoldható LogMein -l? vagy el kell vinnem a gépet ? Esetleg pécsre lehetne vinni ?

Oprendszert tekintve vista vagy win7 nem akadály ?

Adatbázis mentésen kívül kell e valamilyen speciális mentést csinálni ?

Köszönet

rpetra
  • rpetra
Monday, August 30, 2010 10:38:43 AM
Sooky Barna dr. wrote:

[felnez] Üdvözlet!

Visual X dokit használk mobil praxis modullal

Közeljövőben tervezem új PC beszerzését, szeretném kérdezni hogy:

a program felrakása az új gépre hogyan történne ? Ezek szerint megoldható LogMein -l? vagy el kell vinnem a gépet ? Esetleg pécsre lehetne vinni ?

Oprendszert tekintve vista vagy win7 nem akadály ?

Adatbázis mentésen kívül kell e valamilyen speciális mentést csinálni ?

Köszönet

A visual Ixdoki program újra telepítése megoldható távoli eléréssel (LogMein) vagy helyszíni telelpítéssel ill. a Pécsi területi képviselő irodájába is be vihető a számítógép.

A távoli eléréshez szükséges, hogy az új gépen telepítve legyen a letöltésekhez szükséges tanusítvány.

Operációs rendszer tekintetében a windows 7-et javasoljuk (kivéve a Basic al típust)

Adatbázis mentésen kívűl amennyiben használ illesztett berendezéseket vagy scannert akkor az Ixintézőben\Adatbázis\Mentés menüpontban kell készíteni egy multimédia mentést ill. egy illesztett berendezések mentést. Amennyiben megoldható célszerű az egyész VISUALIX mappát lementeni a telelpítés előtt.

Amennyiben további kérdése lenne állunk rendelekezésére itt a fórumon, vagy e-mailben vagy telefonon.

Dr. Mihály Sándor
Wednesday, September 8, 2010 10:02:05 AM
Tud-e valaki segíteni abban, hogyan tudom lekérdezni a rokkantak-ként nyilvántartottakat?

Azonkívül: jó lenne ha valahova bejegyezhető lenne a fogyatékossági támogatás is, és ez is kigyűjthető lenne...

rpetra
  • rpetra
Wednesday, September 8, 2010 10:36:21 AM
Dr. Mihály Sándor wrote:

Tud-e valaki segíteni abban, hogyan tudom lekérdezni a rokkantak-ként nyilvántartottakat?

Azonkívül: jó lenne ha valahova bejegyezhető lenne a fogyatékossági támogatás is, és ez is kigyűjthető lenne...

Észrevételét köszönjük!

A rokkantosítás mértékét ill. idejét a Regisztráció/Személyadatok-Törzskarton menüpont Alapadatok fülén tudja rögzíteni, de jelenleg listázásra nincs lehetőség.

A fogyatékossági támogatás Adatlapja letölthető Ürlapcentrumunkból az Infomix portálra történő bejelentkezés után.

Az Ürlap centrum használatáról részletes leírást küldtem Önnek a regisztrált e-mail címére.

A fogyatékossági támogatás a Napitevékenység/Adatlap menüpontban rögzíthető a betöltés után, de jelenelg listázásra nincs lehetőség.

Javaslatát továbbítottam fejlesztő kollégáimnak akik megvizsgálják a beépíthetőségét.

További észrevételét, javaslatait is szívesen fogadjuk!

Széll János
Monday, September 13, 2010 5:02:10 PM
"Tud-e valaki segíteni abban, hogyan tudom lekérdezni a rokkantak-ként nyilvántartottakat?

Azonkívül: jó lenne ha valahova bejegyezhető lenne a fogyatékossági támogatás is, és ez is kigyűjthető lenne..."

Napi ellátás -Jelölő adat

Ha ide deffineálok "Rokkant" jelzőt, s azokat, akiknek ilyen jelzést adoka napi ellátás során, elvileg kigyűjthetőek.

Tévednék?

Similar Topics
Users browsing this topic