hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Friday, May 13, 2011 12:25:36 PM
Jano wrote:

Tehát mi a teendőm, ha a B430-as 1 tálcáján lévö álló recept méretű papírra szeretnék szlát v. nyugtát nyomtatni?

a leírtak alapján hozzak létre a windowsban a lapméretnek megfelelő egyedi méretet, és azt ki tudom választani a legördülő menűből a nyomtatásnál?

Ehhez nem kell igazítani a nyugta, szla tartalmát is?

A számla/nyugta formátumok előre beállítottak. Igyekeztük valamennyi általános nyomtatási formát megoldani, de mivel maga a formátum nem tervezhető, hiába lehetne mondjuk egyedi papírméretet beállítani, azon nem jelenne meg jól a nyomtatás (mert pl. az A5 szélesebb mint a recept). A kérdésére válaszolva nem lehet a programból recept méretű papírra számlá/nyugtát nyomtatni.

Hostyánszki László
Gál Andi
Wednesday, May 18, 2011 12:14:33 PM
60 éves kor felett lőfegyvertartási engedélynél a program 1 év alkalmasságot engedélyez.Most visszajött egy beteg,hogy a rendőrségen 2 évet mondtak neki.Melyik az igaz?
Varga Sándor
Wednesday, May 18, 2011 12:19:41 PM
Törökbálint wrote:

60 éves kor felett lőfegyvertartási engedélynél a program 1 év alkalmasságot engedélyez.Most visszajött egy beteg,hogy a rendőrségen 2 évet mondtak neki.Melyik az igaz?

Köszönjük az észrevételt.

Már telefonon is kerestek meg bennünket ilyen kérdéssel. Abban az esetben, ha pl. a paciens vadász (erről papírja van), akkor a rendelet szerint valóban két évre adható ki az érvényesség.

Sajnos ezt adat hiányában a program nem tudja figyelni, így mint minden hasonló esetben a jogszabály szerinti kisebb időszakot kínálja fel.

Lehetőség van azonban az érvényesség dátumának "kézi" módosítására. Ilyen esetben kérjük írják át a program által felkínált dátumot.

Varga Sándor
Gál Andi
Wednesday, May 18, 2011 12:21:45 PM
vargas wrote:

Törökbálint wrote:

Köszönjük az észrevételt.

Már telefonon is kerestek meg bennünket ilyen kérdéssel. Abban az esetben, ha pl. a paciens vadász (erről papírja van), akkor a rendelet szerint valóban két évre adható ki az érvényesség.

Sajnos ezt adat hiányában a program nem tudja figyelni, így mint minden hasonló esetben a jogszabály szerinti kisebb időszakot kínálja fel.

Lehetőség van azonban az érvényesség dátumának "kézi" módosítására. Ilyen esetben kérjük írják át a program által felkínált dátumot.

Köszönöm,akkor 2 évre kijavítom.

gyorgyh
Friday, May 20, 2011 12:25:10 PM
Szép napot!

Problémánk az lenne, hogy május 1-től a veszélyeztetett terhesnél a táppénz kód 9-es, viszont jelenleg a program nem enged 9-es kódot felvenni, maximum a 8-as.

Kérdésünk, hogy mikorra várható a 9-es kód rögzítésének lehetősége?

Üdvözlettel:

Dr. Gál István Tószeg, Hillender György

Hillender György

Szolnok

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Friday, May 20, 2011 12:28:40 PM
gyorgyh wrote:

Szép napot!

Problémánk az lenne, hogy május 1-től a veszélyeztetett terhesnél a táppénz kód 9-es, viszont jelenleg a program nem enged 9-es kódot felvenni, maximum a 8-as.

Kérdésünk, hogy mikorra várható a 9-es kód rögzítésének lehetősége?

Üdvözlettel:

Dr. Gál István Tószeg, Hillender György

Várhatóan a hónap végén publikálásra kerülő verzióváltóban benne lesz.

Varga Sándor
Friday, May 20, 2011 12:41:26 PM
Kicsit bővebben a táppénzes kérdéshez.

Az OEP tájékoztatása szerint még nincs felkészítve a fogadó oldal sem az új 9-es (veszélyeztett terhes) kód feldolgozására. Erre, mármint a jelentésben történő szerepeltetésre, valószínűleg a hónap utolsó hetétől lesz lehetőség.

A kollégák már elkészítették ezt a módosítást, de hogy emiatt ne kerüljenek az érintett táppénzes adatok hibalistára - nem létező táppénz jellege -, csak akkor kerül kiküldésre, ha a fogadó oldal működik.

Javasoljuk, azokat az eseteket jegyezzék meg, akiknél már ezt a kódot kellene használni (ez csak a május 1 után indult táppénzeknél lehet).

A verzióváltás után nyissák meg a táppénzes eseményt (ott ahol táppénzre veszik a pacienst).

Változtassák meg a táppénz jellegét 9-esre.

Az OK-val tárolják a táppénzt.

A program a következő héten leadásra kerülő jelentésbe automatikusan elküld ezekről a táppénzekről egy korrekciós tételt.

Varga Sándor
Dr. Bata Monika
Tuesday, May 24, 2011 9:33:02 AM

A kábítószer értesítő érvényessége elvben 90 nap, de valójában a jogszabály szerint ki kell tartson addig, míg a beteg el nem használja a felírt gyógyszert. 28db-s szer felírásakor tehát a harmadik hónap végén még nem jár le a 90 nap, de a felír szedése " kifut" ebből az időszakból. Emiatt a patikusok már nem adják ki a kábítószert új értesítő nélkül.

Szeretném kérni, hogy állítsák be úgy az új értesítő írásának jelzését, hogy az erre figyelemmel legyen.

Köszönöm segítségüket.

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, May 24, 2011 11:24:50 AM
Kedves Fórumozók!

A közelmúltban kaptunk friss recept szállítmányt. Azóta a nyomtató -ami eddig kifogástalanul működött- szinte minden nyomtatásnál begyűr 1-2 receptet és elmaszatolja a tintát. A recept anyaga is kissé csúszósnak tűnik. Nagyon bosszantó! Előfordul-e ez másnál is? (A nyomtató "szervizelőnk" szerint már többen hívták ezzel a panasszal).

Adrienn
Tuesday, May 24, 2011 11:40:31 AM
Sziasztok!

Érdeklődnék, van-e mód arra, hogy a laboreredményekből listázzak, pl. hogy kiszűrjem azokat az embereket, akiknek emelkedett egy vagy két adott értéke? Ha még máshogy is lehetne (pl. kor alapján ezeket külön listázni), az már csak hab lenne a tortán.

Konkrétan egy pályázatról lenne szó, aminél a 35-65 év közötti emelkedett GPT értékű pácienseket kellene kiszűrni. Létezik-e jelenleg ilyen a doki programban, mert nem találtam. Mi lehetne a megoldás?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, May 24, 2011 12:32:30 PM
Adrienn wrote:

Sziasztok!

Érdeklődnék, van-e mód arra, hogy a laboreredményekből listázzak, pl. hogy kiszűrjem azokat az embereket, akiknek emelkedett egy vagy két adott értéke? Ha még máshogy is lehetne (pl. kor alapján ezeket külön listázni), az már csak hab lenne a tortán.

Konkrétan egy pályázatról lenne szó, aminél a 35-65 év közötti emelkedett GPT értékű pácienseket kellene kiszűrni. Létezik-e jelenleg ilyen a doki programban, mert nem találtam. Mi lehetne a megoldás?

Ugyanezzel a pályázattal kapcsolatban én sem tudtam a GPT értéket kilistázni, de a Napi tevékenység-Forgalmi adatok-BNO listákban az anamnézisből K71,0-K76,9 kódokat kilistáztam és egyenként 😞 átnéztem a betegek laborját. Lehet ugyanezt a forgalomból is. Így ki tudtam szűrni néhány magas GPT-s beteget.

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, May 24, 2011 12:45:01 PM
Casus wrote:

Adrienn wrote:

Sziasztok!

Ugyanezzel a pályázattal kapcsolatban én sem tudtam a GPT értéket kilistázni, de a Napi tevékenység-Forgalmi adatok-BNO listákban az anamnézisből K71,0-K76,9 kódokat kilistáztam és egyenként 😞 átnéztem a betegek laborját. Lehet ugyanezt a forgalomból is. Így ki tudtam szűrni néhány magas GPT-s beteget.

Tudomásom szerint létezik rá program modul, de az plusz költség. Az igazat, és részleteket a programozók tudják.

rpetra
  • rpetra
Tuesday, May 24, 2011 12:55:00 PM
Dr. Bata Monika wrote:

A kábítószer értesítő érvényessége elvben 90 nap, de valójában a jogszabály szerint ki kell tartson addig, míg a beteg el nem használja a felírt gyógyszert. 28db-s szer felírásakor tehát a harmadik hónap végén még nem jár le a 90 nap, de a felír szedése " kifut" ebből az időszakból. Emiatt a patikusok már nem adják ki a kábítószert új értesítő nélkül.

Szeretném kérni, hogy állítsák be úgy az új értesítő írásának jelzését, hogy az erre figyelemmel legyen.

Köszönöm segítségüket.

Hasonló esetben kiadható kézzel az értesítő amelynek módja a következő:

A recept felírása után indítsa el a Napitevékenység/ Ellenőrzőtt szer értesítő menüpontot.

UserPostedImage

A megjelenő ablakban kattitnson a táblázat jobb felső sarkában található fehér lapra.

UserPostedImage

A megjelenő ablakban szerpelnek azok a felírt készítmények amelyekhez adhat ki értesítőt. Itt válassza ki a kívánt készítményt és kattitnson az Ok gombra.

UserPostedImage

Ezután ki kell tölteni az Adagolást, a gyógyszertárat és a rendelekzést.

Ha minden szükséges adatot kitöltöttünk akkor a Nyomtat gombra kattintva kinyomtathatjuk az értesítőt.

UserPostedImage

Köszönjük javaslatát!

Fejlesztő kollégáimnak továbbítottam kérését, megvizsgálják a beépíthetőségét.

rpetra
  • rpetra
Tuesday, May 24, 2011 1:31:44 PM
Casus wrote:

Kedves Fórumozók!

A közelmúltban kaptunk friss recept szállítmányt. Azóta a nyomtató -ami eddig kifogástalanul működött- szinte minden nyomtatásnál begyűr 1-2 receptet és elmaszatolja a tintát. A recept anyaga is kissé csúszósnak tűnik. Nagyon bosszantó! Előfordul-e ez másnál is? (A nyomtató "szervizelőnk" szerint már többen hívták ezzel a panasszal).

Felénk nem érkezett ez ügyben megkeresés (még), de köszönjük, hogy jelezte a problémát felénk, így ha még is jeleznének más felhasználóink ilyen vagy hasonló problémát, akkor tudathatjuk velük, hogy sajnos nem egyedi problémáról van szó.

Javaslatom annyi lenne, hogy amennyiben állítva nyomtatja a vényt akkor meg kellene próbálni fekvő formátumra állítani, feltéve, hogy a nyomtató kezeli a fekvő receptet (vagyis elhelyezhető minden gond nélkűl valalmelyik adagolójában fektetve a vény).

A formátum módosításához indítsa el a Karbantartás/ Tervező formátumok/Vény tervező menüpontot.

UserPostedImage

A megjelenő ablakban kattintson a Betölt gombra. Ekkor megjelenik a vényformátum választása ablak.

UserPostedImage

Itt válassza ki azt a formátumot amit eddig használt. Kattinson rá, majd kattintson az OK gombra.

UserPostedImage

Ekkor megjelenik a kialakított vény képe. A Betölt gomb alatt található Formátum mezőben állítsa át az A4 álló-t A4 fekvő-re.

UserPostedImage

Illetve a Formátum mellett található nyomtató gombra kattintva át tudja állítani a lapadagolót (ha szükséges).

UserPostedImage

UserPostedImage

Ezután a vény képe az ablak felső részén lesz látható elfektetve. A nyomtatók nagy részénél viszont át kell mozgatni a vényt az ablak aljára. Ehhez kattitnson az igazítás gombra.

UserPostedImage

Ekkor megjelenik egy keret a vény képe körül, amely jelzi, hogy a vény mozgatható. A mozgatása történhet a billentyűzeten a nyilakat ábrázoló billentyűkkel illetve az egér használatával.

UserPostedImage

Ha a vény már a megfelelő pozícióban van, akkor a Mentés gombra kattitnva mentheti el.

UserPostedImage

Remélem tudtam segíteni.

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, May 24, 2011 1:53:40 PM
rpetra wrote:

Casus wrote:

Kedves Fórumozók!

Felénk nem érkezett ez ügyben megkeresés (még), de köszönjük, hogy jelezte a problémát felénk, így ha még is jeleznének más felhasználóink ilyen vagy hasonló problémát, akkor tudathatjuk velük, hogy sajnos nem egyedi problémáról van szó.

Javaslatom annyi lenne, hogy amennyiben állítva nyomtatja a vényt akkor meg kellene próbálni fekvő formátumra állítani, feltéve, hogy a nyomtató kezeli a fekvő receptet (vagyis elhelyezhető minden gond nélkűl valalmelyik adagolójában fektetve a vény).

A formátum módosításához indítsa el a Karbantartás/ Tervező formátumok/Vény tervező menüpontot....

Fekvő formátumban nyomtatunk.

Most kipróbáltam "normál" A5-ös géppapírral a sorozat nyomtatást, ezzel semmi gond, nem gyűri, nem maszatolja.

Próbálkozunk és várjuk, hogy elfogyjon a recept. [duhos]

rpetra
  • rpetra
Tuesday, May 24, 2011 1:57:13 PM
Casus wrote:

rpetra wrote:

Casus wrote:

Kedves Fórumozók!

A formátum módosításához indítsa el a Karbantartás/ Tervező formátumok/Vény tervező menüpontot...

Most kipróbáltam "normál" A5-ös géppapírral a sorozat nyomtatást, ezzel semmi gond, nem gyűri, nem maszatolja.

Nincs arra lehetőség, hogy a nyomda visszavegye a receptet?

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Tuesday, May 24, 2011 3:24:32 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Casus wrote:

Adrienn wrote:

Sziasztok!

Tudomásom szerint létezik rá program modul, de az plusz költség. Az igazat, és részleteket a programozók tudják.

Terveink szerint a következő verzióban (június 1-ei) lesz egy általános megoldás a labor eredmények kimutatására. Itt tetszőleges vizsgálatot kiválasztva meg lehet adni, hogy milyen érték alá/fölé eső eredményeket vegyen számításba, és erről a szokásos paciens lista készülne.

Hostyánszki László
Dr Rétei Ágnes
Wednesday, May 25, 2011 10:11:53 AM
rpetra wrote:

Casus wrote:

rpetra wrote:

Casus wrote:

Kedves Fórumozók!

A formátum módosításához indítsa el a Karbantartás/ Tervező formátumok/Vény tervező menüpontot...

Beszéltünk a TB-vel, több panasz volt már a receptek minőségére (nemcsak erre a szériára-ez vastagabb az előzőeknél és csúszósabb), de a nyomda nem volt túl segítőkész. Vinnünk kell a rontott receptekből "mintát " a TB-nek, megpróbálnak intézkedni.

rpetra
  • rpetra
Wednesday, May 25, 2011 10:15:50 AM
Casus wrote:

rpetra wrote:

Casus wrote:

rpetra wrote:

Casus wrote:

Kedves Fórumozók!

Beszéltünk a TB-vel, több panasz volt már a receptek minőségére (nemcsak erre a szériára-ez vastagabb az előzőeknél és csúszósabb), de a nyomda nem volt túl segítőkész. Vinnünk kell a rontott receptekből "mintát " a TB-nek, megpróbálnak intézkedni.

Reméljük, találnak megoldást a problémára.

Adrienn
Wednesday, May 25, 2011 12:40:16 PM
Köszönöm a válaszokat a kérdésemre! Akkor megvárom ezt a frissítést, mert túl sok választásunk nincs, ahogy elnézem.
Somogyi László
Wednesday, May 25, 2011 6:25:47 PM
Üdv az Infomix csapatnak!

Jő a levél OEP-től.

1. Veszélyeztetett terhesség, táppénz jellege 9-es kóddal kell május 1. utántól. Lehetséges BNO-k: O2600-O3690

2. B300-as változik, hatályos jogszabály 2011, április 01-től: beleegyezett-e páciensünk, hogy a betegéletútját megnézzük az OEP szerveréről, ennek tényét be kell paszírozni a B300-ba. Kicsit elhamarkodottnak tűnik a dolog. Az OEP rendszere vajon mikortól fogja ezt tudni?

Másik probléma, ami azonnal látszik: a levél szerint kezdetben csak https-en vagyis böngészőn keresztül lehet majd életutat nézni, API később lesz, tehát hogy le is tudjátok Ixdokiból programozni. Viszont egyszerre ha jól tudom, nem lehetünk bejelentkezve programból és böngésző felületről, tehát igen érdekesen kell a rendelést szervezni hozzá, főleg hálózatos verzióknál.

Vagy mindez csak nekem új?

rpetra
  • rpetra
Wednesday, May 25, 2011 6:35:22 PM
Somogyi László wrote:

Üdv az Infomix csapatnak!

Jő a levél OEP-től.

1. Veszélyeztetett terhesség, táppénz jellege 9-es kóddal kell május 1. utántól. Lehetséges BNO-k: O2600-O3690

2. B300-as változik, hatályos jogszabály 2011, április 01-től: beleegyezett-e páciensünk, hogy a betegéletútját megnézzük az OEP szerveréről, ennek tényét be kell paszírozni a B300-ba. Kicsit elhamarkodottnak tűnik a dolog. Az OEP rendszere vajon mikortól fogja ezt tudni?

Másik probléma, ami azonnal látszik: a levél szerint kezdetben csak https-en vagyis böngészőn keresztül lehet majd életutat nézni, API később lesz, tehát hogy le is tudjátok Ixdokiból programozni. Viszont egyszerre ha jól tudom, nem lehetünk bejelentkezve programból és böngésző felületről, tehát igen érdekesen kell a rendelést szervezni hozzá, főleg hálózatos verzióknál.

Vagy mindez csak nekem új?

1. Az OEP tájékoztatása szerint még nincs felkészítve a fogadó oldal sem az új 9-es (veszélyeztett terhes) kód feldolgozására. Erre, mármint a jelentésben történő szerepeltetésre, valószínűleg a hónap utolsó hetétől lesz lehetőség.

A kollégák már elkészítették ezt a módosítást, de hogy emiatt ne kerüljenek az érintett táppénzes adatok hibalistára - nem létező táppénz jellege -, csak akkor kerül kiküldésre, ha a fogadó oldal működik.

Javasoljuk, azokat az eseteket jegyezzék meg, akiknél már ezt a kódot kellene használni (ez csak a május 1 után indult táppénzeknél lehet).

A verzióváltás után nyissák meg a táppénzes eseményt (ott ahol táppénzre veszik a pacienst).

Változtassák meg a táppénz jellegét 9-esre.

Az OK-val tárolják a táppénzt.

A program a következő héten leadásra kerülő jelentésbe automatikusan elküld ezekről a táppénzekről egy korrekciós tételt.

Várhatóan a hónap végén publikálásra kerülő verzióváltóban benne lesz.

2. A jelentés módosulás is terveink szerint elkészül a hó végén publikálásra kerülő verzióváltóban. A Levélben említett beleegyező nyilatkozat-mintája ill. nyomtathatósága is készül. Terveink szerint, ha kitöltik ezt az adatot, tehát a paciens nyilatkozik - így vagy úgy -, akkor az ellátás bezárásakor a nyilatkozatnak megfelelő tartalommal nyomtatásra kerül a nyilatkozat, az elszámolási nyilatkozathoz hasonlóan.

Megadható lesz formátum, mint a nyugtánál, számlánál, és példányszám is.

Varga Sándor
Monday, May 30, 2011 4:16:14 PM
Casus wrote:

Adrienn wrote:

Sziasztok!

Elkészült a listázó. Ez is része a holnaptól letölthető 1.42.0 verziónak. A listázó (új menüpont, laboreredmény kimutatás) segítségével egy tetszőlegesen választott vizsgálathoz elkészíthető a lekérdezés, ami tartalmazza a megadott időszakban, megadott születési dátumok közé eső paciensek azon labor eredményeit, amelyek a megadott értékkel egyenlőek, annál kisebbek, vagy nagyobbak, illetve két adott érték között vannak.

Ezen felül még számos új fejlesztés került be a verzióba, ezek közül néhány címszavakban:

- Nem ellenőrzött leletek panel a háziorvosi ellátáshoz: megmutatja azokat az elektronikusan érkeztetett leleteket, melyeket még nem nézett meg az orvos.

- Indikátorok panel a háziorvosi ellátáshoz: a kiválasztott paciens háziorvosi indikátorok alapján figyelembe vett vizsgálatait mutatja (zölddel megjelölve az elvégzett, pirossal az elvégzendő).

- Keresőképtelenség 9-es kód.

- Nyilatkozat személyes adatok kezeléséről, és a hozzá tartozó megváltozott rekordkép szerinti jelentés.

- eJelentés - Hibalista megtekintő: Ha a hibalista táppénzes illetve tételes betegforgalmi jelentéshez kapcsolódik kérhető egy információ a hibalistában található hibakódokról.

Varga Sándor
pharmacybt
Monday, May 30, 2011 4:25:55 PM
Tisztelt Infomix !

Azt írja ki a gép,hogy " A virtuális memória túl kicsi "

Mi a teendő ezzel kapcsolatban?

Köszönettel: Dr Patkós Zoltán

rpetra
  • rpetra
Monday, May 30, 2011 5:49:38 PM
pharmacybt wrote:

Tisztelt Infomix !

Azt írja ki a gép,hogy " A virtuális memória túl kicsi "

Mi a teendő ezzel kapcsolatban?

Köszönettel: Dr Patkós Zoltán

Valószínűleg a "lapozófájl" mérte nincs megfelelően beállítva (fix szám van megadva automatikus helyett). Ennek ellenőrzéséhez a következő lépéseket kellene elvégezni:

UserPostedImage

Amennyiben a probléma továbbra is fenn áll kérem jelezze felénk!

Illetve ha bizonytalanságot érez a lépések elvégzésével kapcsolatosan kérem vegye fel telefonon velünk a kapcsolatot, hogy segíteni tudjunk.

pharmacybt
Tuesday, May 31, 2011 9:44:54 AM
Köszönöm a segítséget!

Akkor már csak az lenne a kérdésem,hogy mennyire változtassam az új méret értéket?

(A szabad terület 21151 MB, ajánlott 1150 MB)

szviktor
Tuesday, May 31, 2011 11:12:32 AM
pharmacybt wrote:

Köszönöm a segítséget!

Akkor már csak az lenne a kérdésem,hogy mennyire változtassam az új méret értéket?

(A szabad terület 21151 MB, ajánlott 1150 MB)

A lapozó fájl méretet állítsuk 2300MB-ra így nagyobb lesz a méret és a probléma várhatóan megszűnik.

Üdv: Szabó Viktor
sbpanka
Tuesday, June 7, 2011 1:07:10 PM
Sziasztok Kedves Fejlesztők!

A napokban volt kint itt Esztergomban egy infomixes kolléga ( új kft, új gép, mindenféle...) és rajta keresztül elvileg ment pár javaslat a progihoz (hogy mi lesz belőle, és mikor, nem tudni...)

(adatlapokon: szállítási-mentési, törzskarton kikérőknél is használja az irányító szám adatbázist, alapértelmezésben a szállítás helyére beemelhetné az aktuális lakcímet, - a többire nem emlékszem hirtelen)

Közben jött megint ihlet:)

Nem tudom, de elvileg a progi tud statisztikázni BNO kódokra.

Ebből adódóan egy olyat nem tud kreálni, hogy amikor kódoljuk a beteget akár az ellátás ablakában, vény írásban, vagy beutaló írásakor, hogy a leggyakrabban használt bno-k ból egy legördülő menüt eszkábál?

Vagy ha nem is ott, hanem a sima BNO kódtáblában egy olyat, mint a kiemelt, csak az lenne a neve, hogy gyakori kódok???

Mert a kevés extrém esetet eltekintve, szterintem kb 100 kódot használunk csak max, és lehet, még ez is sok... :)

Előre is köszönöm!

szviktor
Tuesday, June 7, 2011 6:57:50 PM
sbpanka wrote:

Sziasztok Kedves Fejlesztők!

A napokban volt kint itt Esztergomban egy infomixes kolléga ( új kft, új gép, mindenféle...) és rajta keresztül elvileg ment pár javaslat a progihoz (hogy mi lesz belőle, és mikor, nem tudni...)

(adatlapokon: szállítási-mentési, törzskarton kikérőknél is használja az irányító szám adatbázist, alapértelmezésben a szállítás helyére beemelhetné az aktuális lakcímet, - a többire nem emlékszem hirtelen)

Közben jött megint ihlet:)

Nem tudom, de elvileg a progi tud statisztikázni BNO kódokra.

Ebből adódóan egy olyat nem tud kreálni, hogy amikor kódoljuk a beteget akár az ellátás ablakában, vény írásban, vagy beutaló írásakor, hogy a leggyakrabban használt bno-k ból egy legördülő menüt eszkábál?

Vagy ha nem is ott, hanem a sima BNO kódtáblában egy olyat, mint a kiemelt, csak az lenne a neve, hogy gyakori kódok???

Mert a kevés extrém esetet eltekintve, szterintem kb 100 kódot használunk csak max, és lehet, még ez is sok... :)

Előre is köszönöm!

Én jártam önöknél.

A kéréseket a lekérdezéssel és a labor eredmény rögzítéssel kapcsolatban a fejlesztőknek továbbítottam.

A programban BNO választásnál többféle szűkítést is használhat. Lehet azok közül a kódok közül választani, amelyeket az aktuális paciensnek már rögzített az előzőekben. Ehhez a BNO választásnál a Előző kód (BNO kód szerinti rendezettség), vagy előző dátum (dátum szerinti rendezettség a legutolsótól a legrégebbiig) jelölőhöz kell tenni a választó jelölést. Ebben az esetben a paciens előző kódjait tartalmazó listában különböző színnel jelennek meg az ellátásnál (ide értendőek a receptek, továbbküldések, táppénzek is), a leleteken, illetve a kórházi zárójelentéseken rögzített diagnózisok.

Arra is van lehetőség, hogy pacienstől függetlenül a gyakran használt kódokat egy külön listába kigyűjtse. Ezt megteheti a Karbantartás – Kódtörzsek – Kiemelt BNO karb. menüpontban.Amennyiben nem szeretne ezzel külön időt tölteni, úgy javaslom, hogy a BNO kód választás közben, a már kiválasztott BNO kódot a kiemelt gombra kattintva emelje be a kiemeltek közé.

UserPostedImage

Az így létrehozott szűkített BNO listából több szempont szerint kereshet, ott ahol BNo kód megadására van lehetőség a programban. Ezek:

Kiem. név: a kiemelt kódok a BNO megnevezés szerinti rendezettségben jelennek meg.

Kiem kód: a kiemelt kódok a BNO kód szerinti rendezettségben jelennek meg.

Kiemelt: az Ön által felvett sorrendben jelenik meg. Ez lehet a kiemeltek közé felvett sorrend, de Ön is szabadon megváltoztathatja a sorrendet.

Üdv: Szabó Viktor
sbpanka
Wednesday, June 8, 2011 11:16:12 AM
Köszönöm a gyors választ....

A bajság ott kezdődik, hogy ugye újra fel vettük a betegeket, és sajna elszállt ezzel (paraszti ésszel érthető módon) az összes előzmény (kódok, beutalások, ) csak lekérdezésben valamint a gyógyszerfelírásban maradt meg...

A kiemelt kódokat használom (HASZNÁLTAM) mindegyik variánsban, csak ezeket egyesével fel kell pakolni, azt hittem van rá mód, hogy az általunk használt leggyakoribb kódokat a gép magától felpakolja a kiemeltbe.. ( olyat nem lehet, hogy mondjuk 10 nél több használat (eset, vagy beteg, nem tudom, melyik lenne okos) után megkérdezze, akarom-e kiemelt közé sorolni?? 🙂 )

Similar Topics
Users browsing this topic