Elnézést, ha hosszú lesz, ismét nyilatkozat téma.
Tudom, hogy nem az én dolgom a ködöt oszlatni, és az Infomix helyett a megoldási lehetőségekre válaszolni, de felmerült itt fentebb, hogy csak azt kell nyilatkoztatni, akinek az adatát lekérik, és, hogy ne jelenjen meg ellátás előtt rögtön a nyilatkozat panel.
Leszögezem: jelenjen meg, jól csinálta az Infomix.
Kérem, hogy gondoljátok át a következőket. Megpróbálom érthetően.
Az oep-től származó információ (a kiküldött levél) szerint csak annak az adatát mutatják meg az orvosnak, aki beleegyezett. Amelyik TAJ beleegyezett.
De kérem ezt a tényt az oep csak a legközelebbi esedékes b300-as jelentésből fogja tudni! Az ottani programozók a beérkezett 1 vagy 2 kódok alapján dolgoznak, és adnak majd jogot vagy nem a betekintéshez. Éppen az a cél, hogy minél gyorsabban mindenkit nyilatkoztassunk, hál isten csak egyszer kell.
A folyamat a következő: kötelezően megnézik ugyebár a TAJ érvényességet, ezután kattinthatnak webes böngésző felületen, vagy programból az egyéb adatok lekérdezésére, legalábbis ezt vettem ki a levélből. Viszont adatot csak akkor kapnak vissza, ha előtte az oephez eljutott a beleegyezés ténye. Eltelhet egy hónap is közben. Szóval nyilatkozni jóval előtte kell! Jelenleg nincs ott az oep webes lekérdező rendszerében a lehetőség, sőt programból sem tud menni a dolog, mert ismét a levél szerint, jóval későbbre ígérték azt a "felületet" amin pl. az Ixdoki program meg tudja valósítani a kommunikációt. Így nem lenne jó most, hogy még külön nyomogassunk egy gombot ehhez a nyilatkozathoz. Ismétlem, nyilatkozni jó előre kell, és érdemes. Akinél gond, sürgős eset, vagy ilyesmi, kinyomhatja a panelt egy Mégsemmel, azután majd legközelebb újra megjelenik és nyilatkoztat.
Más: gyerek nem nyilatkozhat, csak szülő, gondviselő. Erre mérget lehet venni. Ha egyedül jön a csemete, papírt hazaviszi, addig ne tároljátok, ne is nyomtassátok, legyen erre kéznél egy fapados fénymásolat.
Ha tévedtem volna javítsatok ki.