rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Tuesday, May 31, 2011 12:47:00 PM
Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.42.0 verzióváltó.

Változások:

2011. 06. 01-től érvényes gyógyszer -és segédeszköz törzs módosítás.

eJelentés:

- Csatolmány megtekintés: Amennyiben a beküldött jelentés hibás, lehetséges a hibalista megjelenítése.

Ilyen esetre cégünk a táppénzes és a tételes betegforgalmi jelentésről készített egy hibalista magyarázatot.

Táppénz:

A 73/2011. (IV. 29.) Korm. alapján a táppénz jellege válaszék módosult:

Egyéb keresőképtelenség: 8

Veszélyeztetett terhesség: 9

Napi tevékenység – Forgalam kimutatások - Labor eredmény kimutatás:

Új menüpont. Adott vizsgálatra kimutathatók azon eredmények melyek értéke a beadott feltételeknek megfelel.

Nyilatkozat személyes adatok kezeléséről

Az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény 2011. április 1-től hatályos rendelkezései lehetővé teszik, hogy a háziorvosok az Országos Egészségbiztosítási Pénztár informatikai rendszeréből lekérdezzék, betegük mikor és milyen jellegű, a társadalombiztosítás által támogatott egészségügyi szolgáltatást vett igénybe.

Háziorvosi ellátás – Indikátor panel

A panel segítségével a kiválaszott paciens háziorvosi indikátorok alapján figyelembe vett vizsgálatait mutatja

medicinke
Tuesday, May 31, 2011 7:11:08 PM
rpetra wrote:

Az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezeléséről és védelméről szóló 1997. évi XLVII. törvény 2011. április 1-től hatályos rendelkezései lehetővé teszik, hogy a háziorvosok az Országos Egészségbiztosítási Pénztár informatikai rendszeréből lekérdezzék, betegük mikor és milyen jellegű, a társadalombiztosítás által támogatott egészségügyi szolgáltatást vett igénybe.

Hogyan kell beállítani, hogy ne ezzel induljon a napi ellátás? Elég furcsán néz ki, hogy belép a beteg panaszkodva én meg letámadom a mondókámmal. A Napi tev fogaskerekében nem találtam. Nem mintha, olyan nagy macera lenne a mégsemre kattintani, de hátha.

Varga Sándor
Tuesday, May 31, 2011 7:22:11 PM
medicinke wrote:

rpetra wrote:

Hogyan kell beállítani, hogy ne ezzel induljon a napi ellátás? Elég furcsán néz ki, hogy belép a beteg panaszkodva én meg letámadom a mondókámmal. A Napi tev fogaskerekében nem találtam. Nem mintha, olyan nagy macera lenne a mégsemre kattintani, de hátha.

Sajnos a jogszabály szerint ellátás előtt - addig amíg ilyen nyilatkozatot nem tett a paciens - nyilatkoztatni kell. Ha már tárolt ilyen adatot, akkor nem kérdez újra a program.

Abban az esetben, ha nem ezzel akarja kezdeni az ellátást, akkor lehetősége van itt a mégsem megnyomásával folytatni a munkát. Ellátás közben is nyomtatható a nyilatkozat. Ehhez az OK gomb fölött található "Elsz.nyil" feliratú gombra kell kattintani.

Varga Sándor
medicinke
Tuesday, May 31, 2011 7:57:45 PM
vargas wrote:

medicinke wrote:

rpetra wrote:

Sajnos a jogszabály szerint ellátás előtt - addig amíg ilyen nyilatkozatot nem tett a paciens - nyilatkoztatni kell. Ha már tárolt ilyen adatot, akkor nem kérdez újra a program.

Abban az esetben, ha nem ezzel akarja kezdeni az ellátást, akkor lehetősége van itt a mégsem megnyomásával folytatni a munkát. Ellátás közben is nyomtatható a nyilatkozat. Ehhez az OK gomb fölött található "Elsz.nyil" feliratú gombra kell kattintani.

Köszönöm, én úgy értelmeztem, hogy csak akkor fontos a hozzájárulás, ha le akarok kérdezni adatot.

Fehérvári
Wednesday, June 1, 2011 1:13:05 PM
Gyermekkörzetben,(0-18 éves korig tartoznak ide) kivel írassuk alá a nyilatkozatot,a szülővel,a gyerekkel?

Hányéves kortól nyilatkozhat a gyerek? 10 éves gyerekünk egyedül jön a rendelésre,aláírhatja?

Tud-e valaki erre valamilyen rendeletet?

És hol tároljuk ezt a sok papirt,tippeket,javaslatokat kérnék.Csatoljuk a törzskartonhoz?#-o

pharmacybt
Thursday, June 2, 2011 11:29:43 AM
Tisztelt Infomix!

Telefonon kaptunk tájékoztatást a MEP Főorvosától és eszerint nem kell mindenkit nyilatkoztatni, csak kizárólag akinek az adatait leszeretnénk kérdezni.

Megoldható lenne ,hogy a napiellátás ne ezzel induljon, ill. a verzióváltás óta lépten -nyomon hibaüzenet jelenik meg ?

Tisztelettel: Dr Patkós Zoltán

Varga Sándor
Thursday, June 2, 2011 12:07:44 PM
pharmacybt wrote:

Tisztelt Infomix!

Telefonon kaptunk tájékoztatást a MEP Főorvosától és eszerint nem kell mindenkit nyilatkoztatni, csak kizárólag akinek az adatait leszeretnénk kérdezni.

Megoldható lenne ,hogy a napiellátás ne ezzel induljon, ill. a verzióváltás óta lépten -nyomon hibaüzenet jelenik meg ?

Tisztelettel: Dr Patkós Zoltán

Köszönjük.

Már többen is jeleztek hasonlót, ezért készítettünk egy újabb frissítést, amit jelenleg tesztelünk. Hamarosan letölthető lesz.

Ebben lesz lehetőség a megjelenő nyilatkozat ablakot kikapcsolni. Ettől függetlenül azoknál a praxisbeli pacienseknél, akik nyilatkoznak, az ellátás képernyőn ki tudják nyomtatni a nyilatkozatot. Azoknak, aki csak a nyilatkozat tényét szeretnék rögzíteni, de nem akarják azt a programból kinyomtatni (mert pl. egy előre elkészített nyomtatványt használnak) lesz lehetőségük a tárolásra, nyomtatás nélkül.

A hibaüzenetekkel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy milyen üzenet és a program melyik részén jelenik meg.

Varga Sándor
Sári László
Thursday, June 2, 2011 12:23:12 PM
Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.42.1 frissítés.

Változások:

Labor eredmény felvitel módosítása a felhasználói észrevételek alapján

• Néhámy felhasználónk jelezte, hogy mivel előre nyomtatott nyilatkozatot íratnak alá a pacienssel, így a rendszerből való nyilatkozat nyomtatásra nincs szükség, csak magára a tárolásra. Ezért egy újabb gomb került fel a nyilatkozatra, melynek segítségével nyomtatás nélkül tárolható a nyilatkozat. A lekérdezésben látszik, hogy az adott nyilatkozat nyomtatva lett-e vagy sem.

• A napi ellátáson található beállítások között (jobb alsó fogaskerék) beállítható, hogy új ellátás indításakor, ha még nem nyilatkozott a paciens a nyilatkozat ablak automatikusan elinduljon vagy sem:

„Nyilatkozat személyes adatok kezeléséről megnyílik, ha még nincs megadva”

pharmacybt
Thursday, June 2, 2011 12:38:35 PM
A hibaüzenetekkel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy milyen üzenet és a program melyik részén jelenik meg.

Tisztelt Varga Sándor !

A hibaüzenet minden laborkérésnél és laboreredmény beírásánál jelentkezik .

Varga Sándor
Thursday, June 2, 2011 12:42:29 PM
pharmacybt wrote:

Tisztelt Varga Sándor !

A hibaüzenet minden laborkérésnél és laboreredmény beírásánál jelentkezik .

Időközben felkerült az 1.42.1-es frissítés, ebben azt javították a kollégák.

Kérem, hogy töltse le, és jelezzen, hogy a frissítás után is jelentkezik-e még a hiba.

köszönöm

Varga Sándor
pharmacybt
Thursday, June 2, 2011 1:30:51 PM
[

Időközben felkerült az 1.42.1-es frissítés, ebben azt javították a kollégák.

Kérem, hogy töltse le, és jelezzen, hogy a frissítás után is jelentkezik-e még a hiba.

köszönöm

Frissítés óta nincs hibaüzenet !

Köszönöm !

Rittling Ferenc
Thursday, June 2, 2011 5:11:12 PM
Az 1.42.1. letöltése után.

"File acces denied " hibaüzenet jelentkezik, és visszaáll az eredeti állapot.

rpetra
  • rpetra
Thursday, June 2, 2011 5:16:42 PM
Rittling Ferenc wrote:

Az 1.42.1. letöltése után.

"File acces denied " hibaüzenet jelentkezik, és visszaáll az eredeti állapot.

A hibaüzenet alapján az egyik fájl ami a verzióváltásákor szükséges lenne valami fogja ezért a verrizóváltó nem tudja használni.

Meg kellene próbálni a gépet teljesen újra indítani, és utána elindítani a verzióváltást.

Amennyiben a probléma továbbra is fenn áll kérem jelezze felénk.

Rittling Ferenc
Thursday, June 2, 2011 5:42:07 PM
Így már működik.

Köszönöm.

rpetra
  • rpetra
Thursday, June 2, 2011 5:44:15 PM
Rittling Ferenc wrote:

Így már működik.

Köszönöm.

Szívesen, örülök, hogy sikerült. [mosoly]

durmol
Saturday, June 4, 2011 9:43:51 PM
A verzióváltó levél után nem fejezi be a verzióváltást, csak indexel, és visszaáll az előző 1.41.2 -re. Mi lehet az oka? Pendrive-n viszem az új verziót át a gépemre.
szviktor
Monday, June 6, 2011 10:28:00 AM
durmol wrote:

A verzióváltó levél után nem fejezi be a verzióváltást, csak indexel, és visszaáll az előző 1.41.2 -re. Mi lehet az oka? Pendrive-n viszem az új verziót át a gépemre.

A program valami hiba üzenetet ír ki a verzióváltás közben?

Üdv: Szabó Viktor
durmol
Monday, June 6, 2011 8:48:52 PM
Egyáltalán semmi hibaüzenet. Úgy tűnik mindent kicsomagol, verzióváltó levelet kinyomtatja, majd a verzióváltás inditása után indexelni kezd. Már 2 alkalommal is végig csináltam. Eredmény ugyanaz.
szviktor
Tuesday, June 7, 2011 1:13:06 PM
durmol wrote:

Egyáltalán semmi hibaüzenet. Úgy tűnik mindent kicsomagol, verzióváltó levelet kinyomtatja, majd a verzióváltás inditása után indexelni kezd. Már 2 alkalommal is végig csináltam. Eredmény ugyanaz.

Egy távoli elérési időpontot kellene egyeztetni ahol a problémát meg tudjuk vizsgálni. És a verziót is le tudjuk váltani. Időpontot a 061/2145063-as számon tud egyeztetni.

Üdv: Szabó Viktor
durmol
Thursday, June 9, 2011 11:28:09 AM
Eddig nem volt számítgépen internet. Mai napon van először. Még semmi nincs beállítva. Nem tudom lehet-e így telepíteni az 1.42.- verziót?
rpetra
  • rpetra
Thursday, June 9, 2011 12:01:20 PM
durmol wrote:

Eddig nem volt számítgépen internet. Mai napon van először. Még semmi nincs beállítva. Nem tudom lehet-e így telepíteni az 1.42.- verziót?

Az Ön által jelzett probléma megoldásához szükség lenne egy távoli elérésre. A távoli elérés kb. 1 órát venne igénybe.

Kérem, hogy távoli elérés időponttal kapcsolatosan telefonon érdeklődjön a 061/2145063-as számon.

dr.Kovács József
Thursday, June 23, 2011 5:45:04 PM
Az "indikátor" információs panel szerintem hibásan jelez a szemészeti vizsgálatok esetében. Több diabeteses betegem esetében megfigyeltem, hogy a beteg rendelkezik egy éve belüli, beírt szemészeti lelettel és az info panelen mégis piros pontot kap. Rossz helyre írom a szemészeti leletet?
dr.Kovács József
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, June 23, 2011 5:51:33 PM
dr.Kovács József wrote:

Az "indikátor" információs panel szerintem hibásan jelez a szemészeti vizsgálatok esetében. Több diabeteses betegem esetében megfigyeltem, hogy a beteg rendelkezik egy éve belüli, beírt szemészeti lelettel és az info panelen mégis piros pontot kap. Rossz helyre írom a szemészeti leletet?

A szemészeti megjelenést nem a szemészeti eredményből, hanem a szemészetre utalásból veszi a rendszer. A továbbküldést/beutalást nézi, azaz, hogy az elmúlt egy évben történt-e olyan beutalás, ahol az intézet kód 6-7 jegye "07". Az, hogy melyik indikátort, hogy vizsgálja a rendszer az OEP indikátor becslés menüpontban látható dokumentum teljes egészében tartalmazza.

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, June 24, 2011 11:43:56 AM
hosi wrote:

dr.Kovács József wrote:

A szemészeti megjelenést nem a szemészeti eredményből, hanem a szemészetre utalásból veszi a rendszer. A továbbküldést/beutalást nézi, azaz, hogy az elmúlt egy évben történt-e olyan beutalás, ahol az intézet kód 6-7 jegye "07". Az, hogy melyik indikátort, hogy vizsgálja a rendszer az OEP indikátor becslés menüpontban látható dokumentum teljes egészében tartalmazza.

Én nem tudom, hogy az OEP konkrétan a szemészet esetében a Beutalást avagy a Szemészeti szakrendelő által leadott forgalmából követi az indikátor teljesítését ( az az emlékképem, hogy az utóbbiból ),de Kovács Kolléga módszerével értenék egyet, azaz a visszahozott lelet igazolja számomra az indikátor teljesítését, tehát ezt kellene a programnak monitoroznia.

dr.Kovács József
Friday, June 24, 2011 4:45:10 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

hosi wrote:

dr.Kovács József wrote:

Én nem tudom, hogy az OEP konkrétan a szemészet esetében a Beutalást avagy a Szemészeti szakrendelő által leadott forgalmából követi az indikátor teljesítését ( az az emlékképem, hogy az utóbbiból ),de Kovács Kolléga módszerével értenék egyet, azaz a visszahozott lelet igazolja számomra az indikátor teljesítését, tehát ezt kellene a programnak monitoroznia.

Gyula ismét megelőzött (csak tudnám hogyan csinálja?).[felnez]

Szóval én is ezt szerettem volna reagálni.

1. Úgy tudom az OEP a szemészeti szakrendelések által leadott teljesítmény adatokból nézi TAJ szám szerint a fenti indikátort és ebből a szempontból irreleváns, hogy kapott-e beutalót és, hogy azt ki adta. Egyébként a szemészet nem beutalóköteles. Az más kérdés, hogy ha valamilyen kérdésem van a szakrendelő felé írok beutalót (bár ekkor rontom a továbbküldés indikátoromat).

2. Attól, hogy a beteg kapott beutalót, nem biztos, hogy elmegy a szemészeti vizsgálatra.

3. A fentiek alapján célszerűbb lenne a szemészeti lelet figyelése.

dr.Kovács József
hosi
  • hosi
Friday, June 24, 2011 4:53:16 PM
dr.Kovács József wrote:

hosi wrote:

dr.Kovács József wrote:

1. Úgy tudom az OEP a szemészeti szakrendelések által leadott teljesítmény adatokból nézi TAJ szám szerint a fenti indikátort és ebből a szempontból irreleváns, hogy kapott-e beutalót és, hogy azt ki adta. Egyébként a szemészet nem beutalóköteles. Az más kérdés, hogy ha valamilyen kérdésem van a szakrendelő felé írok beutalót (bár ekkor rontom a továbbküldés indikátoromat).

2. Attól, hogy a beteg kapott beutalót, nem biztos, hogy elmegy a szemészeti vizsgálatra.

Mivel a b300-as jelentésbe a továbbküldés adatok is szerepelnek (a továbbküldés nem egyenlő a beutalással) ezért számol a program jelenleg így. Abban teljesen igazuk van, hogy az OEP a szakrendelők jelentéséből nézi ezt az adatot.

Természetesen megoldható, hogy a szemészetről hozott eredmény vegye figyelembe a program, de akkor azt javaslom, hogy ne csak azt, hanem mindkettőt, tehát ha egy éven belül akár a továbbküldésnél, akár a leletnél a szemészet előfordul akkor számoljon vele.

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Saturday, June 25, 2011 10:05:55 AM
hosi wrote:

dr.Kovács József wrote:

hosi wrote:

dr.Kovács József wrote:

Mivel a b300-as jelentésbe a továbbküldés adatok is szerepelnek (a továbbküldés nem egyenlő a beutalással) ezért számol a program jelenleg így. Abban teljesen igazuk van, hogy az OEP a szakrendelők jelentéséből nézi ezt az adatot.

Természetesen megoldható, hogy a szemészetről hozott eredmény vegye figyelembe a program, de akkor azt javaslom, hogy ne csak azt, hanem mindkettőt, tehát ha egy éven belül akár a továbbküldésnél, akár a leletnél a szemészet előfordul akkor számoljon vele.

Szerintem nem kell mindkettő. Éppen ezt indokolja Kovács Kolléga 2. pontbeli magyarázata. Az indikátor teljesítéséről én csak a visszahozott lelet alapján tudok meggyőződni, netán újra elküldöm a beteget a rendelésre (??!! ).

Somogyi László
Saturday, June 25, 2011 3:35:01 PM
Téma: Nyilatkozat személyes adat kezeléséről.

Ötletem, kérdésem ahhoz kapcsolódik, hogy néhányan nem teljesen az Ixdoki által nyomtatott szöveget íratnánk alá, hanem valami sajátot.

(jogi csűrés-csavarás, szóvirágok, stb.)

Ugyanakkor szeretjük a kényelmet, betegadatok megfejelve jól jönnek a nyilatkozaton, dátum ilyesmi nagyon kényelmes, jól működik a programban.

A két szempontot egyesíteni kellene.

Elképzelhető lenne, hogy a programba felvehetnénk egy szöveget, amit megfelelő helyen-néven-módon tárolva, a Nyilatkozat szövegtörzsébe emelne a program?

Nagyon tuti lenne.

Köszönettel.

Szerkesztem:

Ez a Nyilatkozat forma egyébként is nagyon jó lenne. Egyfajta bianco nyilatkozat, felül betegadatokkal, alul keltezéssel aláírással, szövegtörzs cserélhetően. Nagyjából kész is van már, csak a cserélhető szövegtörzs kell. Hozzávezető menüpont. Ahogy elnézem, lesz még itt nyilatkozat bőven...

Somogyi László
Saturday, June 25, 2011 4:16:59 PM
Elnézést, ha hosszú lesz, ismét nyilatkozat téma.

Tudom, hogy nem az én dolgom a ködöt oszlatni, és az Infomix helyett a megoldási lehetőségekre válaszolni, de felmerült itt fentebb, hogy csak azt kell nyilatkoztatni, akinek az adatát lekérik, és, hogy ne jelenjen meg ellátás előtt rögtön a nyilatkozat panel.

Leszögezem: jelenjen meg, jól csinálta az Infomix.

Kérem, hogy gondoljátok át a következőket. Megpróbálom érthetően.

Az oep-től származó információ (a kiküldött levél) szerint csak annak az adatát mutatják meg az orvosnak, aki beleegyezett. Amelyik TAJ beleegyezett.

De kérem ezt a tényt az oep csak a legközelebbi esedékes b300-as jelentésből fogja tudni! Az ottani programozók a beérkezett 1 vagy 2 kódok alapján dolgoznak, és adnak majd jogot vagy nem a betekintéshez. Éppen az a cél, hogy minél gyorsabban mindenkit nyilatkoztassunk, hál isten csak egyszer kell.

A folyamat a következő: kötelezően megnézik ugyebár a TAJ érvényességet, ezután kattinthatnak webes böngésző felületen, vagy programból az egyéb adatok lekérdezésére, legalábbis ezt vettem ki a levélből. Viszont adatot csak akkor kapnak vissza, ha előtte az oephez eljutott a beleegyezés ténye. Eltelhet egy hónap is közben. Szóval nyilatkozni jóval előtte kell! Jelenleg nincs ott az oep webes lekérdező rendszerében a lehetőség, sőt programból sem tud menni a dolog, mert ismét a levél szerint, jóval későbbre ígérték azt a "felületet" amin pl. az Ixdoki program meg tudja valósítani a kommunikációt. Így nem lenne jó most, hogy még külön nyomogassunk egy gombot ehhez a nyilatkozathoz. Ismétlem, nyilatkozni jó előre kell, és érdemes. Akinél gond, sürgős eset, vagy ilyesmi, kinyomhatja a panelt egy Mégsemmel, azután majd legközelebb újra megjelenik és nyilatkoztat.

Más: gyerek nem nyilatkozhat, csak szülő, gondviselő. Erre mérget lehet venni. Ha egyedül jön a csemete, papírt hazaviszi, addig ne tároljátok, ne is nyomtassátok, legyen erre kéznél egy fapados fénymásolat.

Ha tévedtem volna javítsatok ki.

hosi
  • hosi
Monday, June 27, 2011 12:07:30 PM
Az adalapok között található Igazolás ezt a funkciót is betölti. Gyakorlatilag egy szabadon szerkeszthető formula, amire egy tetszőleges szöveg ráemelhető (szövegpanel módszerrel), a paciens és az orvos adatokkal megfejelve előre beállított nyomtatóra és papír méretre nyomtatható.
Hostyánszki László
Users browsing this topic