hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Monday, June 27, 2011 12:18:37 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Szerintem nem kell mindkettő. Éppen ezt indokolja Kovács Kolléga 2. pontbeli magyarázata. Az indikátor teljesítéséről én csak a visszahozott lelet alapján tudok meggyőződni, netán újra elküldöm a beteget a rendelésre (??!! ).

Továbbgondolva, valóban célszerűbb az Önök által javasolt megoldás. Az 1-ei verzióban már így fogja figyelni az indikátort a rendszer

Hostyánszki László
Somogyi László
Monday, June 27, 2011 12:37:44 PM
hosi wrote:

Az adalapok között található Igazolás ezt a funkciót is betölti. Gyakorlatilag egy szabadon szerkeszthető formula, amire egy tetszőleges szöveg ráemelhető (szövegpanel módszerrel), a paciens és az orvos adatokkal megfejelve előre beállított nyomtatóra és papír méretre nyomtatható.

Akkor az a része rendben is van.

Viszont az eredeti kérdésre nem ad megoldást: jelen adatvédelmi nyilatkozat szövegét sajátra cserélni, hogy közben ezt a felugró panelt használjuk, és így tárolja az igen-nem-et a program.

Sári László
Thursday, June 30, 2011 11:00:44 AM
Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.42.2 frissítés.

Változások:

Legfrissebb gyógyszer, segédeszköz és intézet törzs

Nem ellenőrzött leletek

Labor eredmény, Hozott lelet lekérdezésénél látszódik, ha az adott eredmény nem ellenőrzött (a szűkített labornál nem!)

Ha a labor és szakrendelői leletek elektronikus módon kommunikáció segítségével érkeznek számítógépére, akkor érkeztetés után ill a programba való belépéskor amennyiben van nem ellenőrzött (megtekintett) lelet, az alsó információs sávban egy újabb ikon látható.

Értesítendők listája

A listán szerepel az utolsó találkozás időpontja és típusa is.

Jelentések összefűzése (régen Tételes jel. összefűzése)

A tételes betegforgalmi jelentéshez hasonlóan a TB változásjelentés és Ambuláns jelentések is összefűzhetők.

eJelentés

A lista oszlopainak sorrendje és mérete eltárolódik.

Ambuláns lap

A nyomtatásban szerepel a testsúly és magasság adat is.

Nyilatkozat személyes adatok kezeléséről

• Néhány felhasználónk jelezte, hogy mivel előre nyomtatott nyilatkozatot íratnak alá a pacienssel, így a rendszerből való nyilatkozat nyomtatásra nincs szükség, csak magára a tárolásra. Ezért egy újabb gomb került fel a nyilatkozatra, melynek segítségével nyomtatás nélkül tárolható a nyilatkozat. A lekérdezésben látszik, hogy az adott nyilatkozat nyomtatva lett vagy sem.

• A napi ellátáson található beállítások között (jobb alsó fogaskerék) beállítható, hogy új ellátás indításakor, ha még nem nyilatkozott a paciens, a nyilatkozat ablak automatikusan elinduljon vagy sem:

„Nyilatkozat személyes adatok kezeléséről megnyílik, ha még nincs megadva”

Therápiás lap

A therápiás lapról nyomtatható gyógyszer igazoláson szereplő BNO kód és név nyomtatása kikapcsolható.

Derékméret átemelése a napi ellátásba és visszaírása a törzskartonra

A testsúly, testmagassághoz hasonlóan a derékméret adat is átemelődik, ill. visszaíródik a törzskartonra, ha a napi ellátásnál a jobb alsó sarokban található fogaskeréken be van állítva

„Testsúly, testmagasság, derékméret törzskartonba átemel” ill.

„Testsúly, testmagasság, derékméret törzskartonból átemel”

Lekérdezés – kórházi kezelések

Ha csak a Kórházi kezelések-et kérdezzük le, a tényleges sorrendben jelennek meg az adatok, nem a beírás sorrendjében.

Labor vizsgálat párosítás

Egységesítve lett a program különböző részein megadható labor vizsgálat párosítások. A CV modulban beállítható labor párok lesznek a programban innentől használva (Napi tevékenység – IxCardiorisk program – Labor vizsgálat párosítás). Tehát ha pl. a CV modulban használt labor vizsgálat párokat megadta, akkor az indikátor becslésnél használt HbA1c vizsgálatot nem kell újra megadni.

A Labor eredmény beviteli képernyőn a Párosít gombbal elvégezhető a beállítás. Piros szín mutatja, ha létezik nem párosított labor vizsgálat.

Távoli lelet fogadás

Amennyiben kommunikáción keresztül érkezteti a labor eredményeket, és a vizsgálat párosításnál az LDL koleszterin érték párosítva van a saját labor törzsével a program érkeztetés közben kiszámolja az LDL koleszterin értéket. Ennek előfeltétele, hogy ugyanazon leleten szerepeljen az Össz-koleszterin, Triglicerid, HDL-koleszterin eredmény és ne szerepeljen rajta számított LDL érték (ha szerepel, akkor az emelődik be)

OEP indikátor lista (régebben OEP indikátor becslés)

Segítségével kigyűjthető, hogy az egyes indikátor körökben mely pacienseknek esedékes az indikátor szempontjából a vizsgálata.

Indikátor – Gondozásban részesült cukorbetegek, szemészeti vizsgálata

A szemészeti vizsgálatot a hozott lelet alapján nézi a rendszer, nem a továbbküldésből

ADATA lelet beolvasás

A kaposvári és a fonyódi labor ADATA-n keresztül küldött leleteihez hasonlóan a tabi laborból érkező leleteket is képes a program a labor eredmények közé érkeztetni. Ezt ugyanúgy kell érkeztetni, mint az általános ADATA leleteket.

Info lap – Táppénz

Az info lapra eddig is kitehető „Táppénz” objektum megjelenését módosítottuk úgy, hogy ha a paciens táppénzen van, és a táppénznél megadott BNO a munkadátumhoz viszonyítva, az ajánlott keresőképtelenségi időt túllépte, az objektum előtt egy újabb ikon látható.

Üzemorvos - Munkahelyi bejelentő

A bejelentő alján megjelennek a megadott kóroki tényezők részletei és a vizsgálat gyakorisága.

A vizsgálat gyakoriságát mindig a legkisebb időpontra állítja a program, ha mi még kisseb időpontot adunk meg a program ezt nem bírálja felül.

Üzemorvos - Üzemorvosi hozott lelet, Laboreredmény felvitel

Az ablak jobb alsó sarkában található panel ikonra kattintva, bekapcsolható egy új panel. Itt megadhatjuk, hogy az adott lelet a dolgozó mely kóroki tényezőjének vizsgálati eredményét tartalmazza.

Üzemorvos - Üzemorvosi ellátás

Az ablak jobb alsó sarkában található panel ikonra kattintva, bekapcsolható egy új panel.

A panelon megjelenik a dolgozó kötelező vizsgálatai és érvényességi ideje, illetve a kóroki tényezők vizsgálatainak lejárta. (Csak akkor látszik dátum, ha a leleteknél hozzárendeltük eredményt)

dr.Kovács József
Monday, July 4, 2011 7:16:04 PM
Az 1.42.2 verzióban az alábbi hibákat találtam:

1. Nem ellenőrzött leletek panelen egy laborleletet kiválasztva megjelenik a laborlelet beviteli képernyő, az adott dátummal és vizsgálati eredményekkel. A pipát megnyomva eltűnik a nem ellenőrzött felirat. A beviteli mező jobb alsó részén lévő panel ikonra kattintva kiválaszthatjuk az eredmény áttekintő ablakot (IxDoki). Ekkor felnyílik egy másik ablak, ahol láthatjuk az adott laboreredményeket, illetve a kérdőjeles egérrel vizsgálat fajtánként kilistázhatjuk az előző adatokat. Ezek után viszont az ablakokat nem lehet sehogyan sem bezárni, csak a feladatkezelővel, kilépve a programból.

2. Elektronikus laborlelet érkeztetéskor (ADATA fonyódi labor), mind a program által számított, mind a leleten már szereplő LDL koleszterin érték beemelődik és eltárolódik (annyira nem baj, csak szépséghiba).

3. Az infolapra kitett "táppénz" objektum időnként hibás. Olyan betegeket is táppénzen lévőknek jelez, akik nincsenek táppénzen.

4. A ma reggeli B300-as küldéskor belenéztem a jelentésbe és akkor láttam, hogy a B300-as sorok végén csak hellyel-közel szerepel az "1" karakter, ami ugye a beleegyező nyilatkozat "beleegyez" válasza. Sok olyan sor van, ahol ezen a helyen space szerepel (nem nyilatkozott) . Ez azért gyanús, mert mi az összes beteget nyilatkoztattuk és mindenki igennel válaszolt, tehát csaknem az összes sor végén "1"-nek kellene lenni. Visszakerestem "space"-s sorokat és megnéztem a naplószám szerint a beteget. A lekérdezésben szerepel a nyilatkoztatás ténye is és a beleegyezés is. Ezt így utólag nagyon nehéz lesz korrigálni és sok munka van benne.

dr.Kovács József
Varga Sándor
Tuesday, July 5, 2011 9:43:01 AM
dr.Kovács József wrote:

Az 1.42.2 verzióban az alábbi hibákat találtam:

1. Nem ellenőrzött leletek panelen egy laborleletet kiválasztva megjelenik a laborlelet beviteli képernyő, az adott dátummal és vizsgálati eredményekkel. A pipát megnyomva eltűnik a nem ellenőrzött felirat. A beviteli mező jobb alsó részén lévő panel ikonra kattintva kiválaszthatjuk az eredmény áttekintő ablakot (IxDoki). Ekkor felnyílik egy másik ablak, ahol láthatjuk az adott laboreredményeket, illetve a kérdőjeles egérrel vizsgálat fajtánként kilistázhatjuk az előző adatokat. Ezek után viszont az ablakokat nem lehet sehogyan sem bezárni, csak a feladatkezelővel, kilépve a programból.

Megnéztük, nálunk megfelelően működik. Javaslom, amikor táveléréssel megnézzük a rendszert a lassulás miatt, akkor ezt is megnézzük.

dr.Kovács József wrote:

2. Elektronikus laborlelet érkeztetéskor (ADATA fonyódi labor), mind a program által számított, mind a leleten már szereplő LDL koleszterin érték beemelődik és eltárolódik (annyira nem baj, csak szépséghiba).

Valószínűleg két LDL vizsgálat van a labortörzsben. A program úgy működik, hogy abban az esetben számolja ki az LDL-t, ha az nem szerepel a leleten, és a számításhoz minden adat rendelkezésre áll. Valószínűleg pont a másik LDL van összerendelve, mint amire a számítás készül. Amit javaslok, a labor törzs karbantartásban keressen rá az LDL vizsgálatra (jobb alsó sarok). Amennyiebn tényleg két LDL van, akkor a vizsgálat egyesítés funkcióval lehet belőlük egyet csinálni.

dr.Kovács József wrote:

3. Az infolapra kitett "táppénz" objektum időnként hibás. Olyan betegeket is táppénzen lévőknek jelez, akik nincsenek táppénzen.

Adatsérülés lehet az ok, de ezt is megnézzük táveléréssel.

dr.Kovács József wrote:

4. A ma reggeli B300-as küldéskor belenéztem a jelentésbe és akkor láttam, hogy a B300-as sorok végén csak hellyel-közel szerepel az "1" karakter, ami ugye a beleegyező nyilatkozat "beleegyez" válasza. Sok olyan sor van, ahol ezen a helyen space szerepel (nem nyilatkozott) . Ez azért gyanús, mert mi az összes beteget nyilatkoztattuk és mindenki igennel válaszolt, tehát csaknem az összes sor végén "1"-nek kellene lenni. Visszakerestem "space"-s sorokat és megnéztem a naplószám szerint a beteget. A lekérdezésben szerepel a nyilatkoztatás ténye is és a beleegyezés is. Ezt így utólag nagyon nehéz lesz korrigálni és sok munka van benne.

Mivel küldött fel jelentés fájlt emailban azt megnéztem. Abban sok olyan ellátás van, ahol a paciens másik ellátásánál van tárolva nyilatkozat. Ha egyszer már nyilatkozott, akkor automatikusan nem jelenik meg újra, és az adott ellátáshoz nem is jelentődik újra. Ettől függetlenül vannak olyan paciensek, akiknél nincs a jelentésben nyilatkozat, ezeket a TAJ számokat emailben küldöm. Így Ön is le tudja ellenőrizni, de ezt is meg tudjuk nézni táveléréssel.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Tuesday, July 5, 2011 3:46:09 PM
vargas wrote:

dr.Kovács József wrote:

Mivel küldött fel jelentés fájlt emailban azt megnéztem. Abban sok olyan ellátás van, ahol a paciens másik ellátásánál van tárolva nyilatkozat. Ha egyszer már nyilatkozott, akkor automatikusan nem jelenik meg újra, és az adott ellátáshoz nem is jelentődik újra. Ettől függetlenül vannak olyan paciensek, akiknél nincs a jelentésben nyilatkozat, ezeket a TAJ számokat emailben küldöm. Így Ön is le tudja ellenőrizni, de ezt is meg tudjuk nézni táveléréssel.

Köszönöm a listát. Egy részét átnéztem és sajnos elég sok olyat találtam, akiknél a lekérdezésben szerepel a nyilatkoztatás ténye, a nyomtatás és a beleegyezés is. Velük mi legyen ? Valami gond lehet, meg kellene keresni, mert ezt minden hónapban utólag nézegetni elég macerás lesz.

dr.Kovács József
Varga Sándor
Tuesday, July 5, 2011 4:16:14 PM
Akkor ezt is ellenőriznénk a távelérés során.

Ehhez segítség lenne, ha egy mentést kapnánk előtte.

Sajnos jelenleg az FTP szerverünk a szolgáltatónál fellépett központi hiba miatt (nincs internet...) nem elérhető, de ígéretet kaptunk arra, hogy ez estére megjavul. Ha működő képes lesz, akkor a mentést feltöltheti az FTP szerverünkre. Kérem, hogy tömörített mentést készítsen és azt töltse fel.

Az FTP szerverünk elérhetősége:

ixftp.dyndns.info

felhasználónév: infomix

jelszó: infomix

Ezekkel az adatokkal egy Public könyvtárat lát. Ebben hozhat létre saját mappát (kérem ékezetes karaktert ne használjon), és abba másolhatja a mentést.

Ha sikerült a feltöltés, kérem jelezzen itt a fórumon, vagy küldjön egy emailt az infomix@infomix.hu email címre.

Varga Sándor
Varga Sándor
Tuesday, July 5, 2011 4:26:46 PM
Közben megoldódott at FTP szerverünk internet elérése, tudjuk fogadni a mentést az előző hozzászólásban leírtak szerint.
Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, July 6, 2011 10:23:06 AM
dr.Kovács József wrote:

Köszönöm a listát. Egy részét átnéztem és sajnos elég sok olyat találtam, akiknél a lekérdezésben szerepel a nyilatkoztatás ténye, a nyomtatás és a beleegyezés is. Velük mi legyen ? Valami gond lehet, meg kellene keresni, mert ezt minden hónapban utólag nézegetni elég macerás lesz.

Köszönöm, megérkezett a mentés.

Még vizsgáljuk, de a gyors átnézés alapján lenne egy fontos kérdésem.

Lehetséges, hogy azoknál a pacienseknél, akik a listában szerepelnek nem az ellátásnál, hanem a személyi adatoknál töltött ki nyilatkozatot?

Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, July 6, 2011 3:43:33 PM
dr.Kovács József wrote:

Alaposan átnéztük a mentést.

Az adatok a program működése szerint jelennek meg, tehát az is jó, ami az infolapon, illetve a lekérdezésben megjelenik a paciens által adott nyilatkozatról, illetve az is, ami a jelentésben elküldésre kerül. A kettő között valóban lehet eltérés mégpedig az eltérő adat rögzítés miatt. A program működése alapján:

Ha a nyilatkozatot az ellátás képernyőn tölti ki, akkor az ott megadott adat (engedélyezi vagy nem a paciens az adatok lekérdezését) kerül be a jelentésbe, és ez látszik a lekérdezésben is, illetve ez jelenik meg az infolapon.

Ha a nyilatkozatot a személyi adatoknál adminisztrálják, akkor ezt a program tárolja. A lekérdezésben (és az infolapon) megjelenik.

Ez utóbbi esetben a következő ellátáskor, az akkor tárolt ellátáshoz jelenti a program. Az eltárolt adatok alapján ezt figyeli a rendszer, és amennyiben az előző ellátás óta a személyi adatoknál tároltak nyilatkozatot, akkor azt automatikusan beemeli az aktuális ellátáshoz is.

Ilyen pl. az Ön mentésében a június 3-án 7-es naplószámmal ellátott paciens is. A nyilatkozatot a személyi adatoknál töltötték ki 09:05:50-kor. Az ellátás 08:52:00-kor kezdődött. Az ellátásnál nem töltött ki nyilatkozatot, és egy már tárolt ellátásba visszalépve ez az adat nem is módosítható. Valószínűleg ezért töltötték ki ennél az esetnél (és az összes többi kérdésesnél is) ezt a személyi adatoknál.

Tehát az összes ilyen esetnél a következő ellátás adatával jelentődik a nyilatkozat.

Remélem sikerült segítenem.

Varga Sándor
dr.Kovács József
Wednesday, July 6, 2011 7:48:09 PM
vargas wrote:

Az adatok a program működése szerint jelennek meg, tehát az is jó, ami az infolapon, illetve a lekérdezésben megjelenik a paciens által adott nyilatkozatról, illetve az is, ami a jelentésben elküldésre kerül. A kettő között valóban lehet eltérés mégpedig az eltérő adat rögzítés miatt. A program működése alapján:

Ha a nyilatkozatot az ellátás képernyőn tölti ki, akkor az ott megadott adat (engedélyezi vagy nem a paciens az adatok lekérdezését) kerül be a jelentésbe, és ez látszik a lekérdezésben is, illetve ez jelenik meg az infolapon.

Ha a nyilatkozatot a személyi adatoknál adminisztrálják, akkor ezt a program tárolja. A lekérdezésben (és az infolapon) megjelenik.

Ez utóbbi esetben a következő ellátáskor, az akkor tárolt ellátáshoz jelenti a program. Az eltárolt adatok alapján ezt figyeli a rendszer, és amennyiben az előző ellátás óta a személyi adatoknál tároltak nyilatkozatot, akkor azt automatikusan beemeli az aktuális ellátáshoz is.

Tehát az összes ilyen esetnél a következő ellátás adatával jelentődik a nyilatkozat.

Köszönöm, így már érthető és megnyugtató.

Talán szerencsésebb lett volna a nyilatkozat megtételét mindenképpen napi tevékenység megnyitásához kötni, hiszen az eleve feltételezi a beteg személyes jelenlétét. Így némely esetben, mire a jelentésbe kerül a nyilatkozat eltelhet 2-3 hónap is, és amíg nincs jelentve, nincs lehetőség a betegút követésére, pedig a beteg már régen nyilatkozott.

A többi kérdésemre is kaphatok választ a mentésből ? (1. Nem ellenőrzött leletek infopanel. 2. LDL koleszterin (én csak egy ilyen vizsgálatot találtam). 3. Táppénzes vagy nem ?

dr.Kovács József
Varga Sándor
Thursday, July 7, 2011 10:56:19 AM
dr.Kovács József wrote:

vargas wrote:

Köszönöm, így már érthető és megnyugtató.

Talán szerencsésebb lett volna a nyilatkozat megtételét mindenképpen napi tevékenység megnyitásához kötni, hiszen az eleve feltételezi a beteg személyes jelenlétét. Így némely esetben, mire a jelentésbe kerül a nyilatkozat eltelhet 2-3 hónap is, és amíg nincs jelentve, nincs lehetőség a betegút követésére, pedig a beteg már régen nyilatkozott.

A többi kérdésemre is kaphatok választ a mentésből ? (1. Nem ellenőrzött leletek infopanel. 2. LDL koleszterin (én csak egy ilyen vizsgálatot találtam). 3. Táppénzes vagy nem ?

Természetesen azt is megnéztem, csak a nyilatkozattal kezdtem, és próbáltam azt gyorsan megválaszolni.

A nem ellenőrzött leleteknél Hosi módosította a panel megjelenítést. Ez a következő frissítéstől már megfelelően fog működni.

Az LDL-nél én két vizsgálatot találtam. Ezek közül az egyikhez 1180, a másikhoz 2 eredmény tartozik. Ez utóbbi ami most az új labortörzzsel került ki, és ehhez számol a program. A kettőt lehet egyesíteni. Mivel a második az általunk kiküldött infomixes készlet, ezért ezt lehet megtartani. Az Ön által felvett a 'Szérum' csoportban, az áltlaunk kiküldött a 'verzió' csoportban található. Ez utóbbit át lehet mozgatni a szérumba a megfelelő helyre. Fontos, hogy az egyesítés után mind a cv modul labor vizsgálat adatainál módosítsa a vizsgálat összerendelést, és ha a labor kommunikációnál is össze van rendelve a labor törzzsel, akkor ott is módosítani kell az összerendelést.

A táppénzes visszajelzésnél szeretnék kérni egy konkrét pacienst emailben.

Varga Sándor
Sári László
Thursday, July 14, 2011 10:27:28 AM
Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.42.4 frissítés.

Változások:

Beutalás, Laborkérés

A 106/2011. (VI. 30.) Korm. rendelet alapján:

amennyiben a paciens táppénzen van, és a keresőképtelenségével összefüggő betegsége miatt kerül sor a beutalásra, a beutalás indoka mező mellett található gombra kattintva a beutalás indoka mezőbe beemelődik a következő szöveg:

"A biztosítottat a keresőképtelenségével összefüggő betegsége miatt soron kívül utalom be. A biztosított keresőképtelensége ugyanazon betegségből adódóan folyamatosan xx napja áll fenn. Táppénzes naplószám: yyy"

A gomb felirata a tp-es napok száma.

Amennyiben a beutalásnál használt BNO-k között szerepel az aktuális táppénz diagnózisa, akkor ez a szöveg automatikusan beemelődik. Ez csak új beutaláskor a pipa, vagy előző gomb megnyomásakor történik meg, tehát ha kézzel adunk hozzá egy újabb BNO-t a beutaláshoz, akkor nem.

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Thursday, July 14, 2011 2:59:15 PM
Sári László wrote:

Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.42.4 frissítés.

Változások:

Beutalás, Laborkérés

amennyiben a paciens táppénzen van, és a keresőképtelenségével összefüggő betegsége miatt kerül sor a beutalásra, a beutalás indoka mező mellett található gombra kattintva a beutalás indoka mezőbe beemelődik a következő szöveg:

"A biztosítottat a keresőképtelenségével összefüggő betegsége miatt soron kívül utalom be. A biztosított keresőképtelensége ugyanazon betegségből adódóan folyamatosan xx napja áll fenn. Táppénzes naplószám: yyy"

Amennyiben a beutalásnál használt BNO-k között szerepel az aktuális táppénz diagnózisa, akkor ez a szöveg automatikusan beemelődik. Ez csak új beutaláskor a pipa, vagy előző gomb megnyomásakor történik meg, tehát ha kézzel adunk hozzá egy újabb BNO-t a beutaláshoz, akkor nem.

Felhasználóink jelzeték, hogy az Ixintézőből történő mentés közben a tömörítés megáll és így a mentés nem fut le megfelelően. Ezért az 1.42.4-es frissítést levettük, hogy megvizsgálajuk a probléma okát.

A frissítés újabb publikálásáig szíves türelmüket kérjük!

Sári László
Thursday, July 14, 2011 4:58:13 PM
Felkerült portálunkra  a visual Ixdoki 1.42.5 frissítés.

Változások:

Beutalás, Laborkérés

Mentés funkció javítása.

Rittling Ferenc
Thursday, July 14, 2011 5:33:06 PM
A verzióváltás óta az alábbi hibaüzenet jelenik meg:

"OLE error code 0X80070hiba.AZ-ARC kiszolgáló nem érhető el.

rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Thursday, July 14, 2011 5:48:45 PM
Rittling Ferenc wrote:

A verzióváltás óta az alábbi hibaüzenet jelenik meg:

"OLE error code 0X80070hiba.AZ-ARC kiszolgáló nem érhető el.

Távoli eléréssel feljelentkeztem a gépre és egy helyi példány frissítés újra futttatása után úgy néz ki megoldódott a probléma.

Amennyiben a probléma továbbra is fenn áll kérem jelezze felénk.

A helyi példány frissítés újra futtatásához a következő lépéseket kell tenni:

1. Indítsuk el az Ixintézőt, majd lépjünk be a megszokott jelszóval.

2. Indítsuk el a Verzió/ Helyi példány frissítése menüpontot.

3. A megjelenő kérdésnél (A visualIx következő indításakor a helyi példány frissítésre kerül ! Folytatja?) kattintsunk az IGEN gombra.

4. Lépjünk ki az Ixintéző programból.

5. Indítsuk el a visualIx porgramot, a megjelenő kérdésnél (A visualIx rendszer helyi példányának frissítésére van szükség! A frissítés megkezdhető?) kattintsunk az IGEN gombra.

Ezután újra lefuttatásra kerül a helyi példány frissítés, melynek sikeres lefuttatása után célszerű a számítógép újra indítása is.

Dr. Bata Monika
Friday, July 15, 2011 11:00:44 AM
Köszönöm a táppénzesek beutalásával kapcsolatos frissítést. Viszont már 2 betegemnél is a program az első bejegyzett táppénzes időszaktól számolta TP napokat , pl. 5208 napot 1997/197 naplószámmal.Kérem segítségüket.
szviktor
Friday, July 15, 2011 11:25:48 AM
Dr. Bata Monika wrote:

Köszönöm a táppénzesek beutalásával kapcsolatos frissítést. Viszont már 2 betegemnél is a program az első bejegyzett táppénzes időszaktól számolta TP napokat , pl. 5208 napot 1997/197 naplószámmal.Kérem segítségüket.

Egy távoli elérési időpontot beszéltünk meg mikor meg megvizsgáljuk mi okozhatja a problémát.

Üdv: Szabó Viktor
Rittling Ferenc
Thursday, July 21, 2011 12:31:27 PM
szviktor wrote:

Dr. Bata Monika wrote:

Egy távoli elérési időpontot beszéltünk meg mikor meg megvizsgáljuk mi okozhatja a problémát.

Hasonló probléma nálam is jelentkezik több betegnél is.

szviktor
Thursday, July 21, 2011 1:08:59 PM
Rittling Ferenc wrote:

szviktor wrote:

Dr. Bata Monika wrote:

Hasonló probléma nálam is jelentkezik több betegnél is.

Ez a probléma azért jöhet ki mert a program úgy érzékeli, hogy van nyitott táppénzes esemény ez azt jelenti, hogy van egy törölt táppénz amit a program nyitottnak érzékel ezt a kollégák már javították és a következő verzióba bele is kerül a javítás és a verzióváltás után már nem fogja nyitottnak számolni. Addig azt kellene tenni, hogy kézzel kijavítja a naplószámot és a napok számát.

Üdv: Szabó Viktor
Friday, July 22, 2011 11:45:51 AM
Nálam egy betegemnél 1998 óta számolja nyitott tételként, bár diagnózisváltásokkal mindig újabb naplószámra került, és 1999-ben lezáródott ez a táppénz egy normál kiírással.
Varga Sándor
Friday, July 22, 2011 12:44:10 PM
dr. Szathmáry Zoltán wrote:

Nálam egy betegemnél 1998 óta számolja nyitott tételként, bár diagnózisváltásokkal mindig újabb naplószámra került, és 1999-ben lezáródott ez a táppénz egy normál kiírással.

Valószínűleg lesz ott egy törölt, vagy átvezetett táppénz. Az ilyen eseteknél üre a vége dátum, ezt veszi figyelembe - tévesen - a program. A kollégák már javították, a jövő heti verziótól a megfelelő szám fog szerepelni a beutalásnál.

Varga Sándor
Friday, July 22, 2011 2:31:28 PM
vargas wrote:

dr. Szathmáry Zoltán wrote:

Valószínűleg lesz ott egy törölt, vagy átvezetett táppénz. Az ilyen eseteknél üre a vége dátum, ezt veszi figyelembe - tévesen - a program. A kollégák már javították, a jövő heti verziótól a megfelelő szám fog szerepelni a beutalásnál.

Igen, egyre több betegemnél jön elő. Főleg az átvezetett betegeknél. Várjuk a javítást.

Wednesday, August 10, 2011 1:22:35 AM
Nálam továbbra is vannak többezer napos táppénzek a felirat szerint.[szomoru]