Adata leletekkel kapcsolatban szeretném kérdezni: Interneten keresztül töltöttem le a laborleleteket. Az Enef kft. honlapján még olvasható laborleletek letöltés után olvashatatla karakterekké alakultak, amit a program sem értelmezni, sem beilleszteni nem tudott. Beszéltem egy munkatársukkal, aki azt mondta, hogy más felhasználók is jeleztek hasonló problémát. Nálam éppen előtte történt program újratelepítés. Kérem ebben segítségüket (helyi probléma vagy az Adata rendszer problémája? , megoldás?)
Az adata leletek fogadásában nem történt módosítás, így két oka lehet a problémának (szerintem).
Az ADATA változtatott a formátumon.
vagy
Az új gépen más kódlapú az érkeztetés.
A másodikra gyanakszom, de sajnos nem ismerem az ADATA programot, amivel az érkeztetés történik, hogy ott hogyan lehet ezt a beállítást ellenőrozni, változtatni. Esetleg meg tudjuk ezt is nézni táveléréssel?
Kiegészítve a választ a kollégák észrevétele alapján.
A visualix.ini fájlban az érkezett lelet kódlapját is be lehet állítani. Erre a leletkódlap kezdetű sor szolgál, amit az alábbiak szerint kell beírni:
leletkódlap-x=852
ahol az x megegyezik az adata
leletforrás-x='adata könyvtár' sor x részével, a 852 pedig a lelet kódlapja. Ez utóbbit lehet változtatni.
Táveléréssel szívesen segítünk beállítani.
Edited by user
Friday, December 9, 2011 10:42:06 AM
|
Reason: Not specified