Dr Rétei Ágnes
Wednesday, September 7, 2011 3:50:31 PM
TROMBEX-et nem tudjuk felírni Eü. emeltre, bár a patika tájékoztatása szerint lehet, kézzel javítjuk a Rp-t. Az üveges kiszerelés megszűnt, a bliszterest adják ki. Lehetne javítani a gyógyszertörzsben??
Varga Sándor
Wednesday, September 7, 2011 4:39:28 PM
Casus wrote:

TROMBEX-et nem tudjuk felírni Eü. emeltre, bár a patika tájékoztatása szerint lehet, kézzel javítjuk a Rp-t. Az üveges kiszerelés megszűnt, a bliszterest adják ki. Lehetne javítani a gyógyszertörzsben??

Valóban lehet, de a program csak a megfelelő adatkkal engedi a receptírást. Ezt az EÜ70 2/a3. pont alapján (Háziorvos Megkötés nélkül javaslatra írhat) a G45, I200, I208, I21, I22, I252, I63, I64H0, I731, I742, I743, I744, I745, I748, I7710, Z955 BNO kódok esetén engedi a program.

Nem emlékszik véletleül Ön milyen adatokkal próbálta a nyomtatást?

Varga Sándor
Dr Rétei Ágnes
Wednesday, September 7, 2011 6:19:44 PM
vargas wrote:

Casus wrote:

Valóban lehet, de a program csak a megfelelő adatkkal engedi a receptírást. Ezt az EÜ70 2/a3. pont alapján (Háziorvos Megkötés nélkül javaslatra írhat) a G45, I200, I208, I21, I22, I252, I63, I64H0, I731, I742, I743, I744, I745, I748, I7710, Z955 BNO kódok esetén engedi a program.

Receptírás--> Gyógyszer--> Általános--> TROMBEX -->Térítés, Teljes ár, stb. üres.

A javaslaton szereplő Dg.: I 20.80, Rendeletszám:2a/3 (ez rendben lenne)

Varga Sándor
Wednesday, September 7, 2011 6:48:11 PM
Casus wrote:

vargas wrote:

Casus wrote:

Receptírás--> Gyógyszer--> Általános--> TROMBEX -->Térítés, Teljes ár, stb. üres.

Akkor az lehet a baj, hogy be van állítva, hogy csak a forgalomban lévő készítmények látszódjanak a gyógyszerkeresőben. Az a trombex, ami támogatással írható, benne van a törzsben, de az OEP adatbázis alapján még nincs forgalomban (szürke színnel van jelölve, a TTT kód: 210449070).

Valószínűleg amit kiválaszt, az a forgalomban lévő, de nem támogatott (kék színű jelölés, a TTT kód: 210379241).

Varga Sándor
Dr Rétei Ágnes
Thursday, September 8, 2011 2:25:00 PM
vargas wrote:

Casus wrote:

vargas wrote:

Casus wrote:

Akkor az lehet a baj, hogy be van állítva, hogy csak a forgalomban lévő készítmények látszódjanak a gyógyszerkeresőben. Az a trombex, ami támogatással írható, benne van a törzsben, de az OEP adatbázis alapján még nincs forgalomban (szürke színnel van jelölve, a TTT kód: 210449070).

Valószínűleg amit kiválaszt, az a forgalomban lévő, de nem támogatott (kék színű jelölés, a TTT kód: 210379241).

Igen, ez volt a "baj"! Kivettem a pipát, igaz, így millió, nem létező gyógyszert kell végiggörgetni, amíg megtaláljuk amit keresünk pl.: Aerius.

Köszönjük a segítséget

dr.mile.gyula@gmail.com
Friday, September 9, 2011 9:13:50 AM
Casus wrote:

vargas wrote:

Casus wrote:

vargas wrote:

Casus wrote:

Igen, ez volt a "baj"! Kivettem a pipát, igaz, így millió, nem létező gyógyszert kell végiggörgetni, amíg megtaláljuk amit keresünk pl.: Aerius.

Köszönjük a segítséget

Ha felveszed EZT a Trombexet a beteg Therápiás lapjára bármikor felírhatod innen, s a pipa is maradhat a helyén , így nem kell "millió, nem létező gyógyszert végiggörgetni, amíg megtaláljuk amit keresünk".

Dr Rétei Ágnes
Friday, September 9, 2011 2:04:56 PM
dr.mile.gyula@gmail.com wrote:

Casus wrote:

vargas wrote:

Casus wrote:

vargas wrote:

Casus wrote:

Köszönjük a segítséget

Ha felveszed EZT a Trombexet a beteg Therápiás lapjára bármikor felírhatod innen, s a pipa is maradhat a helyén , így nem kell "millió, nem létező gyógyszert végiggörgetni, amíg megtaláljuk amit keresünk".

OK!

Köszönöm

dr.mile.gyula@gmail.com
Tuesday, September 13, 2011 11:35:03 AM
Terápiás lapon szereplő gyógyszerek cseréjével kapcsolatosan kérdezném : megoldható lenne-e, hogy egy adott beteg terápiás lapján szereplő gyógyszer cseréjekor választási lehetőségként felajánlja a program az összes terápiás lapon az adott gyógyszer cseréjét ?

Gyakran megtörténik, hogy yalamilyen változtatást ( TTT kód megváltozik stb ) eszközölnek egy adott gyógyszer felírhatóságában ami miatt azt a terápiás lapról le kell cserélni az új felírhatóságúra. Szerencsésnek gondolnám ha ezt az összes terápiás lapon egy gombnyomásra ( egy ellenőrző párbeszéd ablak Igenlő feleltére ) megtehetnénk.

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Tuesday, September 13, 2011 12:15:18 PM

Terápiás lapon szereplő gyógyszerek cseréjével kapcsolatosan kérdezném : megoldható lenne-e, hogy egy adott beteg terápiás lapján szereplő gyógyszer cseréjekor választási lehetőségként felajánlja a program az összes terápiás lapon az adott gyógyszer cseréjét ?

Gyakran megtörténik, hogy yalamilyen változtatást ( TTT kód megváltozik stb ) eszközölnek egy adott gyógyszer felírhatóságában ami miatt azt a terápiás lapról le kell cserélni az új felírhatóságúra. Szerencsésnek gondolnám ha ezt az összes terápiás lapon egy gombnyomásra ( egy ellenőrző párbeszéd ablak Igenlő feleltére ) megtehetnénk.

Köszönjük a javaslatot, megvizsgáljuk a beépítés lehetőségét

Hostyánszki László
dr.mile.gyula@gmail.com
Sunday, October 2, 2011 9:45:42 AM
hosi wrote:

Ez, ha meglett volna, most jó lett volna a KGY gyógyszerek csreberéjéhez szerintem !

hosi
  • hosi
Wednesday, October 5, 2011 12:12:35 PM

hosi wrote:

Ez, ha meglett volna, most jó lett volna a KGY gyógyszerek csreberéjéhez szerintem !

A hamarosan kikerülő új verzió ezt a funkciót már tartalmazni fogja.

Hostyánszki László
Gál Andi
Wednesday, October 5, 2011 1:49:46 PM
Ha az előzőleg felírt receptek közül választok gyógyszert közgyógyellátottnak akkor nyomtatás előtt megkérdezi a program,hogy maradjon-e a közgyógy jogcím. A recept sorozatnyomtatásnál mindenképp felíródik valamilyen jogcímen.Nem lehetne itt egy olyan lehetőség,hogy nem nyomtatom ki az adott gyógyszert,hanem másikat keresek helyette,ami adható közgyógyra?

Köszönöm.

Adrienn
Tuesday, October 11, 2011 1:51:48 PM
Kedves Infomix Dolgozók!

Az októberi változásokkal óriási lett szerintem a káosz.

Észrevételeim:

Adott pl. egy Atoris 20 mg tabletta, amit eddig szakmai indoklás nélkül lehetett írni. Jelenleg fehér színnel jeleníti meg, ami számomra eddig azt jelentette, hogy "szabadon", indoklás nélkül írhatom. Megtévesztő módon ráadásul alatta, az azonos hatóanyagú készítményeknél sem látható alapvetően színezett rész, csak ha direkt legörgetem, egyszer csak előbukik a Torvatec zöld színnel, mint kiemelt készítmény. Ez nagyon megtévesztő, mert ezek szerint ragaszkodnia kellene a páciensnek a termékhez, de ezzel már csak akkor szembesülök, mikor már csak egy OK gomb lenyomása van hátra a nyomtatásig, így kezdhetem újra a gyógyszer írását, ha nem ragaszkodik a drágábbhoz. Az előttem hozzászóló észrevételét magam még nem tapasztaltam, de ha ez így van, az szintén nagyon kellemetlen.

Számtalan gyógyszer felírásánál a gyógyszer kiválasztásánál a KGY sáv alatt nincs behúzva jelölés, amely szerint elvileg az adott készítmény már nem mehet Közgyógyra. Ugyanakkor ha meg belemegyek a készítmény rendelhetőségébe, ott azt írja, rendelhető KGY-ra. Ez egy mai KGY-os páciensük esetében a fél gyógyszerelésére igaz volt. Nem elég, hogy zavaró, ráadásul nem egyértelmű a rendelhetősége, s nem keresgélhetek minden egyes gyógyszer után az OEP honlapján.

A harmadik, hogy úgy van beállítva a programunk, hogy ami készítmény megy KGY-ra, azt KGY-os betegnél automatikusan arra nyomja. Ez eddig gyönyörűen működött. Ma viszont a Pentoxyl EP-vel (ami már ősidok óta nem támogatott) úgy jártunk, hogy a KGY-os betegnek kinyomtatta közgyógyra. Ha nem vesszük észre, úgy is marad. A gyógyszertár azt mondta, vigyázzunk, mert ők bármit és bárhogy írunk, kötelesek úgy kiadni. Magyarul a felelősök mi leszünk. Tehát Pentoxyl EP az "Általános"-ban rákeresve mindenhol nem támogatott, nem rendelhető KGY-ra. "Előző"-ekből nyomtatva azonban a KGY rubrika a készítmény mellett be van húzva, de a rendelhetőségénél leírja, hogy nem megy KGY-ra. Ugyanakkor nekünk mindenféle rákérdezés nélkül kinyomta KGY jogcímen.

Szerintem nagyon gyorsan orvosolni kellene a problémákat, mert így rossz recepteket nyomtathatunk ki véletlenül, s mint ahogy a gyógyszertár megmondta, ők kiadják rá, innentől kezdve feltehetően ezt a TB velünk fizettetné vissza.

A segítséget előre is köszönöm!

rpetra
  • rpetra
Tuesday, October 11, 2011 2:09:22 PM
Adrienn wrote:

Kedves Infomix Dolgozók!

Észrevételeim:

Adott pl. egy Atoris 20 mg tabletta, amit eddig szakmai indoklás nélkül lehetett írni. Jelenleg fehér színnel jeleníti meg, ami számomra eddig azt jelentette, hogy "szabadon", indoklás nélkül írhatom. Megtévesztő módon ráadásul alatta, az azonos hatóanyagú készítményeknél sem látható alapvetően színezett rész, csak ha direkt legörgetem, egyszer csak előbukik a Torvatec zöld színnel, mint kiemelt készítmény. Ez nagyon megtévesztő, mert ezek szerint ragaszkodnia kellene a páciensnek a termékhez, de ezzel már csak akkor szembesülök, mikor már csak egy OK gomb lenyomása van hátra a nyomtatásig, így kezdhetem újra a gyógyszer írását, ha nem ragaszkodik a drágábbhoz. Az előttem hozzászóló észrevételét magam még nem tapasztaltam, de ha ez így van, az szintén nagyon kellemetlen.

Számtalan gyógyszer felírásánál a gyógyszer kiválasztásánál a KGY sáv alatt nincs behúzva jelölés, amely szerint elvileg az adott készítmény már nem mehet Közgyógyra. Ugyanakkor ha meg belemegyek a készítmény rendelhetőségébe, ott azt írja, rendelhető KGY-ra. Ez egy mai KGY-os páciensük esetében a fél gyógyszerelésére igaz volt. Nem elég, hogy zavaró, ráadásul nem egyértelmű a rendelhetősége, s nem keresgélhetek minden egyes gyógyszer után az OEP honlapján.

A harmadik, hogy úgy van beállítva a programunk, hogy ami készítmény megy KGY-ra, azt KGY-os betegnél automatikusan arra nyomja. Ez eddig gyönyörűen működött. Ma viszont a Pentoxyl EP-vel (ami már ősidok óta nem támogatott) úgy jártunk, hogy a KGY-os betegnek kinyomtatta közgyógyra. Ha nem vesszük észre, úgy is marad. A gyógyszertár azt mondta, vigyázzunk, mert ők bármit és bárhogy írunk, kötelesek úgy kiadni. Magyarul a felelősök mi leszünk. Tehát Pentoxyl EP az "Általános"-ban rákeresve mindenhol nem támogatott, nem rendelhető KGY-ra. "Előző"-ekből nyomtatva azonban a KGY rubrika a készítmény mellett be van húzva, de a rendelhetőségénél leírja, hogy nem megy KGY-ra. Ugyanakkor nekünk mindenféle rákérdezés nélkül kinyomta KGY jogcímen.

Szerintem nagyon gyorsan orvosolni kellene a problémákat, mert így rossz recepteket nyomtathatunk ki véletlenül, s mint ahogy a gyógyszertár megmondta, ők kiadják rá, innentől kezdve feltehetően ezt a TB velünk fizettetné vissza.

Észrevételit köszönjük! Továbbítottam fejlesztő kollégáimnak, megvizsgálják a program ezen részét.

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, October 12, 2011 9:34:49 AM
Nekem hiányzik a terápiás lapon levő gyógyszerek neve előtti kockából a felkiáltójel, rátekintésre már tudható volt a felírhatóságban történt változás.Nem-e kerülhetne vissza ?
hosi
  • hosi
Wednesday, October 12, 2011 10:35:25 AM

Nekem hiányzik a terápiás lapon levő gyógyszerek neve előtti kockából a felkiáltójel, rátekintésre már tudható volt a felírhatóságban történt változás.Nem-e kerülhetne vissza ?

Igen köszönjük, ezt már módosítottuk a következő verzióban.

Hostyánszki László
pharmacybt
Wednesday, October 12, 2011 6:51:11 PM
Adrienn wrote:

Kedves Infomix Dolgozók!

Egyetértek Adriennel !

Ma nálunk is Kgy-ra írta ki egy betegnek a Dormicum és Atarax-ot ami, nem adható csak általánosan, nem is figyelmeztetett,utólag vettük észre.

Szerintem úgy lehet ezt elkerülni, hogy a fogaskeréken a " közgyógy jogcím mindig beállítva" elől levesszük a pipát. (eddig ez nagyon hasznos beállítás volt,de most "agyrém " lett az egész közgyógy...

Hajnalné
Wednesday, October 12, 2011 8:18:04 PM
pharmacybt wrote:

Adrienn wrote:

Kedves Infomix Dolgozók!

Egyetértek Adriennel !

Ma nálunk is Kgy-ra írta ki egy betegnek a Dormicum és Atarax-ot ami, nem adható csak általánosan, nem is figyelmeztetett,utólag vettük észre.

Szerintem úgy lehet ezt elkerülni, hogy a fogaskeréken a " közgyógy jogcím mindig beállítva" elől levesszük a pipát. (eddig ez nagyon hasznos beállítás volt,de most "agyrém " lett az egész közgyógy...

Nálunk is ez a helyzet. Szerencsére a patikus észrevette a malőrt.

Lehetne ezt nagyon gyorsan javítani?

hosi
  • hosi
Thursday, October 13, 2011 10:09:57 AM
Felkerült  a módosított verzió, valamit egy következő hozzászólásban némi magyarázattal is szolgálunk. Köszönjük a türelmüket.
Hostyánszki László
hosi
  • hosi
Friday, October 14, 2011 11:22:02 AM
Tisztelt Felhasználóink!

2011 októberétől újra bevezették az un. közgyógy listát, ami alapján csak bizonyos készítmények adhatók valamely közgyógy jogcímen. Ezt a változtatást tartalmazta a hónap elsején publikált 1.44.3-as verziónk. A recept felírás bonyolultsága miatt megpróbálom elmagyarázni azt a logikát, ahogy a program felkínálja az adott készítmény aktuális jogcímét.

A készítmény kiválasztására többféle listából válogathatunk (általános, előző, kiemelt, th.lap), ezen listákon akár eltérő jogcímmel is található ugyanazon gyógyszer, hiszen lehet, hogy pl. a kiemelten általános, míg a paciens előző felírása kgy. Ezt a bonyolultságot még megfejeli a th.lap. A th.lap évekkel ezelőtt átalakult egy gyűjtővé, amire három listából kerülnek fel a készítmények (szakorvosi javaslat, egyéb rendszeresen szedett és szakhatósági igazolás - ez utóbbit már nem kell használni). Ezen listákon szintén külön-külön tárolva lehet a jogcím is, de egyéb adatok is.

Amikor receptíráskor valamelyik listából kiválasztja a készítményt, egy bonyolult eljárás fut végig valamennyi, az előzőekben említett listán. Megnézi a rendszer, hogy hol, milyen jogcímmel szerepel a gyógyszer illetve hatóanyaga alapján szakorvosi javaslat van-e hozzá, a paciens aktuálisan kgy.ellátott-e, a listán szereplő jogcím egyáltalán még ennél a gyógyszernél választható-e, stb. Ezek alapján aztán engedi, figyelmeztet, kérdez. A verzió óta több észrevételt kaptunk ezzel kapcsolatban, ezért is készült el több alverzió. A jelenlegi (6-os), reményeink szerint már minden helyzetre felkészült, és nem okoz nagyobb odafigyelést mint az előzőek.

A másik amiről még szólnék az egy új funkció, a th.lap karbantartásban a gyógyszer csere valamennyi paciensnek. Ennek a fejlesztése felhasználói igény volt, megoldásában az eredeti gomb lenyomása után egy kérdés jelenik meg, hogy valamennyinek vagy csak egy paciensnek végezze el a program. Ha minden paciensre kérjük, akkor a program végignézi a szakorvosi javaslat, egyéb rendszeresen szedett, szakhatósági igazoláson, hogy az eredeti készítmény ott van-e, és ha igen a „Nem szedi” státusz min áll. Ha "Nem szedi" akkor nem cserél. Ugyanez igaz az új készítményre is, tehát csak olyanoknál cseréli le, ahol aktívan ott van a régi, és az új nem szerepel (vagy szakhatósági esetén már érvénytelen).

Azóta már kaptunk olyan kérést is, hogy ezt lehessen kikapcsolni, tehát ne lehessen valamennyi paciensnek elvégezni ezt a művelet.

Ezt csak azért próbáltam érzékeltetni Önökkel, hogy egy kicsit a mi szemünkkel is láttassam mi folyik egy-egy funkció hátterében. Természetesen továbbra is mindent megteszünk, hogy a lehető legegyszerűbb, de szakmailag a legjobb, legtöbb segítséget nyújtó megoldásokat építsünk rendszereinkbe.

Hostyánszki László
hosi
  • hosi
Friday, October 14, 2011 11:24:05 AM
Meg annyit tennék hozzá a th.lap cseréhez, hogy a rendszerben több helyen is lehet a th.lapon szereplő készítményt cserélni, de csak a karbantartásban van lehetőség egyszerre valamennyi paciensnek. A többi helyen ugyanúgy működik a program, tehát csak az aktuális paciensnél cserél.
Hostyánszki László
Kharon
Tuesday, December 13, 2011 7:24:54 PM
Receptírásnál, ha kijelölöm, hogy 3 db receptet szeretnék nyomtatni, majd a dosirozás ablakan a sablonok közül választanám az adagolást, visszaugrik az 1 db -ra. Kérném javítani.
rpetra
  • rpetra
Wednesday, December 14, 2011 8:57:45 AM
Jano wrote:

Receptírásnál, ha kijelölöm, hogy 3 db receptet szeretnék nyomtatni, majd a dosirozás ablakan a sablonok közül választanám az adagolást, visszaugrik az 1 db -ra. Kérném javítani.

Észrevételét Köszönjük!

Kérését továbbítottam Fejlesztő kollégáim felé.

Kharon
Friday, December 16, 2011 2:48:29 PM
Hiba: receptírás, gyűjtőre kattintás, majd ha a dos. mezőben bármit írok a sor végén 1 karakter leütése után a sor elejére ugrik. Izgalmas a naponta 3x1 dozírozás átírása 1x1-re.
Dr Rétei Ágnes
Friday, December 16, 2011 3:37:43 PM
Ha a th-s lapról választott gyógyszernél a receptírásnál javítom a dózist, vagy doboz számot (pl. ha aktuálisan csak 1-et kér a beteg), miért írja vissza a javítoptt dózist a th-s lapra?
T_Zoli
Friday, December 16, 2011 4:08:33 PM
A Receptírás ablakon található egy "Therapiás lapra visszaír" gomb. A "Gyűjtő" gombtól balra.

Ezen a gombon valószínűleg egy zöld kör látható egy kis pipával. Ez azt jelenti, hogy véletlenül rákattintott erre a gombra és így a "Therapiás lapra visszaír" opció bekapcsolódott.

Kattintson rá még egyszer erre a gombra, ekkor egy piros kör lesz látható egy "x" jelzéssel. Ekkor a "Therapiás lapra visszaír" opció ki lesz kapcsolva.

Dr Rétei Ágnes
Friday, December 16, 2011 5:26:21 PM
T_Zoli wrote:

A Receptírás ablakon található egy "Therapiás lapra visszaír" gomb. A "Gyűjtő" gombtól balra.

Ezen a gombon valószínűleg egy zöld kör látható egy kis pipával. Ez azt jelenti, hogy véletlenül rákattintott erre a gombra és így a "Therapiás lapra visszaír" opció bekapcsolódott.

Kattintson rá még egyszer erre a gombra, ekkor egy piros kör lesz látható egy "x" jelzéssel. Ekkor a "Therapiás lapra visszaír" opció ki lesz kapcsolva.

Köszönöm! Ez volt a baj! [elpirul]

DMJV_IH
Monday, December 19, 2011 3:00:43 PM
Tisztelt Cím!

Receptírásnál (Clexone 2000 NE/0,2 ML (20 MG), Eü. emelt) a szakorvosi javaslat felvitelénél az indikációs pont a javaslaton 4/c, viszont a programunkban csak a 4/a javaslathoz van hozzáférésünk. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor mi a teendő?

Köszönöm válaszukat!

rpetra
  • rpetra
Monday, December 19, 2011 3:30:15 PM
DMJV_IH wrote:

Tisztelt Cím!

Receptírásnál (Clexone 2000 NE/0,2 ML (20 MG), Eü. emelt) a szakorvosi javaslat felvitelénél az indikációs pont a javaslaton 4/c, viszont a programunkban csak a 4/a javaslathoz van hozzáférésünk. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor mi a teendő?

Köszönöm válaszukat!

A kérdésem az lenne, hogy a szakorvosi javaslaton hatóanyag vagy konkrét készítmény vagy esetleg mind a kettő szerepel?

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, December 19, 2011 3:31:11 PM
DMJV_IH wrote:

Tisztelt Cím!

Köszönöm válaszukat!

Vissza kell küldeni a Szakorvoshoz a felírás miatt. Jelzett készítményt csak szakorvos írhatja fel Eü. emelt jogcímen és max 10 napig. A kiállított Szakjav. hibás. 4/c ennél a készítménynél nincs is. Szerintem.

Users browsing this topic