rpetra
  • rpetra
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, January 26, 2012 1:09:01 PM
jsozer wrote:

Nekem a betegszállítással kapcsolatban lenne kérésem. Ma betegszállítást rendeltünk és akkor mondták, hogy weblapon is lehet szállítást igényelni.Regisztálni kell a betegszallitas.eu lapon majd belépve weblapon kell kitölteni a betegszállítási utalványt. Kérésem lenne, hogy ezt magában a Visualixben is meg lehessen tenni, igy az utalványra a betg adatai- amit a beutalásnál kitöltünk automatikusan beíródnának. Előre is köszönöm

A visual Ixdokiban az Infolapra kitehető egy u.n Böngésző objektum aminek segítségével az Infolapon megjeleníthető bármilyen weblap a beteg alapadatai mellett, így egy "lapon" látja a beteg adatai és a böngészőt. Az infólap tervezésében szívesen segítünk, telefonon vagy akár távoli eléréssel is.

Ez a megoldás mennyiere lenne megfelelő az Ön problémájára?

rpetra
  • rpetra
Thursday, January 26, 2012 2:20:07 PM
Adrienn wrote:

Kedves Infomix Dolgozók!

Kérdésem/kérésem a következő:

Ugye receptíráskor gyógyszereknél alsó sorban ajánl azonos hatóanyagú készítményeket a program. Így ha az adott készítményt egyéb okokból nem akarjuk írni, akkor egy kattintással átemeli pl. az "előzőekből" vagy akár a terápiás lapról is az egész felírás tartalmát, csak épp a másik (de ugyanolyan hatóanyagú) készítménnyel. Ugyanígy van javaslatnál is. Ha nem a bevitt terméket írom fel, de azonos hatóanyagút (mlyre van javaslat), akkor felajánlja a gép, hogy az azonos hatóanyagú készítményhez átemeli a javaslat adatait. (Pl. ha Preductal van a javaslaton, de Tuxedont akarok mostantól írni a betegnek).

Na most pelenkánál ugyanez a szisztéma nem játszik, pedig lehetne ISO kód alapján. Ha jól emlékszem, a szakorvosok a teljes ISO kód utolsó 3 számjegyét lehagyva adnak meg ISO kódot, ez alapján felhoz kb 15-20 készítményt (általában), amit választhatok. Viszont hogy a javaslatot bevigyem, egy konkrét terméket ki kell választanom. Tehát van mondjuk egy szakorvos által javasolt 0930040615 ISO kódom, amibe mondjuk bele tartozik a Vlesi Slip Compact M (ISO 0930040615016), ahogy pl. a Molicare M is (ISO kód 0930040615002). Tehát nem tudom a javaslatot bevinni ISO alapján és később választani aszerint, hanem konkrét terméket kell választanom. Jelen esetben legyen ez a Vlesi Slip Compact M. Igen ám, de közben kiderül, hogy több helyi gyógyszertárban nincs ez a termék, vagy a beteg azt mondja, túl nagy, túl kicsi, kényelmetlen, próbáljunk másikat. Jó, próbáljuk meg a Molicare M-et. Na viszont itt van a bibi. Semmilyen receptfelírási lehetőségnél nem ajánlja fel a Vlesi helyett a Molicaret. Azaz. Nekem újra fel kell vennem külön a Molicare M-t is a javaslatokba (vegyem elő a javaslatot vagy koppintsam le a Vlesiről) ahhoz, hogy fel tudjam írni. Ha közben a Molicare-rel is lenne valami gubanc, akkor megint ugyanilyen procedúrával vehetek fel egy harmadikat.

Na most egy-egy betegnél még kibírja az ember a többlet-adminisztrációt, de nekünk pl. havonta kell 100 főnek (szoc. otthon) általában nappali és éjszakai pelenkát írni. Ez majdnem 200 db ismételt szakorvosi javaslat felvételt igényel, ha csak egyszer is változtatnak a pelenkán. Na most nálunk ez történt. Kb. 1 éve írunk adott pelenkát, most egyéb okok miatt másikat kell írni. Ha ez havonta fordul majd elő, akkor havonta kell 200 db javaslatot újra felvenni.

Tehát kérésem/kérdésem: Nincs rá mód, hogy hasonlóan a többi készítményhez, a pelenkák helyett is ajánljon fel más készítményeket szakorvosi javaslatok alapján kiadott ISO kódok szerint? Hogy az ISO kód első 10 számjegyben megegyező készítmények egy gombnyomásra helyettesíthetőek legyenek egymással? Lassan következik ugyanis a pelenkafelírás, s jó lenne egy durván másfél órás munkából nem 3-4 naposat csinálni.

Előre is köszönöm!

Javaslatát köszönjük!

Kérését továbbítottam fejlesztő kollégáim felé, akik megvizsgálják a beépíthetőségét.

További javaslatait is szívesen fogadjuk e-mailben vagy itt a fórumon!

Adrienn
Thursday, January 26, 2012 3:03:59 PM
Kedves Rpetra!

Köszönöm szépen, gyors reakció volt, s azt is hálásan köszönöm, ha foglalkoznak a problémámmal! 🙂 Az eredeti hozzászólásomban javítottam, de ide a hibás lett beidézve még; kapkodásomban hülyeséget írtam, a Preductal és a Tuxedon pont teljesen más hatóanyag, nem Preductalt, hanem Plagrelt akartam írni, ezer bocsánat! 🙂

Adrienn
Friday, January 27, 2012 12:08:18 PM
Kedves Infomix Dolgozók!

Ha már ilyen kedves fogadtatásra talált felvetésem, lenne itt még 1-2 dolog.

Nincs-e arra mód, hogy adott személy gyógyszerének felírását a program kilistázza kérésre? Lehetne ezt olyan formában is, hogy felsorolja a dátumokat (legutóbbiakkal kezdve), illetve ha megadunk egy időintervallumot, akkor ha értelmezést adunk a dózisra vonatkozóan (hogy pl. a program értelmezni legyen képes, hogy napi 1x1, az valóban egy 30x-es gyógyszerből 1 tablettát jelent egy nap), akkor kiszámolja, hogy adott időintervallumban egy napra mekkora mennyiség esik felírás szerint. Ha pedig adott gyógyszer receptfelírásakor egy gombnyomásra ez elérhető lenne, az nagyon szuper lenne. Nálunk ugyanis vannak betegek (s nyilván máshol is), ahol az olcsóbb, szakorvosi javaslatos gyógyszert többször akarja íratni (főleg nyugtatóknál) mint ahányszor az a javaslat alapján kijönne, illetve jellemzően van, aki heti szinten akarja íratni a fájdalomcsillapítókat. Most. pl. egy fájdalomcsillapító beleférhet, hogy 2 hét múlva újra felírjuk (s mutatja is a program, hogy előtte mikor írtuk fel, de csak a legutolsót), de nem hónapokon keresztül. Ezért jó lenne, ha mondjuk az 5 legutolsó felírás láthatóvá tehető lehetne receptíráskor 1 gombnyomásra. Mert ismereteim szerint jelenleg receptíráskor csak az előtte levő felírást dátumát látom, vagy a lekérdezéseknél gubózhat a szemem, ha vissza akarom keresni. Ennek kapcsán jut eszembe az is, hogy összevonhatná a program az utolsó felírást pl. azonos hatóanyagú készítményeknél. Mert ha eddig mondjuk írtam egy Bispoprolol Sandozt, de egyéb okok miatt Bisoblockot szeretnék írni, akkor jó lenne látni, hogy magát a hatóanyagot mikor írtam fel, hiszen az a lényeg. Tehát ha Bisoprolol S-ről átváltok Bisoblockra, akkor jó lenne, ha nem a nagy semmi lenne a legutóbbi felírásnál a Bisoblock helyén (mintha sosem kapott volna ilyet), ha a hatóanyagot előtte 1 hónappal is megkapta, csak akkor még Bisoprolol S. formában. Ha jól emlékszem, egyes nem támogatott gyógyszereknél nem hoz fel semmi helyettesítőt, ezt is jó lenne belevenni, hogy egy Algopyrin helyett felhozna pl. Algozone-t, Panalgorint, de legalább az Algopyrin 20X-as helyett felajánlaná az Algopyrin 10-est is akár...

Az egyetlen számomra ismert gyógyszerlistázás a programban nagyon kevés lehetőséget tár elénk szerintem. Lehetne pl adott személyre, s nem csupán adott gyógyszer azonos mg-os kiszerelésére vagy ATC alapján, hanem simán azonos hatóanyag alapján, illetve esetlegesen több más hatóanyagú készítmény is felvehető lehetene... (Napi tev.-> Forgalmi adatok-> Gyógyszer kimutatás)

Csak észrevételek, de szerintem könnyítené a munkánkat, s köszönöm szépen, ha foglalkoznak ezekkel is!

K Bálint
Friday, January 27, 2012 12:52:21 PM
Az adott személy gyógyszerének felírását a lekérdezés felírt receptek részében tudja megnézni. Ha kíváncsi egy adott készítmény összes felírására, akkor a lekérdezés ablakkal megjelenő kis szövegtulajdonságok ablak utolsó ikonjára - egy kis varázspálca – kell rákattintani, majd a lekérdezés ablakban a választott gyógyszer nevére. Ekkor a program az egérmutató mellett kilistázza hogy mikor volt neki ez a készítmény felírva (dátum, felírt mennyiség).

Az adagolás, és az ebből történő felírt mennyiség, ellátva meddig adat fejlesztése a vonatkozó jogszabályok miatt jelenleg fejlesztés alatt van. Az elkészült módosításokat folyamatosan tesszük közzé a verzióváltásokban.

Adrienn
Friday, January 27, 2012 1:08:12 PM
Ez a varázspálcás funkció nagyon jó! Nem tudtam, hogy van erre lehetőség, köszönöm szépen! Bár továbbra is azt gondolom, gyógyszerfelíráskor nem csak az adott készítmény legutolsó felírására lennénk kíváncsiak, szóval jó lenne ennél egyszerűbb megoldást is találni rá, egy ikonra gondolok pl a receptfelírás panelen. Mert erre elsősorban recept felírásakor vagyunk kíváncsiak, s azért ez így elég macerás még mindig. Pláne ha az utóbbi időben nem is írtunk neki, akkor keressük meg a lekérdezésben, hogy egyáltalán hol van (milyen dátum alatt) írva, hogy aztán le tudjuk kérdezni a többi felírást is.

De mindenképpen nagyon köszönöm, ez azért hasznos funkció már így is.

sbpanka
Tuesday, January 31, 2012 10:30:24 AM
Adrienn wrote:

Ez a varázspálcás funkció nagyon jó! Nem tudtam, hogy van erre lehetőség, köszönöm szépen! Bár továbbra is azt gondolom, gyógyszerfelíráskor nem csak az adott készítmény legutolsó felírására lennénk kíváncsiak, szóval jó lenne ennél egyszerűbb megoldást is találni rá, egy ikonra gondolok pl a receptfelírás panelen. Mert erre elsősorban recept felírásakor vagyunk kíváncsiak, s azért ez így elég macerás még mindig. Pláne ha az utóbbi időben nem is írtunk neki, akkor keressük meg a lekérdezésben, hogy egyáltalán hol van (milyen dátum alatt) írva, hogy aztán le tudjuk kérdezni a többi felírást is.

De mindenképpen nagyon köszönöm, ez azért hasznos funkció már így is.

Éppen valami ilyesmit szerettem volna én is írni, hogy jó a varázspálca, csak az elérhetőségét kéne valahogy a vényfelírás ablakra felvarázsolni...

Egyben szeretném kérni, (mert most hogy volt pici időm, felpakoltam pár gyógyszert a kiemelt gyógyszerek közé. ) hogy a kiemelt gyógyszereket lehessen rendezni, ne csak ABC rendben, hanem vagy tetszőlegesen - mint a kiemel BNO-kat, vagy be lehessen állítani, hogy gyógyszercsoportonként - vagy az én saját csoportosításom szerint rendezze ( pl derékfájásnál lehessen egy pakkba beletenni a Magis kenőcsünket, a Miderizone-t és a Cataflamot - például.

Azóta ismételten felmerült a praxis és KFT. váltásunk miatti régebbi probléma, hogy az itteni rendszerbe szeretnénk belecsiribálni a korábbi megjelenések,, beutalások és mindenféle adatait - néha nagyon kéne - megjegyzem, nem legálisan, vissza lépek az elhunyt orvosom kódjával a korábbi pakkba, és onnan olvasom ki az adatokat, de ez így szerintem nagyon nem helyes...

Kharon
Tuesday, January 31, 2012 4:20:55 PM
sbpanka wrote:

Éppen valami ilyesmit szerettem volna én is írni, hogy jó a varázspálca, csak az elérhetőségét kéne valahogy a vényfelírás ablakra felvarázsolni...

Egyben szeretném kérni, (mert most hogy volt pici időm, felpakoltam pár gyógyszert a kiemelt gyógyszerek közé. ) hogy a kiemelt gyógyszereket lehessen rendezni, ne csak ABC rendben, hanem vagy tetszőlegesen - mint a kiemel BNO-kat, vagy be lehessen állítani, hogy gyógyszercsoportonként - vagy az én saját csoportosításom szerint rendezze ( pl derékfájásnál lehessen egy pakkba beletenni a Magis kenőcsünket, a Miderizone-t és a Cataflamot - például.

Azóta ismételten felmerült a praxis és KFT. váltásunk miatti régebbi probléma, hogy az itteni rendszerbe szeretnénk belecsiribálni a korábbi megjelenések,, beutalások és mindenféle adatait - néha nagyon kéne - megjegyzem, nem legálisan, vissza lépek az elhunyt orvosom kódjával a korábbi pakkba, és onnan olvasom ki az adatokat, de ez így szerintem nagyon nem helyes...

Megvizsgáljuk a programba való beépíthetőségét a kiemelt gyógyszerek rendezési sorrendjével kapcsolatban.

Lekérdezésben le tudja kérdezni a régi praxisban rögzített adatokat (pl. megjelenések, beutalások stb.) abban az esetben, ha a lekérdezés ablak bal felső sarkában nincsenek bepipálva az orvosra és a praxisra vonatkozó szűrőfeltételek. Tehát, ha nincs bepipálva egyik sem, akkor az összes orvos által rögzített adatok látszódnak.

dr.Kovács József
Wednesday, February 1, 2012 7:20:47 PM
A személyes adatok kezeléséről szóló nyilatkozat nyomtatásának lehetőségét opcionálisan meg kellene hagyni (nem tudok az aktuális témához írni, ezért jelzem itt).
dr.Kovács József
hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Thursday, February 2, 2012 10:35:17 AM
dr.Kovács József wrote:

A személyes adatok kezeléséről szóló nyilatkozat nyomtatásának lehetőségét opcionálisan meg kellene hagyni (nem tudok az aktuális témához írni, ezért jelzem itt).

Köszönjük a javaslatot. Úgy módosítjuk, hogy a következő verzióban kikapcsolódik az automatizmus, és akinek kell, a szokásos módon be tudja kapcsolni. Persze ez csak az automatizmust jelenti, kézzel bármikor kérhető a nyilatkozat továbbra is.

Hostyánszki László
Kharon
Thursday, February 2, 2012 4:38:56 PM
Régen kértem már, hátha most megvalósul: meg lehetne adni a prg-ban, hogy vki kismama, és hányadik hetes, és ezt a prg mindig átemelné az anamézisbe? Esetleg info lapra is ki lehetne tenni?

2. a páciens választás ablakban a tp-en levők is listázhatók lehetnének? (tudom, hogy erőforrást vesz el, de ha vki szeretné, bekapcsolhatóvá kellene tenni, vagy akinek ez meglassítja a rendszerét, kikapcsolhatná)

Varga Sándor
Thursday, February 2, 2012 6:00:01 PM
Jano wrote:

Régen kértem már, hátha most megvalósul: meg lehetne adni a prg-ban, hogy vki kismama, és hányadik hetes, és ezt a prg mindig átemelné az anamézisbe? Esetleg info lapra is ki lehetne tenni?

2. a páciens választás ablakban a tp-en levők is listázhatók lehetnének? (tudom, hogy erőforrást vesz el, de ha vki szeretné, bekapcsolhatóvá kellene tenni, vagy akinek ez meglassítja a rendszerét, kikapcsolhatná)

Az első kéréshez szükség lenne arra, hogy a program számolni tudja ezt az adatot. Erre jelenleg csak a védőnői rendszerünk képes, ott a terhes gondozás tartalmazza ezt a lehetőséget, és itt az infolapra is kitehető ez az adat. A fejlesztőkkel egyeztetünk arról, hogy ez integrálható-e a háziorvosi részbe.

A paciens választásnál a táppénzesek nem tudom megoldható-e a beállítás. Konkrétan arra gondolok, hogy a különböző választási lehetőségek csak a megjelenítés módját változtatják, a mögöttes adattartalmat nem. Emiatt beállítástól függetlenül lassítana minden paciens választást. A megvalósítás azon múlik, találunk-e olyan megoldást, ami ezt áthidalja.

Varga Sándor
Gál Andi
Wednesday, February 8, 2012 10:26:59 AM
Azt kérdezném,hogy tudok-e olyan listát készíteni amelyben szerepel minden olyan beteg aki bármilyen szakorvosi javaslattal rendelkezik?
rpetra
  • rpetra
Wednesday, February 8, 2012 11:00:50 AM
Törökbálint wrote:

Azt kérdezném,hogy tudok-e olyan listát készíteni amelyben szerepel minden olyan beteg aki bármilyen szakorvosi javaslattal rendelkezik?

Az Ön által keresett listázó a Therápiás lappal rendlekezők lista, amely a Napitevékenység/ Forgalmi adatok/ Therápiás lappal rendelkezők, ahol megadhatja, hogy csak azokat a pácienseket listázza ki akinek van olyan készítménye amely szakorvosi javaslattal rendelkezik.

A lista készítésénél lehetőség van szűkíteni a találatokat pl.: konkrét készítmény kiválasztásával.

Gál Andi
Wednesday, February 8, 2012 11:41:24 AM
rpetra wrote:

Törökbálint wrote:

Az Ön által keresett listázó a Therápiás lappal rendlekezők lista, amely a Napitevékenység/ Forgalmi adatok/ Therápiás lappal rendelkezők, ahol megadhatja, hogy csak azokat a pácienseket listázza ki akinek van olyan készítménye amely szakorvosi javaslattal rendelkezik.

A lista készítésénél lehetőség van szűkíteni a találatokat pl.: konkrét készítmény kiválasztásával.

Megtaláltam,köszönöm!

Széll János
Friday, February 10, 2012 12:38:35 PM
Oltóanyag rendelés.

Asszisztensem új, még nem tud/hat mindent a program használatából.

Közösen tanuljuk

Korábban nem én végeztem ezeket a tevékenységeket, hanem az asszisztens + védőnők a „papír alapú dokumentumokból” tehát nekem is új.

Képtelen vagyok megérteni/megtanulni, hogyan kell az igényeknek megfelelően, pontosan oltóanyagot rendelni a programmal, e-mailben.

A tárgymutató általa talált, Help-ben fellelt útmutató elolvasása (nekem) kevés.

A Szakigazgatási Szerv(=ÁNTSZ) által 1 (illetve néha 3 havonta) kért igénylés Visual Ix-xel történő elkészítése utáni eredmény sosem azonos a "valós oltandó" létszámmal.

Tehát Szakigazgatási Szerv által kiadott oltóanyag kevés.

Az oltóanyagonkénti mentés .xls kiterjesztésű file-ba, majd ezeknek a file-knak a csatolása az emailhez mindig valami kavarcot eredményez, mert a „Szakigazgatási Szerv” gondolom WORD-ot, én meg /az ingyenes/ OpenOffice /Calc-o/t használok.

Az újszülötteket csak akkor vesszük fel a páciens regiszterbe, amikor TAJ megérkezett.

Minden beadott oltást precízen bevezetünk az „oltási lapra”

(MELLESLEG: A prevenar oltottságom az indikátor szerint annak ellenére nem megfelelő, hogy 99,9%-os az átoltottság...)

El tudja nekem valaki érthetőe magyarázni - akár privát levélben - mit kell tennem, hogy ne legyenek ekkora 5-6 fős eltéréseim?

Köszönöm

rpetra
  • rpetra
Friday, February 10, 2012 1:51:20 PM
Széll János wrote:

Oltóanyag rendelés.

Közösen tanuljuk

Korábban nem én végeztem ezeket a tevékenységeket, hanem az asszisztens + védőnők a „papír alapú dokumentumokból” tehát nekem is új.

Képtelen vagyok megérteni/megtanulni, hogyan kell az igényeknek megfelelően, pontosan oltóanyagot rendelni a programmal, e-mailben.

A tárgymutató általa talált, Help-ben fellelt útmutató elolvasása (nekem) kevés.

A Szakigazgatási Szerv(=ÁNTSZ) által 1 (illetve néha 3 havonta) kért igénylés Visual Ix-xel történő elkészítése utáni eredmény sosem azonos a "valós oltandó" létszámmal.

Az oltóanyagonkénti mentés .xls kiterjesztésű file-ba, majd ezeknek a file-knak a csatolása az emailhez mindig valami kavarcot eredményez, mert a „Szakigazgatási Szerv” gondolom WORD-ot, én meg /az ingyenes/ OpenOffice /Calc-o/t használok.

Az újszülötteket csak akkor vesszük fel a páciens regiszterbe, amikor TAJ megérkezett.

(MELLESLEG: A prevenar oltottságom az indikátor szerint annak ellenére nem megfelelő, hogy 99,9%-os az átoltottság...)

El tudja nekem valaki érthetőe magyarázni - akár privát levélben - mit kell tennem, hogy ne legyenek ekkora 5-6 fős eltéréseim?

Köszönöm

A prevenár átoltottsággal kapcsolatos problémát mentés segítségével le tudjuk ellenőrizni, ha megoldható kérem küldjön egy mentést a programról postai úton vagy feltöltheti FTP-n keresztül.

Ha az FTP feltöltöltéssel kapcsolatban kérdése lenne kérem jelezze felénk.

csgyula
Friday, February 10, 2012 3:24:05 PM
Természetesen az oltóanyag igénylést is megnézzük, ha kapunk mentést. Elnézést kérünk, hogy az előző válaszból ez kimaradt.
rpetra
  • rpetra
Friday, February 10, 2012 4:39:24 PM
Széll János wrote:

Oltóanyag rendelés.

Közösen tanuljuk

Köszönöm

A kérdésem az lenne, hogy a "valós oltandó" létszámát melyik listából kérdezi le a programmal?

Sooky Barna dr.
Sunday, February 12, 2012 8:35:49 PM
Üdvözlet!

Sikerrel beszereztem egy új PC-t, szeretném a meglévőről "áttelepíteni" a programot és az adatbázist is.

Mivel mobil praxis modult is használunk ezért van egy másik gép ..

Számomra a legkényelmesebb az lenne ha elvihetném a régi PC-t kompletten, az újjal egyetemben és néhány nap alatt megoldanák az átállást.

Esetleg a Pécsi iroda is kompetens az ügyben ?

Előre is köszönöm a segítséget!

#-o [felnez]

K Bálint
Sunday, February 12, 2012 10:12:31 PM
Sooky Barna dr. wrote:

Üdvözlet!

Sikerrel beszereztem egy új PC-t, szeretném a meglévőről "áttelepíteni" a programot és az adatbázist is.

Számomra a legkényelmesebb az lenne ha elvihetném a régi PC-t kompletten, az újjal egyetemben és néhány nap alatt megoldanák az átállást.

#-o [felnez]

Tisztelt Dr. Sooky Barna!

A program újratelepítésében kompetens a Pécsi íroda, ha szeretné a programot ott újratelepíttetni hívja a következő telefonszámok valamelyikét. Hétfőtől-Péntekig 8:00-16:30-ig Tel.: 72/216-047 Mobil:20/555-13-12

dr.mile.gyula@gmail.com
Monday, February 13, 2012 8:30:19 AM
K Bálint wrote:

Sooky Barna dr. wrote:

Üdvözlet!

#-o [felnez]

Tisztelt Dr. Sooky Barna!

A program újratelepítésében kompetens a Pécsi íroda, ha szeretné a programot ott újratelepíttetni hívja a következő telefonszámok valamelyikét. Hétfőtől-Péntekig 8:00-16:30-ig Tel.: 72/216-047 Mobil:20/555-13-12

Javasolnám inkább a Távvezérléssel való telepítést.."....néhány nap alatt megoldanák az átállást" Nem több mint egy óra.

Az új telepítendő gépen legyen egy böngésző,internet kapcsolat, tanúsítvány feltelepítve, a távoli elérést lehetővé tevő program - ( llogmen ??) Csak ötlet !

Sooky Barna dr.
Monday, February 13, 2012 12:25:41 PM
Sajnos inkább a "helyi" telepítést választanám, mivel még a biztonsági mentés sem sikerült sosem....

A mentés közben lefagy a gép.

Mivel gondolom a távsegítség során az adatbázis nem kerülne át.. ezt manual módban kellene rátenni !

Köszönettel

Javasolnám inkább a Távvezérléssel való telepítést.."....néhány nap alatt megoldanák az átállást" Nem több mint egy óra.

Az új telepítendő gépen legyen egy böngésző,internet kapcsolat, tanúsítvány feltelepítve, a távoli elérést lehetővé tevő program - ( llogmen ??) Csak ötlet !

K Bálint
Monday, February 13, 2012 12:44:25 PM
Sooky Barna dr. wrote:

Sajnos inkább a "helyi" telepítést választanám, mivel még a biztonsági mentés sem sikerült sosem....

A mentés közben lefagy a gép.

Mivel gondolom a távsegítség során az adatbázis nem kerülne át.. ezt manual módban kellene rátenni !

Köszönettel

Doktor úrral meg lett beszélve, kérésére a pécsi irodában lesz telepítve

Széll János
Monday, February 13, 2012 5:23:49 PM
rpetra wrote:

Széll János wrote:

Oltóanyag rendelés.

Közösen tanuljuk

Köszönöm

A kérdésem az lenne, hogy a "valós oltandó" létszámát melyik listából kérdezi le a programmal?

AZ ELÉRÉSI ÚT:

REGISZTRÁCIÓ> LISTÁK-JELENTÉSEK >ELVÉGZENDŐ OLTÁSOK

rpetra
  • rpetra
Monday, February 13, 2012 5:28:05 PM
Széll János wrote:

rpetra wrote:

Széll János wrote:

Oltóanyag rendelés.

Közösen tanuljuk

Köszönöm

AZ ELÉRÉSI ÚT:

REGISZTRÁCIÓ> LISTÁK-JELENTÉSEK >ELVÉGZENDŐ OLTÁSOK

Köszönöm válaszát, megvizsgáljuk a két menüpontban lekérhető listák közötti esetleges különbséget.

Hajnalné
Friday, February 24, 2012 12:40:18 PM
Tisztelt Infomix!

Szeretnék érdeklődni, hogy a március 1-től érvényes recept felírás módosítása miatti verzió váltás mikor érhető el?

Jó lenne ha legalább 1-2 nap gyakorlási idő lenne, mielött élesben kell használnunk.

Köszönöm

Varga Sándor
Friday, February 24, 2012 12:49:33 PM
Hajnalné wrote:

Tisztelt Infomix!

Szeretnék érdeklődni, hogy a március 1-től érvényes recept felírás módosítása miatti verzió váltás mikor érhető el?

Jó lenne ha legalább 1-2 nap gyakorlási idő lenne, mielött élesben kell használnunk.

Köszönöm

A verziót 29-én szerdán - terveink szerint a megszokott reggeli időpontban - tesszük fel a portálra.

A módosítás nem csak a program működést, hanem a mögötte lévő adattartalmat is érinti. Ezeket az adatokat a március 1-től érvényes gyógyszertörzsben szerepelteti az OEP, azért nincs lehetőség, hogy hamarabb elérhetővé tegyük.

A verzióhoz készül egy bemutató videó is, ezt is feltesszük a portálra, reméljük a módosítások a használat szempontjából nem jelentenek majd akkor változást, hogy az komoly lassulást okozzon a rendelésben.

Varga Sándor
Adrienn
Monday, February 27, 2012 3:35:47 PM
rpetra wrote:

Adrienn wrote:

Kedves Infomix Dolgozók!

Kérdésem/kérésem a következő:

Ugye receptíráskor gyógyszereknél alsó sorban ajánl azonos hatóanyagú készítményeket a program. Így ha az adott készítményt egyéb okokból nem akarjuk írni, akkor egy kattintással átemeli pl. az "előzőekből" vagy akár a terápiás lapról is az egész felírás tartalmát, csak épp a másik (de ugyanolyan hatóanyagú) készítménnyel. Ugyanígy van javaslatnál is. Ha nem a bevitt terméket írom fel, de azonos hatóanyagút (mlyre van javaslat), akkor felajánlja a gép, hogy az azonos hatóanyagú készítményhez átemeli a javaslat adatait. (Pl. ha Preductal van a javaslaton, de Tuxedont akarok mostantól írni a betegnek).

Na most pelenkánál ugyanez a szisztéma nem játszik, pedig lehetne ISO kód alapján. Ha jól emlékszem, a szakorvosok a teljes ISO kód utolsó 3 számjegyét lehagyva adnak meg ISO kódot, ez alapján felhoz kb 15-20 készítményt (általában), amit választhatok. Viszont hogy a javaslatot bevigyem, egy konkrét terméket ki kell választanom. Tehát van mondjuk egy szakorvos által javasolt 0930040615 ISO kódom, amibe mondjuk bele tartozik a Vlesi Slip Compact M (ISO 0930040615016), ahogy pl. a Molicare M is (ISO kód 0930040615002). Tehát nem tudom a javaslatot bevinni ISO alapján és később választani aszerint, hanem konkrét terméket kell választanom. Jelen esetben legyen ez a Vlesi Slip Compact M. Igen ám, de közben kiderül, hogy több helyi gyógyszertárban nincs ez a termék, vagy a beteg azt mondja, túl nagy, túl kicsi, kényelmetlen, próbáljunk másikat. Jó, próbáljuk meg a Molicare M-et. Na viszont itt van a bibi. Semmilyen receptfelírási lehetőségnél nem ajánlja fel a Vlesi helyett a Molicaret. Azaz. Nekem újra fel kell vennem külön a Molicare M-t is a javaslatokba (vegyem elő a javaslatot vagy koppintsam le a Vlesiről) ahhoz, hogy fel tudjam írni. Ha közben a Molicare-rel is lenne valami gubanc, akkor megint ugyanilyen procedúrával vehetek fel egy harmadikat.

Na most egy-egy betegnél még kibírja az ember a többlet-adminisztrációt, de nekünk pl. havonta kell 100 főnek (szoc. otthon) általában nappali és éjszakai pelenkát írni. Ez majdnem 200 db ismételt szakorvosi javaslat felvételt igényel, ha csak egyszer is változtatnak a pelenkán. Na most nálunk ez történt. Kb. 1 éve írunk adott pelenkát, most egyéb okok miatt másikat kell írni. Ha ez havonta fordul majd elő, akkor havonta kell 200 db javaslatot újra felvenni.

Tehát kérésem/kérdésem: Nincs rá mód, hogy hasonlóan a többi készítményhez, a pelenkák helyett is ajánljon fel más készítményeket szakorvosi javaslatok alapján kiadott ISO kódok szerint? Hogy az ISO kód első 10 számjegyben megegyező készítmények egy gombnyomásra helyettesíthetőek legyenek egymással? Lassan következik ugyanis a pelenkafelírás, s jó lenne egy durván másfél órás munkából nem 3-4 naposat csinálni.

Előre is köszönöm!

Javaslatát köszönjük!

Kérését továbbítottam fejlesztő kollégáim felé, akik megvizsgálják a beépíthetőségét.

Érdeklődnék, hogy történt-e valami lépés ezen kérésemmel kapcsolatban, mert égető lenne a probléma, tekintettel arra, hogy 1-2 napon belül neki kell esnünk a pelenkák felírásának.

Varga Sándor
Monday, February 27, 2012 4:32:28 PM
Adrienn wrote:

rpetra wrote:

Adrienn wrote:

Kedves Infomix Dolgozók!

... Tehát kérésem/kérdésem: Nincs rá mód, hogy hasonlóan a többi készítményhez, a pelenkák helyett is ajánljon fel más készítményeket szakorvosi javaslatok alapján kiadott ISO kódok szerint? Hogy az ISO kód első 10 számjegyben megegyező készítmények egy gombnyomásra helyettesíthetőek legyenek egymással? Lassan következik ugyanis a pelenkafelírás, s jó lenne egy durván másfél órás munkából nem 3-4 naposat csinálni.

Előre is köszönöm!

Javaslatát köszönjük!

Érdeklődnék, hogy történt-e valami lépés ezen kérésemmel kapcsolatban, mert égető lenne a probléma, tekintettel arra, hogy 1-2 napon belül neki kell esnünk a pelenkák felírásának.

Átnéztem a szerdai verzió tartalmát és egyeztettem a fejlesztőkkel is. Sajnos a csütörtöktől (2012 március 1) életbe lépő receptírás változások mellett erre a fejlesztésre most még nem jutott idő. Természetesen igyekszünk minnél hamarabb megoldani.

Varga Sándor
Similar Topics
Users browsing this topic