Kedves Infomix Dolgozók!
Ha már ilyen kedves fogadtatásra talált felvetésem, lenne itt még 1-2 dolog.
Nincs-e arra mód, hogy adott személy gyógyszerének felírását a program kilistázza kérésre? Lehetne ezt olyan formában is, hogy felsorolja a dátumokat (legutóbbiakkal kezdve), illetve ha megadunk egy időintervallumot, akkor ha értelmezést adunk a dózisra vonatkozóan (hogy pl. a program értelmezni legyen képes, hogy napi 1x1, az valóban egy 30x-es gyógyszerből 1 tablettát jelent egy nap), akkor kiszámolja, hogy adott időintervallumban egy napra mekkora mennyiség esik felírás szerint. Ha pedig adott gyógyszer receptfelírásakor egy gombnyomásra ez elérhető lenne, az nagyon szuper lenne. Nálunk ugyanis vannak betegek (s nyilván máshol is), ahol az olcsóbb, szakorvosi javaslatos gyógyszert többször akarja íratni (főleg nyugtatóknál) mint ahányszor az a javaslat alapján kijönne, illetve jellemzően van, aki heti szinten akarja íratni a fájdalomcsillapítókat. Most. pl. egy fájdalomcsillapító beleférhet, hogy 2 hét múlva újra felírjuk (s mutatja is a program, hogy előtte mikor írtuk fel, de csak a legutolsót), de nem hónapokon keresztül. Ezért jó lenne, ha mondjuk az 5 legutolsó felírás láthatóvá tehető lehetne receptíráskor 1 gombnyomásra. Mert ismereteim szerint jelenleg receptíráskor csak az előtte levő felírást dátumát látom, vagy a lekérdezéseknél gubózhat a szemem, ha vissza akarom keresni. Ennek kapcsán jut eszembe az is, hogy összevonhatná a program az utolsó felírást pl. azonos hatóanyagú készítményeknél. Mert ha eddig mondjuk írtam egy Bispoprolol Sandozt, de egyéb okok miatt Bisoblockot szeretnék írni, akkor jó lenne látni, hogy magát a hatóanyagot mikor írtam fel, hiszen az a lényeg. Tehát ha Bisoprolol S-ről átváltok Bisoblockra, akkor jó lenne, ha nem a nagy semmi lenne a legutóbbi felírásnál a Bisoblock helyén (mintha sosem kapott volna ilyet), ha a hatóanyagot előtte 1 hónappal is megkapta, csak akkor még Bisoprolol S. formában. Ha jól emlékszem, egyes nem támogatott gyógyszereknél nem hoz fel semmi helyettesítőt, ezt is jó lenne belevenni, hogy egy Algopyrin helyett felhozna pl. Algozone-t, Panalgorint, de legalább az Algopyrin 20X-as helyett felajánlaná az Algopyrin 10-est is akár...
Az egyetlen számomra ismert gyógyszerlistázás a programban nagyon kevés lehetőséget tár elénk szerintem. Lehetne pl adott személyre, s nem csupán adott gyógyszer azonos mg-os kiszerelésére vagy ATC alapján, hanem simán azonos hatóanyag alapján, illetve esetlegesen több más hatóanyagú készítmény is felvehető lehetene... (Napi tev.-> Forgalmi adatok-> Gyógyszer kimutatás)
Csak észrevételek, de szerintem könnyítené a munkánkat, s köszönöm szépen, ha foglalkoznak ezekkel is!