dr.Kovács József
Monday, March 12, 2012 5:47:12 PM
vargas wrote:

Bogi wrote:

"sbpanka írta:"

"1. beteg kijelentkeztetésekor nem lehet, hogy rögtön távoztasson is a program ( múltkoriban valamiért lemaradt a távoztatás, aztán alig tudtam visszavarázsolni, hogy távoztathassam a beteget) , és automatikusan ezzel a lépessel lezárja a gondozásokat is?"

Nekem a gondozott, meghalt beteg praxisból kijelentése problémás. Kijelentés előtt le kell zárni a gondozást, ahhoz kell egy megjelenés, ehhez kell a TAJ-ellenőrzés.

- Ha ellenőrzöm a TAJ-t és már passzívált a beteg, barna színt és irgum-burgum üzenetet kapok, valami kiszámlázást is emlegetnek. [megremul]

- Ha nem ellenőrzöm a TAJ-t a megjelenéshez, a TAJ-hibalistán szerepel majd az eset. (Főnököm csúnyán néz. 😳 )

- Ha nem ellenőrzöm le a TAJ-t és a gondozás lezárása után "mégsem" gombbal kilépek (nem rögzítem a napi ellátást), a B300-as jelentésem lesz hibás.[szomoru]

Mi a megoldás? 🤔

Az első megoldás a jó, attól függetlenül, hogy passzivált a TAJ. Esetleg a panaszba be lehet írni, hogy adminisztratív ellátás kijelentés miatt.

Így a TAJ ellenőrzés megtörténik, nem kerül hibalistára. Az összes adat - gondozás lezárás - bekerül a jelentésbe.

A beteg gondozását le kell zárni, ehhez pedig kell egy napi megjelenés, akkor pedig TAJ ellenőrzés is tartozik hozzá. A térítési kategóriát állítom OEP által nem térítettre (úgy emlékszem 4-es pont), így a gondozás lezárása bekerül a B300-ba és nincs hibalista sem.

dr.Kovács József
misidoki
Monday, March 12, 2012 7:12:44 PM
hosi wrote:

misidoki wrote:

Mindezek ellenére kénytelen vagyok ünneprontó lenni.

Amit előzőekben kértem, hogy a lejárt közgyógyos beteg receptjei automatikusan javítódjanak át általánosra, ne kelljen egyenkint a th.lapon átjavítgatni.

Már kértem, ígéretet kaptam,hogy megoldható-de még nincs meg.

Másik: Ha a "ceruzával" adagolást írok, kitörlődik a számológép, és nem ír rá -ig-et.Pl. Atoris számolóval beírva 1x1,majd "cerizával javítva "Este 1x1-re, az igy eltűnik, a számológép adatok is törlődnek. Mindent nehéz jobb gombbal baírkálni,ha lehet, kérek korrigálást.[azta]

Az Ön által kért feljesztés belekerült a verzióba. Idéznék a verzióváltó levélből:

"A jobb alsó sarokban lévő beállítások között:

o beállítható, hogy abban az esetben, ha a kiválaszott készítményhez tartozó jogcímet, a paciens illetve a készítmény aktuális adatai alapján a program „visszaminősíti” ne legyen figyelmeztetés."

A másik észrevétellel kapcsolatban: megvizsgáljuk a program ezen részét, köszönjük.

Annyi történt, hogy most már a KGYE-s betegnek felírt új gyógyszernél mindig általánost ír fel, észre sem vettük, csak amikor a beteg viszajött a patikából.Anyám,én nem ilyen lovat akartam...[azta]

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Monday, March 12, 2012 9:33:51 PM
dr.Kovács József wrote:

vargas wrote:

Bogi wrote:

"sbpanka írta:"

"1. beteg kijelentkeztetésekor nem lehet, hogy rögtön távoztasson is a program ( múltkoriban valamiért lemaradt a távoztatás, aztán alig tudtam visszavarázsolni, hogy távoztathassam a beteget) , és automatikusan ezzel a lépessel lezárja a gondozásokat is?"

Nekem a gondozott, meghalt beteg praxisból kijelentése problémás. Kijelentés előtt le kell zárni a gondozást, ahhoz kell egy megjelenés, ehhez kell a TAJ-ellenőrzés.

- Ha ellenőrzöm a TAJ-t és már passzívált a beteg, barna színt és irgum-burgum üzenetet kapok, valami kiszámlázást is emlegetnek. [megremul]

- Ha nem ellenőrzöm a TAJ-t a megjelenéshez, a TAJ-hibalistán szerepel majd az eset. (Főnököm csúnyán néz. 😳 )

- Ha nem ellenőrzöm le a TAJ-t és a gondozás lezárása után "mégsem" gombbal kilépek (nem rögzítem a napi ellátást), a B300-as jelentésem lesz hibás.[szomoru]

Mi a megoldás? 🤔

Az első megoldás a jó, attól függetlenül, hogy passzivált a TAJ. Esetleg a panaszba be lehet írni, hogy adminisztratív ellátás kijelentés miatt.

Így a TAJ ellenőrzés megtörténik, nem kerül hibalistára. Az összes adat - gondozás lezárás - bekerül a jelentésbe.

A beteg gondozását le kell zárni, ehhez pedig kell egy napi megjelenés, akkor pedig TAJ ellenőrzés is tartozik hozzá. A térítési kategóriát állítom OEP által nem térítettre (úgy emlékszem 4-es pont), így a gondozás lezárása bekerül a B300-ba és nincs hibalista sem.

Mindkettőjüknek köszönöm a segítséget! [mosoly]

Varga Sándor
Tuesday, March 13, 2012 9:02:55 AM
misidoki wrote:

Annyi történt, hogy most már a KGYE-s betegnek felírt új gyógyszernél mindig általánost ír fel, észre sem vettük, csak amikor a beteg viszajött a patikából.Anyám,én nem ilyen lovat akartam...[azta]

A program attól függően figyelmeztet, vagy nem, hogy a receptírás beállításai között mi van megadva. Ebben az esetben a képen a kékkel kiemelt sor a fontos.

UserPostedImage

Ha itt nincs előtte pipa (nincs bekapcsolva), akkor minden olyan készítménynél, ha az utolsó felíráskor használt jogcím már valamiért nem használható ilyen figyelmeztető üzenetet küld a program:

UserPostedImage

Ha van előtte pipa, akkor valóban nincs ilyen figyelmeztető ablak. Minden esetben a gyógyszerválasztó képernyőn, ha az előző felíráskor használt jogcímre már nem írható a készítmény a név előtti kis négyzetben egy piros felkiáltó jel figyelmeztet erre. A felkiáltó jelre kattintva azt is elolvashatja, hogy mi változott.

UserPostedImage

Remélem tudtam segíteni. ha további kérdése van, kérem jelezze.

Varga Sándor
misidoki
Tuesday, March 13, 2012 10:17:55 AM
Sajnos más a probléma, nem értette meg. A th.lapról változatlanul kGY.ra írja, azonban ha ilyan betegnek új gógyszert írok,pl. Augmentint, akkor addig automaitce KGY-ra írta, most azonban automatice általánosra,az új verzió óta.
Varga Sándor
Tuesday, March 13, 2012 10:26:49 AM
misidoki wrote:

Sajnos más a probléma, nem értette meg. A th.lapról változatlanul kGY.ra írja, azonban ha ilyan betegnek új gógyszert írok,pl. Augmentint, akkor addig automaitce KGY-ra írta, most azonban automatice általánosra,az új verzió óta.

Valóban félreértettem, elnézést.

Amit akkor még meg kell kérdeznem, hogy a paciens közgyógyos-e?

Ha igen, akkor a beállításoknál a közgyógy jogcím mindig beállítva opciót kell bekapcsolni. Ebben az esetben, ha a paciens közgyógy ellátott és a választott készítmény adható közgyógyra automatikusan arra a jogcímre írja a program a receptet.

Ugyan így igaz, hogy az ilyen esetekben, ha van érvényes javaslat, akkor az Eü emelt + Kgy vagy az Eü kiemelt + Kgy jogcím kerül beállításra.

Varga Sándor
Dr.Darcy
Tuesday, March 13, 2012 6:57:31 PM
Rittling Ferenc wrote:

K Bálint wrote:

medicinke wrote:

misidoki wrote:

Másik: Ha a "ceruzával" adagolást írok, kitörlődik a számológép, és nem ír rá -ig-et.Pl. Atoris számolóval beírva 1x1,majd "cerizával javítva "Este 1x1-re, az igy eltűnik, a számológép adatok is törlődnek. Mindent nehéz jobb gombbal baírkálni,ha lehet, kérek korrigálást.[azta]

Ez tényleg gond, remélem sikerül gyorsan orvosolni. Inzulinra sem szívesen írja az ember, hogy 1x32 NE, ahelyett, hogy 12-10-10 NE.

Ha nem számol a program tól -ig -ot, akkor meg nehéz többhavit írni.

Mi is keressük a megoldást hogy lehetne a napon belüli adagolást úgy megadni, hogy az számolható maradjon.

A mostani verzióval több féle lehetőség van a megfelelő adagolást megadására.

1. Beállítja a napi 32 NE-et a számolós részben, és a megjegyzésbe veszi fel a részletes adagolást.

2. Ugyan így beállítja a napi 32 NE-et a számolós részben, és a szöveges adagoláshoz vesz fel a részletesnek megfelelő készletelemet, amit jobb egérgombbal be tud emelni.

3. Átvált szöveges adagolásra. Ebben az esetben bármit beírhat a szöveges részbe, de a program nem tudja kiszámolni a dátumot.

Ha van olyan javaslat, amivel szerintük ez jól használható lenne, kérjük írják le.

Egy kis táblázat /excelszerű/ pl.: R:, 😨 E: ebbe beírni az adagolást.Ezt a program összeadja,és abból ki tudja számítani a napi adagot, abból, pedig, hogy meddig elég az inzulin.

Támogatom az ötletet! Ha az összes inzulinos beteg összes adagolási verzióját egyenként beírnánk a jobb egérgombos részbe, akkor olyan hosszú lenne a lista, hogy kilógna a képernyőről! Nem túl célszerű megoldás...

Más: valami nagy kavarodás lett a frissítés után a rendszerben, mert több betegnél azt tapasztaltuk, hogy miután januárban felírtunk neki 2 havi receptet, most, amikor jött az újabb adagért, pirossal azt jelezte ki a gép, hogy a felírt gyógyszer még áprilisig elég neki! 30db-os gyógyszerekről van szó, 1x1-es adagolással. 3 havi receptet pedig nem szoktunk felírni.

Még jó, hogy vissza lehet javítani a kezdő dátumot, de az bosszantó, hogy most már erre is külön figyelni kell.

Gál Andi
Tuesday, March 13, 2012 9:59:22 PM
Dr.Darcy wrote:

Rittling Ferenc wrote:

K Bálint wrote:

medicinke wrote:

misidoki wrote:

Ez tényleg gond, remélem sikerül gyorsan orvosolni. Inzulinra sem szívesen írja az ember, hogy 1x32 NE, ahelyett, hogy 12-10-10 NE.

Ha nem számol a program tól -ig -ot, akkor meg nehéz többhavit írni.

Mi is keressük a megoldást hogy lehetne a napon belüli adagolást úgy megadni, hogy az számolható maradjon.

A mostani verzióval több féle lehetőség van a megfelelő adagolást megadására.

1. Beállítja a napi 32 NE-et a számolós részben, és a megjegyzésbe veszi fel a részletes adagolást.

2. Ugyan így beállítja a napi 32 NE-et a számolós részben, és a szöveges adagoláshoz vesz fel a részletesnek megfelelő készletelemet, amit jobb egérgombbal be tud emelni.

3. Átvált szöveges adagolásra. Ebben az esetben bármit beírhat a szöveges részbe, de a program nem tudja kiszámolni a dátumot.

Ha van olyan javaslat, amivel szerintük ez jól használható lenne, kérjük írják le.

Egy kis táblázat /excelszerű/ pl.: R:, 😨 E: ebbe beírni az adagolást.Ezt a program összeadja,és abból ki tudja számítani a napi adagot, abból, pedig, hogy meddig elég az inzulin.

Támogatom az ötletet! Ha az összes inzulinos beteg összes adagolási verzióját egyenként beírnánk a jobb egérgombos részbe, akkor olyan hosszú lenne a lista, hogy kilógna a képernyőről! Nem túl célszerű megoldás...

Más: valami nagy kavarodás lett a frissítés után a rendszerben, mert több betegnél azt tapasztaltuk, hogy miután januárban felírtunk neki 2 havi receptet, most, amikor jött az újabb adagért, pirossal azt jelezte ki a gép, hogy a felírt gyógyszer még áprilisig elég neki! 30db-os gyógyszerekről van szó, 1x1-es adagolással. 3 havi receptet pedig nem szoktunk felírni.

Még jó, hogy vissza lehet javítani a kezdő dátumot, de az bosszantó, hogy most már erre is külön figyelni kell.

Ez a probléma nálam is előjött már,de javítgatok kézzel,mert azt hittem,hogy én rontottam el valamit.Ezek szerint másnál is gond ez?És ha nem figyelek,akkor sok esetben hetekkel későbbi dátumot ad meg a gép kiválthatósági dátumként!

Varga Sándor
Wednesday, March 14, 2012 8:50:03 AM
Dr.Darcy wrote:

További finomítások várhatóak a receptírásnál az ilyen jellegű felírásoknál. Mivel a fejlesztők már dolgoznak az április 1-től éleetbe lépő hatóanyag felírás módosítás megoldásán, ezért várhatóan addig már nem készül új frissítés. Addig sajnos csak az előzőekben leírtakat lehet használni, ezek közül talán az a legegyszerűbb, ha a megjegyzés részbe írják a napi részletes adagolást. Az akkori példánál maradva:

Beállítja a napi 32 NE-et a számolós részben, és a megjegyzésbe veszi fel a részletes adagolást. (R:14NE, D:8NE, E:10NE)

Varga Sándor
Varga Sándor
Wednesday, March 14, 2012 8:58:33 AM
Dr.Darcy wrote:

Jelzett már ilyet területi képviselőnk, sajnos mi a teszt adatbázisunkban ezt nem tudjuk reprodukálni. Hogy meg tudjuk találni az okot szükségünk lenne egy mentésre, és mellé olyan adatra, hogy melyik paciens melyik gyógyszerénél fordul elő ilyen.

A mentést postán is eljuttathatják hozzánk, de feltölthető az FTP szerverünkre is. Ha valaki tud ilyen mentést adni, és a gyorsabb megoldás érdekében az FTP-re feltöltést választja, akkor egy kis segítség a feltöltéshez.

Kell készíteni egy mentést.

A szerverünk elérhetősége: ixftp.dyndns.info

felhasználónév: infomix

jelszó: infomix

Így egy úgynevezett publikus könyvtárat érhetnek el, ahová írási joggal rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy van joguk új mappa létrehozására, és abba fájlok másolására, de azt sem törölni, sem onnan lemásolni nem tudják. Itt hozzanak létre egy saját névre szóló könyvtárat. A könyvtár nevében az ékezetes karaktereket kérjük kerüljék. Másolják bele a mentést. Ha a mentés feltöltődött, kérjük küldjenek egy emailt az infomix@infomix.hu címre, amiben írják meg, hogy milyen könyvtárban található a mentés, illetve, hogy azt milyen okból töltötték fel.

Ha valaki nem szeretne egyedül belevágni a feltöltésbe hívjon minket telefonon, szívesen segítünk.

Varga Sándor
Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Wednesday, March 14, 2012 1:58:55 PM
Van, akinek már "a könyökén jön ki" az inzulin felírásának problémája, ennek ellenére megjegyzem, hogy ma igen sok receptet elpocsékoltam...

Egy a sok közül: A beteg napi 2x 33 E-t használ. Bekattintottam: napi 1x66 ... ez beemelődött a adagolás panelba: naponta 1x 66 E.

Ceruzával javítom, mert nem szeretném, ha a beteg egyszerre adná be a 66 egységet. Tehát ceruza: beírom 2x 33 E

innentől kitörlődött az ig dátum, amit én nem vettem észre és sorra jöttek vissza a receptek a gyógyszertárból javításra. [elpirul]

Ha rám fütyülne, vagy villogna, vedd már észre, hogy nincs ig dátum, akkor papírt-tintát-áramot nem pocsékolnék és nem járkáltatnám meg a beteget a rendelő és a gyógyszertár között, ami elég messze van egymástól [felnez]

(Nem kell fütyülni, villogni, mert most már nagyon odafigyelek, csak azért írtam le, mert lehet mások is jártak már így.)

dr.mile.gyula@gmail.com
Wednesday, March 14, 2012 2:23:15 PM
Ilona wrote:

Van, akinek már "a könyökén jön ki" az inzulin felírásának problémája, ennek ellenére megjegyzem, hogy ma igen sok receptet elpocsékoltam...

Egy a sok közül: A beteg napi 2x 33 E-t használ. Bekattintottam: napi 1x66 ... ez beemelődött a adagolás panelba: naponta 1x 66 E.

Ceruzával javítom, mert nem szeretném, ha a beteg egyszerre adná be a 66 egységet. Tehát ceruza: beírom 2x 33 E

innentől kitörlődött az ig dátum, amit én nem vettem észre és sorra jöttek vissza a receptek a gyógyszertárból javításra. [elpirul]

Ha rám fütyülne, vagy villogna, vedd már észre, hogy nincs ig dátum, akkor papírt-tintát-áramot nem pocsékolnék és nem járkáltatnám meg a beteget a rendelő és a gyógyszertár között, ami elég messze van egymástól [felnez]

(Nem kell fütyülni, villogni, mert most már nagyon odafigyelek, csak azért írtam le, mert lehet mások is jártak már így.)

A fentebbi beírásokból kiderült, e probléma megoldása is megszületett,a következő frissítésben benne lesz. Nem olyan sok inzulinos van, s ha egyszer megcsináltam és a terápiás lapra felvettem, a továbbiakban már jó lesz. Egyébként én azt csinálom,hogy beállítom az ampullát és a NE -t a számolósban, megjegyzem a kiszámított dátumot és szöveg beírása után visszaírom ezt a dátumot.

A minta recepten ott van a leendő felírás, csak rá kell kacsintani fél szemmel, egyből látszanak a hiányzó dátumok.

A fentebbiekből :

"További finomítások várhatóak a receptírásnál az ilyen jellegű felírásoknál. Mivel a fejlesztők már dolgoznak az április 1-től életbe lépő hatóanyag felírás módosítás megoldásán, ezért várhatóan addig már nem készül új frissítés. Addig sajnos csak az előzőekben leírtakat lehet használni, ezek közül talán az a legegyszerűbb, ha a megjegyzés részbe írják a napi részletes adagolást. Az akkori példánál maradva:

Beállítja a napi 32 NE-et a számolós részben, és a megjegyzésbe veszi fel a részletes adagolást. (R:14NE, D:8NE, E:10NE) "

Varga Sándor
Wednesday, March 14, 2012 2:24:29 PM
Ilona wrote:

Köszönjük az észrevételt, javítjuk, hogy legyen figyelmeztetés.

Amit ezzel kapcsolatban viszont szeretnék megkérdezni, hogy minden esetben figyelmeztessen a program, vagy csak akkor, ha a felírás 30 napnál hosszabb időre történik, és ezért rá kell írni az ellátva-ig dátumot?

Varga Sándor
dr.Kovács József
Wednesday, March 14, 2012 4:14:06 PM
vargas wrote:

Dr.Darcy wrote:

Jelzett már ilyet területi képviselőnk, sajnos mi a teszt adatbázisunkban ezt nem tudjuk reprodukálni. Hogy meg tudjuk találni az okot szükségünk lenne egy mentésre, és mellé olyan adatra, hogy melyik paciens melyik gyógyszerénél fordul elő ilyen.

A mentést postán is eljuttathatják hozzánk, de feltölthető az FTP szerverünkre is. Ha valaki tud ilyen mentést adni, és a gyorsabb megoldás érdekében az FTP-re feltöltést választja, akkor egy kis segítség a feltöltéshez.

Így egy úgynevezett publikus könyvtárat érhetnek el, ahová írási joggal rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy van joguk új mappa létrehozására, és abba fájlok másolására, de azt sem törölni, sem onnan lemásolni nem tudják. Itt hozzanak létre egy saját névre szóló könyvtárat. A könyvtár nevében az ékezetes karaktereket kérjük kerüljék. Másolják bele a mentést. Ha a mentés feltöltődött, kérjük küldjenek egy emailt az infomix@infomix.hu címre, amiben írják meg, hogy milyen könyvtárban található a mentés, illetve, hogy azt milyen okból töltötték fel.

Ha valaki nem szeretne egyedül belevágni a feltöltésbe hívjon minket telefonon, szívesen segítünk.

Szerintem az a probléma, hogy régebben a gyógyszerhez beírtak egy -ig dátumot rosszul (Pl. 30 db-os gyógyszer 1x1 tbl., ellátva két hónapig!!), ezt a program megjegyezte és most attól számítja a következő kiválthatósági dátumot. Vigasz: csak egy darabig kell figyelni, mert ha minden gyógyszer sorra kerül legalább 1x, visszaáll a megfelelő dátum.

dr.Kovács József
Ilona
  • Ilona
Wednesday, March 14, 2012 4:39:45 PM
vargas wrote:

Ilona wrote:

Köszönjük az észrevételt, javítjuk, hogy legyen figyelmeztetés.

Amit ezzel kapcsolatban viszont szeretnék megkérdezni, hogy minden esetben figyelmeztessen a program, vagy csak akkor, ha a felírás 30 napnál hosszabb időre történik, és ezért rá kell írni az ellátva-ig dátumot?

Önökre bízom, részemről ez egy megjegyzés volt. Köszönöm szépen !!!

Bogi
  • Bogi
  • Veterán (Szint 18)
Wednesday, March 14, 2012 6:05:26 PM
vargas wrote:

misidoki wrote:

Ha igen, akkor a beállításoknál a közgyógy jogcím mindig beállítva opciót kell bekapcsolni. Ebben az esetben, ha a paciens közgyógy ellátott és a választott készítmény adható közgyógyra automatikusan arra a jogcímre írja a program a receptet.

Ugyan így igaz, hogy az ilyen esetekben, ha van érvényes javaslat, akkor az Eü emelt + Kgy vagy az Eü kiemelt + Kgy jogcím kerül beállításra.

Ez az info nekem is hasznos volt, régóta bosszankodtam ezen én is. Régen KGY-ra írta a program amit lehetett, de az egyik verzióváltásnál ezt a tudást "elfelejtette" (nyilván annál, ahol ezt az opciót választhatóvá tették). Hiába olvasom el a verzióváltó leveleket, mégis lemaradok. Ez a fórum továbbképzésnek is megfelel [mosoly]

Gál Andi
Wednesday, March 14, 2012 6:25:14 PM
Bogi wrote:

vargas wrote:

misidoki wrote:

Ez az info nekem is hasznos volt, régóta bosszankodtam ezen én is. Régen KGY-ra írta a program amit lehetett, de az egyik verzióváltásnál ezt a tudást "elfelejtette" (nyilván annál, ahol ezt az opciót választhatóvá tették). Hiába olvasom el a verzióváltó leveleket, mégis lemaradok. Ez a fórum továbbképzésnek is megfelel [mosoly]

Szerintem használja mindenki bátran a ˝Hívásra házhoz megyünk˝ rovatot itt a fórumon!Szerintem fantasztikus!

Gál Andi
Wednesday, March 14, 2012 9:38:31 PM
dr.Kovács József wrote:

vargas wrote:

Dr.Darcy wrote:

Gál Andi
Wednesday, March 14, 2012 9:40:41 PM
Törökbálint wrote:

dr.Kovács József wrote:

vargas wrote:

Dr.Darcy wrote:

Ezt most eltoltam.Csak azt szerettem volna irni,hogy küldtem a szerverre egy mentést a dátum probléma miatt,ami nálam is fennáll.

Köszönöm,és elnézést!

Varga Sándor
Monday, March 19, 2012 9:10:17 AM
Törökbálint wrote:

Csak azt szerettem volna irni,hogy küldtem a szerverre egy mentést a dátum probléma miatt,ami nálam is fennáll.

Köszönöm,és elnézést!

A mentés megérkezett köszönjük.

Varga Sándor
misidoki
Monday, March 19, 2012 1:05:15 PM
Köszönöm, így már rendben van!
Ilona
  • Ilona
Monday, March 19, 2012 5:09:22 PM
Gyógyszerírás- elözőből választás : Corvaton Retard 30 db felírva: 2012.02.20. Ellátva: 2007.11.28-ig.

Hogy is van ez? 🤦

Varga Sándor
Monday, March 19, 2012 5:18:16 PM
Ilona wrote:

Gyógyszerírás- elözőből választás : Corvaton Retard 30 db felírva: 2012.02.20. Ellátva: 2007.11.28-ig.

Hogy is van ez? 🤦

Valószínűleg az előző felírásnál - még nem a számolható módon - elírásra került az ellátva dátum, és azt veszi figyelembe a program, onnan emelődik be a rossz dátum.

Az ütemezett táveléréskor ezt is ellenőrizzük.

Varga Sándor
Ilona
  • Ilona
Monday, March 19, 2012 5:30:09 PM
Tiapridal 100 mg 50 szemes-t írtunk fel a betegnek, időteltével jött ismételtetni, de a gépünk szerint még jócskán lennie kellenne belőle... de a beteg állítja, hogy úgy szedte, ahogyan elő van írva, de már elfogyott.

Felhívtuk a gyógyszertárat, megtudtuk , hogy a betegnek van igaza, mert az 50x helyett 2 db 20 szemest kapott, mert a gyógyszertárnak ez volt készleten...

10 szem gyógyszerrel kapott kevesebbet a beteg. Kértük a gyógyszertárat, hogy máskor jelezze felénk, ha kevesebbet ad ki. A válasz: ne az ő gondjuk legyen, hogy legközelebb hogyan okoskodjuk ki a felírást....

Ezt csak azért írtam, ha a beteg jön reklamálni, gondoljunk arra, amit fenn leírtam.

szviktor
Monday, March 19, 2012 5:38:08 PM
Ilona wrote:

Tiapridal 100 mg 50 szemes-t írtunk fel a betegnek, időteltével jött ismételtetni, de a gépünk szerint még jócskán lennie kellenne belőle... de a beteg állítja, hogy úgy szedte, ahogyan elő van írva, de már elfogyott.

Felhívtuk a gyógyszertárat, megtudtuk , hogy a betegnek van igaza, mert az 50x helyett 2 db 20 szemest kapott, mert a gyógyszertárnak ez volt készleten...

10 szem gyógyszerrel kapott kevesebbet a beteg. Kértük a gyógyszertárat, hogy máskor jelezze felénk, ha kevesebbet ad ki. A válasz: ne az ő gondjuk legyen, hogy legközelebb hogyan okoskodjuk ki a felírást....

Ezt csak azért írtam, ha a beteg jön reklamálni, gondoljunk arra, amit fenn leírtam.

Sajnos ez előfordulhat. [szomoru]

Üdv: Szabó Viktor
Ilona
  • Ilona
Monday, March 19, 2012 5:46:37 PM
vargas wrote:

Ilona wrote:

Hogy is van ez? 🤦

Valószínűleg az előző felírásnál - még nem a számolható módon - elírásra került az ellátva dátum, és azt veszi figyelembe a program, onnan emelődik be a rossz dátum.

Az ütemezett táveléréskor ezt is ellenőrizzük.

Korábban mi nem számoltunk dátumot. Az érdekessége az, hogy " amit ma felírok , az tegnapelőttig lesz ellátva"

:)

Ilona
  • Ilona
Wednesday, May 9, 2012 9:47:32 AM
Originally Posted by: Ilona 

Korábbi felvetésemhez a kérdésem: meg lehet oldani, hogy az ismert "piros x vagy az óra" ne ott legyen, ahol most van, hanem az említett kért helyen, a páciens kiválasztásnál? (Lejárt törzskartonok). Köszönöm !

Köszönöm szépen, a kérésem teljesítve lett !!