Van, akinek már "a könyökén jön ki" az inzulin felírásának problémája, ennek ellenére megjegyzem, hogy ma igen sok receptet elpocsékoltam...
Egy a sok közül: A beteg napi 2x 33 E-t használ. Bekattintottam: napi 1x66 ... ez beemelődött a adagolás panelba: naponta 1x 66 E.
Ceruzával javítom, mert nem szeretném, ha a beteg egyszerre adná be a 66 egységet. Tehát ceruza: beírom 2x 33 E
innentől kitörlődött az ig dátum, amit én nem vettem észre és sorra jöttek vissza a receptek a gyógyszertárból javításra. [elpirul]
Ha rám fütyülne, vagy villogna, vedd már észre, hogy nincs ig dátum, akkor papírt-tintát-áramot nem pocsékolnék és nem járkáltatnám meg a beteget a rendelő és a gyógyszertár között, ami elég messze van egymástól [felnez]
(Nem kell fütyülni, villogni, mert most már nagyon odafigyelek, csak azért írtam le, mert lehet mások is jártak már így.)
A fentebbi beírásokból kiderült, e probléma megoldása is megszületett,a következő frissítésben benne lesz. Nem olyan sok inzulinos van, s ha egyszer megcsináltam és a terápiás lapra felvettem, a továbbiakban már jó lesz. Egyébként én azt csinálom,hogy beállítom az ampullát és a NE -t a számolósban, megjegyzem a kiszámított dátumot és szöveg beírása után visszaírom ezt a dátumot.
A minta recepten ott van a leendő felírás, csak rá kell kacsintani fél szemmel, egyből látszanak a hiányzó dátumok.
A fentebbiekből :
"További finomítások várhatóak a receptírásnál az ilyen jellegű felírásoknál. Mivel a fejlesztők már dolgoznak az április 1-től életbe lépő hatóanyag felírás módosítás megoldásán, ezért várhatóan addig már nem készül új frissítés. Addig sajnos csak az előzőekben leírtakat lehet használni, ezek közül talán az a legegyszerűbb, ha a megjegyzés részbe írják a napi részletes adagolást. Az akkori példánál maradva:
Beállítja a napi 32 NE-et a számolós részben, és a megjegyzésbe veszi fel a részletes adagolást. (R:14NE, D:8NE, E:10NE) "
Edited by user
Wednesday, March 14, 2012 4:54:01 PM
|
Reason: Not specified