Ilona
  • Ilona
  • Veterán (Szint 20 - Max)
Thursday, August 23, 2012 1:42:37 PM
Személyi adatok-Törzskarton - Kép. A betegeinkről itt tudunk feltenni képet. Nagy kérés lenne, ha a törzskarton nyomtatáskor a kép is nyomtatásra kerülne?

Köszönöm !

K Bálint
Thursday, August 23, 2012 1:49:24 PM
Originally Posted by: Ilona 

Személyi adatok-Törzskarton - Kép. A betegeinkről itt tudunk feltenni képet. Nagy kérés lenne, ha a törzskarton nyomtatáskor a kép is nyomtatásra kerülne?

Köszönöm !

Hogyan nyomtatódjon színesben fekete fehéren, mert sok orvosnál csak fekete lézernyomtató van?

És a másik orvosnak miben lesz plussz ha rajta van a kép a törzskartonon?

Ilona
  • Ilona
Thursday, August 23, 2012 2:00:50 PM
Originally Posted by: K Bálint 

Köszönöm !

Hogyan nyomtatódjon színesben fekete fehéren, mert sok orvosnál csak fekete lézernyomtató van?

Fekete fehéren elég. Kérdezze meg,akarunk -e képet nyomtatni. Mi a plussz? Pl. Nagy praxisszám, új beteg érkezik egy fényképes törzskartonnal. Aztán 10 évig felénk se néz, akkor sem, ha kiértesítettük, hogy statuszvizsgálatra jelentkezzen. Ki is ez a betegünk? Fellapozzuk a törzskartont[felnez] és lám ő az... ez egy esetleges válasz a kérdésre.

K Bálint
Thursday, August 23, 2012 2:03:34 PM

Köszönöm !

Fekete fehéren elég. Kérdezze meg,akarunk -e képet nyomtatni. Mi a plussz? Pl. Nagy praxisszám, új beteg érkezik egy fényképes törzskartonnal. Aztán 10 évig felénk se néz, akkor sem, ha kiértesítettük, hogy statuszvizsgálatra jelentkezzen. Ki is ez a betegünk? Fellapozzuk a törzskartont[felnez] és lám ő az... ez egy esetleges válasz a kérdésre.

Köszönöm a válaszát.

A javaslatát továbbítom a fejlesztésre.

TomposG
Thursday, August 23, 2012 3:15:38 PM
Originally Posted by: dr. Szathmáry Zoltán 

Originally Posted by: dr.mile.gyula@gmail.com 

Originally Posted by: palenkascs 

Napi tevékenység-Adatlap- Lőfegyver engedély-nél , ha megoldható, jó lenne egy "megjegyzés" ablak.

Ma ritka esettel volt dolgunk. Külföldön dolgozik (kék), lőfegyver engedély meghosszabbítását kéri, nincs érvényes TAJ kártyája (folyamatban van), nem tudja bemutatni az E11-12 szerződést, így ellátása OEP által nem támogatott (OEP-pel, Rendőrséggel beszéltünk), az volt a Rendőrség kérése, hogy ezt géppel írjuk rá, ne kézzel..., ezért lenne jó az említett "megjegyzés". Köszönöm !

Köszönjük javaslatát! Lehetőség szerint már a következő verzióba megpróbáljuk elkészíteni.

Csak mondom : OEP szerint nem OEP támogatott tevékenység sem rendelési időben sem rendelkezésre állási időben nem végezhető. Így a lőfegyver tartásához szükséges orvosi tevékenység sem.Nincs is szükség ennek megfelelően TAJ meg egyéb OEP igazolásra. Sőt a fentiekből adódóan még jelenteni sem kell ( NINCS MIT JELENTENI !!! ). Ebből adódóan szerencsésebb lenne, az ambuláns ellátásokhoz hasonlóan , lehetővé tenni a "NEM TB" terhére történő jelölés lehetőséget megteremteni ( erről már néhány éve eszmét cseréltünk a fórumon de megoldás nem született ), így a beteg ellátható, rögzülnek az ellátással összefüggő adatok és nem kerül jelentésre sem.

Kérném ez ügyben a Kollégák véleményét, hozzászólásait.

Ettől persze a fentiekben kért kiegészítő módosítás hasznos lehet.

Bár én igazából a jogosítványokhoz hasonló programozott panelre váltást szívesebben támogatnám.Ugyanis itt is korhatárok, ehhez kapcsolódó változó érvényességi idők, térítési kategóriák vannak, és a jogszabályi háttér gyors megtekintése is hasznos volna.

Teljes mértékben egyetértek Mile kollégával! Szerintem sincs köze az OEP-nek a térítés ellenében végzett tevékenység esetében.

Jelenleg is megoldható. A napi ellátáson a térítési kategóriát kell átállítani a mellette lévő kis fekete háromszögre kattintva a "nem jelentendő"-re. Én minden térítési díjas dolgot így dokumentálok. Jogsi, lőfegyver, térítéses oltás stb.

Dr.Darcy
Thursday, August 23, 2012 3:29:33 PM

Originally Posted by: Dr.Darcy 

Originally Posted by: NViktor 

Originally Posted by: SzZoli 

Kérdés a kollégákhoz:

Létezik valahol (interneten elérhető) olyan nyilvántartás, ahol annak lehet utánanézni, hogy járóbeteg ellátást az adott helyen lakó beteg hol vehet igénybe?

Sok "vidéki" (Pest megyei településeken lakó) betegem van. A kórházi területi ellátásról van lista, de a járóbetegről nem találtam, és mindig gond, hogy akkor hova kell mennie pl. laborba, vagy reumatológiára. [zavar]

Tudna ebben valaki segíteni?

http://appserver.antsz.hu/tek/ 

Az előző link a kórházakat tartalmazza, az alábbi linken tekinthető meg a járóbeteg lista:

TEK Járóbeteg Lista 

Erre írtam az előbb, hogy ezen meg nincs rajta Budapest és Pest megye... [szomoru]

Én ezt az oldalt találtam az ÁNTSZ honlapján: http://appserver.antsz.hu/jtek/ellatas 

A vastagon szedett "TEK Járóbeteg Lista"-ra kattintva először egy szöveg jön elő, hogy hogyan kellene használni az oldalt, aztán ha azt bezárom, akkor meg felhasználó nevet és jelszót kér az oldal használatához. De hol lehet erre regisztrálni, hogy be tudjak rá lépni? [zavar]

Az "appserver.antsz.hu/jtek/ellatas"-nál már elmondtam, hogy hiába írok be települést, html-ben és pdf-ben is üres oldalt hoz ki eredménynek! [azta]

K Bálint
Thursday, August 23, 2012 3:58:27 PM

Originally Posted by: NViktor 

Originally Posted by: SzZoli 

Kérdés a kollégákhoz:

Létezik valahol (interneten elérhető) olyan nyilvántartás, ahol annak lehet utánanézni, hogy járóbeteg ellátást az adott helyen lakó beteg hol vehet igénybe?

Sok "vidéki" (Pest megyei településeken lakó) betegem van. A kórházi területi ellátásról van lista, de a járóbetegről nem találtam, és mindig gond, hogy akkor hova kell mennie pl. laborba, vagy reumatológiára. [zavar]

Tudna ebben valaki segíteni?

http://appserver.antsz.hu/tek/ 

Az előző link a kórházakat tartalmazza, az alábbi linken tekinthető meg a járóbeteg lista:

TEK Járóbeteg Lista 

Erre írtam az előbb, hogy ezen meg nincs rajta Budapest és Pest megye... [szomoru]

Én ezt az oldalt találtam az ÁNTSZ honlapján: http://appserver.antsz.hu/jtek/ellatas 

A vastagon szedett "TEK Járóbeteg Lista"-ra kattintva először egy szöveg jön elő, hogy hogyan kellene használni az oldalt, aztán ha azt bezárom, akkor meg felhasználó nevet és jelszót kér az oldal használatához. De hol lehet erre regisztrálni, hogy be tudjak rá lépni? [zavar]

Az "appserver.antsz.hu/jtek/ellatas"-nál már elmondtam, hogy hiába írok be települést, html-ben és pdf-ben is üres oldalt hoz ki eredménynek! [azta]

Legyen szíves felvenni az ÁNTSZ -el a kapcsolatot mert a regisztrálásban ők tudnak segíteni.

A listát én is megnéztem valamelyik településre hoz tételt valamelyikhez nem, mivel az ÁNTSZ honlapjáról lehet elérni a listát jelezni kellene feléjük az igényt.

Ilona
  • Ilona
Friday, August 24, 2012 4:11:28 PM
"Visszarendelt beteg" az aktuális időben jobb alsó sarokban felugró üzenőablakban a "rajzszög" jel mi célt szolgál? (Rákattintásnál balra, vagy lefelé mutat.)

köszönöm !

rpetra
  • rpetra
Friday, August 24, 2012 4:17:23 PM

"Visszarendelt beteg" az aktuális időben jobb alsó sarokban felugró üzenőablakban a "rajzszög" jel mi célt szolgál? (Rákattintásnál balra, vagy lefelé mutat.)

köszönöm !

A rajzszög ikon a megjelenő ablak helyének rögzítésére szolgál. Ha az ablakot a képernyőn az Önnek megfelelő helyre húzza és a rajz szög lefelé mutat akkor az ablak következő megjelenéskor is ugyan ott fog megjelenni.

Ilona
  • Ilona
Friday, August 24, 2012 4:27:53 PM
Nálam, a fő gépen valmi nem jól van beállítva, mert:

1: csak egy kis piros boríték jelzi, hogy üzenetem van ( két előjegyzett beteg), míg a mellékgépen egyenkén két kis táblában jelenik meg a két visszarendelt beteg.

2: belenéztem a visszarendelésbe, ahol az egyik beteg 15.00-re volt visszarendelve és piros boriték 15,10-kor, 15.50-kor és 15.55-kor is jelezte ugyanazt a beteget.

rpetra
  • rpetra
Friday, August 24, 2012 4:32:22 PM

1: csak egy kis piros boríték jelzi, hogy üzenetem van ( két előjegyzett beteg), míg a mellékgépen egyenkén két kis táblában jelenik meg a két visszarendelt beteg.

2: belenéztem a visszarendelésbe, ahol az egyik beteg 15.00-re volt visszarendelve és piros boriték 15,10-kor, 15.50-kor és 15.55-kor is jelezte ugyanazt a beteget.

A kérdésem az lenne, hogy milyen operációs rendszer van a főgépen és milyen a mellék gépen?

Ilona
  • Ilona
Friday, August 24, 2012 4:46:40 PM
Mk. egyforma : Windows XP
rpetra
  • rpetra
Friday, August 24, 2012 4:54:00 PM

A kérdésem az lenne, hogy a számítógépek idő beállításai megegyezek-e?

hosi
  • hosi
  • Veterán (Szint 20 - Max) Topic Starter
Monday, August 27, 2012 8:10:45 AM

A felbukkanó üzenetekben a rajzszög arra szolgál, hogy az üzenet egy bizonyos idő után automatikusan eltűnjön vagy sem. Ezt üzenet fajtánként lehet állítani (vannak olyan rendszerüzenetek ahol ez egyáltalán nem állítható, nem is látszik a rajzszög), ha "leszúrt" állapotban van (lefelé áll), akkor mindig kint van, Önnek kell az "x"-el bezárni. Ellenkező esetben megjelenik, majd pár másodperc múlva eltűnik.

Azért, hogy ha esetleg nincs a gépnél, vagy a későbbi megtekintés miatt minden ilyen üzenet egy un. üzenet tárolóba kerül, ezt mutatja az alsó státusz soron lévő levél ikon. Ha pirosan villog, akkor azt mutatja, hogy van olyan üzenete, amit még nem látott.

Hostyánszki László
Ilona
  • Ilona
Monday, August 27, 2012 11:14:56 AM
Originally Posted by: rpetra 

Köszönöm szépen, működik. Az idő beállítás nem egyezett.

rpetra
  • rpetra
Monday, August 27, 2012 11:16:26 AM

Szívesen! Örülök, hogy segíthettem.[nmosoly]

gombaycsongor
Tuesday, August 28, 2012 8:02:43 AM

Szívesen! Örülök, hogy segíthettem.[nmosoly]

http://www.freenew.net/windows/atomtime-pro-31d/33762.htm 

Ilona
  • Ilona
Tuesday, August 28, 2012 1:22:18 PM
Napi tevékenység-Forgalmi adatok-Gyógyszer kimutatás nálam nem jól számol.

Pl.: Tételes/ Praxbeli-Ambuláns

2012.07.01-2012.07.31 Atorvox 13 fő

2012.08.01-2012.08.28 Atorvox 15 fő

így rendben, de ha nem havonként kérem, hanem :

Tételes/ Praxbeli-Ambuláns

2012.07.01-2012.08.28 Atorvox akkor csak 13 fő, nem 28 fő.

Más gyógyszerrel is megpróbáltuk 3 hónapra kimutatni, kilistázott sok-sok oldalt , de végösszegnek az első havi összeget írta ki.

Hol keressem a hibát? Köszönöm !

Kharon
Tuesday, August 28, 2012 1:38:53 PM

Más gyógyszerrel is megpróbáltuk 3 hónapra kimutatni, kilistázott sok-sok oldalt , de végösszegnek az első havi összeget írta ki.

Én kipróbáltam ugyanezt,

2012.07.01-2012.07.31 Atorvox 3 eset 1 fő

2012.08.01-2012.08.28 Atorvox 4 eset 1 fő

------------------------------------------

2012.07.01-2012.08.28 Atorvox 7 eset 2 fő

Próbáltam más készítménnyel,csak hatóanyaggal, szabad szöveges kereséssel is, akkor is összeadja. Szükség lenne egy távoli elérésre, hogy az Ön gépén megnézhessük, mi okozhatja a gondot. A 06-1 214-5063 telefonszámon tud időpontot egyeztetni kollégáimmal.

rpetra
  • rpetra
Tuesday, August 28, 2012 4:35:32 PM

Távoli eléréssel megnéztük a jelzett problémát.

A gyógyszer kimutatás július hónapra:

eset fő

20 mg-os készítmény 1 1

40-mg-os készítmény 15 12

A gyógyszer kimutatás augusztus hónapra:

eset fő

20 mg-os készítmény 5 4

40-mg-os készítmény 12 11

A gyógyszer kimutatás július-augusztus hónapra:

eset fő

20 mg-os készítmény 6 4

40-mg-os készítmény 27 19

Így látható, hogy a listában az eset szám megegyezik a havi bontással, a fő szám viszont eltér.

Ennek oka, hogy a program egy főt egy időszakban csak egyszer számol.

Ilona
  • Ilona
Tuesday, August 28, 2012 4:50:07 PM

Távoli eléréssel megnéztük a jelzett problémát.

A gyógyszer kimutatás július hónapra:

eset fő

20 mg-os készítmény 1 1

40-mg-os készítmény 15 12

A gyógyszer kimutatás augusztus hónapra:

eset fő

20 mg-os készítmény 5 4

40-mg-os készítmény 12 11

A gyógyszer kimutatás július-augusztus hónapra:

eset fő

20 mg-os készítmény 6 4

40-mg-os készítmény 27 19

Így látható, hogy a listában az eset szám megegyezik a havi bontással, a fő szám viszont eltér.

Ennek oka, hogy a program egy főt egy időszakban csak egyszer számol.

Igen, köszönöm szépen , hogy megnézték. Így az orvosnak az a legjobb, ha havonta listáztat... 🙂 Az orvoslátogatónak pedig az a jobb, ha 3 havit néz meg egyszerre 🙂

Ilona
  • Ilona
Wednesday, August 29, 2012 10:58:36 AM
Valaki az elmúlt napokban (talán az elmúlt héten) írt arról, hogy eltünt (?) az áplási dokumentáció. Szeretném elolvasni az adott választ, de nem tudom merre keressem, több oldalt böngésztem, nem találom, időm sem engedi tovább keresgélni.

Ha valaki meg tudja írni nekem, hol találom meg, köszönöm szépen !

rpetra
  • rpetra
Wednesday, August 29, 2012 11:02:11 AM

Valaki az elmúlt napokban (talán az elmúlt héten) írt arról, hogy eltünt (?) az áplási dokumentáció. Szeretném elolvasni az adott választ, de nem tudom merre keressem, több oldalt böngésztem, nem találom, időm sem engedi tovább keresgélni.

Ha valaki meg tudja írni nekem, hol találom meg, köszönöm szépen !

A keresett hozzászólást megtekintheti itt. 

Ilona
  • Ilona
Thursday, August 30, 2012 8:37:15 AM
Az augusztusi ápolási dokumentáció valami miatt eltünt, a kolléganő most pótolja újra, hogy tudja, majd jelenteni.
Rorika
Thursday, September 6, 2012 8:39:46 AM
Sziasztok! Én egy kérdést szeretnék feltenni, illetve azt leírni, hogy mit hiányolok a programból!

Ami szerintem jó lenne: ha valaki közgyógy elláttott, akkor automatikusan az a gyógyszer, amit lehet közgyógyra felírni, az ráállhatna általános helyett közgyógyra. Télen mikor sokan vannak, néha az ember fejéből kimegy, hogy valaki közgyógyos, és újra kell írni a recepteket.

Ami kérdésem pedig volna: elküldtem az ambuláns havi jelentésemet, de az alábbi üzenetet kaptam vissza: Sor: 18 HIBA! Nincs azonosító "000000000"

Ezt hogyan lehetne kijavítani? Mit jelenthet ez? Én elsőként arra gondoltam, hogy valakinek nem lett volna beírva TAJ szám (?) de ilyet nem találtam a múlt havi ambuláns ellátottak között. Légyszíves ha valaki tud valami tippe a hiba javítására, az jelentkezzen 🙂

Varga Sándor
Thursday, September 6, 2012 9:31:57 AM
Originally Posted by: Rorika 

Sziasztok! Én egy kérdést szeretnék feltenni, illetve azt leírni, hogy mit hiányolok a programból!

Ami szerintem jó lenne: ha valaki közgyógy elláttott, akkor automatikusan az a gyógyszer, amit lehet közgyógyra felírni, az ráállhatna általános helyett közgyógyra. Télen mikor sokan vannak, néha az ember fejéből kimegy, hogy valaki közgyógyos, és újra kell írni a recepteket.

Ami kérdésem pedig volna: elküldtem az ambuláns havi jelentésemet, de az alábbi üzenetet kaptam vissza: Sor: 18 HIBA! Nincs azonosító "000000000"

Ezt hogyan lehetne kijavítani? Mit jelenthet ez? Én elsőként arra gondoltam, hogy valakinek nem lett volna beírva TAJ szám (?) de ilyet nem találtam a múlt havi ambuláns ellátottak között. Légyszíves ha valaki tud valami tippe a hiba javítására, az jelentkezzen :)

Az első kérdésre könnyebb a válasz. A receptírás képernyőn van olyan beállítási lehetőség a jobb alsó sarokban, hogy közgyógy jogcím mindig beállítva. Ez figyeli a paciens közgyógy érvényességét és a gyógyszer felírhatóságát, ha mindkettő megfelelő, akkor automatikusan átállítja a jogcímet.

UserPostedImage

A jelentés hiba valóban arra utal, hogy TAJ szám nélküli paciens ambuláns ellátása került a jelentésbe. A legegyszerűbben úgy ellenőrizheti, ha a forgalmi napló (Napi tevékenység - Forgalmi adatok - forgalmi napló menüpont) listát a jelentés időszakára kéri le, és abban csak az ambuláns ellátásokat listázza ki. A megtekint gombbal ez akár képernyőre is kérhető. A listában látható a paciens neve, születési dátuma és taj száma is az ellátás adatain kívül.

UserPostedImage

Ha TAJ nélküli, egyéb azonosítóval rendelkező paciens ellátása történt (pl. útlevél szám), akkor a jelentés újbóli beküldése előtt a törzskartonon az azonosító típusát kell 1-es (TAJ)-ról átállítani a megfelelőre. Ha nem kívánja jelenteni az ellátást, akkor azt meg kell nyitni módosításra, és a TB terhére opcióból a pipát ki kell venni.

Varga Sándor
meggyesdoki
Thursday, September 6, 2012 9:59:24 AM
OKI 431 d nyomtatónk van! Annyi a problémánk vele, hogy ha KGY listát szeretnénk készíteni, nem képes csak az első oldalát kinyomtatni! Receptet szépen ír, de A4.-es ( mint pl: KGY lista) valahogy nem akarja![azta]
Kharon
Thursday, September 6, 2012 10:03:15 AM
Originally Posted by: meggyesdoki 

OKI 431 d nyomtatónk van! Annyi a problémánk vele, hogy ha KGY listát szeretnénk készíteni, nem képes csak az első oldalát kinyomtatni! Receptet szépen ír, de A4.-es ( mint pl: KGY lista) valahogy nem akarja![azta]

Az első hozzászólására is válaszoltam. Kérem, kattintson ide  az elolvasásához.

Dr Rétei Ágnes
Tuesday, September 18, 2012 3:46:35 PM
A lekérdezésbe beletehető-e a "Szakorvosi javaslatos készítmények"?
Varga Sándor
Tuesday, September 18, 2012 4:04:48 PM
Originally Posted by: Casus 

A lekérdezésbe beletehető-e a "Szakorvosi javaslatos készítmények"?

Arra gondol, hogy az eddigi "tételekhez" hasonlóan - pl. gondozás, hozott leletek, receptek stb. - a szakorvosi javaslatok is külön lekérdezhetőek lehetnének?

Ha igen, akkor gondolom a konkrét készítmény, érvényesség, pecsétszám, Eüpont, BNO kód, adagolás és mennyiség adatokat kellene megjelenítni, szóval mindent 🙂

Varga Sándor
Similar Topics
Users browsing this topic