Sziasztok! Én egy kérdést szeretnék feltenni, illetve azt leírni, hogy mit hiányolok a programból!
Ami szerintem jó lenne: ha valaki közgyógy elláttott, akkor automatikusan az a gyógyszer, amit lehet közgyógyra felírni, az ráállhatna általános helyett közgyógyra. Télen mikor sokan vannak, néha az ember fejéből kimegy, hogy valaki közgyógyos, és újra kell írni a recepteket.
Ami kérdésem pedig volna: elküldtem az ambuláns havi jelentésemet, de az alábbi üzenetet kaptam vissza: Sor: 18 HIBA! Nincs azonosító "000000000"
Ezt hogyan lehetne kijavítani? Mit jelenthet ez? Én elsőként arra gondoltam, hogy valakinek nem lett volna beírva TAJ szám (?) de ilyet nem találtam a múlt havi ambuláns ellátottak között. Légyszíves ha valaki tud valami tippe a hiba javítására, az jelentkezzen :)
Az első kérdésre könnyebb a válasz. A receptírás képernyőn van olyan beállítási lehetőség a jobb alsó sarokban, hogy közgyógy jogcím mindig beállítva. Ez figyeli a paciens közgyógy érvényességét és a gyógyszer felírhatóságát, ha mindkettő megfelelő, akkor automatikusan átállítja a jogcímet.
A jelentés hiba valóban arra utal, hogy TAJ szám nélküli paciens ambuláns ellátása került a jelentésbe. A legegyszerűbben úgy ellenőrizheti, ha a forgalmi napló (Napi tevékenység - Forgalmi adatok - forgalmi napló menüpont) listát a jelentés időszakára kéri le, és abban csak az ambuláns ellátásokat listázza ki. A megtekint gombbal ez akár képernyőre is kérhető. A listában látható a paciens neve, születési dátuma és taj száma is az ellátás adatain kívül.
Ha TAJ nélküli, egyéb azonosítóval rendelkező paciens ellátása történt (pl. útlevél szám), akkor a jelentés újbóli beküldése előtt a törzskartonon az azonosító típusát kell 1-es (TAJ)-ról átállítani a megfelelőre. Ha nem kívánja jelenteni az ellátást, akkor azt meg kell nyitni módosításra, és a TB terhére opcióból a pipát ki kell venni.